Фанфари свирят, барабани бият - вече и АПРИЛките пристигат

• 18 837
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Айде пишете ме и мен!Пък дано плодовото сакче е пълно!
Днес отидох на гинеколог,щото вчера ми се появи едно такова яко течение.Та женицата ме прегледа,вземи появки и вика "Бе,рано е още за видеозон,ма дай да хвърлим едно око",аз се дърпам "Ма,аз не съм пила вода"(щото ако нищо не се види,нали се сещате как ще се чалгисам). Ма тя рако се запъна... Та на празен мехур се видя. Една точица,малка.Важното е,че е в матката! Към 4-5.09 ще ида да чуят и сърчицето да се успокоя съвсем.
А търпение имам,вече съм изкарала една "нетърпенилва" бременност и за това с тая съм по ларж! Simple Smile
П.С. Тремин ен каза,но аз го изчислявам за 20.04

# 121
Здравейте момичета! Да се запиша и аз  Grinning
Сега се връщам от лекар имам си плодно сакче, пък дано всичко да е наред и след 10-тина дена да има и сърчице  Laughing
Това ми е втора бременност, имам един малчуган на 5 години и половина, който е много щастлив, че ще става батко  Laughing
Според моите сметки терминът ми е на 17.04

Лек ден на всички и безпроблемно бременеене  Grinning

# 122
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте днес
На мене вчера ми изписаха Но-шпа за болките, Фолиева киселина до 12 седмица и Уфрогестан /хормонални таблетки/ Докато ги взимах в аптеката една жена ми каза да ги слагам вагинално, че дразнели стомаха. Днес ще ходя пак при гинеколога, че минаха 2 седмица от предишния преглед и ще го питам и за хапчетата.
Вчера се разтроих много, като ми казаха, че трябва да не забременявам 6 месеца слез кюртаж.
На мен ми мина гаденето, виенето на свят, втрисането и повечето неразположения от вчера. Май съм се притеснила повечко покрай тез изстории. Но корема ми заплашително почва да расте. Днес съм се изтупала с една къса пола, мъжът ми вика носи ги докато още можеш  Laughing.

# 123
Лелеее, един път да реша да не вляза веднага в нашата темичка и виж какъв фурор е настанал - само така момичета, да се множим  Grinning  Hug

Почвам ви наред  Crazy:
Филика, добре дошла при нас най-напред. Що се отнася до термина, ако не знаеш овулацията кога е била, смятай по последна М. ако ти е редовен цикъла. Видеозонът винаги ще ти мести по малко датата, но тя е фиксирана  Peace

Нечи (не знам дали така се произнася  Blush), аз имах зацапване преди 10тина дни и ми забраниха сех до второ нареждане  Embarassed - иначе си правехме, но по-полека и по-нарядко  Flutter

Бенита, успех на прегледа днес и ще чакаме отчет  Crazy А за хапването не се притеснявай, после ще искаш да не ти се е дояждало  Grinning

Джей-джей, включвам те с голям кефффф  Hug Каквото е писано да става, ще става - аз се  Praynig и вярвам, че всичко ще е наред и септември ще чуете и сърчице  Heart Eyes

Добре дошла и на Стаси  Hug

Дейзи, и аз съм вече на Утрогестан - и мен ме посъветваха вагинално. Каква дози ти изписха? Аз съм на 3х2  Rolling Eyes А тия лекари са за  #2gunfire Добре, че има още свестни  bowuu

И на мен корема ми расте. В работата от онзи ден все повече хора ме гледат странно в корема  newsm78 направо не знам какво ще кажа ако ме попитат  Embarassed Не искам да казвам преди края на септември, макар че със сигурност ще ми проличи много по-рано. Ма поне до началото да устискам. Тея жеги обаче ме карат да си обличам блузки и поли, които ми очертават корема - не мога на 30 градуса да сложа сако  #Crazy

# 124
Урогестан 2*1 таблетка

# 125
Момичета записахте ли се на консултация вече? Софиянки къде сте избрали да ви следят - гинеколог, поликлиника или родилен дом?
Аз миналия път бях в платената консултация на Шейново и сега мисля да съм там. Нямам никакви проблеми с изследвания и прегледи, освен за амниоцентезата /но този път категорично я отказвам/. Сега консултацията е 280 лв. /за сведение пролетта и лятото на 2004 г. беше 220 лв./. Сметнах, че ако давам по 20 лв. за преглед при гинеколога и си плащам всички изследвания ще ми излезна пак толкова, ако не и повече.

# 126
За ЖК ми е рано- все пак съм в 7 седмица.Сега ходя да ме следят през 10-ина дена-първо установихме бременност в матката, после ембрионално образувание, сега ще ходя за сърчице тези дни, после имам още  няколко поглеждания с ехографа за ранни аномалии и ако всичко е наред дай Боже-след септември си поемам по веднъж месечно-това е вече женската консултация.С първата бременност ходих във "Вита", и сега съм там, при същата докторка, на която и стана много приятно.Помни ни и много се зарадва на "нейното бебче"/ както ги нарича гледаните от нея GrinningСтрува ми 390 лв.Аз и имам доверие напълно, чувствам се спокойна , обяснява ми всичко, мога да ходя спокойно с детето, записвам си час и не чакам, въобще-тази сума, разпределена за 9 месеца си заслужава.Иначе първото по нейно настояване го раждах в "Шейново" с уговорката, че ако я извикам, ще присъства, но аз не съм я викала.Бях добре подготвена и си отидох на дежурен екип, раждането беше продължително и трудно, пое ме следващата смяна, но се справихме перфектно-епизиотомията ми беше добре направена, въобще-много съм доволна и благодарна.Раждала съм си по пътека иначе-здравно осигурена съм- и не съм плащала.Сега си мисля да процедирам по същият начин, въпреки, че във Вита водят и раждания вече-може да не смогнем, защото се замисляме за стволови клетки да взимаме...Някой да е мислил по този въпрос? Thinking

# 127
Сега си мисля да процедирам по същият начин, въпреки, че във Вита водят и раждания вече-може да не смогнем, защото се замисляме за стволови клетки да взимаме...Някой да е мислил по този въпрос? Thinking

Не съм наясно за какво се взимат стволови клетки  newsm78

# 128
  • Пловдив
До колкото ми стига информацията ..... стволовите клетки се съхраняват във времето и се използват при необходимост от присаждане на накакъв орган. До колкото знам и за роднини по първа линия....
Аз също мисля по въпроса. Попаднах на инфо 4е за 20 години съхранение плащаш 3 000 лв.
Но в моя случай, мисля че ще се наложи да се използват почи веднага. На брат ми от скоро му откриха диабет и мисля, че тези клетки (уж тряба да сме съвместими) ще му помогнат. Та аз по скоро се интересувам за евентуална цена и процедура само по взимане на клетките - без да се съхраняват....

# 129
Ами,ако детето се разболее не Дай си Боже,правят се серуми чрез тях.
Абе,добре е да се замразяват,който има възможност.
Но аз по скоро се моля,всичко да е наред и да не се налага да ползваме такива.

П.С. Дейзи какво ще кажеш за лекарите в нашата поликлиника? Wink

# 130
П.С. Дейзи какво ще кажеш за лекарите в нашата поликлиника? Wink

22-ра ли имаш предвид?
Гинеколога, който работи в сградата на поликлиниката не струва. Майка ми каза, че дори умря не би повторила да отиде при него.
Рускова, която приема до аптеката съм я посещавала преди години. Изписваше ми едни и същи лекарства, които вадеше от шкафа си.
Ако трябва да ходя и да ръчкам за направления, бележки за изследвания и ултразвук по-добре да ги гръмна.

# 131
Мерси! Значи отписваме 22-ра!
Кажете тогава добър лекар в близост до Гео Милев. В шейново има много народ по тия консултации и не ми се виси. Аз имам едно много добра до службата,ама според  мен е по-добре да е близо до дома!

# 132
Най-добре е там, където те обслужват добре , обръщат внимание на всичко, можеш да разчиташ и се чувстваш спокойна.Аз например съм много далече от Вита.Близо е до работата ми и тъй като мога да излизам  си записвам такъв час, който на мен ми е удобен.Иначе съм на другия край на Сф.Викала съм и дежурен педиатър за детето-идват.Ходила съм и на място.Няма значение разстоянието-стига да се чувстваш сигурен.Кел файда, че отидох при най-близкия дежурен, когато детето беше зле веднъж-даже нямаше педиатър, на който да платя, за да го погледне.Така че за мен условие е аз да съм сигурна в компетенцията и отношението към мен да е като към нормален човек. HugУспех в избора на следящ лекар на всички.Аз бях улеснена, защото си знаех още преди да реша,че искам второ дете, че ако имам един ден-пак ще е при предишния... Grinning

# 133
Аз на ЖК ще се записвам най-вероятно другата или по-другата седмица - за сега съм се спряла на Д-р Власова, много мила и внимателна жена, а за бременност четох още по-добри отзиви като следи.

Стволовите клетки струват към 2500-3000 лв, в която цена е включен транспорт в рамките на София и съхранение за първите 3 години. Ако искаш да извикаш екип примерно в Търново, плащаш транспорт и май още нещо. А след 3тата година плащаш по 150-200 евро на година за съхранение. Това изглежда много полезно, защото при наличието на такива клетки можеш да спасиш живота на дете, или роднина по права линия. Ето повече инфо:
http://invitro-bg.com/display.php?page=m11&sub=9
http://www.art.bg/temp/vita.bg/statii.php?sn=9

# 134
  • София
Здравейте бъдещи майки  Hug
Казвам се Ивелина и съм част от фондацията "Движение на българските майки"
На съвсем доброволни начала ние помагаме на деца без родителски грижи и социално слаби семейства.
Организираме ежемесечна акция "Да спестим едно кафе, за да е сухо едно дупе" и набираме средства за памерси.Така малките мъници които си нямат никого имат сухи дупета всеки месец!

Тук е инфото за новата ни акция, но за ваше улеснение пускам цитат на постинга  Hug И ще ви чакам   bouquet
Ако имате въпроси пишете ми в темата или на лични  Hug

Цитат
Мили момичета.Всички познавате Криси (беше Вики1).Тя е в болница със сина си  Cry и няма да може да проведе ежемесечната си акция за памперси.  Sad
Ще я заместя аз  Peace .Този път ще съчетаем 2 в 1  Grinning
Ще чакам да дойдете и да спестите с нас едно кафе, за да е сухо едно бебешко дупе  Heart Eyes
Разчитаме на вашата подкрепа за тези страхотни дечица които си нямат майка и татко, но имат всички нас  Hug

Наближава първият учебен ден!Нека помогнем и на по-големите да тръгнат спокойни на училище  Hug
Освен средства, ще набираме всякакви учебни помагала и пособия като тетрадки, химикалки, боички, пастели, моливи, линии, пергели, нисесери, гумички, фулмастри, блокове, скицници, гланцови блокчета, картон, кадастрон, обвивки за учебници (найлонови) и всякакви такива подобни неща!!

Ще ви чакам в Южен парк на 2 и 3 септември от 10:00 до 14:00 часа 
(входа от към ул.Нишава)

Hug  Heart Eyes   bouquet

Сметка -1043983402
PIB-централа
FINVBGSF
IBAN-BG43 FINV 9150 12BG N08H 66
Росица Букова
моля, в платежното посочвайте, че е дарение за памперси...

Общи условия

Активация на акаунт