Истанбул [тема 52]

• 65 511
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Значи при уникредит преди имаше възможност за безплатно теглене на лири от банкомат на yapi credi. Сега сигурно има промяна, защото според актуализираните (поредни) условия за дебитни карти вече не може да се тегли безплатно дори от сметка на уникредит от банкомат на уникредит в България (30 ст. е). Някой да знае как е сега ситуацията с теглене от yapi credi?
Проверих на сайта им, но нещо не мога да се ориентирам колко е таксата на дебитната карта- или е 0.30лв или е EUR 3.00 + 1%, a за плащане с кредитна карта таксата е 0.50лв.

# 616
Ооо, Шебече, за дрехи само кажи... 😀
Обаче чувам в Одринската тема, че още развяват летните парцали и там, а аз спретна скромно списъче. 😀
От десетина позиции. 😀
А, бе, хора къде се продават тези шлемове, не е в аптеките.
Те да не са за заварчици нещо?! 😀 😄

Здравейте. Шлемове видях в Lc waikiki, магазини Gratis и в DeFacto в Кадъкьой.

# 617
Момичета прекрасни, от вас почерпих много информация за Истанбул, щяхме да пътуваме в края на март с влак, но знаете как се стекоха обстоятелствата. Днес гледах много интересно за мен видео, в него от 10 минута нататък екскурзоводка разказва на руски за Света София, след връщането и към джамия, много информативно.  Следва няколко минути реклама, и след това екскурзоводката продължава.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 21:49 от deka

# 618
  • Пловдив
Ох ... плануваме екскурзия в Истанбул за есенната ваканция (29.10 - 01.11), дано дотогава се удържи положението Simple Smile Стискам си палци Simple Smile

# 619
Върнахме се на 7-ми  Много важно не резервирайте в района на "Буючекмедже" / The Tuyap измамници и лъжци, алчни и агресивни, въобще хотел под 4 звезди в Истанбул си е риск. Иначе маските задължително навън, по магазините обичайно мерене на температура + дезинфектант на входа. По центъра около Сф.София е с КПП-та с обиски.По "Капалъто" много малко туристи предимно сърби и руснаци, търговците ги гони яко глада.

# 620
  • Варна
За 2 - 3 вечери какъв да е риск , все пак няма да купуваме хотела Simple Smile
В Лалели , а и по към султан Ахмед повечето хотели са 2 и 3 * , стаите мънички , колкото да се разминеш , повечето прозорци гледат в някоя стена , ама все пак е за 1 -  2 - 3 вечери и е само за спане Simple Smile

# 621
  • Пловдив
Толкова съм капнала от ходене, когато съм в Истанбул, че изобщо не гледам къде спя. Важното е само да има баня да си взема един душ и легло, на което да се стоваря Grinning

# 622
  • София
По време на пандемия бих имала малко повече изисквания, особено като знам колко пъти е било почистено само отгоре-отгоре.

# 623
Забравила съм да сложа линк към видеото https://www.youtube.com/watch?v=E6SHB8clkN4
много интересна информация за мен имаше и за харема, и т.н.

# 624
  • Варна и...духом на Босфора
Абе,Мръсно дяволче ти къде иди БуюкчекмеджетУ да резервирГаш?

Има другарки Варненски котки шимди къде Стамбула,йощ ни са дали нишан,
Тунайт да са утчитЕ тука дей са миткосФали.

Имаше един хотел,УбачИ забрайф му имИту,то от толкУз одинИ,ут долната страна на трамвайчика,егати и готината стая,голяма за тоз тип хотели,широка,удобна,реновиран бешИ
Ама на,де забрайх гу.

# 625
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
По време на пандемия бих имала малко повече изисквания, особено като знам колко пъти е било почистено само отгоре-отгоре.

Това си е така, но вируса се задържа най-дълго върху банкнотите - цели 4 дни. Те са най-опасни, не хотела. На другите повърхности издържа по-малко, но това са данни от лабораторни изследвания, които се провеждат при условия, каквито в реалния живот не съществуват и съответно вируса не е толкова устойчив. Отделно още няма данни за заразен човек от пипната повърхност.

Скрит текст:
Върху други картонени и метални изделия се задържа до 3 дни - така че, трябва да се дезинфекцират и всички продукти в такива опаковки преди да бъдат внесени вкъщи, това с оставянето на покупките за час-2 преди да ги внесем нищо не предпазва, а около мен всички го практикуваха.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 18:26 от Шебек

# 626
  • Варна
Върнахме се на 7-ми  Много важно не резервирайте в района на "Буючекмедже" / The Tuyap измамници и лъжци, алчни и агресивни, въобще хотел под 4 звезди в Истанбул си е риск. Иначе маските задължително навън, по магазините обичайно мерене на температура + дезинфектант на входа. По центъра около Сф.София е с КПП-та с обиски.По "Капалъто" много малко туристи предимно сърби и руснаци, търговците ги гони яко глада.

Само като видите рейтинга му в Букинг - 6,5 , означава че нещо не е наред и би трябвало да ви светне лампичката.
Сигурен съм , че сте си изкарали добре и , че Истанбул е компенсирал неприятните впечатления от хотела.

# 627
  • sofia
Здравейте, за любителите на уличната храна бих искала да попитам дали знаете какво точно съдържа лилавата салата, която се слага в компирите, което се продават по улицата.

# 628
Цветът предполагам е от цвекло...

# 629
  • Варна
Пюре от цвекло , за мен една от многобройните неща които не кусвам , като и не обичам масовото ползване на патладжан.Брррр мусака с патладжан вместо картофи.За пълнените компири има десетки гарнитури и си поръчвам в отделна чиния защото съчетанието на врящия картоф с ледените пълнежи изобщо не ми харесва Sad От двете страни на Т1 и в Лалели хотелчетата са десетки , все ще се уцели някой задоволителен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт