Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 23 249
  • 770
  •   2
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 2 716
Бисквитената торта стана дизастър. Не мога да правя кремове и това е. Кремът не успя да стегне и станаха едни плаващи слоеве бисквити. Изяде се.

Седмичните сладки са хубави за сметка на това.

Пекох патладжани за салата с пресни чушки, варен нахут и сирене.
Утре за закуска ще са солени мъфини пак с чушки и маслини.

# 721
  • Мнения: 94

Крем-карамел

Препечена баница с много сирене

# 722
  • София
  • Мнения: 1 711
Закуската- попара с козе сирене и мед. Чай, овесено мляко, плодове.
Обяд и вечеря
Лазаня по рецептата на Катерица. Вече ни е любимо. С патладжан , моркови, лук, чушка, 4 яйца и булгур вместо соев гранулат.
Салата градински домати с чушки лук зародиш и каламата с хлебчета и сусамов тахан.

# 723
  • Мнения: 5 402
Печена ( кафява) елда със зеленчуци ( грах, морков, праз лук).
Плодова салата с извара ( сини сливи, киви, ябълка, грозде)
Запечени сандвичи с яйце и настърган кашкавал.
Чайове, капучино.

# 724
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 125
Най-накрая успях да направя рутабагата на сладкиш. Тази доста понамирисваше на ряпа и сложих доста подправки. Също и какао. Добре стана, детето го одобри.
Другата я направих на баница. Утре ще я опитам.

Баба Гануш
Катък с печени чушки
Зеленчукова крем супа
Зелен фасул с тофу и соев сос на тиган
Зелена салата -бебето много я яде 😁, синът ми гледа и вика: бебе, как ядеш такива гадости 🤣

Утре няма да готвя!

Суис, гугълни симптомите на натравяне с алуминий.... преминава в храната и само при съхраняване. При термична обработка е по-зле.😞

# 725
  • Мнения: 94
Лека вечеря:

Сок от ягоди и безлактозно прясно мляко и тръстикова захар

Картофена крем-супа и домашни крутони с много подправки

# 726
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 492
Скромна супа от карфиол с кокосово мляко и киноа. Салата от моркови.

# 727
  • Германия
  • Мнения: 1 213
Ние сме главно на разни много гъсти зеленчукови супи напоследък. Аз хапвам много варени кестени, онзи ден събрахме доста и напълних и фризера. Вчера правих и топла салата с печено цвекло (червено, жълто, розово), печени картофи, кисели краставички и варени яйца. Детето рече пак да направя някой път.
И една салата да препоръчам, творение на половинката: настъргано резене (аз не очаквах, че може да се стърже), кочан от броколи, моркови, лук и магданоз. Мнооого вкусна беше. Май ще правим  и други подобни комбинации.

asyalein,
Скрит текст:
мога да ти пратя воден кефир ако искаш пак да имаш.

# 728
  • Мнения: 2 181
Къде ги събирате тези кестени? В Бг няма такива ядливи дървета нали?

У нас боб яхния, зелен боб с чесън и зехтин, омлетено руло с катък.

# 729
  • София
  • Мнения: 1 711
Има в Бг кестени на пазара. Къде растат не зная.
Днес ще правя доматена супа с киноа.
Синьо, вкусно звучи тази салата.
Аз съм от хората, които налитат на салати и с радост експериментирам варианти. Вкъщи май всички се нахранваме със салати. Комбинации на нещо топлинно със сурово също е супер.

# 730
  • Германия
  • Мнения: 1 213
Nivea ツ, има и в България, разбира се. Баба и дядо винаги ни пращаха колети с кестени и други вкусни неща есенно време. В северозападна България живееха. Аз съм израснала нависоко в подножието на Рила и там наистина няма кестени.

Иначе тук (Германия) сравнително близо до мен има цяла огромна гора само с кестенови дървета. В селата наоколо правят празници посветени на кестените, имат разни местни специалитети с кестени и т.н.

# 731
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 125
Синьо, благодаря. Ще ти пиша, когато реша пак да започна консумацията.
Сега имам оцетна гъба, тя била и за комбуча. Обаче не стигам дотам. 😑
При нас има няколко дървета с ядливи кестени, но не успявам да събера нищо, изпреварват ме. Същото е и с орехите...

# 732
  • София
  • Мнения: 2 716
Във време като това къри ми се струва най-удачно. Дали да не ревизирам печените патладжани на едно къри с нахут и моркови се чудя, че и варено басмати за разкош.
Кестени много обичам, но нямам нерви да ги беля и като попадна на недотам хубави на пазара (че и скъпи), ми става доста неприятно. Още не  съм открила и сезона на печената тиква.

# 733
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 492
Къде ги събирате тези кестени? В Бг няма такива ядливи дървета нали?

У нас боб яхния, зелен боб с чесън и зехтин, омлетено руло с катък.

Тук се събират на Етна. Сега им е сезона. Май искат планина и хладен климат.
Страхотна идея,настъргано резене. Ядем го, но не сме му фенове у нас. Така ще го пробутам и на ММ. Накарах го да яде настъргани моркови. Досега бе беше ял!!!
Аз не беля кестените. Сцепвам ги леко по-скоро ги надупчвам, измивам и подсушавам, слагам ги в тигана с дупки на дъното, покривам с капак и пека за около 5 минути. После се завиват в кърпа за около десетина минути,или повече. Варени също ги обичам, но моят дзвер предпочита печени.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 15:39 от danilu

# 734
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 125
После не ги ли белиш?
Не на всички лесно им се маха кората....

Общи условия

Активация на акаунт