ние не отговаряме на условията за пандемия.
Превенция му се вика и е правилната посока на действия. Ние спазваме световните указания за действия, което е абс нормално. Имай предвид, че ако пък нищо не бяхме направили и се бяхме докарали до другата крайност, пак щяхме да сме недоволни. Ти, ако чакаш масово разболяване и умиране, ми то, ако се стигне дотам, ще си хулим, като в Испания, че никой нищо не е направил предварително и сме чакали до последно. Именно с цел превенция се правят и ваксини, а не се оставят хората просто да си умират

Световните указания се наричат препоръки. те препоръчват. не е задължително всяка държава да го приложи.
както казах - има държави не приложили световните препоръки. и няма да ги съдят за това. действа се според ситуацията в дадената държава.
за ваксините с цел превенция можеш да почерпиш мнения от антиваксърите.

И викаш, ние, по-умните от големите държави, учени, институции и тн, няма нужда да слушаме препоръки? Българинът - недосегаем специалист и разбирач по всичко.
За последното изречение - аз съм дете в семейство, в което абсолютно всички са медицински работници. Представи си колко добре се разбирам с антиваксъри 😂😂