COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 965
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 320
Скрит текст:
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ пандемия  не се обявява от нас, обявява се от СЗО за цял свят. Това означава думичката "пандемия" все пак 😁
нека да обявяват каквото си искат, но след като у нас статистиката не показва признаци на пандемия не би трябвало да се прилагат пандемични мерки.  вижда се, че има държави които си действат по техните си правила.
ние не отговаряме на условията за пандемия.

Превенция му се вика и е правилната посока на действия. Ние спазваме световните указания за действия, което е абс нормално. Имай предвид, че ако пък нищо не бяхме направили и се бяхме докарали до другата крайност, пак щяхме да сме недоволни. Ти, ако чакаш масово разболяване и умиране, ми то, ако се стигне дотам, ще си хулим, като в Испания, че никой нищо не е направил предварително и сме чакали до последно. Именно с цел превенция се правят и ваксини, а не се оставят хората просто да си умират Simple Smile. То като опре ножът до кокала - вече е късно

Световните указания се наричат препоръки.  те препоръчват. не е задължително всяка държава да го приложи.
както казах - има държави не приложили световните препоръки. и няма да ги съдят за това. действа се според ситуацията в дадената държава.
за ваксините с цел превенция можеш да почерпиш мнения от антиваксърите. Smiley

И викаш, ние, по-умните от големите държави, учени, институции и тн, няма нужда да слушаме препоръки? Българинът  - недосегаем специалист и разбирач по всичко.

За последното изречение - аз съм дете в семейство, в което абсолютно всички са медицински работници. Представи си колко добре се разбирам с антиваксъри 😂😂

# 1 321
Разказ на изписана в четвъртък, излекувана 37годишна жена от Карнобат, готвач в Банско:

https://nova.bg/news/view/2020/04/05/283993/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D … E%D1%82-covid-19/

# 1 322
кой заразява? а кой убива?
Този вирус никога няма да стигне и половината на загиналите на пътя.
Давам ви го за сравнение.
Слага се карантина за процент, който ако се сравни с други вируси е просто жалък.
Дам грип се изкарва тежко, но не е смъртната присъда , каквато се опитват да ни убедят , че е .

Вие май сте си още на" това е просто грип".

# 1 323
За България информацията в Worldometers се промени и вече брой направени тестове на милион жители е 2288. Естествено, има още какво да се желае и е хубаво, че капацитетът непрекъснато се увеличава, но твърденията, че имаме сравнително малко случаи, защото почти не тестваме, просто не съответстват на фактите.

# 1 324
Сега гледам сравнителни данни за Норвегия.

На 3 април са имали 319 в болница, 96 на респиратор.
На 4 април са имали съответно 309 и 98.
Към днешна дата са 305 и 89.
И само един умрял днес (досега), общо 3 от 3-ти насам.

Много ми е интересно да им следя цифрите, защото тенденцията е ясна - строги мерки 3-4 седмици = числа надолу.

# 1 325
Нали се сещате, че колкото повече се разраства епидемията, толкова повече се доближаваме до момента, в който ще звучи все по-логично въпросът дали някой е починал ОТ ковид или С ковид. И онова с влака няма да е смешка.

Отдавна трябваше да се разграничи и "болен от ковид" от "заразен с ковид". За част от заразените домашно лечение няма - просто няма от какво да се лекуват. Карат си го леко и това е. Приблизително 80% от хората. Нито са се запътили към вентилаторите, нито към хладилните камери. Но в това няма шок и сензация, какво да го говорим изобщо...

# 1 326
  • София
Скрит текст:
Разбирам напълно вашето притеснение и недоволство. И аз същото го мисля. Дано не ни се налага да се борим за медицинска помощ...ще е страшно.
Но.. нека все пак сме реалисти. Държавата не може да функционира без парламент и МС.  Нали разбирате  какво ще настъпи при евентуалното им разпадане.
Предполагам,  сигурна съм,че в другите държави също си пазят и изследват президенти, МП и т.н. Това, че не ни го съобщават не означава, че не се прави.
Както се казва, армия без командване няма. Идва саморазправа и хаос. Предполагам, че не искаме това да се случи.
П.П Предполагам, че и президентът го тестват но не се обявява..няма И нужда.

Разбира се, парламента трябва да работи. Хората може би се ядосват защото ги лъжат и то некадърно. Преди няколко седмици (когато още им гледах преките изяви) щабът и излизащи пред народа твърдяха, че няма нужда да тестваме хора без симптоми. Дни наред го повтаряха. Оп, депутатите ни се притесниха, тествайте ги всички, това със или без симптоми няма значение и беше за народа само.
Хора, айде спрете се вече с това тестване на парламента.
Нека да обясня и вече да се спре тази спекулация - парламентът се тества, точно защото трябва да работи и не може да си седи по домовете под карантина. Ако има болни там и изпозаразят останалите депутати, кой ще гласува закони, които в момента са важни? Кой ще гласува Извънредно положение, кой ще гласува новия бюджет, кой ще гласува за какво да се ползват пари от заема, ако се наложи?
Стига вече, разберете - конституцията на България изисква ЛИЧНО присъствие на депутатите, разбирайте КВОРУМ при гласувания на закони! Няма как да го направят дистанционно!
И още нещо. Много по-лесно е да тестваш 300 човека, отколкото 3000 или 30000. А лекарите няма смисъл да ги тестват без симптоми, защото те са нон-стоп контактни. Докато излезе резултата от теста, те вече може да са се заразили още 10 пъти.

# 1 327
След като сте се "подсигурили" с доходна работа от вкъщи и не сте ок държавата да подпомага хората в нужда, значи имате достатъчно финанси да подпомогнете и пенсионираните си родители, за които се притеснявате, че ще останат без пенсии, защото парите ще отидат за "фризьорки и маникюристки".
П. П. От продължаващите да работят съм, не съм маникюристка или фризьорка, за да съм пристрастна. Ама изказвания от рода на "аз съм се подсигурила и вие да сте", звучат мизантропски.

# 1 328
  • MI
Аз казах за Беларус, подиграваха ми се. Който иска да вярва, там хората в градовете (поне в тези, които съм бил) са драстично по добре от нас! И финансово, и всякак. При тях митовете за бедността идват, защото наистина в селата и малките градове са много бедни. Драстична е разликата
Е, как няма да ти се смеем като не си единственият ходил там? Руски предполагам четеш, дадох ти линк преди, има и много други. Това, че официално няма много случаи не значи, че няма обезпокояващо много странни случаи на смърт от пневмония.

# 1 329
  • София
29 януари 2020
440 ранени в автопроизшествия, 33- загинали.....
сега пак погледнете статистиката за коронката

Не чувам някой да забранява шофирането....

Но шофирането се извършва под строго определени правила, след взет изпит. Смъртните случаи обикновено са в следствие нарушаването на тези правила. И разбира се, пак редовно се реве колко много хора загивали по пътищата, и как трябвало да се вземат по-крути мерки...

# 1 330
Скрит текст:
Тестове правят Рамус, Бодимед и Цибалаб. Последните недолюбвам от други времена, сега не знам как са, но мой приятел се беше притеснил и си направи тест. Обади се в Бодимед, на следващия ден бяха отишли екипирани у тях, взели проби от него и приятелката му, бяха си пуснали и кръвни изследвания освен теста за Коронавирус. Отрицателен им е PCR теста, кръвните излязоха след два часа, както става и като се ходи на място за изследвания. Та работи това с домашните посещения явно. Имат всички такса посещение, но очаквах, че ще се бавят повече, а те веднага бяха отишли и сега са си спокойни, че в такива времена като ти потече носа и вече мислиш най-лошото.

Те не излизат ли изобщо, защо си правят тестове без симптоми.? ...единият като отиде в супермаркета и може да донесе вирус веднага...
От друг вирус бяха болни, но твърде дълго и се бяха притеснили.
Без симптоми да се изследваш не знам какъв смисъл има.

Безсимптомните също могат да заразяват останалите, но като си сложим маски всичко е точно.
Може ли линк на достоверен източник,който доказва твърдението,че безсимптомните също заразяват?Не се заяждам,но всичко което съм чела до сега е догатки и предположения,не съм срещала нищо категорично и ми стана интересно къде го пише това.
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/22/coronavirus-asympt … l-be-hard-to-stop
Доказано е в много случаи. Освен това има безсимптомни в началото на болестта, които после развиват симптоми. Те също са заразни и в безсимптомния си период.

# 1 331
  • Bulgaria
За България информацията в Worldometers се промени и вече брой направени тестове на милион жители е 2288. Естествено, има още какво да се желае и е хубаво, че капацитетът непрекъснато се увеличава, но твърденията, че имаме сравнително малко случаи, защото почти не тестваме, просто не съответстват на фактите.

LillyM, сериозно ли вярваш на това? Ти беше един от най-големите критици, а напоследък около теб витае едно спокойствие, което не е лошо по принцип, но защо трябва да си затваряме очите? Всеки вижда това, което му се иска, но нека да погледнем реално на нещата, защото всички знаем, че тестове не се правят. И това е една много малка част от целия проблем.

# 1 332

Трябва статистика колко  хора са тествани, колко от тестваните са били със симптоми и колко без.
Иначе просто са празни приказки, да тестваш здрави и да правиш статистика за болни е някак странно.
Ако са тествали всяка седмица депутатите в продължение на един месец, това са близо 1000 теста, заради положителна проба обявиха, че ще тестват и работещите в парламента, не знам там колко теста са заминали също.
После болните се тестват по няколко пъти, като оздравеят също трябва два дадат два отрицателни теста.
Да обяват бройката тествани хора!

# 1 333

Не, не мисля, че се съобщават всички случаи в България. Или защото умишлено се крие, или защото като в Швеция минават дни преди да се регистрират и съобщят официално по надлежния ред. За Норвегия съм сигурна, че се съобщават, защото там болниците съобщават веднага, пуска се новина за поредния умрял в еди-коя-си болница буквално минути след като болницата е съобщила на близките. Официално в полунощ всеки ден се съобщават цифрите, но журналистите ъпдейтват постоянно страниците си с прясна информация от болниците и старческите домове, където смъртните случаи са настъпили. Понеже не са толкова много случаи там, почти всеки си има собствена статия. Даже прочетох три статии, където три от първите жертви бяха споменати поименно и имаше кратко интервю с роднини.

Интересни изводи на хора които не живеят в България.
 Смъртните случаи и тук ги съобщават веднага. А кратко интервю с близките в такъв момент е меко казано нелепо.

# 1 334
  • София
И тия цифри брой уникални тестове ли са или брой тествани пациенти последно?
Щото с нашия метод на отчитане, положителни, отрицателни и съмнителни, че и по 3 теста на калпак...

Общи условия

Активация на акаунт