COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 912
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Пловдив

Не чувам някой да забранява шофирането....

Сигурно защото не е заразно.

Напротив. Като направиш ПТП и причиниш смърт, следва да ти вземат книжката. Но иначе, прав си. Ще шофират и без книжка. Забранено е по принцип, ама карай да върви. Същото е и ковид 19. Заразяваш и продължаваш. Катастрофират точно тези, които смятат, че правилата за движение, са репресии. Сега, при празни улици, малкото автомобили са ги превърнали в писти. За какво ограничение на скоростта става дума.

# 1 306
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ пандемия  не се обявява от нас, обявява се от СЗО за цял свят. Това означава думичката "пандемия" все пак 😁

# 1 307
Скрит текст:
Тестове правят Рамус, Бодимед и Цибалаб. Последните недолюбвам от други времена, сега не знам как са, но мой приятел се беше притеснил и си направи тест. Обади се в Бодимед, на следващия ден бяха отишли екипирани у тях, взели проби от него и приятелката му, бяха си пуснали и кръвни изследвания освен теста за Коронавирус. Отрицателен им е PCR теста, кръвните излязоха след два часа, както става и като се ходи на място за изследвания. Та работи това с домашните посещения явно. Имат всички такса посещение, но очаквах, че ще се бавят повече, а те веднага бяха отишли и сега са си спокойни, че в такива времена като ти потече носа и вече мислиш най-лошото.

Те не излизат ли изобщо, защо си правят тестове без симптоми.? ...единият като отиде в супермаркета и може да донесе вирус веднага...
От друг вирус бяха болни, но твърде дълго и се бяха притеснили.
Без симптоми да се изследваш не знам какъв смисъл има.

Безсимптомните също могат да заразяват останалите, но като си сложим маски всичко е точно.
Може ли линк на достоверен източник,който доказва твърдението,че безсимптомните също заразяват?Не се заяждам,но всичко което съм чела до сега е догатки и предположения,не съм срещала нищо категорично и ми стана интересно къде го пише това.

# 1 308
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Разбирам напълно вашето притеснение и недоволство. И аз същото го мисля. Дано не ни се налага да се борим за медицинска помощ...ще е страшно.
Но.. нека все пак сме реалисти. Държавата не може да функционира без парламент и МС.  Нали разбирате  какво ще настъпи при евентуалното им разпадане.
Предполагам,  сигурна съм,че в другите държави също си пазят и изследват президенти, МП и т.н. Това, че не ни го съобщават не означава, че не се прави.
Както се казва, армия без командване няма. Идва саморазправа и хаос. Предполагам, че не искаме това да се случи.
П.П Предполагам, че и президентът го тестват но не се обявява..няма И нужда.

Разбира се, парламента трябва да работи. Хората може би се ядосват защото ги лъжат и то некадърно. Преди няколко седмици (когато още им гледах преките изяви) щабът и излизащи пред народа твърдяха, че няма нужда да тестваме хора без симптоми. Дни наред го повтаряха. Оп, депутатите ни се притесниха, тествайте ги всички, това със или без симптоми няма значение и беше за народа само.

Хора, айде спрете се вече с това тестване на парламента.
Нека да обясня и вече да се спре тази спекулация - парламентът се тества, точно защото трябва да работи и не може да си седи по домовете под карантина. Ако има болни там и изпозаразят останалите депутати, кой ще гласува закони, които в момента са важни? Кой ще гласува Извънредно положение, кой ще гласува новия бюджет, кой ще гласува за какво да се ползват пари от заема, ако се наложи?
Стига вече, разберете - конституцията на България изисква ЛИЧНО присъствие на депутатите, разбирайте КВОРУМ при гласувания на закони! Няма как да го направят дистанционно!
тя, Конституцията, предвижда много други права на гражданите, които извънредното положение ги отнема.
значи тя, Конституцията, може да отнеме/промени и задълженията на аПартамента (в случая). то за това се нарича "извънредно положение". при някои държави първият е президента. при нас не е така. а пък ако стане военно положение нещата придобиват друг характер.

Не ее. Някои хора  не се умориха да си искат оставки и това е.
Само едно искат  да са на власт , та ако щше народа да мре .
Кого искате бе хора ?
Корни ли дето превръща НС  в трибуна за политическа борба . ? Или Румен Радев?
Както се видя не е и в час. Само празни приказки приказва .
Аз пък предполам че тия ако бяха на власт  нямаше да има един болен от вируса.
Като при Чернобил . Такива неадекватници са.
Заради тях май смениха Москов който искаше да приеме  пръстоите отпечатъци , и за една ваксина от Турция че била скъпа а се оказа че е била 5-валентна , вместо 4-ри валентна  и за повече болести .
Не съм сигурна ама нещо такова беше . Даже го дадоха на съд ако добре си спомням .
Просто за всичко се иска оставка , за зимата , за пролетта , за водата ...

# 1 309
Новото е, че сега има благодарност и аплодисменти за отношение, което е пълна гавра. Ето до къде води страхът, човек става неадекватен. Опасности не се преодоляват със страх и припознаване на бащици.
+ 100.
Каква благодарност, за какво? За хаоса и за мантрите: “Няма маски, няма да идвате ако сте болни, чакайте да се влошите (WTF ??), ето ви безлихвен кредит, тестовете са по 100 лв., не излизайте от вас, обучавайте децата, антибиотици също няма, не сте слушали, ето ви още мерки.”
Това е тормоз, ние му се радваме, пълна пародия.
Доволна съм от мерките.
Маски има, купих си онлайн. Не съм болна, защото не се завирам по народа. Безлихвен кредит не ми трябва, осигурила съм си стабилна работа и 100 лв. за тест имам. Децата си обучавам винаги, не съм ги оставила на държавната система. Толкоз по описаното от теб.

Интересува ме да има болница за родителите ми, което се прави, да имат пенсии и никой да не ми принуждава децата да ходят да се завират в дасколото с контактните съученици /имаме такива/. Доволна съм. Ако бяха наредили да се ходи на училище, щяхме да използваме възможността за обучение като частни ученици, щеше да ми е по-трудно от сегашния вариант. Да не дава господ да вземат верно пенсиите на пенсионерите, че да дадат на хотелиери и маникюристки.
Аз не съм засегната също, засега обаче! Но имам емпатия към хората и от такива разсъждения ми се повръща. И да знаеш, че от високо се пада най-болезнено

# 1 310
Аз съм падала и ставала доста пъти, не ме мисли! Нямам емпатия към хора, които вместо да се грижат за себе си/не го правят, висейки тук/, говорят как държавата им е длъжна. Сега е моментът безработните да изучат нещо, вместо да кесят и плюят пак държавата. И хич, ама хич не съм нависоко, не ме познаваш явно от форума, даже напротив, съвсем в ниското винаги съм била и затова не ме е страх от падане.

Благодаря инак за личната нападка и отклоняване на темата.

# 1 311
  • Bulgaria
На всички, които са си вкъщи мерките им харесват. Не им пука, че утре хората, които в момента работят, за да крета държавата ще се заразят. Колко хора в момента работят, за да произвеждат храната, която консумирате? Колко хора работят, за да имате лекарства?Всеки гледа собствената си паничка, защо не погледнем по-далеч от носа си и да видим дали нещата са толкова прозрачни, колкото вие си ги представяте? Ох, колко били добри мерките... Толкова са добри, че имаме само 1 успешно екстубиран. А тепърва започва всичко.

# 1 312
  • Буркина Фасо
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ пандемия  не се обявява от нас, обявява се от СЗО за цял свят. Това означава думичката "пандемия" все пак 😁
нека да обявяват каквото си искат, но след като у нас статистиката не показва признаци на пандемия не би трябвало да се прилагат пандемични мерки.  вижда се, че има държави които си действат по техните си правила.
ние не отговаряме на условията за пандемия.

# 1 313
  • София
Може ли линк на достоверен източник,който доказва твърдението,че безсимптомните също заразяват?Не се заяждам,но всичко което съм чела до сега е догатки и предположения,не съм срещала нищо категорично и ми стана интересно къде го пише това.
https://www.youtube.com/watch?v=gAk7aX5hksU&t=314s

# 1 314
Скрит текст:
Тестове правят Рамус, Бодимед и Цибалаб. Последните недолюбвам от други времена, сега не знам как са, но мой приятел се беше притеснил и си направи тест. Обади се в Бодимед, на следващия ден бяха отишли екипирани у тях, взели проби от него и приятелката му, бяха си пуснали и кръвни изследвания освен теста за Коронавирус. Отрицателен им е PCR теста, кръвните излязоха след два часа, както става и като се ходи на място за изследвания. Та работи това с домашните посещения явно. Имат всички такса посещение, но очаквах, че ще се бавят повече, а те веднага бяха отишли и сега са си спокойни, че в такива времена като ти потече носа и вече мислиш най-лошото.

Те не излизат ли изобщо, защо си правят тестове без симптоми.? ...единият като отиде в супермаркета и може да донесе вирус веднага...
От друг вирус бяха болни, но твърде дълго и се бяха притеснили.
Без симптоми да се изследваш не знам какъв смисъл има.

Безсимптомните също могат да заразяват останалите, но като си сложим маски всичко е точно.

не знам за доказателства, но нека не спираме децата да се гушкат с баби и дядовци ако няма проблем с безсимптомните

https://www.dnevnik.bg/video/120minuti/2020/03/16/4041678_epidem … _sa_osnovno_hora/

# 1 315
нека да обявяват каквото си искат, но след като у нас статистиката не показва признаци на пандемия не би трябвало да се прилагат пандемични мерки.  вижда се, че има държави които си действат по техните си правила.

Превенция му се вика и е правилната посока на действия. Ние спазваме световните указания за действия, което е абс нормално. Имай предвид, че ако пък нищо не бяхме направили и се бяхме докарали до другата крайност, пак щяхме да сме недоволни. Ти, ако чакаш масово разболяване и умиране, ми то, ако се стигне дотам, ще си хулим, като в Испания, че никой нищо не е направил предварително и сме чакали до последно. Именно с цел превенция се правят и ваксини, а не се оставят хората просто да си умират Simple Smile. То като опре ножът до кокала - вече е късно

# 1 316
Тест за пропускливост на купешка еднопластова хирургическа маска и домашно приготвена такава.

https://www.facebook.com/128482854015346/videos/253969268954424/ … Glw&__tn__=-R

# 1 317
Малко ме съмнява, че може да се купят маски от Корея/Китай , като имам предвид че конфискуват този артикул в полза на болниците.
Няма да си купувам маски от Корея, Grinning просто ми е интересно дали им ги раздават или си ги плащат.

Какво пише за тестовете:

https://dariknews.bg/novini/sviat/kak-iuzhna-koreia-se-bori-s-ko … za-primer-2216095

Таксите за тестване са около 160 000 вона (134 щатски долара), но безплатни за пациентите - хора, свързани с потвърдени случаи - или такива, които тестват положително, което насърчава участието на населението в мерките. Това помага за ранното откриване и справяне с разпространението на инфекцията.

Ранното откриване дава възможност за ранно лечение, а широко разпространеното тестване означава, че е по-вероятно да бъдат идентифицирани леки или асимптоматични случаи, което увеличава общия брой случаи, така че делът на умиращите намалява.

Обобщено, ранно откриване и лечение с масово участие на хората. Това предполага много добра организация.

# 1 318
Какво е това удоволствие да се копае дъното...

Кой ви казва, че проблемът е, че точно депутати тестват? Проблемът е, че безсимптомни нали нямало смисъл да се тестват? Защо за едните така, а за другите онака? Пак ли не е ясно?

Относно журналистически въпроси - Беновска се заяжда и се опитва да оригиналничи, а също и да флиртува, тя не задава умни и адекватни въпроси. Не такива въпроси имах предвид аз. Но да, на добрите въпроси отговорът е "няма да отговоря на този въпрос". Също така при въпрос от няколко части на неудобната част не се отговаря.

Относно аплодисментите - изглежда като поръчково да не се разбира, че ситуацията и представянето по държави е доста различно. И тези за аплодиране са точно там, където е голямата смърт всъщност. Там смъртта не е от безхаберие. При празни болници.

# 1 319
  • Буркина Фасо

Превенция му се вика и е правилната посока на действия. Ние спазваме световните указания за действия, което е абс нормално. Имай предвид, че ако пък нищо не бяхме направили и се бяхме докарали до другата крайност, пак щяхме да сме недоволни. Ти, ако чакаш масово разболяване и умиране, ми то, ако се стигне дотам, ще си хулим, като в Испания, че никой нищо не е направил предварително и сме чакали до последно. Именно с цел превенция се правят и ваксини, а не се оставят хората просто да си умират Simple Smile. То като опре ножът до кокала - вече е късно
Световните указания се наричат препоръки.  те препоръчват. не е задължително всяка държава да го приложи.
както казах - има държави не приложили световните препоръки. и няма да ги съдят за това. действа се според ситуацията в дадената държава.
за ваксините с цел превенция можеш да почерпиш мнения от антиваксърите. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт