COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 640
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 745
Валя Ахчиева е сериозен журналист и познато лице.
Много странно са я подмятали и прехвалряли  отговорност. Дано разберем повече.
И това е важно, защото не става дума за частен случай, а за държавна политика.

За мен няма логика..не схващам просто. Все се казва, че труповете не можело да се скрият. Ок, значи просто няма тежко болни в Банско. Нямаше някакъв голям ръст в случаите нито след Цветница, нито след Великден. И въпросът е как и защо? Хах. Оказахме се една от малкото много слабо засегнати държави и не знам как. Не пламнаха нито махалите особено много, нито Банско..  Много се радвам, за което, но каква е "тайната ни"?

# 17 746
Ок, последно, кое е по-малката злина - човек са е с по-слаба имунна система или с по-силна?
Най-добре да е в баланс имунната система.

Но ако е по слаба имунната система, какво лекарство ли прилагат? срещу HIV?

# 17 747
Тук са истински Игри на глада. Отбори на изоланти, "безмъртни", скептици и т.н.
Един прост въпрос имам. Ако можете, отговорете честно, от ваша гледна точка.
Как си представяте живота отсега нататък? Има ли излизане от ситуацията? Какво е решението? Ама комплексно.

Лятото с високите температури вирусът се забавя, може и да измре, но не е сигурно. Северното полукълбо въздъхва с облекчение и падат дрехи и задръжки, даже Ивана прави турне в Лъндън и Сатънбъроу. Ние правим едно море по родното Черноморие, че не ни пускат у Гърция, което мен ме устройва - обожавам Созопол. Август термометърът удря 43 градуса на сянка, короната удря нива под нулата.
Октомври - на есен с песен, ама тоя път вече няма кой да се върже на въдицата за изолации с месеци, карантини с години и самоизолация с векове. Дори и Мутафчийски, леко почернял, понеже има вила до Бургас, нещо мрънка, че няма как да стане. Оказва се, че в суматохата бая народ е "имал среща с вируса", но не помни, може и от мастиката да е. Вървим към "стаден имунитет", но не го знаем, понеже сме били заети с мастиката, с цацата, с таратора и с още някакви неща. Светът - и той така, ама без мастиката и таратора.
По същото време през 2021 г. живеем спокойно "с вируса", Бойко е спечелил изборите и готви Генерала за президент. As simple as that...
Не знаеш колко истина има в горното.

# 17 748
MK,
Ми хубаво казано, ама при мен как се случва. Значи, аз от 25 години си мечтая за нещо такова- да не ме търсят клиенти, да се събуждам сутрин и да си знам, че денят ми е нищоправене. Че аз такъв комфорт и през уикенда не съм имала. Че и лято, като реша да ходя накъде, то е с някакъв комплекс за вина. Ей, дойде ми до главата да ми се случи това събитие. Никой не звъни / звъни се, ама по по различни поводи/, а аз имам всичкото време, което никой не ми е осигурил досега. Е, да , ама хобитата ми са трудоемки.
И кат ме фана паниката- аз защо да го правя това, като утре ще се гътна и ми отиде мотивацията Joy

# 17 749
Някой може ли да ми обясни, щом 8% от населението на Банско е прекарало вируса, как няма стигнали до болница и/или починали? Това са около 1500 човека все пак
Колко жители има Банско? Около 9 хил. май казаха. 8% са 720.
А колко са тествани? Там нещата заглъхнаха.

Ето едно разследване на Валя Ахчиева за тестването в Банско. Кметът, дето им снимал тестовете, е директно за съд.
https://euractiv.bg/section/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5 … TDk_JIWzjbCechTu8
Не мога да повярвам,щаба ще отговори утре, като попитат журналистите за този случай ще е интересно да чуем...

# 17 750
Махали като Филиповци и Факултета си пламнаха направо. Лекарите установили, че болните настанени в болниците при тях всъщност се познават. Аз в нашата "махала блок" съседите си едвам познавам какво остава за тези от съседния блок.

# 17 751
  • София
Не сте ме разбрали явно .
Нямам нищо против информацията от другите държави , нито оценката  от тяхна гледна точка  за ситуацията в България . Но постоянноо да ни хокат как нашите мерки са неадекватни е някак си  неетично.

Rorik, комунизмът е нещо прекрасно, но когато не се приложи от началото до края и когато зависи от субективни фактори, каква полза, че е прекрасен?
Мерки? Да. Но адекватни ли са? Много пъти се писа в темата. Не можеш да плашиш хората и да хвърляш цялата вина върху тях. Не може да им обещаваш ад, а в същото време да не се вижда смислено управление на кризата. Какво стана дотук? Здравната система, която толкова пазехме, блокира. Хаос отгоре до долу. Не тестват, защото няма пари за тестове. Но не могат да го кажат, защото не могат да отговорят на въпроса къде са парите. С маски, без маски, с маски. Затваряш парковете, но не си правиш труда поне един път да измиеш мръсните улици.
И чакаш, чакаш ад, а той пък не идва.
Много сбърка Мутафчийски с този щаб. Остави се да му пишат речите, напълно безсмислени, и се превърна в ежедневен статистик. Защо се съгласи едни и същи журналисти да бъдат акредитирани и да задават тъпи въпроси? Защо той отговаря на въпроси, свързани с вируса, след като има подготвен здравен инспектор в щаба? Неговата работа беше организацията, която се вижда, че отвсякъде издиша. И сега се опитва да се застрахова, че видиш ли, чакаме втора вълна като в Испания. Ама животът трябвало да продължи.

# 17 752
Извинявайте много, но как се лекува грип?? Този нормалния ,който си вирее всяка зима?
Грип - сядаш си на гъза, почиваш си, лежиш, пиеш топли напитки, хрускаш си чесъна . Това не е медикаментозно лечение.
За съжаление!
Нашата система е базирана на лечение с антибиотици. Мамите викат не пипай това, не пипай онова, не си играй с Иванчо, щото кихна миналата седмица. Влачене по болници и кабинети за едно червено гърло.
И после искате здрава имунна система...която е в основата на борбата с всеки вид вирус.
И на мен са ми изписвали хиляди антибиотици за зачервено гърло, майка ми не ми е давала никога.
Аз грип и настинка не знам какво е. Имам 2 дена сополи веднъж на 3-4 години. Има ли слънце навън - излизам. Зимата боря преспите без да ми мигне окото.
И аз и брат ми се отгледани на студено.Зимите  следобед спане на терасата; Нощем в студена стая под дебело одеало.
Имаше правило вкъщи, на ден по една домашна глава чесън се изяжда + рибено масло.
Кашлица ако има - синапен компрес и на следващия ден пак си в снежните преспи.
Стоенето навън беше задължително. Колкото повече - толкова по-добре. В стерилна обстановка , имунитет не се гради.

# 17 753
  • София
Във всеки случай добре реагираха с махалите, бързо се усетиха какво става там. То беше и близко до ума, но все пак реагираха навреме. Сега да видим колко ще се задържи така. Откъде ли в София са останалите заразени като не броим медицинския персонал?

# 17 754
Aко не сте чели интервюто на Мутафчийски пред DW:
Коронавирус в България: ексклузивно интервю с ген. Мутафчийски
и един любопитен цитат:
Цитат
Мутафчийски: Премиерът е известен с твърдия си характер, но учудващо за мен той се вслушва в нашите тревоги, опасения и препоръки. Понякога спорим с часове и ние наистина го сваляме на земята.

# 17 755
Мистерията в Банско затвърждава мнението ми, че за абсолютно нищо не вярвам на НОЩ и ББ. Нито пикове, нито спадове, нито брой тестове. Сигурна съм, че в парламента ги тестват всеки ден.
Всичко е театър, според на къде им духа вятъра.

# 17 756
  • София
Ок, последно, кое е по-малката злина - човек са е с по-слаба имунна система или с по-силна?
С по-силна. Хората с по-слаба тя реагира твърде късно и много бурно. Това разбрах от прочетеното по темата, но може и да бъркам, твърде далеч съм от медицината.

Във Франция разкарантинирането ще продължи да е с доста по-строги мерки от тези у нас в момента. Основният принцип е по региони да са мерките, много тестове на контактни лица и реално изобщо няма да има масово връщане в училищата. Гимназиите евентуално от юни, но всичко се решава на местно ниво и ще бъде доброволно. В класните стани децата над 11 задължително с маска. Маските са задължителни и за градския транспорт, но с препоръка всички да възприемат носенето на маска на публични места. Ограничават максимално контактите и придвижването на хората над 65 години, излизането продължава да е с декларации.

Подробно тук

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/le-deconfinement-va-des … et-rouge-20200428

# 17 757
Какво трябва да ни говори мътилката в Банско?

# 17 758
Понеже прескачам доста страници, а много се чудя и ако случайно все пак има информация.
Явно у нас случаите по някаква причина са малко. По света на места са много, с много тежки последици.
Не се съмнявам и в двете неща
Но много се чудя някой замисля ли се, изследва ли, търси ли ЗАЩО тук случаите са малко ?
Някаква причина трябва да има

# 17 759
  • София
Какво трябва да ни говори мътилката в Банско?
Ами все забравяме, че човек трябва да постои с някого 15 минути, за да се зарази и повечето хора карат коронавируса леко. Твърде висок процент имат нужда от продължителна хоспитализация и интензивна грижа и никой не знае дали няма да попадне в лошия процент. И все пак, повечето хора няма да умрат от Ковид, явно това е станало и в Банско. Хубаво би било да ги тестват отново. В най-заразените райони на Франция има до 12% от населението с имунитет, т.е. срещнали и преживели срещата.

Общи условия

Активация на акаунт