COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 520
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 845
Хайде да премислим малко нещата относно предстоящите избори. Дали една изпусната ситуация ще му осигури бъдещ мандат?

Това е за друга тема. Ако иска мандат ще си го вземе, лошото е , че и опозицията и президентът са неадекватни или големи актьори.
Жалко, че използваха генерала.Но защо им позволи?

# 22 846
Ох, кое е заведението на тоя мазньок? Да знам да не стъпвам там никога 😂

Рафи

# 22 847
Този с дългата коса, дето най-много рева за обектите си за хранене, сега е от нарушителите и пак реве, че как така трябвало да отвори пространството, клиентите дъжд щяло да ги вали и нямало да издържи бизнесът две седмици. Аз го разбирам той какво иска, ама вече прекалява.
Този като го видя и направо ми се гади-мазен и нагъл..ами като не можеш да отвориш таваните-махни или отвори страничните стъкла...ненаял се!Ще донесе от 9 кладенеца вода да лапа..М-у другото отвращението ми е още преди кризата и да знам за вируса ...имаше пак някакви изяви.....
Е как,нали искаше да се пуши вътре в рафито,че му падала печалбата.
Бях подала сигнал за пушещи в заведението с басейн, май вече го няма, и познайте 😡

# 22 848
Скрит текст:
Репортажът с дългокосия, с видео - да му се полюбувате: Отново на заведение: Спазват ли клиентите и персоналът правилата за безопасност?
На този етап глоби за нарушения няма да се налагат, ако здравето на посетителите не е застрашено
А как ще се разбере дали не е било застрашено, при положение, че изискванията не са спазени?
На фарс заприлича всичко...
Странно ... току що чух, че заведението му от 600 места обичайно,  сега с новите изисквания ще стане със 60 ???
Направо не съм предполагала как са били набутани хората вътре!
е, сега вътре не работи. а вън са разредени масите за 60 човека. кво се чудиш ? може и на 2 етажа да е заведението.
Не е на два етажа и това на което той вика "отвън" всъщност е вътре.....

# 22 849
Ох, кое е заведението на тоя мазньок? Да знам да не стъпвам там никога 😂

Рафи

Благодаря. Рафи на Витошка междудругото вътре е абс гадост. Яко гъч, а и се пуши.

# 22 850
  • Пловдив
До тук никой не е казвал, че се правят тестове по метода Елайза.
Ще се тества по този метод в Пловдив и чакаха да дойдат тестовете.
Все си мисля, че лекарите най-добре могат да преценят какъв метод на лечение да прилагат в зависимост от налично оборудване и медикаменти. То не става днес да прилагат едно, утре друго. И като се появи някой по телевизията, да се втурнат да правят това, което им се казва от екрана.
Доверява се на колегата от САЩ, където имат достатъчно болни. Но в БГ мама са най големите спецове. Направо Мутафчийски тук да пита, кво му трябват консултации с колеги в САЩ и Израел.

# 22 851
  • Варна
е, сега вътре не работи. а вън са разредени масите за 60 човека. кво се чудиш ? може и на 2 етажа да е заведението.
Е то това вън се оказа доста относително - отвсякъде беше остъклена "терасата", беше си съвсем закрито и се пушеше. представям си колко вируси са били полепнали по частиците от цигарен дим.Smiling Imp

# 22 852
Скрит текст:
Репортажът с дългокосия, с видео - да му се полюбувате: Отново на заведение: Спазват ли клиентите и персоналът правилата за безопасност?
На този етап глоби за нарушения няма да се налагат, ако здравето на посетителите не е застрашено
А как ще се разбере дали не е било застрашено, при положение, че изискванията не са спазени?
Странно ... току що чух, че заведението му от 600 места обичайно,  сега с новите изисквания ще стане със 60 ???
Била съм и вътре и вън !
Мога да си представя какво е 600 човека ...ако наистина е толкова капацитета. ..на такава площ , ще да са като сардели.

# 22 853
[Защо всеки в тази държава иска, кой от когото се сети и каквото се сети? На някой минава ли му през ум, че за да получиш, трябва да дадеш?

Какво повече да дадеш на държавата освен данъци? Четох за Литва, ако се не лъжа, че искат 2 метра отстояние между масите, но общината отстъпва на заведенията повече улична площ, при това безвъзмездно.
Когато икономиката е в криза,  държавата трябва да дава - и на бизнеса, и на домакинствата, за да поддържа потреблението. Това го повтарят и от ЕС, и от МВФ. ББ междувременно четох, че днес се похвалил че не бил съкратил разходите.

# 22 854
За озонотерапията проф. Генчо Начев каза, че се занимава от 1979г. с нея и каза, че в повечето случаи ефектът е временен.
Може ли препратка към изказването, какво значи "временен"? Защото прегледах докладите от Италия, Испания днес и от Македония, подобренията при пациентите не са отчетени като временни.. проф Начев опит със заболели от коронавирус ли споделя?
Преди половин час даде интервю по bulgaria on air.

# 22 855
Самият факт, че под "открити пространства" влизат и затворените пушилни... Поне днес времето се опитва да вразуми малко народа.
Да, да, то времето точно заради това се е развалило днес, да им покаже на тия тулупи, че не трябва да са навън. Това е несериозно вече ...

# 22 856
Не просто се оплакват ресторантьорите, а плашат със стачка, ако не им изпълнят петте изисквания - ДДС 5% до края на 2021г. и цели 9% след това, неплащане на местни данъци и такси, такива работи. Искат си хората, иначе - стачка и оставка на министъра!
от ТУК
Това е като се отстъпва - наглеците настъпват. И ни епидемия, ни пандемия ги интересува.
Ама като умре баба му или майка му ...ще наглее ли още или пак друг ще му е виновен?!
Мислиш ли, че го интересува? Кеша е важен!
В чуждите държави бизнесът се съобразява с изискванията на държавата. Само в България бизнесът командва държавата. Само искат, а дали дават, това което реално трябва.

# 22 857
Скрит текст:
Не е на два етажа и това на което той вика "отвън" всъщност е вътре.....
Точно така... това отвън реално е пушкома/аквариума,  никаква външна част не е !!

# 22 858
Аз се надявах да няма клиенти, но народа явно няма инстинкт за самосъхранение Sad или приоритетите му са странни

# 22 859
Не просто се оплакват ресторантьорите, а плашат със стачка, ако не им изпълнят петте изисквания - ДДС 5% до края на 2021г. и цели 9% след това, неплащане на местни данъци и такси, такива работи. Искат си хората, иначе - стачка и оставка на министъра!
от ТУК
Това е като се отстъпва - наглеците настъпват. И ни епидемия, ни пандемия ги интересува.
Ама като умре баба му или майка му ...ще наглее ли още или пак друг ще му е виновен?!
Мислиш ли, че го интересува? Кеша е важен!
В чуждите държави бизнесът се съобразява с изискванията на държавата. Само в България бизнесът командва държавата. Само искат, а дали дават, това което реално трябва.
Абсолютно съм съгласна !

Общи условия

Активация на акаунт