COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 133
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 080
, отдавна сме надскочили прага на наистина нужното и сме роби в много отношения.

Ето, това ще е трагедията на много, защото се стимулира по всякакъв начин взимането на кредит и милиони хора не осъзнават, че днес не е утре.
НО и ще е много полезен житейски урок за бъдещето. Убедена съм, че тази ситуация ще ни върне back to basic, което не е нещо лошо. За какво ми е още един панталон, когато вече имам пет. Защо трябва да давам пари за някакво развлечение, когато мога да отида на 2 км от нас и да  се наслаждавам на природата.

Всичко ще се оправи, но трябва вяра, LemonDesi.
Вярваш, че консуматорското мислене и начин на живот ще се промени! Много дръзко. Ако се върнеш назад ще видиш как е набирало скорост през годините и в момента е като лавина. Не вярвам дори COVID-19 да може да промени това.

# 7 081
Престанете с тези сметки за смъртност. Тя се изчислява, когато пандемията приключи. Отдавна има данни, че официалните цифри не отговарят на истината. Не помня коя държава беше, излезе инфо, че когато има позитивен, цялото семейство се смята за болно, но не се тества. Тези хора не отиват в официалната статистика мисля.
Аха, вие предполагам имате други сметки, или гледате на боб? Но си ги криете за себе си, за да станете мега богата! Как пък не се сетих! Кога са тествали цялото население на Земята колко са били болни и са изкарали на крак грип, че не мога да се сетя? Или само мене са пропуснали? Тюх!

# 7 082
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

Скрит текст:
Това не е обикновена пневмония, не го ли разбрахте вече? Колко от хората с пневмония са слагани на респиратори досега, че не е имало липси в световен мащаб?
Скрит текст:
А, това, че освен пневмонията удря всички органи и причината за смъртта може изобщо да не е пневмонията, въобще не го прави опасен в очите на някои от тук пишещите. Щом човек е починал от инфаркт, как може да го пишат коронавирус? Разберете, че този инфаркт нямаше да се случи, ако човекът не се беше заразил с коронавирус. Не казвам, че всеки инфаркт е причинен от коронавирус, но щом човекът има положителна проба, то всяко влошаване на състоянието му се дължи точно на вируса, независимо инфаркт ли е, инсулт ли е, бъбречна недостатъчност ли е.

Именно - бая се изхвърлиха с тия респиратори на 86 годишни хора...Защото и с респиратор и без респиратор, изходът ще е един и същ. Сори, факт.

А кво? Да ги оставят да си умират ли? Сериозно? Просто си представям как лекар казва "О, ми сори, ще умреш - факт, няма смисъл даже да се опитваме"

Точно така. Трябва да има някаква граница на тази лудост. Само някой, който не е виждал човек на респиратор, може да си мисли, че закачането на респиратор на стар човек, е много хуманен начин той да си отиде от този свят. Имайте малко приличие, моля ви и съхранете достойнството на хората пред прага на смъртта.
Пак ще повторя, когато човек е в лоното на старостта и с респиратор и без респиратор, изходът ще е един и същ.

П.С. Посетете някой път (не точно сега, а като мине пандемията) някое интензивно отделение, много е поучително.

# 7 083
Скрит текст:
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

Това не е обикновена пневмония, не го ли разбрахте вече? Колко от хората с пневмония са слагани на респиратори досега, че не е имало липси в световен мащаб? А, това, че освен пневмонията удря всички органи и причината за смъртта може изобщо да не е пневмонията, въобще не го прави опасен в очите на някои от тук пишещите. Щом човек е починал от инфаркт, как може да го пишат коронавирус? Разберете, че този инфаркт нямаше да се случи, ако човекът не се беше заразил с коронавирус. Не казвам, че всеки инфаркт е причинен от коронавирус, но щом човекът има положителна проба, то всяко влошаване на състоянието му се дължи точно на вируса, независимо инфаркт ли е, инсулт ли е, бъбречна недостатъчност ли е.

Извинявайте, ама това, което твърдите, първо, че не отговаря на истината, второ, че никой тук не може да го твърди. Такова нещо може да каже само лекуващият лекар, а после и съдебните медици и патолози след евентуален летален изход. Не е случайно, че в Хамбург искат да ревидират причината за смърт на горе долу половината от починалите с ковид. И не, тея хора не са тъпи, нито пък го има варианта да не си разбират от работата. Учили са 6 години медицина(също и аз между другото), после са специализирали поне още 5 години. А вие тук си ги пляскате едни диагнози като последна инстанция....

# 7 084
.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 01:00 от _silence_

# 7 085
  • Другата България
Скрит текст:

Това не е обикновена пневмония, не го ли разбрахте вече? Колко от хората с пневмония са слагани на респиратори досега, че не е имало липси в световен мащаб?
Скрит текст:
А, това, че освен пневмонията удря всички органи и причината за смъртта може изобщо да не е пневмонията, въобще не го прави опасен в очите на някои от тук пишещите. Щом човек е починал от инфаркт, как може да го пишат коронавирус? Разберете, че този инфаркт нямаше да се случи, ако човекът не се беше заразил с коронавирус. Не казвам, че всеки инфаркт е причинен от коронавирус, но щом човекът има положителна проба, то всяко влошаване на състоянието му се дължи точно на вируса, независимо инфаркт ли е, инсулт ли е, бъбречна недостатъчност ли е.

Именно - бая се изхвърлиха с тия респиратори на 86 годишни хора...Защото и с респиратор и без респиратор, изходът ще е един и същ. Сори, факт.

А кво? Да ги оставят да си умират ли? Сериозно? Просто си представям как лекар казва "О, ми сори, ще умреш - факт, няма смисъл даже да се опитваме"
Разбира се,че трябва да ги оставим да измират. Те и бездруго са стари и болни, защо да заемат мястото с респиратора, като така или иначе са пътници? А, те и без респиратора са пътници. Добре, че лекарите, излекували всички възрастни досега не са с морала и разбиранията на някои от пишещите . Че горко ни. .....

# 7 086
Добри и обнадеждаващи новини от първите резултати от проведените тестове в центровете за грижа за възрастни хора в Белгия.
Въпреки, че очакват още много жертви в близките дни, има надежда, че те няма да са толкова много и много възрастни хора ще успеят да преборят коронавируса.

В едни от домовете за възрастни хора, намиращ се в Синт Тройден, 50% са дали положителен резултат на тестовете за коронавирус, но нямат симптоми. Това е много неочакван резултат за персонала на дома.
Sint-Truiden е град в провинция Лимбург и е най-засегнатата община в Белгия от коронавируса, както и провинция Лимбург е с най-много случаи сред населението.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/11/zowat-de-helft-van-bewon … soneel-in-rusthu/

Известни са първите резултати от  центровете за грижа за възрастни хора, повече тестове и защитни материали от следващата седмица

Тридесет жители и десет служители на дома грижи за възрастни хора Orelia Serrenhof в Sint-Truiden са тествани положително за коронавируса. Това е първият център за грижи за възрастни хора, който публикува резултати от тестове. Служителите и жителите бяха тествани в четвъртък с тестовите комплекти от федералното правителство. Центърът за грижи за възрастни хора получи резултатите вчера вечерта. По-добри новини идват от центъра за жилищни грижи на Sint-Bavo в Wilrijk: 60 от 120-те жители, които вече са тествани отрицателно. Всички жители са тествали отрицателно в центровете за грижа за възрастни хора в Avondvrede in Boechout и Strijland в Gooik. Още тестове и защитни материали ще бъдат достъпни от следващата седмица.

30 van de 60 bewoners en 10 van de 30 medewerkers van woonzorgcentrum blijken besmet met het coronavirus.
30 от 60-те жители и 10 от 30-те служители на центъра за грижи за възрастни хора Orelia Serrenhof в Sint-Truiden са заразени с коронавируса.

Според говорителката Caroline Vercauteren от центъра за грижи за възрастни хора, огромната част от заразените не проявяват никакви симптоми. „Изобщо не очаквахме това“, каза Vercauteren.

Днес всички заразени жители са преместени на първия етаж. "Там ще се обгрижват от един екип", каза Vercauteren. "Предимството на това е, че не е необходимо да бъдат изолирани в стаята си. Те могат да се движат свободно на един етаж."

„По този начин рискът от заразяване за останалите жители, които са тествали отрицателни, е намален.“ От центъра за грижи за възрастни хора също посочват, че семействата на заразените жители вече са били информирани снощи.

Свети Баво
Центърът за жилищни грижи Sint-Bavo в Wilrijk, един център за грижи за възрастни хора без известно избухване на коронавируса, може да съобщи по-добри новини. Всички 120 жители са тествани там и резултатите от 60 от тях вече са получени. Всички те са отрицателни, тези жители не са заразени с коронавируса.

Въпреки това 60-те жители бяха тези, от които ръководството се страхуваше най-много, но този страх е неоснователен. Те идват от различни възрастови групи в центъра за грижи за възрастни хора.

Avondvrede en Strijland
Центърът за грижи за възрастни хора Avondvrede в Boechout е също център без известна епидемия, може да вдъхне облекчение. Всички жители са били тествани там и всички са тествани отрицателно, според уебсайта на центъра за грижи.

Всички жители също са тествали отрицателно в центъра за грижи за възрастни хора Strijland в Gooik - също център за грижи без известна епидемия.

Обширният кръг от разговори от VRT NWS тази събота показва, че почти всички други центрове за грижи за възрастни хора, които са получили тестови комплекти, не очакват резултатите до следващата седмица.

# 7 087
  • Там,където се събуждам щастлива.
, отдавна сме надскочили прага на наистина нужното и сме роби в много отношения.

Ето, това ще е трагедията на много, защото се стимулира по всякакъв начин взимането на кредит и милиони хора не осъзнават, че днес не е утре.
НО и ще е много полезен житейски урок за бъдещето. Убедена съм, че тази ситуация ще ни върне back to basic, което не е нещо лошо. За какво ми е още един панталон, когато вече имам пет. Защо трябва да давам пари за някакво развлечение, когато мога да отида на 2 км от нас и да  се наслаждавам на природата.

Всичко ще се оправи, но трябва вяра, LemonDesi.
Вярваш, че консуматорското мислене и начин на живот ще се промени! Много дръзко. Ако се върнеш назад ще видиш как е набирало скорост през годините и в момента е като лавина. Не вярвам дори COVID-19 да може да промени това.

През годините набираше скорост, защото в много отношения нямаше нещо, което да го спре. Оптимистка съм, че ще доведе до преосмисляне. Не знам до каква степен в страни, където финансовото положение на някого ще го кара да мисли за хляба на масата. Там, където хората се чувстват подкрепени и неизоставени има повече шанс за инициативност и преосмисляне.

# 7 088
Coronavirus: What can the UK learn from Germany on testing?
много добре са описани тестовете
https://www.bbc.co.uk/news/health-52234061

# 7 089
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

Точно така. Трябва да има някаква граница на тази лудост. Само някой, който не е виждал човек на респиратор, може да си мисли, че закачането на респиратор на стар човек, е много хуманен начин той да си отиде от този свят. Имайте малко приличие, моля ви и съхранете достойнството на хората пред прага на смъртта.
Пак ще повторя, когато човек е в лоното на старостта и с респиратор и без респиратор, изходът ще е един и същ.

П.С. Посетете някой път (не точно сега, като мине пандемията) интензивно отделение, много е поучително.

Вие лекар ли сте? Ясновидец? Бог? С кристална топка гледате? Моля, обяснете - от позицията на каква по-точно казвате толкова уверено, че "изходът ще е един и същ" и от кога в 21ви век е окей дори да не дадем шанс на хората? Язък за толкова години еволюция и технологичен подем.

ПС. Посещавала съм, благодаря за препоръката.

# 7 090
  • При семейството си

А в условията на пандемия и задръстени здравни системи, защото с едни или други мерки, все се задръстиха, Вие лично какво друго очаквате да се случи (независимо дали ще бъде изречено на глас или не от лекаря)?
Аххх, да, вирусът да изчезне след 76 дневна карантина тип Ухан.

# 7 091

П.С. Посетете някой път (не точно сега, като мине пандемията) интензивно отделение, много е поучително.
Стига, това не е човешко. Кои сме ние за да решаваме, кой ще се лекува и кой не. И да, влизала съм в реанимация и с доста възрастни и с деца. Гледката е ужасяваща, но много често оцеляват тези, които уж са имали най - малък шанс.

# 7 092
Не знам дали знаете, но в Германия голяма част от възрастните хора си имат декларации за отказ от реанимация, както и за това какви медицински мерки да бъдат предприети за тях при определени условия и определена прогноза. И да, лекарят е този, който определя прогнозата и взима това решение. Знам, че за човек, който не е в медицинските среди, това звучи страшно, странно, отвратително, за мен също беше така в началото. Но това е факт и така се процедира.

# 7 093
Вирусът е нов и все още малко се знае за него. Изписаните и излекуваните още не са проследени във времето първо какво се случва със самия вирус и техния имунитет и освен това все повече информации излизат, че вируса удря целия организъм и уврежда и други органи освен белия дроб (включително бъбреци, черен дроб и тестиси).  Никой не знае какъв процент от излекуваните ще си останат с дълготрайни здравословни проблеми, а някои и инвалиди.
Така че - умната!
(и не са 21 хиляди, а милиона)

# 7 094
  • София
Доказано е, че 1 (един) човек може да зарази пряко и индиректно 59 000 (петдесет и девет хиляди) човека.  От 27 февруари съм в карантина, тогава се върнах от Париж, сам си я наложих. После дойде 13 март. Психоза е малоумието, че не може да се заразиш и като безсимптомен да заразиш десетки в навалицата.  Вижте броя на заразените и мъртвите в Обединеното Кралство от 11 март досега, тогава са имали само 380 заразени, сега са почти 70 хиляди. Сметки от 4 клас можете ли да правите? Имат близо 9000 починали сега...
На тези 70 000 им сложете още две 0- ли и после ми смятайте смъртност.
Аз не мога да слагам така глупаво нули, вие се оправяйте. Наистина ли го мислите това?
Сама сте написали че един може да зарази 59000 или вярвате, че всеки един от тези 70000 са хванати и изолирани преди да са кихнали?
Вие можете ли да четете с разбиране? Ако не, да не се хабя! Ето ви данните за ОК:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
Месец назад са имали 383 случая на заразени, сега почти 79 хиляди, вярвам в числата! На 11 март имат 8 починали, сега гонят 10 хиляди. Кой колко е заразил надали е важно, важно е какво се е случило за 30 дни. Тридесет дни, и го няма един малък град. Тридесет дни, за които са загинали по света над 90 хиляди души, това е една малка световна война! След месец загиналите ще са повече от атоманата бомба над Нагасаки! За месец новите заразени са над 1.5 милиона човека - по една Враца всеки ден и растат! Разбирате ли колко гротескно е това, което ме питате?
[/quote]

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bg/%25D0%25BA%25D0%25BE% … 0%25B8/a-53087174
Паникьосана сте, това няма да помогне, нито на вас, нито на хората около вас. Най - добронамерено ви го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт