COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 477
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 7 065
  • София
Ми прекарай си и четвърта и си свиркай. Може пък другите да е искат да карат втора и трета. Много изкривебо чувство за героизъм.

Повечето сме карали едностранни пневмонии...

# 7 066
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За мама съм взела, за мъжа си - не мога, той продължава да работи. Наясно съм, че нещата са навързани като свински черва - омотали сме се всички в кредити и материални зависимости, отдавна сме надскочили прага на наистина нужното и сме роби в много отношения.

# 7 067
  • Там,където се събуждам щастлива.
Престанете с тези сметки за смъртност. Тя се изчислява, когато пандемията приключи. Отдавна има данни, че официалните цифри не отговарят на истината. Не помня коя държава беше, излезе инфо, че когато има позитивен, цялото семейство се смята за болно, но не се тества. Тези хора не отиват в официалната статистика мисля.

Холандия е страната. Цифрите на заразени и оздравели е в пъти по-ниск от реалността.

# 7 068
Скрит текст:
Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
Cases which had an outcome:
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?

Ммм, не е баш така. Все пак, смъртността се отчита от заболелите, а самите заболели колко са на фона на популацията? Недейте така да подвеждате. Освен това има и други фактори важни за смъртността, като например възраст на починалите, както и придружаващи други заболявания, обикновено тежки и с хронично протичане.
Математиката е точна наука. Към момента е това. Като измрат всички с болни с тежки и хронични болести ще се промени процента. Е, че може да са 15-20 милиона, все пак са си били пътници, нали така? И ще го доукрасим с общата популация, ще сметнем по мангъровски колко са 70 %, от 5 милиарда какъв ташак излиза процента на смъртността - ми няма да има и 0.5 %. FINE! Доволна?

# 7 069
https://www.1tv.ru/news/2020-04-11/383727-koronavirus_ne_ostavil … znennoy_vazhnosti

и руснаците говореха, че вече са го изкарали, ама навсякъде се случва по един и същи начин и никой не е виждал такива ситуации

# 7 070
  • София
Това не е коректно смятане, защото от заразените до излекувани има много да се случи. Ако, не дай си Боже, така вървим, гледайте числата на излезлите от болестта. А то КЪМ МОМЕНТА показва 21 % смъртност. А да напомня, че и от излекувалите се впоследствие ще има тежки проблеми. Една бронхопневмония никога не ти прощава. До живот!

За да ти е "коректно" смятането трябва да имаш бройка на всички заразени, а не само на уловените с оскъдно тестване. Така че твоето смятане не некоректно, не чуждото. Твоите 21% не важат и ще те помоля да престанеш да разпространяваш невярна информация и да паникьосваш и без това лабилната аудитория, че станахте вече много "компетентни" по сметките и прогнозите.  Един човек щял да зарази 59 000, пък от тях 20% да умрат, пък факсове от космоса на общо основание.

# 7 071
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

Това не е обикновена пневмония, не го ли разбрахте вече? Колко от хората с пневмония са слагани на респиратори досега, че не е имало липси в световен мащаб?
Скрит текст:
А, това, че освен пневмонията удря всички органи и причината за смъртта може изобщо да не е пневмонията, въобще не го прави опасен в очите на някои от тук пишещите. Щом човек е починал от инфаркт, как може да го пишат коронавирус? Разберете, че този инфаркт нямаше да се случи, ако човекът не се беше заразил с коронавирус. Не казвам, че всеки инфаркт е причинен от коронавирус, но щом човекът има положителна проба, то всяко влошаване на състоянието му се дължи точно на вируса, независимо инфаркт ли е, инсулт ли е, бъбречна недостатъчност ли е.

Именно - бая се изхвърлиха с тия респиратори на 86 годишни хора...Защото и с респиратор и без респиратор, изходът ще е един и същ. Сори, факт.

А това за инфаркта въобще няма да го коментирам, защото навлизаме в сферата на баба Ванга, в която сфера аз не съм много веща, ще ме прощавате...

# 7 072
Тук някои се дразнят,че друг излязъл,не бил с маска,трети се мотаел с кучето.Властите от дълго време ни затвориха вкъщи и обрекоха на мизерия,а чак по средата (засега)  на ИП се сетиха да озаптят циганските махали в София и да затворят отвратителният Женски пазар-сборище на пенсионери и цигани.Сега вече със сигурност доста пенсионери и циганя,няма да имат повод да обикалят от единият край на столицата до другия.В началото на ИП писах на една от телевизиите ни,досадно призоваващи да стоим вкъщи,да алармират на властта за въпросният пазар.Не получих дори някакъв идиотски отговор.

# 7 073
Това не е коректно смятане, защото от заразените до излекувани има много да се случи. Ако, не дай си Боже, така вървим, гледайте числата на излезлите от болестта. А то КЪМ МОМЕНТА показва 21 % смъртност. А да напомня, че и от излекувалите се впоследствие ще има тежки проблеми. Една бронхопневмония никога не ти прощава. До живот!

За да ти е "коректно" смятането трябва да имаш бройка на всички заразени, а не само на уловените с оскъдно тестване. Така че твоето смятане не некоректно, не чуждото. Твоите 21% не важат и ще те помоля да престанеш да разпространяваш невярна информация и да паникьосваш и без това лабилната аудитория, че станахте вече много "компетентни" по сметките и прогнозите.  Един човек щял да зарази 59 000, пък от тях 20% да умрат, пък факсове от космоса на общо основание.
Къде видяхте мои сметки, аз само съм цитирал. Но, споко, с вашите хоптимиситчни драцканици и тука ще стане така. Няма мърдане, вируса не подбира философи и незнайковци. Бъдете здрава, ако ще и с факсове от Космоса.

# 7 074
Скрит текст:
По новините в Италия са казали, че днес възрастен мъж се е хвърлил от балкона, защото за Великден ще е сам.

Мисля, че и този човече трябва да влезе в статистиката за ковид... Много, много тъжно! Лошото е, че ще зачестяват такива случаи. Cry

# 7 075
Скрит текст:
Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
Cases which had an outcome:
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?
Въпрос на аритметика. 1771551 официално регистрирани случаи, 108334 смъртни случаи. Процентно 6.12%.  За различните държави, обаче този процент е различен и то значително, в това съотношение - починали към заболели.

И в добавка процента на Холандия прави тези цифри неблагонадеждни, тъй като оздравелите не се регистрират.
Оздравелите нямат отношение. Принципно е важно колко са заразени и колко от тях са починали. Пълни данни за заразени няма как има към момента, защото във всички държави тестването не е достатъчно, епидемията е в ход.

# 7 076
  • Там,където се събуждам щастлива.
, отдавна сме надскочили прага на наистина нужното и сме роби в много отношения.

Ето, това ще е трагедията на много, защото се стимулира по всякакъв начин взимането на кредит и милиони хора не осъзнават, че днес не е утре.
НО и ще е много полезен житейски урок за бъдещето. Убедена съм, че тази ситуация ще ни върне back to basic, което не е нещо лошо. За какво ми е още един панталон, когато вече имам пет. Защо трябва да давам пари за някакво развлечение, когато мога да отида на 2 км от нас и да  се наслаждавам на природата.

Всичко ще се оправи, но трябва вяра, LemonDesi.

# 7 077
Скрит текст:
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

Това не е обикновена пневмония, не го ли разбрахте вече? Колко от хората с пневмония са слагани на респиратори досега, че не е имало липси в световен мащаб?
Скрит текст:
А, това, че освен пневмонията удря всички органи и причината за смъртта може изобщо да не е пневмонията, въобще не го прави опасен в очите на някои от тук пишещите. Щом човек е починал от инфаркт, как може да го пишат коронавирус? Разберете, че този инфаркт нямаше да се случи, ако човекът не се беше заразил с коронавирус. Не казвам, че всеки инфаркт е причинен от коронавирус, но щом човекът има положителна проба, то всяко влошаване на състоянието му се дължи точно на вируса, независимо инфаркт ли е, инсулт ли е, бъбречна недостатъчност ли е.

Именно - бая се изхвърлиха с тия респиратори на 86 годишни хора...Защото и с респиратор и без респиратор, изходът ще е един и същ. Сори, факт.

А кво? Да ги оставят да си умират ли? Сериозно? Просто си представям как лекар казва "О, ми сори, ще умреш - факт, няма смисъл даже да се опитваме"

# 7 078
Не знам за кой път се качва тук този докум.филм. Гледайте и ще разберете как се изчислява смъртността...в Италия, предполагам и при другите държави, където има голяма смъртност.
https://www.facebook.com/329336223818039/posts/3006628309422137/

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 10:27 от daniela19

# 7 079
  • София
Но, споко, с вашите хоптимиситчни драцканици и тука ще стане така.

Да, "хоптимистимичните ми драцканици", каквото и да значи това, ще заразят с ковид 29 000 души. Не чак колкото една разходка, но през интернет - толкова.
Въпросите с изчислението на смъртността бяха подробно обсъдени още в първата тема. Тогава по вашият метод на смятане смъртността в Ухан беше почти 20% и аз лично го подкрепях като меродавен. В крайна сметка падна на някъде около 3%, ако съм запомнила правилно, и то за огнище. А вероятно е по-нисък, защото дори и в Ухан не е тествано 100% от населението.

Общи условия

Активация на акаунт