COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Войната за маски или как държавите крадат една от друга https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/durzhavite-v … -maski-edna-druga

# 211
Това е така, но е валидно, когато зад тия пари има някакво покритие и инфлацията не е направила с 1000 лева да си купиш кибритче.
В световен мащаб мисля, че няма да има точно криза, рецесия, защото пари има, а парите никога не спят и ще трябва да влязат в икономиките. В момента Китай иска да вземе голям дял от баницата, възползвайки се от това, че САЩ и Европа са почти пред колабс. Обаче историята показва, че по време на война е зле, но след война настъпва бурно развитие на икономиката и винаги се появяват пари за нея. Парите не изчезват, те се преразпределят, но не могат да стоят заключени.

# 212
по другите държави ИП е до средата, края на април, само при нас до средата на май
Месец за месец е навсякъде, най-много за два.
Именнно. На Австрия и сипват по лъжичка, а не цялата купа. Но здравният министър "подхвърли", че нито училищата, нито университети ще са отворени до септември. Иначе официално мерките важат до средата на април. Обзалагам се, че няма да отворят магазините преди средата на май. А училищата вече ни информираха, че няма да се видим след две седмици.

То и тук е така. И тук се знае от началото на март, че пика ще е септември. Не знам, защо някои уж умни хора вярват в някакво светло бъдеще за пик през идните месец-два.

# 213
  • София
В момента инфлация няма, така че не се опитвай да пускаш страшни думички!
май започва някакъв брифинг. Преводачката чака в кадър.

# 214
Тя инфлацията изчезна и няма да се прояви никога повече, така е, но като свърши медицинската част на кризата, може да изскочи от някоя дупка. Примерно ако Некоя откачена държава реши, че ЕС е безмислен и направи бягство от него. Такива дребни незначителни нещица визирам аз.

# 215
Войната за маски или как държавите крадат една от друга https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/durzhavite-v … -maski-edna-druga

Солидарно крадене на маски.. Вероятно ги крадат, защото не вършат работа, не помагат и въобще не трябва да се носят Simple Smile

# 216
  • тук-там
Скрит текст:
Сега като се юрнат всички по родните си места и като се засядат на едни маси е това ако ми кажат как ще го ограничат??? И после изпозаразени ще се върнат по големите градове!

Те могат и в града да си ходят по гости и да се изпозаразят. Не е забранено.

Ако беше паднало ИП, аз лично бих се изнесла с цялото си семейство в планината, където имаме къща с двор. ...

Малко започнахте да преигравате вече.. То рев, то чудо.
Кой те спира да отидеш в къщичката? Вземи си нотариалния акт и тръгвай.
Ама, да мрънкаме е по-лесно.
С 1 нотариален акт ще ни пуснат ли 6 човека да излезем от града? Мисли малко, пред да пишеш. И стига с тези фатмашки подмятания.

Да! Гледам си около Пловдив. Мама, тати и 4 бр. дечица - ще ви пуснат.
Мисля, споко. Не си само ти с къщичка. Половин Пловдив е по селата. Че и на работа ходи....Да се чудиш как.
Ма вие се гъчкайте.... Мъченици да искаш.

# 217
Страшната дума е дефлация и тя ще е следствие от рецесията.

# 218
би трябвало! Чака ни тежка рецесия, изобщо не се знае какво ще се случи в следващите месеци. Да не се окаже, че и един боб не можеш да си купиш.

Това е най-страшното. Да не се окаже, че който е умрял, се е оттървал.

# 219
  • София
Тази поресконференция в момента по БТВ на Бойко Борисов май е началото на емисията за следене на гражданите...

# 220
А, вече имаме и приложение.....в което информацията ще добавяме по желание, а личните лекари ще я получават. Включително и гео данни.
В момента в НОВА ТВ я представят!

# 221
Странно кой ще пожелае да се прикачи доброволно към това приложение. За конкретни частни случаи се сещам, но масово....

# 222
Много жалко изказване. Готова съм да се заразя именно за да предпазим слабите. Аз нямам възрастни близки, затова декларирам, че съм готова да се заразя лично за да предпазя ЛилиМ. Ако някак ще се успокои, че някой ще го преболедува вместо нея. Теб не те познавам, потърси си друг доброволец.

Питах в предната тема,  но не ми отговориха.
Как ще предпазиш другите, ако ти си със силен имунитет?
Изобщо не ми е ясен груповия имунитет.
Защото за мен е обратното - падат жертви слабите, силните ги подминава.
Дадох пример с мен и по-малката ми сестра, със заушка. Аз не се разболях.

# 223
Скрит текст:
Сега като се юрнат всички по родните си места и като се засядат на едни маси е това ако ми кажат как ще го ограничат??? И после изпозаразени ще се върнат по големите градове!

Те могат и в града да си ходят по гости и да се изпозаразят. Не е забранено.

Ако беше паднало ИП, аз лично бих се изнесла с цялото си семейство в планината, където имаме къща с двор. ...

Малко започнахте да преигравате вече.. То рев, то чудо.
Кой те спира да отидеш в къщичката? Вземи си нотариалния акт и тръгвай.
Ама, да мрънкаме е по-лесно.
С 1 нотариален акт ще ни пуснат ли 6 човека да излезем от града? Мисли малко, пред да пишеш. И стига с тези фатмашки подмятания.

Да! Гледам си около Пловдив. Мама, тати и 4 бр. дечица - ще ви пуснат.
Мисля, споко. Не си само ти с къщичка. Половин Пловдив е по селата. Че и на работа ходи....Да се чудиш как.
Ма вие се гъчкайте.... Мъченици да искаш.

Защото си извадиха документи, че живеят по селата. После влизат в Пловдив уж на работа. Мерки по български. Аз не искам да си сменям адреса, нито да лъжа. Големи сте защитници на мерките, а пък всеки ги нарушава. И не сме с 4-и дечица, а с баба и дядо, които са също вързани в града. Представям си вече как минаваме през КППто с един нотариален акт!

# 224
Скрит текст:
Бях паникьосан и стреснат януари месец. Тогава се подготвих с маски FFP2/3, хирургически, спирт, лекарства, храна и прочие.

Сега имам всичко на всичко 2-3 маски да ги сменям - другото го продадох с добра печалба. Спирта си стои, храната също. Излизам без маска, слагам само в магазина, че не ме пускат.

На вас ви е широко около врата, но не забравяйте, че дори и хоум офис бизнесите отиват към фалит защото голяма част от тях обслужват сферата на услугите, а тя умира с всеки изминал ден карантина и ИП в България и чужбина.

Аз в къщи вече си имам безработен човек, за мен положението не е чул съм, че сина на вуте слушал някой, че гледал...
Може би и вие чакате този "отрезвителен" момент, който не ви пожелвам.
Ама това какво общо има с мерките на нашето правителство.
Проблемът е в световен мащаб.

Общи условия

Активация на акаунт