COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 907
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 200
Ако в другите държави имат една област с концентрирани случаи, то при нас това ще е цяла България. И хората в провинцията имат значително по-малък шанс от успешно лечение, особено при тежките случаи. Pensive

В коя държава има област с концентрация? Навсякъде е плъзнало вече.

# 1 201
Мен лично ме притесни това, че линейки карат хора в много тежко състояние, слагат ги на респиратор и те умират.
Ами да. Като ги лекуват по телефона, така е. Вземаме лош пример от другите държави, за жалост.
Така е, защото е нарушен основен принцип на медицината - Да се лекува активно заболяването още в най-ранен стадий, за да не се стига до тежките усложнения и смърт накрая.
Какво правят лекарите в момента? Указанията са - чакайте вкъщи да се влошите и тогава ни се обадете да ви приберем и лекуваме. Ясно е, че лечението в момента е само едно - азитромицин и хлорохин. Но това лечение се прилага само в болницата на тежките случаи. Да ама нали тежките случаи, преди да станат тежки са били леки. Ако ги лекуваха още като леки, щяха ли да станат тежки? Защо се чака заболяването да мине в тежката си фаза за да почне да се лекува. Защо не се лекува още в леката си фаза, за да не премине в тежката?
Защо този основен въпрос не го задава никой от мисирките които са на брифингите на Щаба?
Защо не зададеш този въпрос директно на Мутафчийски по имейл? Напълно адекватно е да се задават такива въпроси, а не да му се изпращат вицове (в буквален смисъл), както се оказва, че се прави.

# 1 202
НЦЗПБ: Скоростта на разпространение на Covid-19 у нас намалява стабилно

На 14-ти март случаите са се удвоявали на всеки 1,4 дни.
На 1-ви април на всеки 9,2 дни.

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/NTcZPB-Skorostta-na-razpr … stabi_725650.html

# 1 203
  • Bulgaria
При тази италианка може и да е от името. Шегувам се. Simple Smile Вероятно всеки човек го преживява по различен начин. Масово е появата на пневмония, но освен това удря в сърцето, бъбреците, не знам дали няма слаучи и на инсулт. Не знам там дали са ги лекували с нещо, това също е важно. Ако можем да се доверим на гърците, че може чрез кръвно изследване още при първите симптоми да се разбере как ще реагира организма и дали ще се стигне до респиратор, явно просто всеки организъм реагира различно и вероятно има хора, които и да не се лекуват няма да се стигне до респиратор, но ние няма как да знаем кои са тези хора.

# 1 204
Мен лично ме притесни това, че линейки карат хора в много тежко състояние, слагат ги на респиратор и те умират.
Ами да. Като ги лекуват по телефона, така е. Вземаме лош пример от другите държави, за жалост.
Така е, защото е нарушен основен принцип на медицината - Да се лекува активно заболяването още в най-ранен стадий, за да не се стига до тежките усложнения и смърт накрая.
Какво правят лекарите в момента? Указанията са - чакайте вкъщи да се влошите и тогава ни се обадете да ви приберем и лекуваме. Ясно е, че лечението в момента е само едно - азитромицин и хлорохин. Но това лечение се прилага само в болницата на тежките случаи. Да ама нали тежките случаи, преди да станат тежки са били леки. Ако ги лекуваха още като леки, щяха ли да станат тежки? Защо се чака заболяването да мине в тежката си фаза за да почне да се лекува. Защо не се лекува още в леката си фаза, за да не премине в тежката?
Защо този основен въпрос не го задава никой от мисирките които са на брифингите на Щаба?
Защо не зададеш този въпрос директно на Мутафчийски по имейл? Напълно адекватно е да се задават такива въпроси, а не да му се изпращат вицове (в буквален смисъл), както се оказва, че се прави.
Ами аз мога да предположа, че причините са финансови и липса на места в болниците. А както се оказа, хлорохин и азитромицин се дават само в болнични условия. Преди това - парацетамол и чай, а и молитви евентуално.....

# 1 205
Разпускането на медицинският съвет е много странно и не е добър знак .
Бойко се нерви на Мангъров, но той казва това, което всички упорито отказват да повярват - избавление от КВ ще има тогава, когато 70 % от нас преболедуват- сега, след 6 месеца, след 1 година. Как ще прекараме това време ние избираме - всички в изолация за 3, за 6 месеца или за 1 година. Каквото и да правим , КВ ще е тук сред нас, това е положението.
Проф. Костов и той звучеше бодряшки, говореше  за анализ на резултатите след първия месец и промяна на курса, но сега и той замлъкна.
Проф. Аргирова и тя изчезна.
Според мен Ген. Мутафчийски е поставил условие- или аз ръководя , или се оттеглям .
Мисля, че светилата в този съвет, са силни в теорията, но не и в практиката. Предвид възрастта им няма да минат на първа линия, просто ще консултират, но нещата са такива, че трябват бързи и точни действия, а не локуми.

Интересно, защо не се среща предложение за събратята на COVID-19, MERS и SARS, да се преодолеят с колективен/стаден имунитет, а се говори за грип, който не е от това семейство!

# 1 206
  • Sofia
Е как защо? Да не натоварват и без това неработещата ни здравна система. Капацитетът й няма да издържи. И пак да попитам, че не разбрах, другите болести във ваканция ли са или и те се уплашиха от Короната, подвиха опашка, и си тръгнаха завинаги?

# 1 207
  • София
Какво толкова се чудите на прегледа по телефона, то поне половината преглед на живо е снемане на анамнеза. Пак е по-добре от нищо, стига да си вдигат телефоните и да предприемат адекватни последващи мерки.

Оф, с тия антибиотици за ковид, не зная вече как да коментирам...

# 1 208
Как точно игнорираме провинцията за сметка на София, много интересно. София е пламнала с нови случаи, не се знае с кого се разминаваш и пътуваш в ГТ например, игнорирали сме били....Даже се появи недоволство, че столичани ходели в другите градове. Айде моля ви да не почваме този стар спор какво игнорираме, при нула случая в един град и при стотици вече в София

# 1 209
То се намират заразени там, където се тества.......

# 1 210
  • Bulgaria
Как точно игнорираме провинцията за сметка на София, много интересно. София е пламнала с нови случаи, не се знае с кого се разминаваш и пътуваш в ГТ например, игнорирали сме били....Даже се появи недоволство, че столичани ходели в другите градове. Айде моля ви да не почваме този стар спор какво игнорираме, при нула случая в един град и при стотици вече в София

Игнорира се. Вижте лекарите от Видин, отказва се да се тестват. Не се тества. Всеки ден новите случаи са от градовете, които има лаборатории и главно от София. Никой не му пука да тества бай Пешо в гетото, който е болен. Като стигне до болница може и да го тестват, защото медиците се притесняват.

# 1 211
То се намират заразени там, където се тества.......
Няма кой да дойде масово да тества безсимпомни случаи в цялата държава, не и на този етап. Ако имате симптоми, изисквайте тестване от РЗИ. Аз съм решила ако не дай боже проявя симптоми да си направя собствен тест, няма да чакам на държавата, щото може и да не дочакам.

# 1 212
На последните изявления забелязахте ли адекватните въпроси на журналиста от БТВ , не му помня името. За маските в Австрия, например, че са безплатни към Бойко?

# 1 213
  • в страната на чудесата
... Това, което го няма, е ангажираност към пациентите.
И това нещо ново ли е?
20-30 години сплетни и некадърно управление на сектора с нарастващо нахалство от трите страни - пациенти, администрация, лекари води до там.
Короната е тригер. Дано за положителна промяна Simple Smile

# 1 214
  • София
Тестове правят Рамус, Бодимед и Цибалаб. Последните недолюбвам от други времена, сега не знам как са, но мой приятел се беше притеснил и си направи тест. Обади се в Бодимед, на следващия ден бяха отишли екипирани у тях, взели проби от него и приятелката му, бяха си пуснали и кръвни изследвания освен теста за Коронавирус. Отрицателен им е PCR теста, кръвните излязоха след два часа, както става и като се ходи на място за изследвания. Та работи това с домашните посещения явно. Имат всички такса посещение, но очаквах, че ще се бавят повече, а те веднага бяха отишли и сега са си спокойни, че в такива времена като ти потече носа и вече мислиш най-лошото.

Общи условия

Активация на акаунт