COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 301
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 350
След като сте се "подсигурили" с доходна работа от вкъщи и не сте ок държавата да подпомага хората в нужда, значи имате достатъчно финанси да подпомогнете и пенсионираните си родители, за които се притеснявате, че ще останат без пенсии, защото парите ще отидат за "фризьорки и маникюристки".
П. П. От продължаващите да работят съм, не съм маникюристка или фризьорка, за да съм пристрастна. Ама изказвания от рода на "аз съм се подсигурила и вие да сте", звучат мизантропски.

Аз лично се опитвам не само кризата да не ми се отрази негативно, а напротив - колкото мога да се възползвам от нея. Имам доста идеи и в момента развивам една за печелене на пари от вкъщи.
В долната статия се изказва датски лекар и ТВ водещ за мерките срещу пандемията. В общи линии мисли като мен - че по-скоро ще удължат агонията. Ако той трябваше да решава, щеше да остави младите да си изкарат вируса и да пази само старите и застрашените от усложнения.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/qvortrup-geisling-mange-flere- … oC7xpCS3M0bqU_vg4

# 1 351
Много хубава статия, която обяснява защо германците се справят толкова добре.
https://www.nytimes.com/2020/04/04/world/europe/germany-coronavi … VR61nABbKwrPoXurs
Това е най-доброто решение - мобилни екипи, по домовете, преди човекът да получи усложнение, което налага болнично лечение.
Нашите екипи чакат в болницата или лекуват по телефон, това е разликата.

# 1 352
Нали се сещате, че колкото повече се разраства епидемията, толкова повече се доближаваме до момента, в който ще звучи все по-логично въпросът дали някой е починал ОТ ковид или С ковид. И онова с влака няма да е смешка.

Отдавна трябваше да се разграничи и "болен от ковид" от "заразен с ковид". За част от заразените домашно лечение няма - просто няма от какво да се лекуват. Карат си го леко и това е. Приблизително 80% от хората. Нито са се запътили към вентилаторите, нито към хладилните камери. Но в това няма шок и сензация, какво да го говорим изобщо...
Леко изкарване на Ковид19 е по-тежко от леко или средно изкарване на грип.
Така че леко изкарване на Ковид19 никак не е леко: силни, ама силни, болки - гръб, кръст, мускули, глава, гърло.
Високо кръвно при хипертониците.
И това са само леки симптоми при Ковид19.
Това е пресолена манджа. И то по официални данни от Мутафчийски.

# 1 353
Щеше да си проличи, погребалните бюра, щяха да забележат.
Кое по точно да забележат.
Хора умират всеки ден

# 1 354
Много хубава статия, която обяснява защо германците се справят толкова добре.
https://www.nytimes.com/2020/04/04/world/europe/germany-coronavi … VR61nABbKwrPoXurs

"В Хайделберг - Наричат ​​ги такси за корона: медицински екипи, оборудвани със защитна екипировка, които обикалят празните улици на Хайделберг, за да проверят пациентите, които са вкъщи, пет или шест дни да са болни от коронавируса.

Те вземат кръвен тест, търсейки признаци, че пациентът е на път да изпадне в рязък спад. Те могат да предложат хоспитализация, дори на пациент, който има само леки симптоми; шансовете да оцелеят след този упадък се подобряват значително, когато се започне в болница, когато той започне.

„Причината, поради която в Германия имаме толкова малко смъртни случаи в момента в сравнение с броя на заразените, може да се обясни до голяма степен с факта, че ние правим изключително голям брой лабораторни диагнози“, казва д-р Кристиан Дростен, главен вирусолог в Charité , чийто екип разработи първия тест.
„Когато имам ранна диагноза и мога да лекувам пациентите рано - например да ги поставя на вентилатор, преди те да се влошат - шансът за оцеляване е много по-висок“, казва професор Круаслих.
Един от ключовете за осигуряването на широко базирани тестове е пациентите да не плащат нищо за това, заяви професор Стрийк. Това, каза той, е една забележителна разлика със САЩ през първите няколко седмици от огнището. Законопроектът за облекчаване на коронавируса, приет от Конгреса миналия месец, предвижда безплатни тестове.

Почти като у нас, пийте парацетамол вкъщи и в никакъв случай да не ви види медицинско лице. Sad

# 1 355
Друг въпрос ме вълнува, как нито един журналист не повдигна темата за майки с малки деца.
Тези които нямат баби и дядовци и се е наложило да излязат в неплатен отпуск за да си гледат децата

# 1 356
https://Каква ни е ползата от фантазии в Бг да се случат добрите практики - карантина като карантина, тестване като тестване, маски (не като моден аксесоар),  дезинфекция на улици, тротоари, паркове, магазини,  КППта с реална функция.
Хубаво си лафим ние, но нищо от гореизложените няма да се случи тук никога. Остана самоизолацията, но тя работи в комплект с горното. Сама по себе си всяка мярка има мн малка тежест.

# 1 357
Защо си мислите, че повечето хора не са го изкарали. Аз лично края на февруари бях със същите симптоми

Ми най-малкото, защото хората, които ходят на частно да си правят бързи тестове за антитела - нямат такива. Това го казвам като инфо, получено от едната болница, която извършва такива тестове. Леля ми също мислеше, че го кара, тц, не го. 2 много твърдо отрицателни тестове. По-скоро не сме се сблъскали още грандиозно много хора с вируса, вероятно заради мерките

# 1 358
Друг въпрос ме вълнува, как нито един журналист не повдигна темата за майки с малки деца.
Тези които нямат баби и дядовци и се е наложило да излязат в неплатен отпуск за да си гледат децата

Питаха го Ананиев ....но естествено нищо конкретно не отговори.

# 1 359
  • Bulgaria
Германия са друга вселена. Аз не разбирам защо все още се сравняваме с държави, които имат 1000 пъти по-големи възможности във всяко едно отношение. Виждаме, че голяма част от тези държави изнемогват, но ние не сме на тяхното ниво, затова трябва да се разполагаме според чергата си и да не си правим такива експерименти, защото резултатите ще са катастрофални.

# 1 360

Не, не мисля, че се съобщават всички случаи в България. Или защото умишлено се крие, или защото като в Швеция минават дни преди да се регистрират и съобщят официално по надлежния ред. За Норвегия съм сигурна, че се съобщават, защото там болниците съобщават веднага, пуска се новина за поредния умрял в еди-коя-си болница буквално минути след като болницата е съобщила на близките. Официално в полунощ всеки ден се съобщават цифрите, но журналистите ъпдейтват постоянно страниците си с прясна информация от болниците и старческите домове, където смъртните случаи са настъпили. Понеже не са толкова много случаи там, почти всеки си има собствена статия. Даже прочетох три статии, където три от първите жертви бяха споменати поименно и имаше кратко интервю с роднини.

Интересни изводи на хора които не живеят в България.
 Смъртните случаи и тук ги съобщават веднага. А кратко интервю с близките в такъв момент е меко казано нелепо.

Има и хора, които живеят в България, и информират неживеещите там. А дали е нелепо роднините на починалите, които са били преки свидетели на мъките на починалите си роднини преди да умрат, да предупреждават останалите каква ужасна смърт е това, предполагам е въпрос на лична преценка.

# 1 361

Питаха го Ананиев ....но естествено нищо конкретно не отговори.
Същото го попитаха, ако родители на малки деца нямат близки, които могат да се грижат за децата им, какво да правят. Той говори, говори и накрая казва: да включат и близки, и роднини в отглеждането Grinning. Как после да не им се ядосвам на глупостите, които творят. За всичко е така.

И тия цифри брой уникални тестове ли са или брой тествани пациенти последно?
Щото с нашия метод на отчитане, положителни, отрицателни и съмнителни, че и по 3 теста на калпак...
Ами хайде да изискаме тази информация, крайно време е. При така зададен въпрос на няколко пъти Мутафчийски отговаря отново и отново колко е броят на направените тестове. Хем отговорил, хем не ви казал какво питате. А журналистите не настояват. Ето защо ББ сравни народа с деца, за които баща им взима решението. Защото овъртолването е в потресаващ мащаб.
И мен ме интересува същото, а не броя направени тестове. Искам да знам колко човека са тествани. Те някои може и през ден да се тестват и бройката изразходвани тестове си расте.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 13:38 от Mi Ra 629058

# 1 362
Щеше да си проличи, погребалните бюра, щяха да забележат.
Кое по точно да забележат.
Хора умират всеки ден
Може би поради необичанно нарастващия брой починали за този месец в сравнение с предишни години ?!? Имаше статистика с починалите в Ломбардия през март тази година и тези през март 2019 , 18 ,17 и тн .. през тази бяха в пъти повече . Цялостно не е трудно за разбиране нали ? Вече всеки кихнал 2 пъти за 3 дни през януари и февруари казва и то като официална информация едва ли не , че е изкарал коронавируса и си вярва такъв ...
Много странни хора има . Или тези с теорийте как умирали много малко хора за да е пандемия . В началото казваха няколко десетки умрели днес , голяма работа , после станаха няколко стотин човека , пак голяма работа . Сега няколко хиляди умират дневно ... Имам чуството , че някой хора искат милиони да умират за да стане годно за пандемия , а до тогава ще се четят неадекватностите как днес умрели там си колко от ХИВ и щото били повече от коронавируса , за това не трябвало мерки . Незнам защо им е толкова сложно да видят , че случайте на коронавирус се множат всеки ден и то при такива мерки ... Какво щеше да е сега без мерките ? Толкова се изговори за мача между Аталанта и Валенсия с 40 000 зрители , ами ако после имаше още няколко такива с по 50 000+ ? Ясно е , че вируса е силно заразен и се множи всекидневно и мерки трябват , независимо , че от катастрофи , глад и други неща също умират хора .

# 1 363
Мине се не мине и се появи някой изкарал коронавируса още преди даже да се появил.

# 1 364
  • sofia
В Испания намаляват и новите и смъртните.Аз мисля ,че има светлина в тунела.

Общи условия

Активация на акаунт