COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 743
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 605
  • Bulgaria
А пък по нова дават разни пишман магове, гледачки, баячки и тем подобни, които няма да пропуснат и кризата с коронавируса да печелят на фона на страха на хората.

# 1 606
Статистика: ( малко)

Как да мием правилно ръцете си:

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 19:01 от Birdie

# 1 607
Принц Чарлз как се излекува за 7 дни, с какво ги лекуват в Англия?
С каквото и Домусчиев се излекува за 5 дни.
Стига сте си мислили глупости!
За принц Чарлз казаха, че е имал температура и други леки симптоми, които са отзвучали за седмица в домашна обстановка. на Борис Джонсън не му се получи - втора седмица е със симптоми и си остава изолиран. Никой от двамата не е развил пневмония.
За разлика от тях испанската принцеса Мария Тереза беше с късата клечка.
Защо по дяволите си мислите, че всеки положителен на вируса ще развие пневмония и ще стигне до апарат?????
Голямата част от хората ще са точно със симптомите на принц Чарлз.

# 1 608
Еее, фантастичен доц. Попов! Защо този човек не е в щаба. Сигурно защото е изумителен професионалист, а не го влече да го играе медийна звезда диктатор.
Съжалявам, че ще те разочаровам, но той Е щабът. Това, за което говореше и проф. Габровски - медицината е екипна работа.

# 1 609
  • Bulgaria
За принц Чарлз казаха, че е имал температура и други леки симптоми, които са отзвучали за седмица в домашна обстановка. на Борис Джонсън не му се получи - втора седмица е със симптоми и си остава изолиран. Никой от двамата не е развил пневмония.
Защо по дяволите си мислите, че всеки положителен на вируса ще развие пневмония и ще стигне до апарат?????

Защото не вярвам точно принца да го оставят без най-добрите лекарски грижи в страната. И това да не развие пневмония може да се дължи на някакво противорусно лечение с ремдесивир или авиган например.

# 1 610
  • София
Картинката започна да се избистря. Намерили са ни цаката, по думите на Менда Стоянова, всички безработни могат да започнат работа на трудов договор в селското стопанство, без да загубят обезщетенията си. Софиянци да му мислят, досега имахме масово заселване, сега ще се изселваме. Simple Smile
Съжалявам, че не мога да сложа линк, има го в почти всички медии.
Е, това е яко, получаваш заплата плюс обезщетение, какво лошо?

# 1 611
Скрит текст:

Защото не вярвам точно принца да го оставят без най-добрите лекарски грижи в страната. И това да не развие пневмония може да се дължи на някакво противорусно лечение с ремдесивир или авиган например.
Е, явно Бо Джо няма достъп до тези лекари и лекарства.....,
Значи според Вас принца е трябвало задължително да развие пневмония?

# 1 612
Въпрос към живеещите в Италия: истинска ли е тази новина или фейк?
https://www.lastampa.it/topnews/primo-piano/2020/04/02/news/coro … 37P12kpp1-k84Jy1A
От 60 доброволци кръводарители, които смятат, че не са боледували от коронавирус, 40 се оказали с антитела.

Малко от наш кореспондент-журналист в Германия: за помощите, които изплаща държавата, за БЦЖ-то, за плана за излизане от шат даун:
https://www.youtube.com/watch?v=pvpAXUNr0RM&feature=share&am … fL6O-Z9EunMWAthTA

# 1 613
Еее, фантастичен доц. Попов! Защо този човек не е в щаба. Сигурно защото е изумителен професионалист, а не го влече да го играе медийна звезда диктатор.

Аз имам резерви - ако не беше сегашната истерия и медиен интерес заради Ковида, на баба ви Верка никой нямаше да обърне внимание, камо ли да й сложат индивидуален пост - лично проверено с близка баба в МВР болница с пневмония преди няколко години - зарязаха я, дори сутрин слагаха лекарствата й на нощното шкафче, като прекрасно знаеха, че не може да става и да се движи жената. Бутилката с кислород свърши и никой не си направи труда да я смени, да не говорим, че нямаше никакви грижи и искаха постоянно близък до леглото й, като че ли близките й не работят за прехраната си...Лицемерие, лицемерие, лицемерие!

# 1 614
Ето мнението на вирусолога Златко Кълвачев, който беше с проф Генчо Начев по Нова тв.
Ако искате и него оспорвайте.

"Преди известно време говорихме, че засяга възрастните, но се оказа, че всички страдат. Смятахме, че белият дроб страда най-много, след това се оказа, че се засяга мозъкът. Сега знаем, че всички органи страдат. Ние не знаем пълната картина на патогенезата на вируса”, допълни Кълвачев.
Нито това е МЕДИЦИНСКИ коректно.

Не става въпрос че "засяга" възрастните. "Засяга всички"...могат да се заразят всички.
Просто, процентното разпределение на ТЕЖКИТЕ изходи и усложнения, е КЪМ по-големите възрасти.
Има починали и много млади хора- но те са единични случаи. Докато, над 50, вероятността за усложнения нараства експоненциално с възрастта. И да, имаше баби на 109, за 3 дни излекували се.

ЗАСЯГА се всичко, доста органи. НЕ ТАМ Е ВЪПРОСЪТ. Въпросът е "засягането на кой орган дава най-тежките последствия?" И на всички е ясно, че щом хората се нуждаят от респиратор- НАЙ-ТЕЖКО СЕ ЗАСЯГА белият дроб. И от него ЗАПОЧВАТ усложненията, включително, и по отношение на съпътствуващите заболявания.

Пример:

* Диабетик, с остра дихателна недостатъчност, ЩЕ СТРАДА НЕЗАБАВНО И от дерегулация на кръвната му "захар". КОЕТО ВЛОШАВА общият ход на заболяването му.
* Хипертоник, под респиратор, може да направи хипертонична криза. И Това, да доведе до инсулт, инфаркт, и т.н.

Прецизността на фразата и израза, е белег на компетентност. Останалото е пародия на Медицина.
И, следователно,  всякакви "тежки думички", са полезни от дидактична гледна точка.

Няма да влизам в полемики. Но думите които цитирах са прости, ясни, разбираеми, изречени от лекар.
Вашите тълкувания не зная с каква компетеност са направени, но НЕ ме накараха да ви повярвам.

# 1 615
Гледам голяма разлика има м/у починали /оздравели ,набиват ми се :
Белгия - 1447/3751
Холандия -1766/250
Ако в Холандия примерно по-късно е навлязла заразата ,то пък починалите са доста ,странно ми е ?

# 1 616
Още две починали имаме днес. Лека им пръст на жените

https://nova.bg/news/view/2020/04/05/284013/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … %D1%81%D0%B0-531/

# 1 617
Тук астма няма... Все пак има доста други, които са намаляли, което е странно!

Не си особено запознат. Здравтата каса реимбурсира на 100% лекарствата за астма. Защото, ако нямаш пари да си ги купиш......дано имаш пари за босилек. За справка баща ми е хипертоник. Доплаща си лекарствата. Държавата плаща 100% и другият ми медикамент, който не е за астма. Защото и двата са животоподдържащи. Държавата пари лесно не дава.

# 1 618
Италия
4,316 нови
525 починали

# 1 619
Скрит текст:
Скрит текст:
Е как да няма къде да се върнат. Бившия ти работодател завинаги ли смята да не работи. Ако е така, то този бизнес така или иначе нямаше да оцелее. Защо се правите на луди. Много по-лесно е работодател да съкрати персонала и да няма ангажименг към него. После ще си ги назначи обратно  но този път внимателно ще смята бройката. И ще намали заплатата, зашото трябва да си докара същата печалба. Никой не казва, че ще е лесно.
Вече писах, ще обеднеем. Но аз въпреки това предпочитам да съм жива.

Само че японците ни показват, че такава дилема реално не съществува. Те продължават да ходят на работа без да мрат като мухи заради вируса.

Намираш прилика между България и Япония? Защото аз никаква прилика не откривам. Дори мисля, че те са от друга планета: начин на мислене, начин на живот, манталитет, възпитание, дисциплина, отговорност, трудолюбие, чест......да продължавам ли.

да, разбрах, че българинът обича да му е трудно

на снимките с маските социална изолация не виждам, незнайно защо?

Общи условия

Активация на акаунт