COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 105
Скрит текст:
Британски ферми пoдготвят чартърни полети за берачи от България
https://offnews.bg/ikonomika/britanski-fermi-podgotviat-chartarn … garia-725221.html

Ангела Меркел ще е спасителя на Европа, за света не знам.

Значи отиват 5 000 работници от БГ, работят на полето свършват си работата (англичаните доволни ще има кво да папат), между другото се заразяват работниците (кои с симпоми, кои развиват симптоми след като се върнат) и ни ги връщат в България заразени и ние да се оправяме с тях.

# 3 106
Понеже споменаваме свинския грип, сещщате ли се, че той дойде в България през април 2009 и разгара на епидемията беше май, юни, юли и август посред лято. сещам се първата жертва беше 30-годишен, кой за два дни рази симптоми, приеха го и почина. Много бързо се развиваше.

# 3 107
Защо всяка сутрин някой трябва да чете сухата статистика от екрана и в момента, в който някой зададе леко неудобен въпрос, да се каже "следващият" или въобще да не се отговори? Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?

А какъв точно трябваше да е отговора? Някой може ли да е сигурен, че на 13.05. ще започне връщането към нормалния живот или ИП ще бъде удължено? Те не знаят другата седмица какво ще стане, журналистите искат да им се каже как ще се върне живота ни след месец и половина. Не стана ли ясно на всички вече, че решенията буквално се взимат ден за ден, спрямо ситуацията, в която се намира държавата в момента? Ами на тъп въпрос и отговора ще е тъп - то е неизбежно

# 3 108
Скрит текст:
https://offnews.bg/ikonomika/britanski-fermi-podgotviat-chartarn … garia-725221.html

Значи отиват 5 000 работници от БГ, работят на полето свършват си работата (англичаните доволни ще има кво да папат), между другото се заразяват работниците (кои с симпоми, кои развиват симптоми след като се върнат) и ни ги връщат в България заразени и ние да се оправяме с тях.
Другия вариант е 5 000 работници продължават да си стоят изолирани и без доходи, с надеждата, че няма да се заразят....

# 3 109
От тази седмица всяко домакинство в Ирландия ще получи брошура с информация за ковид-19 и инструкции. Вчера получихме нашата. Общо взето всичко, което вече сме чели и знаем, включително, че при поява на симптоми не се ходи при GP или в болница, а се звъни по телефона.
Скрит текст:
.

# 3 110
  • Bulgaria
Скрит текст:

Аз бих ги изпратила, но с ясни и строги мерки. Да ги връщат само с непосредствено направен отрицателен тест преди полета, а ако са положителни да ги лекуват там. В интерес на истината доста хора ще заминат и лошото е, че не са от братята или поне тези, за които аз знам, че ще заминат, не са.

# 3 111
  • Варна
Не знам по другите градове как е , но тук във Варна , въобще не се усеща ,че са наложени някакви ограничителни мерки . Имаше някакво затишие миналата седмица, но от неделя живота си тече с пълна сила. В нашия квартал всички магазинчета , пекарни , топла храна, цветарници, фризьори и прочие работят. Имаме 4-5 строежа наоколо и те не са спрели. Повечето млади хора носят маски , но по нищо друго не си личи че има ИП.  При нас болните са само 24, може и затова на хората да не им пука много-много.

# 3 112
Мангъров развива теория за феномена епидемия.
Не вярвам някой лекар да не е запознат с нея. Въпросът е, че това , което той съвсем цинично обяснява е , че не допуска да има спасение. Тоест, той отрича ролята на лечението, откриването на лекарства и ваксини. И че времето е фактор, при това положителен.

Сега ми хрумна къде може да се развихри- правят го началник на затворените гета, където струпването си е факт и неизбежност, ще наблюдава процесите и ще даде резултат, когато 70 про вече са с антитела.

# 3 113
  • MI
Тъй като виждам, че се публикуват само броя на новорегистрираните позитивни и починалите, да дам малко повече информация за друг важен и по-достоверен показател - брой хора в интензивно отделение. Вчера са били 3898, или 79 по-малко от предния ден. Това е трети пореден ден с намаление на броя им. Броят на приетите в болница, но не в интензивно отделение остава горе-долу постоянен. Увеличава се и разликата между оздравели (+1022) и починали (+636).

Темата започна да става крайно неприятна за четене. Вместо полезна информация (ползвах я да следя по-лесно какво се случва в останалите страни), страници с излияния на любители на конспирацията, антиваксъри, домакини дето се чудят що те не се заразяват с грип (като си седиш дОма може да го хванеш само от мъжа ти), разбирачи на всичко, от икономика до епидемиология. Rolling Eyes Не стига че през ден ми пише някой да ми обясни как това е голяма манипулация и се чудя дали да не блокирам половината си контакти във ФБ заради публикувани глупости по въпроса, уж интелигентни хора иначе, че и тук същата работа.

# 3 114
  • Варна
Защо всяка сутрин някой трябва да чете сухата статистика от екрана и в момента, в който някой зададе леко неудобен въпрос, да се каже "следващият" или въобще да не се отговори? Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?

А какъв точно трябваше да е отговора? Някой може ли да е сигурен, че на 13.05. ще започне връщането към нормалния живот или ИП ще бъде удължено? Те не знаят другата седмица какво ще стане, журналистите искат да им се каже как ще се върне живота ни след месец и половина. Не стана ли ясно на всички вече, че решенията буквално се взимат ден за ден, спрямо ситуацията, в която се намира държавата в момента? Ами на тъп въпрос и отговора ще е тъп - то е неизбежно

Всъщност журналистката попита какви са намеренията - поетапно ли ще падат ограниченията , но не беше оставена да се доизкаже . И според мен не беше правилна реакцията на генерала. Можеше да каже , че е рано да се говори по този въпрос.

# 3 115
Всъщност мерките, които се прилагат в момента дават възможност /не нарочно, но по стечение на обстоятелствата/ върху медиците и всички хора, от които зависи лечението на болните, да приложат теорията на доц. Мангъров. След два месеца, 70% от тези хора, би трябвало да имат изграден имунитет и да са защитени. Да се надяваме, че до тогава ще има тестове и консумативи, нужни за лечението. След този период изтича срока на ИП. Предполагам, повечето хора, ще бъдат предпазливи - спазват дистанция, лични предпазни средства, хигиена ... т.е. бума няма да бъде супер висок и всичко ще си дойде на мястото.

# 3 116
  • Ispania
Добро утро .
Случайно някъде официално да се е обявило Пт вчера че се затварят граници ? В смисъл, има ли някъде в държавен вестник или минал брифинг където е съобщено?
(Понеже на друга “празна” информация не вярвам, а ми трябва официален източник, ако е истина ). Благодаря 🌹

Ето я заповедта на здравния министър:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf

Няма забрана за български граждани.
Благодаря много 🌹.

# 3 117
  • София
Добро утро от бюрото по труда Сердика

И от Младост

# 3 118
По чуждестранните телевизии показват често космонавти,
Скрит текст:
хора били дълго време в подводници, за да обясняват как се справят с изолацията. Мисля си, че всеки, който не е дете още при споменаването на такава професия е нормално да се сепне и да се събуди от унеса на драмата и самосъжалението, защото никой от нас не е на 200 метра под водата или в космоса, просто си стоим вкъщи, но можем да излизаме, имаме интернет, телевизия, виждаме хора навън и... Разбирате. Човек и в самолет като пътува ако се фиксира върху идеята, че е заклещем между двама и не може да мръдне, а самолета е малък и може да падне, ще получи паник атака, истерия и няма да издържи. Затова гледаме през прозореца, четем книга, говорим си с някого или спим. И сега драматичното фиксиране върху това какво не може е просто прекалено, истериите са излишни и макар да е нормално на никого да не се харесва всичко това, също нормално е всеки да намери свой механизъм да го изтърпи, дори без да се концентрира върху това, че търпи. Животът е такъв, озоваваме се в разни ситуации, които не сме желали, но ги преживяваме.

Като цяло си права. Аз планирах да си го прекарам това време в блаженно гледане на сериали и четене. Исках да се абстрахирам от случващото се. Обаче не ми се получава. Имам едно такова усещане, че непременно трябва да съм в курс на случващото се, защото може да наруша някоя заповед дори както си стоя у дома и да ме глобят 5000 лева. Няма спокойствие, няма усещане за контрол на ситуацията, няма начин да стоиш, да чакаш умните глави да разрешат проблема, защото почваш да имаш усещането, че или не са чак толкова умни, или нещо крият. Няма отговори на много въпроси. Ето Германия, след това и Австрия обявиха: целта ни е удвояването на случаите да става на минимум 10 дни и ще разхлабим мерките за да започнем връщане към нормален живот. Кралицата каза тежко е, ще има и още, но ще се справим, ще си върнем живота с усилията на всички. За нормален живот говорят хората, представяте ли си? Тук, във форума, от "всички ще умрем", след като се разбра, че не е вярно и тази мантра не работи, преминаха към "нищо вече няма да е същото". И аз знам, че е така. Ама не защото няма да си възстановим живота. А защото се видяхме колко струваме, с какви хора живеем, как замитани с години проблеми се оказват пряко влияещи върху живота ни. Но овчедушно утре всичко ще бъде отново забравено и ще продължи по старому. А на практика всичко ще си бъде същото, само ще си живеем с усещането, че сме били спасени. Ей това не ми дава мира. Простаците пак ще си секнат носовете по улиците, лекарите пак ще бъдат хулени, пак няма да има малки ферми, журналистите ще си останат същите мисирки и пр. Не знам за вас, но в тази изолация не успях да се почувствам в своята крепост, колкото и да обичам дома си. Колко лесно беше преди да го правя, защото простотията оставаше отвън. Оказа се, че е много лесно да прекрачи прага.

# 3 119
И какво трябва да се отговори? Да хвърлят боб, леща, да извадят кристалната топка?
Кой в момента знае какво ще стане в държавата му след 1 седмица, или месец? Ситуацията в света се променя ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт