COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 477
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 345
  • При семейството си

България няма план. Че то коя държава има? Ти планове за себе си имаш ли. Аз имах, ама преди 2 месеца. Сега знам, че няма да се осъществят, а план Б и аз нямам. Всички сме в разкрачено положение, и се нагаждаме според ситуацията. Не зависи много от нас бъдещето.

Ако в условията на извънредно положение, едно правителство, в случая на нашата държава, няма план за действие или потенциалът на същото това правителство не му позволява да направи такъв план, включително този план да се променя и видоизменя, според ситуацията, то най-добре веднагически да запалим по една свещ в отворените все още църкви и да се спасяваме от Ковид-а и правителството, кой както може.

# 3 346
И как ви пречат децата у дома да работите? Ми направете си работен кът, планирайте си времето и те така. Аз даже съм щастлив, че са около мен.

Все пак зависи и от възрастта на децата. Ако са 2-3 годишни нали разбираш, че не можеш кротко да си бачкаш, а те да се занимават сами с нещо. Доста е изнервящо бих казала.

# 3 347
Публикувам нещо, което на много хора може да се стори конспирация, то си звучи така. Но е на база лични наблюдения и лична логика. Не ангажирам никой с мнението си, както и не твърдя, че нещата са такива. Казвам ги така, както аз ги видях през изминалите 30-40 дни.

На всички е ясно, че е дошло времето на биологичните военни действия. Коронавируса обиколи планетата от Ухан, но не стигна до Пекин или Шанхай... някой от пишещите тук в БГ Мама да може да го обясни?
Има все още много въпроси, въпреки всичко от произхода на вируса - Китай, че Китайските стокови борси не се сринаха, но Американските и Европейските пазари рухнаха - и когато това се случи около 16.03.20 (Понеделник) по лични наблюдения, Китайски конгломерати започнаха да изкупуват буквално икономики. А Италия беше идеалния разграден двор на Европа да тръгне заразата. Че и като огромен транспортен хъб с нисък контрол си беше идеална предпоставка за стартиране на зарази. По-достъпна от Франкфурт, Париж или Мадрид. И с много туристи от цял свят.
Всичко това води до Китай...
1. Създадоха вирус, за който няма как да нямат антивирус (това са комунисти)
2. Нарочно разпространиха вируса, за да имат финансова изгода
3. Показаха мускули с висока ефективност... построиха болници за няколко дни (това, знаем вече е лъжа, използваха панелни блокове, които бяха на груб строеж и бяха трансформирани в болници). Или по-лошия вариант, вече са имали подготвен проект, с организация на хора и всички необходими материали - строителни и медицински, работна сила, водоснабдяване и ИЗКОПАНА КАНАЛИЗАЦИЯ, както и подготвена техника в големи размери. Това не се случва както виждаме и в Германия за 10 дни, а знаем, че Германия са пословични в това отношение.
4. Предизвикаха хаос, започвайки с Европа, и продължиха с останалия свят.
5. Бързо обезцениха множество икономики на развиващите се страни, и на развити.
6. Спряха производствените линии на аутомотив сектора, както и на много други основни сектори в икономиките на много страни.
7. Причиниха срив на фондовите борси и пазари на суровини, изкупиха огромни количества акции, облигации и компании буквално без пари (образно казано).
8. Бързо овладяха епидемията в страната си. В крайна сметка излиза, че са били готови и нещата технически никога не са излизали от контрол.
9. Като последствие на всичко описано, успяха да свалят цените на базови суровини, включително и цената на петрола се срина (използваха това, че Русия и ОАЕ имаха недоразумения).
10. Започнаха масовото производство отново, докато останалата част от света е буквално спряла.

Също така, ако следим нещата в Китай, техните Китайски синдикати "активираха" огромни покупки на сухопътно преносимо карго от съседните страни и Австралия, като изпразнените щандове с храни и други стоки. Това се случи малко преди повечето от нас да знаем какво се случва, като се оказа, че е и преди да сме наясно още, че има коронавирус - 12.2019 е използван според много източници, за да не се забележи това огромно изкупуване, или ако е било забелязано, да е с оправдание идващите празници и Нова Година. Източниците на тази информация са избягали от Китай влогъри.

П.С. Може да прочетете книгата на китайските Генерали Чао Лиянг и Уанг Шиангсуй от 1999 - Неограничената война: Китайския План за детрониране на САЩ. Има я в Амазон. Нещата са добре описани в нея.

Струва си да помисли, който може върху описаното...

Китай твърди, че драстичните мерки, които взеха са много сериозни и Ухан е бил тотално блокиран да задържи заразата от преминаване в други области. На фона на наблюдаваното в момента по света съм склонен да вярвам, че те са имали антивирус много преди да пуснат вируса!
Мисля, че това е така, защото Пекин не беше засегнат!
И още нещо - китайския президент посети Ухан в пика на заразата - защо той беше с най-обикновена RM1 маска при посещение на тези "толкова заразни" области? Като президент, не би ли трябвало да е с Хазмат облекло? Допускам, че или е бил вече с инжектиран антивирус, или е имало в готовност за него. Говорим все пак за комунистическа държава, а всички знаем как комунистите са пазели Сталин, как са крили ядрени аварии и т.н. В това имаме опит.
Аз все повече вярвам, че това е биологична война. И света ще е много по-различен след края на кризата. Както и се надявам да не е просто етап от нещо по-голямо, включващо това Китай да е нов световен лидер, измествайки САЩ.

Прилагам и видео, показващо китайски учени, работещи върху Коронавирус през 2015. Уж било за друг, но нещо ме съмнява вече.
https://vidmax.com/video/194594-proof-an-italian-news-segment-fr … onavirus-in-a-lab

# 3 348
"Здравната ни система не е под натиск. Други са причините за извънредното положение" - Д-р Стойчо Кацаров
https://czpz.org/treatment/professionals/12438-2020-04-03-09-35-46
"При развитие на Италианския сценарий в България, за период от 2 месеца ще се наложи 2683 пациенти да бъда настанени за болнично лечение. Ако приемем, че средният им престой е 15 дни, то ние бихме имали нужда от 670 легла за тяхното лечение. Тъй като заразяването няма да става равномерно, нека направим допускане, че в пика на епидемията ще имаме нужда от два пъти повече легла от средното – 1340.
Както беше посочено по-горе, здравната ни система разполага с 53 хиляди легла, от които 40 хиляди за активно лечение. Максималният брой легла, които биха ни били необходими за лечението на болни с COVID-19 се равнява на 3% от разкритите легла за активно лечение (2,5% от всички легла).
Възможно ли е леглата да не стигнат защото са заети от хора с други заболявания? Според данните на НЦОЗА, използваемостта на леглата в болниците през миналата година е била 66.2%, тоест 1/3 от леглата за активно лечение или 13300 легла са били свободни така или иначе, което е 10 пъти повече от необходимите в пика на епидемията 1340 легла."

А като сметнеш, че няколко процента от тези легла в частните болници изобщо не са били заети.....

# 3 349
17 - годишният е заразил 7 свои съученика. С толкова е контактувал. А ако беше на училище?

# 3 350
Затова ми допадна на Кралицата речта..обясни си жената - да, мерките са неприятни, но да ,трябва да изтърпят малко за всеобщото добро и скоро ще могат да се прегърнат отново. Toчно, ясно и позитивно.
Само да напомня, че в Англия (и в Германия, и в Австрия) никой не е забранявал на хората да спортуват на открито, в паркове и градини. А нашите предпочитат да запечатат  и да глобяват, докато дремят в буса. Нали, тегаво е да се занимават с разпръскване на групи.
То пък тук големи спортисти сме, голямо нещо. Ходят, ама само във фитнеса да правят мускули. Къде ги видяхте тези кросове сутрин, като в чужбина хора изпотени да драпат напред-назад. Децата едвам се движат, само скачат и се мятат да крещят, никакъв спорт нямат и игри някакви, възрастните по кафетата заседнали -това също е спорт.
Дори на морето да видя сутрин няколко човека на едната ми ръка се броят на пръстите, а дори и те са май организирани от спортни лагери.
Какви спортове ви гонят не знам, какви тренировки в парковете и градинките пък особено. То бива-бива, ама ще речеш тук все олимпийски шампиони пишат , та сега се чудят как да оцелеят. Само дето гледах известни спортисти и ни един не се оплакваше. Всеки завършваше "Останете си вкъщи" . Пък тези с къщи и дворове тук (щото ги знам де, Фанито всичко види) не се спряха с ловни породи, с обиколки, със задух от стоене, бре, бре....
Няма такава нация. Ма не сме на черешата де. Който следи темата вижда и усеща на кой какво му пречи и защо е за едната или другата страна.
Гледах Мутафчийски, изглеждаше разочарован и обиден. Май му писна, то и на мен.
Да отворят стадото да се заразява и който оцелее. То..има граници на всичко.
Но... ще си отидат невинни и спазващи мерките хора, които също им е трудно, също са потърпевши и финансово, но разбират и се съобразяват.
Ще си отидат и такива дето веят байряка за излизане и падане на някакви мерки (то това и мерки не са) За тях , колкото и да съм милозлива не ми е жал вече. Опитахме, обяснявахме, давахме линкове, хора се включиха в други страни и не, не...навън, свобода, градинки, кучета ловни, не знам какво си. Да не мислите, че не разбираме защо го правите. Защото ви бъркат нещата в джоба. Но..всички сме навързани. Верига сме. На вас обаче ще ви бъде ли жал за тези дето ще си отидат овце от стадото. Няма. Еми....Бог с нас.
На мен ми писна, честно!

# 3 351
  • Варна
Съжалявам, трябваше да уточня, че говоря за ДГ. Те са принудени да си пуснат отпуск до определени дни...

За ДГ градини министърът каза, че лятото ще трябва да работят повече учители от обикновено и съответно практиката със сборните групи няма да е така застъпена. Това ще бъде от полза и за родителите, които сега си ползват отпуските и съответно лятото няма да се чудят как да осигурят неприсъствени дни на децата си.

Скрит текст:
В нашата градина си изхабиха немалко отпуски по коледно-новогодишните празници и през грипните ваканции и ако сега са в отпуск, за лятото хич няма да имат.
Иначе пускат по една задача дневно да занимаваме децата у дома, но не мисля, че това може да се брои като онлайн обучение и да се водят на работа като колегите от училищата.

# 3 352
И как ви пречат децата у дома да работите?
А, на мен специално не ми пречат въобще. Просто сутринта шефът ме попита "какво ще направя, ако" и аз мисля възможни отговори, защото сутринта нямах.

Скрит текст:
ПП В Австрия мерките след десетина започват да се отпускат и от средата на май нашата фирма полека си иска назначените с физическо присъствие, нормално.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 16:00 от Анонимен

# 3 353
В Австрия и Германия можеш да се тестваш на частно ако си решил да се тестваш от собствен каприз.

# 3 354
Съжалявам, трябваше да уточня, че говоря за ДГ. Те са принудени да си пуснат отпуск до определени дни...

За ДГ градини министърът каза, че лятото ще трябва да работят повече учители от обикновено и съответно практиката със сборните групи няма да е така застъпена. Това ще бъде от полза и за родителите, които сега си ползват отпуските и съответно лятото няма да се чудят как да осигурят неприсъствени дни на децата си.

Скрит текст:
В нашата градина си изхабиха немалко отпуски по коледно-новогодишните празници и през грипните ваканции и ако сега са в отпуск, за лятото хич няма да имат.
Иначе пускат по една задача дневно да занимаваме децата у дома, но не мисля, че това може да се брои като онлайн обучение и да се водят на работа като колегите от училищата.
Ние нямаме задачи, а и няма кой да работи с тях. В момента малките най страдат. 😣

# 3 355
Разбира се, че работят учителите. Тук веднага започнаха и учителите да лишават от отпуска, т.е. от правото им на почивка. Не могат децата си два месеца да изтърпят вкъщи, обаче могат да разпределят свободното време на учителя......

# 3 356
Значи частните лаборатории в Бг са надскочили и цените на всички други държави пред производителите, защото всички държави казват че  тестовете недостигат.....

Нормално е да не им стигат, някои тестват и по над 10 000 на ден, Германия щяла да тества по 100 000 дневно!
Нали е ясно за каква разлика в недостига става въпрос.
Тъй де - тя и ОК иска да тества повече, ама няма от къде да се купят тестове.... Явно трябва да питат частните лаборатории в БГ
Има, има. И Мутафчийски днес каза на брифинга,че "има списък на фирмите занимаващи се с покупка и доставка на тестове." Заявката е изпълним в рамките на 2 седмици. Взаимното подпомагане м/у лабораториите в отрязък от време е налице.

# 3 357
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.Trollface

Недей така, че сега ще дойде някой да ти опява колко си зле като майка и човек, че не можеш да си изтърпиш децата два месеца.. Simple Smile
Аа, закъсня....   Smiley  даже я обвиниха, че предпочита самотата си, пред здравето на децата си.

# 3 358

Ами не е ирония!!!! Има ИП, държавата не може да тества, а е оставила частниците да си тестват! Толкова не можа да заплати тестовете на тези лаборатории и да ги прибере!
Пак питам - някой знае ли в тази ситуация в коя друга държава са оставили хората сами да се тестват срещу заплащане?
Извинявай, в такъв случай. Тука толкова често се подмятат всякакви иронични изречения, че вече се обърквам кой какво мисли Grinning
Нека да си има възможност за частно тестване, то няма лошо, всеки, който има някакви съмнения и не иска да чака на държавата, да може да се успокои или потвърди подозренията си. Но държавата да не е в състояние да тества адекватно е направо скандално.
И фактът, че нямаме план. Е това е побъркващо. Всяка държава изглежда като да има план. Хубав-лош, има такъв. Тук ако някой ми посочи плана, ще бъда благодарна вовеки.

# 3 359
  • София
Първо, лятната ваканция и отпускът на учителите са две различни неща. Учителят в най-добрия случай има около два и половина месеца отпуск. Част от него се ползва през малките ваканции и за лятото остават не повече от два месеца. За децата лятната ваканция е между два месеца и половина и три месеца и половина.
Второ, не е проблем част от отпускът да остане неизползван.
Трето, в момента учителите работят. Не почиват. Съответно не са в отпуск.

Друг е въпросът кой и как си представя учене през лятото. Защото още през май в част от класните стаи е нетърпимо горещо, а до юли...

Ученето през лятото си го представям като работенето през лятото...
Не е нещо невъзможно, всички го правят.
Нетърпимо горещо може да е по тропиците, суб-тропиците и пустините, тук не е.
Но дори, където е, хората учат и работят и без климатик, представете си.

п. п. Учителят ако в най-добрия случай има около 2 месеца и половина отпуска, повечето хора имат не-повече от 2 седмици отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт