COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 540
  • Варна
Но защо на Аналгин-хинина казвате Аналгин-хин? Говорим за едно голямо зелено хапче, нали?
   Поради носталгията след забраната на аналгин хинина направиха хапче, аналгин хин. Но  не съдържа почти никакъв хинин.
Скрит текст:

# 3 541

Няма държава, която да осигурява специализиран транспорт за всеки прибиращ се, аз поне не съм чула.

Норвегия организира транспорт за някои, най-често заедно със самолет на друга държава, тоест няколко държави заедно с един самолет си събират хората. Четох за някакви норвежки студентки, които са закотвени в Перу и няма мърдане. Отишли на почивка и не могат да се върнат. Някакъв норвежец в Бразилия също не може да се прибере. Други норвежци са се прибрали с немски самолет, който е бил пратен от Германия да прибере немци, но са качили и няколко норвежеца след уговорка с норвежките власти. И някакъв самолет, пратен от Финландия да прибере финландци, също взел на борда няколко норвежеца. Това го четох в норвежката преса и се впечатлих, че се правят такива хватки и врътки да се организира да се приберат хората в чужбина. Но с същите статии пишеше и че норвежкото правителство не може да гарантира, че всички норвежци ще се приберат, а който тепърва тръгне за чужбина да не разчита, че ще го приберат обратно, докато не мине кризата и не започнат самолетите пак да летят като преди.

# 3 542
  • София
На мен ми е по-странно как в разгара на болестта тестът ѝ е отрицателен, а на финала от боледуването PCR тестът е положителен.
В кой момент от боледуването е най-добре да се тестваме, ако се наложи?
Аз вече позабравих какво четох Flushed, но ако първият тест е направен прекалено рано той пак е отрицателен. Те реално се разболяват ден - два след първия май. Не знам, опитвам и аз да се ориентирам.

# 3 543
Това момче в Света Анна, още от миналата седмица казаха, че е интубиран и още от тогава, някъде четох, че имало някакъв инцидент, ама не помня, какво беше.

# 3 544
Е как тази жена и трите и деца, до колкото разбрах се разболяват, а само тя и сина и са полужителени?
Две от децата явно са по-малки, може при тях бързо да се е изчистил вирусът. Те и по-малко дни са били с оплаквания. Големият работи, т.е. е "възрастен".

На мен ми е по-странно как в разгара на болестта тестът ѝ е отрицателен, а на финала от боледуването PCR тестът е положителен.
Отрицателен е бил бързият тест...

# 3 545
  • Пловдив
Това момче в Света Анна, още от миналата седмица казаха, че е интубиран и още от тогава, някъде четох, че имало някакъв инцидент, ама не помня, какво беше.

Фиброза следствие на катастрофа.

# 3 546

Тази вечер казаха, че има фиброзен бял дроб, вследствие на пътна катастрофа.

# 3 547
Къде може да се намери информация каква е възрастта на всеки един починал от кв в България?

# 3 548
Но защо на Аналгин-хинина казвате Аналгин-хин? Говорим за едно голямо зелено хапче, нали?
  Поради носталгията след забраната на аналгин хинина направиха хапче, аналгин хин. Но  не съдържа почти никакъв хинин.
Скрит текст:

А защо забраниха зеленото хапче Аналгин-хинин?
Между другото наскоро научих, че Аналгина също не могат да го изнасят. Това е, защото черните хора нямат един от ензимите, с които лекарството се свързва и поради тази причина, получават тежки алергични реакции, водещи към фатален изход...не знам дали е вярно това, каза ми го химик-фармацевт.

# 3 549
 Поради носталгията след забраната на аналгин хинина направиха хапче, аналгин хин.
По-скоро ми прилича на подвеждащ маркетинг .

# 3 550
Аз вече позабравих какво четох Flushed, но ако първият тест е направен прекалено рано той пак е отрицателен. Те реално се разболяват ден - два след първия май. Не знам, опитвам и аз да се ориентирам.
Първият тест, който си правят е бърз тест - излиза положителен само при най-големият син/първият разболял се/, реално защото само той има антитела по него време.  Дни след това правят PCR тест, който излиза положителен за майката, но по него време двете по-малки деца вече са почти здрави и е нормално да дадат отрицателни тестове. Може би ако бяха пуснали пак тестове за антитела щяха да са позитивни и за тях.

# 3 551
Италия
3,039 нови
604 починали

# 3 552
Къде може да се намери информация каква е възрастта на всеки един починал от кв в България?

Май никъде не ги пише. Ама може да си ги извадиш от различните статии на медиите.
Аз друго се чудя, дали някъде ги няма по квартали болните? Все пак София не е много малка.

# 3 553
  • Другата България

Няма държава, която да осигурява специализиран транспорт за всеки прибиращ се, аз поне не съм чула.
Норвегия организира транспорт за някои, най-често заедно със самолет на друга държава, тоест няколко държави заедно с един самолет си събират хората. Четох за някакви норвежки студентки, които са закотвени в Перу и няма мърдане. Отишли на почивка и не могат да се върнат. Някакъв норвежец в Бразилия също не може да се прибере. Други норвежци са се прибрали с немски самолет, който е бил пратен от Германия да прибере немци, но са качили и няколко норвежеца след уговорка с норвежките власти. И някакъв самолет, пратен от Финландия да прибере финландци, също взел на борда няколко норвежеца. Това го четох в норвежката преса и се впечатлих, че се правят такива хватки и врътки да се организира да се приберат хората в чужбина. Но с същите статии пишеше и че норвежкото правителство не може да гарантира, че всички норвежци ще се приберат, а който тепърва тръгне за чужбина да не разчита, че ще го приберат обратно, докато не мине кризата и не започнат самолетите пак да летят като преди.
Това го направи и България, прибрахме доста наши сънародници от къде ли не със самолети, организирано, тръгнали на екскурзия точно когато не трябваше. Е, прибрахме ги.
В случая Жаки говореше, а и по-напред в темата също стана въпрос за това,че след като кацнат на летището държавата трябва да им осигури превоз от него до родния дом или до там, където ще са под карантина. Не трябва.

# 3 554
  • Варна
ч
А защо забраниха зеленото хапче Аналгин-хинин?
ЕС каза, че бил много вреден. Сега го произвеждаме, но изнасяме за Русия и Украйна.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт