COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 499
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 660
Нищо не "викам". "Викам" да успокоите бляновете си за седене дома и пълни изолации, докато "се намери ваксина", която едва ли не е "зад ъгъла". Ваксина може и да няма никога. Ваксина и до ден-днешен няма за СПИН, а не е като куп знаменитости да нямат "търговски интерес" към нея. Ваксина няма за куп други болести, които ни морят доста стабилно. Та така - просто казвам. Или "викам". Понеже тука някак си се насажда мнението, че ей сега ще поседим малко, няма да слушаме никой с различно мнение, пък тя ваксинката ей я, Урсула каза септември.
А Дарвин е бил умен човек, та не знам защо "Дарвинист" в тази тема се употребява пренебрежително.

Е, то и аз викам да спрете да бленувате за стаден имунитет, да илезете, да го изкарате и да отидете доброволци в някоя болница, вместо да ръсите акъл на тема ваксини. Ама и това си остават блянове Simple Smile
Meredith_grey, кой и кога ви е обещавал, че живота ще е благосклонен с вас? Защо доброволец във вашите уста звучи вулгарно? Не мислите ли, че без даренията на бълг. общество и стартиралите производство фирми със специална насоченост, щяхте да работите по " шлифер", който Баце ви е осигурил. Тази арогантност не е присъща на бълг. лекар, а на "парашутистите от.. до  по веригата да се докопаме до диплома" . За ваксините трябва да сте наясно или сте пропуснали лекциите? Що се отнася до информираността, нищо чудно някой да се е изучил по-добре от вас. Марш в ъгъла Безсрамнице!

Ще си направя труда да ти отговоря само защото намесваш и се опитваш да оплюеш доброволците.
Кое по-точно е безсрамното или вулгарното да си доброволец?
Аз с какво и как работя си е мой проблем.
Ти явно си се изучила перфектно, особено в първите седем Simple Smile По-леко с нервите, има достатъчно лекарства ако не можеш сама да се справиш, мога да ти препоръчам Simple Smile
Доброволец звучи вулгарно във вашите мисли и писания. Лошо Мередит, лошо. Поправи го на първа линия Ще се видим и ще се познаем😉

# 3 661
  • София
Някой питаше колко са заразените в Рим. 2800 заразени в Рим и провинция. На фона на 2-3 милиона са малко, имайки предвид обичайно боледуващите от грип там.

Благодаря за информацията, Медено кафе, аз попитах. Доста интересно, интригата се заплита...
В какъв смисъл се заплита интригата, бихте ли казали?
Апропо, Франция чупи тавана с над +11 хиляди днес, как става така....

# 3 662
Стига с това едно време, то и шизофрения са лекували с трепанация, и биполярно с барбитурати, ама вече не е едно време. Радиева вода са препоръчвали за хубава кожа , както и козметика с радий. Светели са у тъмното всичките. Едно време никой не е и проучвал толкова интензивно!
Колко да е бил вреден аналгин хинина, като едно време ни даваха само от него при почти всяко заболяване. Нито всички сме с увреден черен дроб, нито сме боледували толкова често, като днешните деца.

# 3 663
Никакво инфо няма от Франция за тези космически цифри. Предният път казаха, че добавят някакви случаи от старчески домове, а сега не знам какво станало. Явно там са много зле за съжаление, ама то се очакваше.

# 3 664
  • Другата България
Братовчед ми днес е дал отрицателна проба, но приятелката му е с положителна.
Интересното е, че никой не ги е търсил при положение, че той е бил в продължителен контакт със заразен. Сам отиде да си направи тест, съответно и приятелката му.
Въпросната е сега под домашна карантина. Никой не я е питал с кого е общувала активно в последната седмица.  Тя сега съобщава на познатите си. И те ако искат да се тестват, трябва да си платят и после да се самокарантират с полицейски надзор. /Тоест полицай по всяко време на денонощието може да ти звънне да се покажеш от прозореца/
Няма и да я питат.
Една седмица е много време, с когото и да е общувала, той/те са общували с още три пъти по толкова хора, те с още толкова, и който и да се опита да я проследи тази верига и да разплете отделните брънки, няма да стане. Невъзможно е. Моментът затова отдавна отмина, ако изобщо го е имало, не знам дали и в другите страни е имало такава практика. Дори и тя да е представила списък на контактите си, и те да са били малко, отново нямаше да тестват никого, държавно.Не казвам, че е правилно, а че нямаше. Освен ако не е проявил вече симптоми, както с втората болна днес от Враца, тя всъщност е майката на първия официално заразен, на 77 години. Живеят заедно, тя е проявила симптоматика, тествана е и е положителна. И си е в къщи.
Хората трябва да се самонаблюдават, да се самоизолират ако е възможно, те да ограничат своите контакти и при възможност да се тестват платено. Това е. Карантинират се семействата на вече доказани заразени, тези, с които болният е постоянно. Останалите се оправят поединично.

# 3 665
Четох и мнения, че ваксинирани от туберкулоза или го изкарват леко или трудно ги лови. Но не е доказано. За мен са байки и не вярвам.

# 3 666
Подписка иска оставката на шефа на СЗО заради коронавируса
........

От своя страна, японският зам.-вицепремиер Тару Асу заявява, че подписката е израз на опасения за бъдещи сътресения в СЗО, иронично заявявайки, че световната здравна организация си е сменила името на Китайска здравна организация.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2654366548172843& … =1715518025391038

# 3 667
  • София
Колко да е бил вреден аналгин хинина, като едно време ни даваха само от него при почти всяко заболяване. Нито всички сме с увреден черен дроб, нито сме боледували толкова често, като днешните деца.

За всяко лекарство се събират всички докладвани нежелани реакции от лекари, пациенти и арменския поп. Когато тези нежелани реакции станат повече и застрашават повече здравето на пациента, отколкото са полезни (това го решават хора експерти в европейската агенция, а не фарма компаниите) - се предприемат мерки - обикновено се забранява за употреба, или се изтегля веднага от пазара, ограничава се показание и т.н.
Това се случи и с аналгин хининът. Не само заради чернодробни НЛР, ами и сърдечни.
Та, това че на доста хора не им е станало нищо не го прави безопасен, за жалост. И има много хора с увредена чернодробна функция от поколенията, лекувани с хининови препарати активно.

Аналгин хин не е аналгин хинин, съдържа си само метамизол, не се заблуждавайте.

niljaniljo, човек, който пише денонощно във форума няма как да е на 1-ва линия Simple Smile нито 2-ра, 5-та, 10-та.
Твоите интерпретации на постовете ми не ме вълнуват. Нямат нищо общо с реалността.

# 3 668
Бледолилава, не рискувай да се тестваш. С всеки ден измислят по-широка карантина, а за антитела при тест самоинициатива изобщо нямат становище.

# 3 669
  • Bulgaria
И какъв е изводът? Че вече почти всеки е контактен на 1, 2, 3 линия и всички трябва да сме под карантина, а всъщност никой не е. Smile

# 3 670
  • Пловдив
Някой питаше колко са заразените в Рим. 2800 заразени в Рим и провинция. На фона на 2-3 милиона са малко, имайки предвид обичайно боледуващите от грип там.

Благодаря за информацията, Медено кафе, аз попитах. Доста интересно, интригата се заплита...
В какъв смисъл се заплита интригата, бихте ли казали?
Апропо, Франция чупи тавана с над +11 хиляди днес, как става така....

Ходили са за гащи. Stuck Out Tongue Winking Eye Не е уместно да проявявам цинизъм. Явно и те си имат по някой велик вирусолог в щаба. Дано повечето се разминат без усложнения.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 21:05 от dazel

# 3 671
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??

Колко време вече са в строга карантина. Не трябва ли вече да задържат, щото тия цифри са шокиращи. Колко ли е средната възраст на починалите.

# 3 672
  • София
Стига с това едно време, то и шизофрения са лекували с трепанация, и биполярно с барбитурати, ама вече не е едно време. Радиева вода са препоръчвали за хубава кожа , както и козметика с радий. Светели са у тъмното всичките. Едно време никой не е и проучвал толкова интензивно!
Е сега като имат време да изследват и знаят вредите от парацетамола за черния дроб и нурофена за стомаха, защо ги изписват? Защото има преценка по отношение вреда- полза.

# 3 673

За всяко лекарство се събират всички докладвани нежелани реакции от лекари, пациенти и арменския поп. Когато тези нежелани реакции станат повече и застрашават повече здравето на пациента, отколкото са полезни (това го решават хора експерти в европейската агенция, а не фарма компаниите) - се предприемат мерки - обикновено се забранява за употреба, или се изтегля веднага от пазара, ограничава се показание и т.н.
Това се случи и с аналгин хининът. Не само заради чернодробни НЛР, ами и сърдечни.
Та, това че на доста хора не им е станало нищо не го прави безопасен, за жалост. И има много хора с увредена чернодробна функция от поколенията, лекувани с хининови препарати активно.

Аналгин хин не е аналгин хинин, съдържа си само метамизол, не се заблуждавайте.

niljaniljo, човек, който пише денонощно във форума няма как да е на 1-ва линия Simple Smile нито 2-ра, 5-та, 10-та.
Твоите интерпретации на постовете ми не ме вълнуват. Нямат нищо общо с реалността.
Не е лошо, че присъства, Мередит. Как разпределяш времето между смените е ваш проблем, не мой. Само не спи на работа, драга.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 21:24 от niljaniljo

# 3 674
  • Пловдив
Отровата е в дозата. Никое лекарство не е безвредно.

Общи условия

Активация на акаунт