COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 050
Анализ на Георги Лозанов.
"Коронавирус и медии: Мутафчийски на върха на пирамидата."

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B0/a-53056298

# 4 051
За това със Севда и скандала. Тук Бойко получава точки от мен, защото Севда му е ПР. Скандала стана след като се опитаха да изключат журналиста на 7/8. За това се скара "лошият" ни премиер. Не защото се задават неудобни въпроси, а защото някой в екипа му се опита да налага цензура, а той се скара за това.
За медиците на първа линия, в линка по горе има хора от Австрия и Германия, които пишат как там медиците работят СЪС корона, болни. Имат точно определени симптоми, които ако не покриват трябва да работят. При нас тестваха 900 медици от спешна помощ, 8 от тях са вече под карантина. Важно е да се тестват медиците на първа линия, но това значи да ги тестват всеки ден, защото са постоянно в контакт. Как може да се случи при малко тестове? Те са със защитно облекло, което пази тях от пациентите, но също така пази пациентите от тях. Надявам се никой не очаква министрите и премиера да тръгнат с такова облекло. Най-малкото, защото ще ги изядете, че го хабят.
Тези, който следят темата от начало, най-вероятно ще се сетят как се разнасяше храна из болниците в Китай: със роботи. За да се намали досега на персонала със заразените. Тук отварям скоба, за да поясня, че става дума за леко болните, които бяха изолирани по разни халета и центрове за карантина. Естествено, че за тежко болните имаше лекарски постове постоянно, или поне беше такава информацията.
На китайците се видя, че можем да вярваме само за това, че са имали вируса при тях, всичко друго е лъжа, и ако не беше дошло в Европа нямаше никой да разбере. А съмненията за лъжи от китайците започнаха още, когато казаха, че овладяват положението и ден по-късно пратиха 40 000 медици в Ухан.
Но идеята им за роботи, които да разнасят храната, както и за карантинни центрове за леките случаи, за да не са при семействата си, са и ще останат доста добри. Само дето аз, когато предложих да се ползват бивши казарми щяха да ме изядат в темата. И не говоря за казарми, които са развалини с една тоалетна. Има достатъчно реновирани и поддържани казарми, които имат доста по-добри условия от Арената например. Също така идеята за хотелите също е добра.
Идеята за парковете според мен е грешка. Ще отнеме много полицейски ресурс, който да следи да няма струпване. Този ресурс би трябвало да се насочи на други места в момента. Да, гадно е, пролетно време да не може човек да се разходи, да седне на пейка в парка, особенно децата да не могат да си играят. Но да се разчита само на самосъзнание от страна на Ганя, който нададе вой до бога, че няма 2лв за маска, с която пази другите? Колко хора ще се съобразят. Пък и с тези намалени глоби повечето хора няма да им пука хич. И се връщаме на кота нула.
Дано БПЦ поне прояви разум и вземе пример, защото от всички православни църкви, само в България не са обявили мерки. Русия, Украйна, Гърция и т.н. всички спират литургиите в самите църкви и ще предават по телевизията. Само нашите се дърпат.
Всеки има право на мнение. Аз уважавам вашето, стига то да не носи вреда и да поставя в опасност другите. Мнението "Това е само грип/по-леко от грип" е такова: опасно, носещо със себе си едно измамно успокоение, което лесно при по-ниско интелигентни хора може да се превърне в бунт и пренебрегване на мерките. Видяхме го със примера на Мангъров.( Аз още не мога да си обясня как този човек си слага името и кариерата си на карта, за да говори откровени лъжи.)
Но мнението "Бойко е идиот." е лично и не застрашава никой. Всеки има право да си мисли това и да харесва/не харесва определени хора. Безмислено е да се води спор. Според мен той и правителството действат правилно, според друг не е така. Докато и двамата спазваме наложените правила, и двамата имаме право на това ни лично мнение. Когато някой не спазва правилата или призовава да не се спазват, то тогава той е нарушител. И не заради личното си мнение, но заради действията си, той става заплаха и заслужава наказание.

# 4 052

Нека да поясни кога е тествана и с какъв тест. Има огромна разлика с този дребничък нюанс.

# 4 053
..... ние по партийно разделени и искаме. Ами там горе по партийните върхове нека се помолят и те на различни държави. Тези които ги плюем могат толкова. Очаквам едно рамо и от другата палитра в парламента. Толкова за мантрата.....

Бе какво партийно разделени. Аз не съм гласувала за никой от години, само на последните избори за кмет и той не е от ГЕРБ. Бойко не го бях слушала също от години, на първия брифинг за ИП се изумих какъв език използва. Обаче са ме учили да не гледам какво говорят хората, а какво правят. И сега няма да си изкривя душата, че това е един от малкото случаи управляващите да действат адекватно. Не казвам идеално.

Изобщо не е по партиен признак разделението, а е въпрос на гледни точки. На това, че някой са склонни да претърпят някакво материално лишение в името на съхранението здравето на обществото, а други биха платили с общественото здраве запазването на стандарта си на живот.

# 4 054
Ако изнесат службата извън сградата църква, гражданите спазват отстояние и са с маски, може би ще минимизират възможно заразяване.

# 4 055
Вярно ли прочетох, че има възмутени защото сме щели да даваме облекла на македонците? И защо да не даваме? Аз доколкото знам маските и шлемовете за професионална защита са дефицит в цял свят, не някакви гащеризони. Последно когато четох вирусът все още проникваше през устата, очите, носа, а не през крачолите.

# 4 056

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B0/a-53056298

😂😂😂 Страшно мнение. Особено завършека.

# 4 057
Е колко да са страдали, бутнали са една окупация от нацисти и някаква чумичка преди 300-400 години. Нищо работа. Хапнали са пасти, малко революцийка са направили да се вдигне врява и толкоз. Гилотината е измама, никога не е ползвана.
Скрит текст:
Скрит текст:
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??
Писах по-рано – не спазват мерките изобщо. От три дни показват хора се разхождат, децата им си играят заедно, все едно нищо няма. Казаха им днес, че това, което правят е колективно самоубийство и запазват правото на 1 час в радиус от 1 км от дома да се разхождат, но преди 10 сутринта и след 7 вечерта. Те имат доста фриволно отношение към тези неща по принцип, ние им изглеждаме ненормални в загрижеността си за деца, болести и прочее.

Наистина липсва много информация от там. Защо французите така омаловажават проблема? Да не би и те да следват шведската линия?

Изобщо не следват шведската линия, има си карантина официално, правила, но злоупотребяват. Писах по-рано, малки са им жилищата и в последните дни репортажите показаха тълпи по улиците, тичат, разхождат се, вероятно в разрешения радиус от километър от дома, но все пак. Самите французи нямат нашата здравна история, не са страдали нито те, нито дядовците и бабите им от съществени заразни заболявания. Бебетата от 3 месечни са на ясла и като цяло ако някой кихне или вдигне температура не си го слагат изобщо на сърце. Манталитет. И сега явно им трябва доста повече, за да се стреснат и да се съобразяват. Явно влаковете извозващи хора на респиратор от района около Париж не ги трогват, или си мислят, че са само възрастни и всички други са по улиците.

Е, глей ся, на новите французи така им се говори - кво толкова са французите и те хора като нас, нищо не са направили, постигнали, нищо не разбират (китайците те ехейй, супер дупер са, направо са на светлинни години напред от французите), уредената държава им е паднАла от небето, ми я там да си затварят гагите, да дават социалните помощи и скъпо-платени работи насам и да вземат да се скрият в малките си апартаменти или пък да тръгват направо към гробищата, щото са тъпи и Короната ще ги избие всичките - ние ехеее, какви апартаменти си имаме, нищо, че сме ги изоставили и сме им отишли в държавата...

# 4 058
Скрит текст:

😂😂😂 Страшно мнение. Особено завършека.
Добре ги е наредил всички, и щаб и медии и журналисти. Simple Smile

# 4 059

Нека да поясни кога е тествана и с какъв тест. Има огромна разлика с този дребничък нюанс.

Е, не! Няма такъв негативизъм, когато нечие мнение или твърдение (каквото е в случая) не съвпадне с "правилното" отношение към НОЩ или правителството. Жената го е казала ясно и категорично, живее там, в центъра на бурята, и има наблюдение от първа ръка. Ама ние пак не - има нещо гнило, особено когато е срещу думите на Генерала.

# 4 060
Това ще го напишете ли като официално твърдение към Нигер, Буркина Фасо и Камерун? Щото там нещата са много зле в момента и без да тестват особено много...
Вируса вирее на жега, но не вирее на суша и ултравиолетови лъчи.. ако имам някакви надежди за лятото, то е именно заради тези 2 позиции ..

Ами там точно си е доста влажно.. нека по-добре видим Алжир, Либия, Египет.. те как са. Не съм гледал.
https://www.ventusky.com/?p=4.5;10.6;3&l=humidity&t=20200407/2100

Един бърз поглед в Уикипедия показва крайбрежните зони на Камерун като едно от най-влажните места на планетата. Вероятно и Нигер..
Алжир и Египет са ни задминали по заразени. По над 1000 човека.
Стига с тези Ув лъчи - вирусът е издръжлив на тях, това че вирее и в топли страни го доказва. Природните няма да го унищожат, освен ако не става дума за специални Ув лампи, които освен всичко останало са и вредни.
Средната температура в Египет е 20 гр ,по горещите дни са свързани с пясъчните бури,тоест топло е но няма слънце,покачване на температурата към май,
1000 заразени на един милион  е слаба работа,за сметка на това пък сме с вечерен час, 7 часа няма никой по улиците

# 4 061
Заразяването на медиците с коронавирус се води трудова злополука и по закона за трудовото право следва да им бъде изплатено обезщетение. Незнам как това е уредено в БГ, но много страни го правят. То е като да те пуснат да режеш със струг без предпазни мерки, да изскочи ножа и да ти отреже пръст, ти да продължиш да си работиш щото има норма.

# 4 062
  • MI

Това е броят на направените тестове досега. Тампони от носа, бързи кръвни тепърва ще се правят.

# 4 063
Аз не разбрах какво стана с поръчаните 1 млн.тестове, които лично Вожда беше поръчал? Дойдоха ли, къде са? Не гледам лъжливите брифинги вече, но все пак някоя мисирка рачи ли да попита за тия 1 млн. тестове?

Вече нееднократно се каза, че поръчаните тестовете са част от обща поръчка на ЕС и когато ЕС ги получи, ще ни ги достави и така.

# 4 064

Е, не! Няма такъв негативизъм, когато нечие мнение или твърдение (каквото е в случая) не съвпадне с "правилното" отношение към НОЩ или правителството. Жената го е казала ясно и категорично, живее там, в центъра на бурята, и има наблюдение от първа ръка. Ама ние пак не - има нещо гнило, особено когато е срещу думите на Генерала.

Аз не оспорвам думите й. Просто искам да уточни.

Общи условия

Активация на акаунт