COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 725
  • Ispania
Мен ме стресна това, което сподели Бояна. Как може млад, спортуващ, здрав като бик направо човек да се срине така?
Някакво обяснение?
Обяснението е че вируса”поваля” и убива и здрави, млади хора. Процента е малък, но го има. Това се знаеше още преди два месеца, но който не е поискал да го види, не го е видял😞.

# 4 726
Ето как се прави по всички правила на медицинската наука. Установяват се болните, изолират се, а здравите си гледат работата. Един умен човек да има в България. Жалко че е кмет само на Дългопол, а не на цялата държава.

Ген. Мутафчийски тази сутрин обясняваше, че би било екзотично, да открием и изолираме болните. Нищо, че и в Южна Корея го правят.

# 4 727
Ето как се прави по всички правила на медицинската наука. Установяват се болните, изолират се, а здравите си гледат работата. Един умен човек да има в България. Жалко че е кмет само на Дългопол, а не на цялата държава.

Скрит текст:

[/spoiler]

И като се окаже, че всички са здрави и какво правим. Не пуска никой пришълец в Дългопол ли.
Ще дадат едни пари на вятъра, разбра се вече категорично, че нямаме масово заразяване.
А то това беше ясно и преди тези 1000 теста на полицаите, ама да се угоди на любопитството на някого, се дадоха много излишни пари. И ресурс в лабораториите, вместо да се насочи към гражданите със симптоми.

# 4 728
Дано не прозвуча укорително. Но възрастни хора, по принцир не трябва да живеят сами и необгрижвани. Могат да бъдат обект на престъпление.
Празници имаме всеки месец. От личния интелект зависи, дали ще преажда с роднини.
Тя не е необгрижвана и сама, има кой да се грижи за нея, дъщеря ѝ живее с нея. Няма ни нас, няма ги правнуците ѝ, както и да е, друга ми беше мисълта.

Тайничка, чети бе, човек. Не от, а във самота.

# 4 729
Така не правят никъде по света и няма такива правила в медицинската наука. Тези тестове ще хванат хора, които вече са прекарали заболяването и само някои с прясна инфекция, но не може да се разчита, че ще хванат всички болни. Най-сигурният тест е pcr  тест. Но явно колкото и пъти да се обяснява, едно си баба знае, едно си баба бае и самозалъгването, че има някаква бърза и лесна алтернатива на сегашните мерки продължава с пълна сила.

# 4 730
  • Bulgaria
Скрит текст:

Ген. Мутафчийски тази сутрин обясняваше, че би било екзотично, да открием и изолираме болните. Нищо, че и в Южна Корея го правят.
[/quote]

И тъй като ние сме далеч от екзотиката, ще действаме по сигурния европейски начин.

# 4 731
А когато се заговори какви сме разхайтени, все се сещам за Париж и Мадрид. И на двете места в деня, в който обявиха извънредни мерки, парковете бяха наводнени от хора. Много ясно помня репортажа от Париж - хората се хилеха, целуваха се и се подиграваха по микрофоните на репортерите. Стига с това самобичуване как все ние сме най-някакви-си. Аз българин да се подиграва не видях никъде. Виждам скептици, конспиратори, по-лежерно мислещи, но никъде не видях кикот и цинични подмятания като в Париж.
Париж и Мадрид не са еталон за дисциплина. Аз конкретно говорех за братята немци, провокирана от чуто от докторка, работеща в Германия. Франсетата са си свободни и ларж хора.

А иначе, ясно, че искате да сте в Южна Корея или в Швеция, но да си мислите, че България ще ги догони за ... 2 седмици, е меко казано наивно.

# 4 732
Баба ми е на 90+ години. Не съм я виждала от началото на март, защото я пазя. Не е виждала и внуците си.
Това наистина е тъжно. Не може ли да се виждате от разстояние? Аз пазарувам на нашата, виждаме се, но оставам отвън. И тя е на 90. Иначе всеки втори ден и нищим политиката по телефона, тя разбира повече от мен Simple Smile

# 4 733
Скрит текст:
Няма безсмъртни. Ако не от едно, то от друго. Не случайно има поговорка " по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай"
“Ужас без край”, е да си стоите по домовете колкото се може повече докато се намери решение. Да, по паркове няма да ходите 🤣(света свършва ! Няма паркове!!)
“Ужасния край” в случая е следния: роднините ви, родителите ви, баба/дядо, ако имате деца с респираторни или каквито и да е сериозни заболявания , в гробищата.
Разликата предполагам се вижда с много просто , така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.
Надяваме се да има достатъчно, но тя утре може да си отиде, и ще си е отишла в самота. И да, за мен това е ужасен край. И не спирам да си задавам въпроса дали я пазя или наказвам.

Човек на 90 години си отива от самота? Шегуваш се.
Правите ли разлика между "в самота" и "от самота".... То всичката такава в тази тема...

# 4 734
  • Ispania
Няма безсмъртни. Ако не от едно, то от друго. Не случайно има поговорка " по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай"
“Ужас без край”, е да си стоите по домовете колкото се може повече докато се намери решение. Да, по паркове няма да ходите 🤣(света свършва ! Няма паркове!!)
“Ужасния край” в случая е следния: роднините ви, родителите ви, баба/дядо, ако имате деца с респираторни или каквито и да е сериозни заболявания , в гробищата.
Разликата предполагам се вижда с много просто , така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.
Опростяваш нещата и сте се хванали за парковете, но аз ще дам друг пример. Баба ми е на 90+ години. Не съм я виждала от началото на март, защото я пазя. Не е виждала и внуците си. Никой не знае тази жена колко още дни има. Надяваме се да има достатъчно, но тя утре може да си отиде, и ще си е отишла в самота. И да, за мен това е ужасен край. И не спирам да си задавам въпроса дали я пазя или наказвам.
Дали я пазите или наказвате 😳? Това сериозно ли е ?
Каква е смьртността с Ковид 19 при възрастни хора ?
Вашите деца ако са преносител и са го минали без да разберете , колко дни ще и дадете на бабата , само защото иначе в някаква теория някъде, тя може да има по-малко дни без да се разболее от Ковид?
Нали сравнението да я сложите в “устата на вьлка” защото вселената утре може да я вземе , е някак безпочвена. Ами ако не я вземе ? Вие ще сте виновните да се е разболяла .
Толкова е просто ! Първо се спасяват от очевидното, това което ВИЕ може да контролирате (да не я заразите), после вече може да мислите за това което не може да контролирате.

# 4 735
Така не правят никъде по света и няма такива правила в медицинската наука. Тези тестове ще хванат хора, които вече са прекарали заболяването и само някои с прясна инфекция, но не може да се разчита, че ще хванат всички болни. .. Но явно колкото и пъти да се обяснява, едно си баба знае, едно си баба бае и самозалъгването, че има някаква бърза и лесна алтернатива на сегашните мерки продължава с пълна сила.
+ 1.
То така ако ставаше, ама ето на, някой кметове най-умни се извъдиха.
Времето ще покаже, плодовете ще берем наесен /и преносно, и буквално Wink /.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 11:55 от Анонимен

# 4 736
В Южна Корея ползват pcr тестове, които те сами произвеждат и останалите искат да купят от тях. Освен това в Южна Корея си имаха ясен първоизточник на епидемията и просто следваха пътя на разпространение и с тестове ги изловиха. В Европа епидемията е на съвсем друг етап.

# 4 737
Надяваме се да има достатъчно, но тя утре може да си отиде, и ще си е отишла в самота. И да, за мен това е ужасен край. И не спирам да си задавам въпроса дали я пазя или наказвам.

Човек на 90 години си отива от самота? Шегуваш се.
Правите ли разлика между "в самота" и "от самота".... То всичката такава в тази тема...
Редактирано е.

Каква ми е такава всичката? Обясни, може и на лични.

# 4 738
Разликата предполагам се вижда с много просто , така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.
Опростяваш нещата и сте се хванали за парковете, но аз ще дам друг пример. Баба ми е на 90+ години. Не съм я виждала от началото на март, защото я пазя. Не е виждала и внуците си. Никой не знае тази жена колко още дни има. Надяваме се да има достатъчно, но тя утре може да си отиде, и ще си е отишла в самота. И да, за мен това е ужасен край. И не спирам да си задавам въпроса дали я пазя или наказвам.
Помисли, че ако я заразиш пак няма да можеш да си я видиш. Пазиш я!
Бабата на мъжа ми е на 94г. с диабет е обаче, иначе си е в добро здраве и кондиция. Пазим си я!

# 4 739
  • Варна
Скрит текст:
Разликата предполагам се вижда с много просто , така че едва ли трябва да ви обяснявам защо в случая “поговорката “ви няма никакъв смисъл или пък ако намирате смисъл, то се надявам да живеете някъде в противоположната  част на планетата от нормално мислещите хора.
Никой не ти е забранил да виждаш баба си. Няма наказания и глоби за това. Правиш го по твоя преценка, вслушвайки се в информацията и съветите на компетентните. Трябва ли някой да ти каже "Отиди спокойно и виж възрастната жена. Заведи и внуците да ги види, че не ѝ остава много." И ако ти кажат днес, утре ще го направиш ли, със 100%-ово спокойствие, че не я застрашаваш?
Решавате и действате по свое усмотрение, в случая.

Общи условия

Активация на акаунт