COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 965
Има четири начина да се справим:
1. Вирусът мистериозно изчезва
2. Ваксина
3. Колективен имунитет
4. R0 0.6
Скрит текст:
Първо е в сферата на вероятностите и повече към НФ, от второто няма да има смисъл ако го преборим с 3 или 4.
Ние сме много по-близко до 4 отколкото до 3, а и при 3 ще има много жертви, дали ще са наведнъж или за 6 месеца, жертвите са си жертви. След като сме най-близко до подточка 4, то трябва да продължим да работим всички заедно към тази цел. Да действаме индивидуално, но мислейки за обществото. Тъй като държавата не може да си позволи нови ИП и поетапни такива, то всичко ще приключи през Май за добро или лошо. Така че ако ви е страх и не искате да се разболеете, то спазвайте дистанция доколкото можете и носете маска, доколкото ви позволява ситуацията...Това е най-реалното което мога да кажа. Извън двете крайности, които няма да се случат и в двата си варианта (чудодейно избавление или рязък Мангъровски сценарий).
Вярвам, че ще го преборим лятото, но за това дисциплина на Великден и Гергьовден. Simple Smile
Предполагам, че 1. не зависи от човешки фактор, затова залагам на него. Blush

Защо Църквата ви боде очите. Никой не е задължил, някой да ходи на църква, да участва в тайнствата, напротив, много добре беше обяснено от свещеници /не съм слушала последния брифинг/. От друга страна, ако ви разкарват от болница в болница, докато някъде ви приемат да ви лекуват, вероятността да умрете по малка ли е от това да се заразите в църквата!
Има ситуации, в които по добре човек да замълчи.

# 4 966
Понеже много се говори  за масовото тестване в Германия, питах моя позната германка наистина ли е така.
Отговорът е:  Не се тестват всички. Не се тестват дори всички с грипоподобни симптоми. Но много бързо и ефективно се проследяват голям кръг контактни лица на вече регистрирани болни и те се тестват. Тези с гриопоподобни симптоми(ако са в добро общо състояние) си остават у дома и се консултират по телефон с лекаря си. Дава им се болничен за 14 дни. Самоизолират се. Колко МАСОВО е това тестване?
А споделили как се прилагат мерки за спазване на физическа дистанция. Защото на мен ми споделиха, че дронове летят навсякъде и където има забелязано струпване на хора се прави предупреждение, следващото е глоба. Имало е случаи на съседи събрани да играят карти. Също - предупреждение.
Всичките им мерки /във всички посоки/ са еднакво адекватни и безкомпромисни. Затова и имат добра успеваемост срещу вируса.

Това в кой град? При нас няма дронове, приятели също не са споменали за такова нещо.

# 4 967
Тесла, една много съществена грешка допускаш - кой е този тест и то бърз, който да е на абсолютно 100% сигурен?
Винаги има фалшиво положителни и фалшиво отрицателни.
Т.е. единствения извод от тези 1000 теста на най-рискови индивиди, е че в БГ вируса не е върлувал. А за тия 7 дето е отчетено + , абсолютно нищо не можем да кажем. Може и да са го изкарали , може и да не са, освен това няма как да знаем кой какви симптоми е имал, за да твърдим че са изкарали безсимптомно. Че ти вече и изчисления за смърността направи...

Тестовете са достатъчно точни за откриване на антитела, не са достатъчно точни за активно болни, за които ПСР са много по точни защото откриват самият вирус, но и там имат известна точност т.като антителата които засичат краткосрочните, се откриват средно към 7-10 дена от заразяването, а резултатите показват 0,7% имащи от дългосрочните антитела, т.е. те вече са имали среща с вируса а не са в момента активно болни като тези 2-ма които имат краткосрочните антитела които изчезват когато организма се пребори с вируса и остават дългосрочните както е при тези 7 човека. Смъртността даже според мен е по ниска дори от 0,4%. Защото ние тествахме представителна извадка която показва че вируса е стигнал до почти 1% от цялото население. Да, това са високорискови хора но те все пак са се заразили от други хора, ако се направи случайна извадка като в Швеция ще покаже по ниски резултати но не повече от 2 пъти, защото полицаите са се заразили от други хора, не са се заразили "непорочно" така да се каже. Grinning Според мен една случайна извадка на населението ще покаже 0,5% от него че вече са имали среща с вируса след като при полицаите е близо 1%. 0,5% от населението и само 24 починали, изводите оставям на вас.

# 4 968
  • София
Да вземат да вдигат ИП и да пуснат всички да правят каквото си искат, та да се убедят що е било всичко. И да почнат да мрънкат защо нещо ново - например защо нищо не се прави за болните. Че това масово ниво на "експертиза" вече е ту мъч.
То не бяха конспираци, не бяха 5G, не бяха определения за епидемия, смъртност, патогенност и всякакви други теории все от "учени".
Ще ми е много интересно да наблюдавам колко от тях ще са щастливи 2-3 седмици след като ги пуснат да си живеят живота.

Ще оставя тази статия тук за ефекта на Дънинг-Крюгер.
https://www.novavizia.com/efekt-na-dyning-kryuger/?fbclid=IwAR1Y … xVdgrAhRKiji7WsdY

# 4 969
Нашите владики и патриарх, защо не обяснят на светите си братя в Израел, че в храмовете зараза не може да има? Там доколкото си спомням затвориха храмове като безпрецедентна мярка. По-малко свети места ли са там от нашите храмове?
Защо се питам не идат да осветят интензивните отделения, щом вярват, че заразата ще спре? Или да турим най-болните в храма, да получат изцерение?
Добавям, че съм отгледана от изключително вярваща жена и то в семейство с традиции по отношение на религията. Няма сила която да ме убеди, че бог не е навсякъде! Това, че няма да ида в храма няма да промени силата на вярата ми...

# 4 970
Тесла, извинявай, но как така резултати от рискова група ги пренесе директно върху цялата популация. Голям миш-маш са ти сметките. От тези резултати за рисковата група, би трябвало да се очаква, че за останалите процентът е много по-малък.

# 4 971
Абсолютно съм съгласна с мнението, че твърде ранното ИП доведе до лоши резултати. Изгърмяни бяха патроните преждевременно, хората им писна и решиха, че 600 болни не са повод да си стоят в къщи. Сега ще тръгнат по Великден и ще се сдобием с много нови заразени. То не случайно другите държави обявиха карантина в доста по-напреднал стадий. Не е от глупост.

Обявиха карантината в много по-напреднал стадий, затова са с много по-лоши резултати от нашите...
По Великден никой няма да тръгне, кпп-тата не са отменени и щабът трябва да се постарае с разяснения защо точно сега не трябва да се пътува. Ако удържим с мерките до Гергьовден, след това спокойно може да ги отменим.
Не съм съгласна. Поне няколко човека казаха, че минават през КПП и без декларация дори, полицаите им махали да минават, за да не се бавят, други казали че минават по причина че си прекопават доматите и подобни глупости. Нищо няма да спрат КППтата. Бай Ганя ще празнува Великден както си му е реда, ще се въртят агнета, родата ще се събере, после ще се завърнат в София и ще стане интересно.
Точно така ще стане, а Борисов казва, че пика ще дойде след Великден, за да си "върже гащите", че видиш ли предупреди ли са, а същевременно както изглежда абсолютно никакви мерки няма да се предприемат. Вече няколко познати семейства си правят плановете да пътуват при близките си по Великден и нищо няма да ги спре  - така ще разнесем вируса по всички краища на България. Направо да махнат КПП-тата, вместо само да замазват очите на хората, че вършат нещо...Голяма пародия се оказаха "мерките" на правителството.

# 4 972
  • Пловдив
Аз не очаквам масова зараза, въпреки че ще е пълно с тийнеджъри, които изобщо няма да са наясно какво правят там. Против съм да се ръсят глупости на килограм с цел манипулация. А грубостта, облечена в мнимо смирение, беше толкова отблъскваща.

# 4 973
  • Варна
Тесла, би ли пояснил кое е успокояващото във факта, че 0.5% от населението е имало/има среща с вируса?
Кой твърди друго?
Напротив, именно малкия % е притеснителен и показва, че сме в началото.
Т.е. не е време за разхлабване на мерките.

# 4 974
Цитат
Тесла, извинявай, но как така резултати от рискова група ги пренесе директно върху цялата популация.
Лили, не ги пренесох директно, а ги свалих 2 пъти. Колко да ги свалим резултатите за да ги пренесем върху цялата популация, ти кажи. Ако искаш да ги свалим 10 пъти, смъртността пак няма да достигне дори 0,4%. Но повече от 10 пъти не можем да ги сваляме защото полицаите са се заразили от цялата популация, не са имали непорочно заразяване.

Аз неслучайно казах че ще се изненадам ако открият и 5 човека с антитела, защото това означава че смъртността е много ниска, а те откриха цели 7 плюс още 2-ма в момента болни.

# 4 975
  • София
И още нещо (аз съм като презентация на iPhone - винаги има и още нещо) - Борисов вече за седми път казва, че пикът се очаква до 10-15 дни. На 29 март пак след 10 дена го чакахме тоя пик, тоест... днес.

# 4 976
Лично моят живот не е бил спиран, че да ме "пускат" да го живея... Известно ограничение да. Но то всеки има такива и без вируси... Кой от фобии, кой от предразсъдъци, кой от закони... "Човек е свободен тогава, когато Сам се освободи!" - падна ми се такова късметче с кафето онзи ден... Много подходящо и навреме.

# 4 977
Защо Църквата ви боде очите. Никой не е задължил, някой да ходи на църква, да участва в тайнствата, напротив, много добре беше обяснено от свещеници /не съм слушала последния брифинг/. От друга страна, ако ви разкарват от болница в болница, докато някъде ви приемат да ви лекуват, вероятността да умрете по малка ли е от това да се заразите в църквата!
Има ситуации, в които по добре човек да замълчи.
На мен ми боде в очите надменността на БПЦ. И второ, доказа се, че хората не са съзнателни и на тях не може да се разчита. Правят каквото си знаят.

Сега е редно да пуснат народа да си играе и мачовете.

# 4 978
  • Bulgaria
Виждам, че по-голямата част са убедени, че масова зараза няма да има, въпреки предстоящия празник. Искам да попитам коя държава успя да се справи с този вирус успешно без тестове и без мерки, защото нашите мерки са почти никакви? На каква база се основават тези ваши очаквания?

# 4 979
Лично моят живот не е бил спиран, че да ме "пускат" да го живея... Известно ограничение да. Но то всеки има такива и без вируси... Кой от фобии, кой от предразсъдъци, кой от закони... "Човек е свободен тогава, когато Сам се освободи!" - падна ми се такова късметче с кафето онзи ден... Много подходящо и навреме.

Е, щом е така, защо постоянно мрънкаш и дуднеш в тази тема и ни занимаваш с личния си живот?!

Общи условия

Активация на акаунт