COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 775
Ли Лу, благодаря за отговора, но това в БГ е поредният абсурд, нещо там под сурдинка, нещо се прави, ама нищо накрая. Нали ако нарушиш карантина те чака глоба от 5 хил лева, хич не са малко. А и аз пък не бих искала в супера да ми се разхождат контактни на коронавирус....Ама така, замазваме нещата. Нещо като абсурдното нареждане на Ананиев да не дават аптеките без рецепта, ама да не ходят на лекар, обаче по
Мерките са на книга и зад пред ЕС, че следваме линията им. В действителност са като всяко друго нещо в Бг - "побългарена работа".

Добре, че вирусът се оказа слаб, защото досега да ни е изтребил на половина поне.

# 5 776
  • София
Съвсем честно - минах покрай един магазин за гащи и имаше опашка отвън Simple Smile
Мацки, снимайте ги тия бикини най-накрая, все за тях чета, пък нищо... поне нотка весело да има в тая тема!
Като няма ваксина - ще има гащи, кво.

# 5 777
Въпросът е защо, въпреки че е по населен район и няма мерки, нещата не са стигнали италиански вариант. Логично е, че Норвегия с мерките, ще е по слабо засегнатата, но не са само мерките причината, разберете го вече.

Защото шведите не лъжат като италианците и нямат намерение да просят пари. Ето ЕС прие 500 милиарда бюджет за борба с вируса, като много голяма част ще се даде на Италия и Испания, защото вече почнаха да се сърдят, които пари после трябва да се връщат, но това е все едно от умрял писмо да получиш. Голям кеф за северните данъкоплатци, няма що.
Италианците "не просят пари". Нито Испанците.
Нито пък парите ги дават Шведите от джоба им.
Шведите отдавна ходят гастербайтери в омразната им Норвегия... защо ли?
ЕС съществува и по принцип на някаква хуманитарна солидарност.
Италия има брутен вътрешен продукт 2.43$ трилиона. Швеция-563$ милиарда.
Италия има 6 пъти повече население, и почти същият доход на глава от населението както Швеция.
Така че, това, което пишете, не е вярно.

# 5 778
Ли Лу, благодаря за отговора, но това в БГ е поредният абсурд, нещо там под сурдинка, нещо се прави, ама нищо накрая. Нали ако нарушиш карантина те чака глоба от 5 хил лева, хич не са малко. А и аз пък не бих искала в супера да ми се разхождат контактни на коронавирус....Ама така, замазваме нещата. Нещо като абсурдното нареждане на Ананиев да не дават аптеките без рецепта, ама да не ходят на лекар, обаче по
Мерките са на книга и зад пред ЕС, че следваме линията им. В действителност са като всяко друго нещо в Бг - "побългарена работа".

Добре, че вирусът се оказа слаб, защото досега да ни е изтребил на половина поне.

Е те това е то! Право в десятката! И оти ги ручАхме жабетата тогава? Thinking

# 5 779
Мерките са много навременни и работят, но същевременно никой не ги спазва, навсякъде хора имало всичко работело.

Чудна работа как става това.
Полицаите на първа линия много контактни - няма болни.
Мега заразния неубиваем вирус това, който живее по не знам колко дни по всякакви повърхности. Много по-незаразен в Лидъл отколкото в парка и то!
Пик няма, няма и да има скоро.

Кретаме си.
След 13.05 обаче, ако искат ново удължаване не знам как ще стане.

# 5 780
  • Sofia
Не знам за вас, но лично аз си мисля, че ще ни се наложи да живеем с този вирус и то за доста дълъг период. Колкото по-рано го проумеем, толкова по-добре за всички. Друг е въпросът, че не трябваше да бият отбой за църквите, толкова ли е силно лобито на духовниците, та никой да не смее да им каже и копче? Няма как някой да ме убеди, че видиш ли заради едни 30-40 човека, които разбираш ли предпочитали да умрат, отколкото да пропуснат литургията, това е оправдано! Първо защото няма да са само 30-40 и второ дори, и да са само толкова могат да заразят стотици. Какъв беше смисълът да стоим затворени цял месец и точно за Великден да ни пуснат масово да се изпозаразим вкупом, и качествено? Ако целта е била, да има време за подготовка на и без това умрялата ни здравна система ок, но цената е неоправдано висока! Засега сметката я плащат над 62 000 регистрираните безработни от началото на извънредното положение. След Великден ще видим, колко ще бъде сметката за плащане от всички нас, само, че този сметка ще я платим със здравето си, а някои и с живота си. И всичко това заради инатливото поведение, непукизъм и да не казвам още какво от страна на духовенството. Вижте им имотите, колите и цените, с които ви дерат кожите за всяка услуга, и после ми кажете, че ще обеднеят от едните непродадени свещи!

# 5 781
Няма да споря вече, виждам че говорим на различни езици. Аз не казвам, че Норвегия не е по-добре от Швеция заради мерките, то е видно, че са много по-добре. На въпросът обаче, защо Швеция не е стигнала Италия, не ми отговорихте...
Скрит текст:
След като твърдим, че имаме опасен и смъртоносен вирус и Швеция едва ли не ще се пържи в огънят на ада, дайте тук някакви доказателства за тези думи, защото фактите говорят, че такова нещо няма. Поне за сега. Дай Боже и да няма. Не знам, какви чудеса правят тези там, ама е неоспорим факт, че спрямо други страни, които взеха мерки, шведите са си много добре всъщност. Швеция вървеше заедно с Великобритания в брилянтната идея за имунитета, обаче виждате какво стана. Великобритания взе мерки(доста закъснели) и сега си отчита по 800 починали и по 4000-5000 нови заразени на ден, а Швеция, която не взе мерки, увеличава темпото ама далеч по-бавно. Аз имам само едно обяснение и това е шведите да са си прибрали възрастните и да се разхождат само младоците и затова такива цифри, или Господ е швед.
Климатични условия, повече информация, по дисциплинирани, не знам  гъстота на населението, възраст ... Трябва Швеция да стигне Италия за да кажем, че мерките имат смисъл?
И защо Швеция въвежда мерки след като всичко е в нейна полза?

# 5 782
  • Варна
Скрит текст:
Още един разказ на жена, която е с положителна проба.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216046561584018&se … ype=3&theater
Четох го вчера това. Преди това си мислех, че може да не лъжат толкова много по телевизора - обявяват малко болни, съмнително ама може да е вярно, пък на и болниците празни, значи не лъжат.

Е да, ама явно че болниците не са празни щото няма тежко болни.
Ами според мен симптомите описани от жената не са чак пък толкова страшни. Нито споменава задух, нито някаква висока температура.
А и според мен вината е повече в личната им лекарка.
Да не забравяме и момента на доукрасяването ...
Много мислех да не коментирам, ама...
Поредната "звезда", търсейки медийна изява.
Скрит текст:
И поредната, която държи, иска, настоява щом е с лека температура и загуба на обоняние, да бъде настанена в болница. Сега и веднага. Няма не искам, няма недей.
Някъде в написания разказ да беше упоменато дали докато е чакала 8 /ако не се лъжа/ дни /че и от това е възмутена-как може да чака толкова, трябва веднага да става теста, нейния/, та да стана ясно дали докато е чакала и тя, и другия болен дали са си стояли вкъщи? Или са се разхождали по лаборатории и аптеки, и на други места? Ако е написано, се извинявам, отгоре-отгоре ги чета тези разказчета. И това за "късмета", дето имали, че се разболели в началото, че сега всички лекарства били "на изчерпване" /не става ясно къде се изчерпват, в болници или аптеки, но и на двете места наличност има, да не говорим аптечната мрежа колко е заредена/. Направи ми впечатление и категоричното изказване "защото симптомите, които повтарят- гърлобол, калица, висока Т, задух, са тези които настъпват, когато човек е за болница!". Пълна глупост, освен, че е и невярна. Но пък важен е края-че вече са "супер добре", което наистина е радващо. И от какво са супер добре-от същото лечение, проведено от ОПЛ, с антибиотици. Няма вина в личната лекарка, жената е действала както трябва - изписала е това, което помага и което всъщност се изписва при по-леките случаи, какъвто е техния. Да не говорим, че единия тест все пак май е бил отрицателен. Но пък жената продължава да иска, да им се направят повторни тестове сега, да се види дали са се изчистили.Joy Тя си платила първия, ама сега държавата да я тества повторно...няма да коментирам повече, че ме напират едни неща да кажа....

И всичко, подплатено с много препинателни знаци, удължени гласни и "пари... измама... пари...".
Всичкото това викане и вайкане предполагат, че са се чувствали супер зле, преди да станат супер добре.Което пък не кореспондира с датите, а и тематиката, на последните ѝ публикации.
Реално не е била тежък случай, за радост, и в този смисъл описаното не противоречи на официалната оповестена политика по отношение на тези случаи.
Не става ясно какви тестове са си правили и къде.
Изобщо... нечии 5 минути слава.
Същото би могло да бъде разказано по много по-разбираем и последователен начин и би имало много по-голям ефект. Даже и в посока основната му цел - всяване на съмнение относно официалната информация и цялата ситуация с борбата с болестта.

# 5 783
И аз се чудя. Всъщност, не се чудя, мъчно ми е.
За хора, които не виждат по-далеч от носа си, не влагат мисъл в нищо казано, чуто, прочетено, пък било то и само мнения във форум, защото за четене и разбиране на по-"сложни" неща се иска и нещо друго, освен познаване на азбуката....

44 годишна жена е починала в Сливен. На хемодиализа е била, починала е от усложнения, причинени от доказан коронавирус. "Пенсионерка" откъдето и да я погледнеш.....

А ти как точно погледна по-далеч от носа си? Прие безрезервно това, което ти внушиха от ТВто и сега само ровиш и търсиш потвърждения за него. И разбира се ги намери сред хора в рисковите групи. Ако мислиш, че това значи да гледаш по-далеч от носа си значи много си заблудена. Айде преди да пускаш единични случаи на умрели от корона потърси такива на умрели от грип.
Верно се иска акъл да осъзнаеш такива безумни карантини до какво могат да доведат и как реално могат (и го целят) да убият повече хора от набедения вирус.

# 5 784
Не знам за вас, но лично аз си мисля, че ще ни се наложи да живеем с този вирус и то за доста дълъг период. Колкото по-рано го проумеем, толкова по-добре за всички. Друг е въпросът, че не трябваше да бият отбой за църквите, толкова ли е силно лобито на духовниците, та никой да не смее да им каже и копче? Няма как някой да ме убеди, че видиш ли заради едни 30-40 човека, които разбираш ли предпочитали да умрат, отколкото да пропуснат литургията, това е оправдано! Първо защото няма да са само 30-40 и второ дори, и да са само толкова могат да заразят стотици. Какъв беше смисълът да стоим затворени цял месец и точно за Великден да ни пуснат масово да се изпозаразим вкупом, и качествено? Ако целта е била, да има време за подготовка на и без това умрялата ни здравна система ок, но цената е неоправдано висока! Засега сметката я плащат над 62 000 регистрираните безработни от началото на извънредното положение. След Великден ще видим, колко ще бъде сметката за плащане от всички нас, само, че този сметка ще я платим със здравето си, а някои и с живота си. И всичко това заради инатливото поведение, непукизъм и да не казвам още какво от страна на духовенството. Вижте им имотите, колите и цените, с които ви дерат кожите за всяка услуга, и после ми кажете, че ще обеднеят от едните непродадени свещи!

Като няма болни как ще се заразят в църквите?

# 5 785
Съвсем честно - минах покрай един магазин за гащи и имаше опашка отвън Simple Smile
Мацки, снимайте ги тия бикини най-накрая, все за тях чета, пък нищо... поне нотка весело да има в тая тема!
Като няма ваксина - ще има гащи, кво.

шофирах, нямаше как.. Simple Smile Но пък вчера попаднах на една статия, че някакви момичета си продавали по нета маски, направени от носените им гащи.. тези маски ще да пазят на 100 процента Simple Smile

# 5 786
Нали за 2000 години нямало случай на зараза в църква? Господ пази вярващите от зараза.
Така казаха по ТВ, значи е вярно! Пък и ще дезинфекцират иконите след всяко мляскане....

Папата може онлайн да прави служба, ама ние не...

# 5 787
И аз съм за да вкарваме малко веселба в темата, от време на време звънкат томахавки и става страшно.
Влизам да коментирам факта, че и Бойко, и Генералът уж между другото подметнаха, че виждат какво става навън - това относно разщъкалия се народ.
Дали ''тайно и полека" не ни водят по посока да си се омешаме болни и здрави, иначе мерките принципно не са отменени, има договорка с църквата, за КПП-тата четем, че едва ли не пропускат всеки, решил да мине, маските и ръкавиците са пожелателни и т.н.
Далеч съм от идеи за конспирация, но наистина си мисля, че малко са отпуснали въдицата, но съвсем съзнателно...

# 5 788
Коментирайте двете мъртви, заплатили 300 лв за тестове. Същевременно препращани по болници, докато умрат по устав....
Това се замете набързо под килима. Не е интересно. Продължаваме да пляскаме по балконите и да пазим здравната система от натоварване.
Междувременно тя се разтовари до хибернация и всеки си умира поединично от други неща, понеже не смее да отиде на лекар.
То и да искаш да отидеш на лекар не можеш, понеже вече докторите лекуват по телефона. Електронното здравеопазване вече е в България с първата си стъпка - преглед, поставяне на диагноза и изписване на лечение и  рецепта по Вайбър.

# 5 789
  • Варна
Тук има хора със сериозна нетърпимост граничеща с агресия ако някой каже, че положението с вируса може да се подобри с идването на лятото. И посочват Африка....
Ами в Африка по значителен брой заразени има само в северна и южна Африка.
В Южна Африка днес температурата преди малко виждам 18 градуса, а в София 20
Във всички останали африкански държави където температурите са около 30 градуса броя на заразени и починали е незначителен.... не съм запозната, но най вероятно няма извънредно положение.
Нищо не твърдя, но защо да не се надява човек на подобрение с идване на лятото.

Общи условия

Активация на акаунт