COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 506 152
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 880
От 1000та тествани полицаи - 0 са положителни.
Да ама не

Прочетете последното изречение на статията, която сама сте цитирала...
PCR са тестове, които установяват налични антитела от прекарания вирус, затова са 0 на брой. А иначе има 9 заразени.

Не, това, което и двете твърдите, не е вярно. С pcr тестовете се доказва активна инфекция, тоест имаме 27 активни случаи в момента, доказани с pcr. 9 имат антитела, доказани с бърз тест. 7 от тях имат IgG, тоест са прекарали вече инфекцията, нормално е pcr при тях да е отрицателен. Другите 2ма са с IgM, който показва активна инфекция все още.

# 5 881
  • Мадрид / София
Скрит текст:
Да ама не

PCR са тестове, които установяват налични антитела от прекарания вирус, затова са 0 на брой. А иначе има 9 заразени.
Не е ли обратното?
Да, прав/а си. Обратното е.

# 5 882
Не зная ниски кригерии или липса на реална представа толерира странни възхвали на родното ни " здравеопазване". Няма нормален медик , който да е доволен от статуквото- лобита, корупция и търговия с животи. Това е обобщено.Всички болниците са търговски дружества и трябва да генерират печалба. Подобен аналог няма никъде по света. Съчувствам на родните ни лекари- хуманисти. Те си работят с липса на консумативи по принцип. Ремонти на болници са лукс. Не отговарят на елементарни хеи изисквания. За съжаление, опозиционерите на статуквото се уволняват или са в частни болници.
На днешния брифин, имаше ли статистика за починалите, през годините?
Имаше.
А преди този ти въпрос, какво искаше да кажеш по темата с вируса.

# 5 883
  • MI
Нели, в Италия поправят ли се нещата вече, много ми се иска някъде да има светлина в тунела...
Много бавно, но да - тръгна надолу. Тестват много повече, затова е по-полезно да се гледат приетите в интензивно отделение, критични случаи и оздравели и починали. Засега всички тези показатели се подобряват. Дано удържи така, явно има ефект от мерките. Най-хубавото е, че успяха да спрат безконтролното разпространение в другите части на страната, в Ломбардия е ясно че ще мине много време да се оправи положението.... Май моята теория, че в Бергамо са покрили истинското положение заради индустрията ще се окаже вярно, има журналистически разследвания по въпроса. Май ще хвърчат глави накрая, но да видим.

Отложиха края на локдауна за след трети май, казаха че още не се е стабилизирало положението.

# 5 884
Снежана, няма да цитирам постовете ти, че ще стане дълго, но ще коментирам:

Сметките ти са грешни, защото ти броиш целия Викен по площ, а в мегаполис Осло и околия влизат само някои общини, които са в близост до столицата. Написано е и в цитата ти:

Скрит текст:
The region includes the city of Oslo (population: 658,390), the entire county of Akershus (population: 573,326) and several municipalities in the counties of
Ако видиш карта на района покрай Осло, ще видиш, че Викен се разпростира на голяма територия, затова и не може да смяташ цялата площ.

ЛилиМ е права в сметките, макар че линкът от Уикипедия е с данни отпреди няколко години и са ги сметнали 160 д. на кв.км. Днес със сигурност е по-висок брой. Също не е вярно, че Швеция не е взела мерки, просто мерките им не са толкова строги, колкото в съседна Норвегия, което се отразява в броя смъртни случаи. Стокхолм регион има точно два пъти по-висока гъстота на населението на Осло регион, но пък 8 пъти по-голям брой умрели в страната като цяло спрямо съседна Норвегия. Разликата в мерките я обсъдихме многократно. Имам чувството, че ти е малко каша цялата работа.

Преди няколко дни прочетох, че в Норвегия са изчислили, че 1 заразен заразява 0.7 нови, а в Швеция числото по същото време било 1.5. Което също е обяснение защо броят умрели в Швеция расте толкова бързо.

В момента сред северните страни в Швеция има 8.6 умрели на 100 хиляди население, в Дания 4.3, Норвегия 2.1, Исландия 1.8, Финландия 0.9. Не съм следяла мерките, които са приели във Финландия и как това се е отразило на смъртността, но е интересно, че е под 1.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 17:07 от Fenris

# 5 885
  • Мадрид / София
еххх, не прилича на оня из улиците Simple Smile
[/quote]
Ей го и него

# 5 886
Ама тя и полицията никой не "варди".
Никой не стои пред вратата да пази друг.
Правят се периодични проверки дали се спазва карантината.
Е не е нужно да се правите, че не разбирате контекста. Трябва много повече от тези проверки да се прави. Елфичка е дала добри идеи, прочетете ги.
Преувеличаваш, не, ами послъга. Ние ли се правим или?
Ти добре ли си? Да ти звъни полиция 5 пъти на ден и да те кара по два пъти да се явиш на балкона дали си у вас как ти звучи??? Казах и преди, леля ми бяха в карантина за завърнали се от чужбина. И те варди полиция, ама буквално. Кое не ти е ясно?

# 5 887
Швеция нито по площ, нито по начин на живот може да се сравни с Италия. Нека пишат мамите от Швеция, но това са ми впечатленията от познаните ми шведи и италианци. Първите живеят дистанцирано и физически, а и като обноски са резервирани. Шведските мерки в Италия нямаше да имат почва според мен.

Права си! Има големи културни различия между шведи и италианци/испанци, затова по-скоро не вярвам италианският сценарий да се повтори в Швеция.

# 5 888
Да ама не

Не, това, което и двете твърдите, не е вярно. С pcr тестовете се доказва активна инфекция, тоест имаме 27 активни случаи в момента, доказани с pcr. 9 имат антитела, доказани с бърз тест. 7 от тях имат IgG, тоест са прекарали вече инфекцията, нормално е pcr при тях да е отрицателен. Другите 2ма са с IgM, който показва активна инфекция все още.

В крайна сметка има ли яснота колко от тези 1000 човека са имали среща с вируса?

# 5 889
  • Другата България
Скрит текст:
Е не е нужно да се правите, че не разбирате контекста. Трябва много повече от тези проверки да се прави. Елфичка е дала добри идеи, прочетете ги.
Ти добре ли си? Да ти звъни полиция 5 пъти на ден и да те кара по два пъти да се явиш на балкона дали си у вас как ти звучи??? Казах и преди, леля ми бяха в карантина за завърнали се от чужбина. И те варди полиция, ама буквално. Кое не ти е ясно?
Прочети колко хора под карантина има в момента в България. Общо. И ми кажи, че вярваш, че до всеки дом 24/7 има полицейски автомобил. Аз ще ти кажа със сигурност, че няма.
Изключения се правят за ромските квартали и лица с вече установено нарушаване на карантината. Не казвам, че вашите роднини са били такива, казвам само къде има денонощно полиция.

# 5 890
  • София
jedinait, мисля, че числото беше 7 или 9 от всички тествани полицаи.

# 5 891
Тези готини ръкавици, като на корееца, знае ли някой откъде може да се купят. Медицинските са пълно дърво.

Вчера си закупих от Метро, за съжаление не се сещам цената....дребна сума беше,50 бройки в пакетче! Говоря за Варна

# 5 892
Да ама не

В крайна сметка има ли яснота колко от тези 1000 човека са имали среща с вируса?

Да, девет. Другите 27 не знам дали са от същата група, по-скоро не.

# 5 893
  • София
https://news.bg/world/е.html

Швеция, чипове и защо сравненията са неуместни. Опитах се да си го представя в България това. Котката ми има чип.
После някой да каже, че конспирациите били дрън дрън, всичко си върви по план, скоро навсякъде по света, всяко "говедо" с чип.

# 5 894
Скрит текст:
Прочети колко хора под карантина има в момента в България. Общо. И ми кажи, че вярваш, че до всеки дом 24/7 има полицейски автомобил. Аз ще ти кажа със сигурност, че няма.
Изключения се правят за ромските квартали и лица с вече установено нарушаване на карантината. Не казвам, че вашите роднини са били такива, казвам само къде има денонощно полиция.
Ти лично говорила ли си с тези всички хора, за да го твърдиш това? Аз мога да говоря само за конкретни случаи разбира се. Ти също, защото няма как да знаеш всички ли са така или не. Леля ми си дойдоха от чужбина, на следващия ден си дойде полицията, сложиха им карантината и това с проверките си продължи точно 14 дена. Не са я нарушавали разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт