COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 069
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 860
И в Австрия все се говори за „Новото Нормално ” май само Барба Ганьос очаква в края на май пълни хотели и дискотеки.

# 7 861
  • Тук и сега
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?
Не можах да разбера смисъла на това 48 часово заключване. После какво ? С какво ще помогне ?

И аз не мога да го разбера, освен ако Ердо-паша няма някаква информация, спусната му свише.
[/quote]
Струпване да няма по празниците, това е и пътуващи...

# 7 862
  • Bulgaria
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?
Не можах да разбера смисъла на това 48 часово заключване. После какво ? С какво ще помогне ?
И аз това попитах снощи - каква е логиката на 48/60 часа пълна карантина?

Да ограничат излизането. Щеше да е много хитро и ако Бойко се беше сетил да използва нещо такова, за да не се осъществи това празнуване и преселение, което започва и предстои. Така индиректно щеше да се спести облизването на лъжичката.

# 7 863
Къде го видя това огромно огнище в Банско? От почти всички полицаи и лекари изледвани до момента, почти 150 човека, има 5 човека с антитела. Това е в най-рисковата група. Направо огромно огнище. Всички вече са със стаден имунитет в Банско. Joy

# 7 864
  • София
Случи се това че Банско е поредното доказателство за това което говоря отгоре. Имало е огромно огнище, много заразени, ама малко трупове.

Е чакай малко де, да излезат данните поне Sweat Smile
Simple Smile Спокойно, ще излязат, те вече започнаха да излизат.
Излязоха, да. От 86 проби 4 с антитела.

# 7 865
Скрит текст:
В Турция  48 часа никакво излизане по каквато и да е  причина...Да очакваме ли и тук?
И аз това попитах снощи - каква е логиката на 48/60 часа пълна карантина?

Да ограничат излизането. Щеше да е много хитро и ако Бойко се беше сетил да използва нещо такова, за да не се осъществи това празнуване и преселение, което започва и предстои. Така индиректно щеше да се спести облизването на лъжичката.
Какъв празник има в Турция сега?

Ако е за района, за който си мисля, там просто няма кой да работи. Сама казваш, че лекарят е и в СП, и ОПЛ. Където и да сигнализираш, потърпевшите ще са пациентите. Защото или ще останат без ОПЛ, или ще ги "претупва", защото ще им "отмъщава". Много е деликатен въпроса. Ти знаеш как се действа, но дали си заслужава трябва да решиш сама.
За там е.
И се чувствам супер тъпо, защото нямам правилно действие. Каквото и да направя, ще направя само по-лошо.
Аз по-принцип съм за мерките "да го даваме по-спокойно", но категорично не съм за такъв вид спокойствие.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 23:47 от Ice Queen

# 7 866
Това с общата лъжица ..а помня ББ казваше,че щели да го правят с такива за еднократна употреба....тези дето са близали преди това да подписват декларация за отказ от медицинска помощ и да са под карантина....

Айде стига с тия декларации! Аман бе! Вие ли ще решавате кой има право на медицинска помощ и кой не? Ще накарате ли майка  си да подпише отказ от мед.помощ примерно, ако е ходила на църква? Егати и хитлеристите! Ми освен да върнем газовите камери и Аушвиц. Престанете да плещите глупости и се осъзнайте къде се намирате.
Те сами си решават...кой ги кара да го правят. Трябва мъдрост , дори и вярата предполага мъдрост, а не инат и упорство....Моля по-спокойно     с тона!Май Вие не знаете къде се намирате!!!!

# 7 867
Винаги ще има хора, които няма да спазват правила. За каквото и да било. Просто го отразиха медиите и затова тази лъжичка се заби като трън в очите. Кой знае какво се случва другаде.
Аз също не си представям туристически сезон , пълни дискотеки и обществени места скоро. Е, разбира се ще има ентусиасти.
Честно да ви кажа специално за морето вече не съм толкова решителна. Последните три години се прибираме със стомашен вирус, даже единият път го изкарахме много тежко.

# 7 868
Къде го видя това огромно огнище в Банско? От почти всички полицаи и лекари изледвани до момента, почти 150 човека, има 5 човека с антитела. Това е в най-рисковата група. Направо огромно огнище. Всички вече са със стаден имунитет в Банско. Joy
И колко починали има там?

# 7 869
Голямо огнище в Банско - няколко човека го прекарали на крак и не са и разбрали.

# 7 870
  • Другата България
Мери, не искам изобщо да влизам в излишни полемики.
Нека да станат на 80 години, ще ги питам какво ще искат те.
Нали знаеш, че в полемики се влиза с хора, с които можеш да комуникираш нормално.
Според мен решението ти е правилно, незнам само защо трябваше да изпадаш в обяснения кой какво иска и защо живее с теб, щеше да си спестиш подобни обсъждания на личния ти живот, ама нейсе.
Е, какво показаха толкова данните от Банско? Че 5 човека имат антитела от 148 проби.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/148-dushi-bjaha-izsledvani-v-ban … -za-edin-den.html
Тихо, тихо. Това е "огромно" огнище с "чудовищно много заразени" и "нито един умрял". За съжаление.
Забравих китаеца, ама той нали от инфаркт човека почина, сега и корона ще му сложат, за да докажат правотата си. Предполагам.

# 7 871
Турция има 59 600 заразени. Днес имат 3000 нови случаи. Забраната ще намали поне новите случаи.

# 7 872
  • Bulgaria
Винаги ще има хора, които няма да спазват правила. За каквото и да било. Просто го отразиха медиите и затова тази лъжичка се заби като трън в очите. Кой знае какво се случва другаде.
Аз също не си представям туристически сезон , пълни дискотеки и обществени места скоро. Е, разбира се ще има ентусиасти.
Честно да ви кажа специално за морето вече не съм толкова решителна. Последните три години се прибираме със стомашен вирус, даже единият път го изкарахме много тежко.

То, на нашето море това си е запазена марка. Хигиената не е на ниво, а какво остава при тази пандемия. Въобще не си го представям за момента.

# 7 873
  • MI
За тези от първа необходимост, да. Но например завод за гуми или автомобилни части, не е от първа необходимост. И ако има над 5000 служители...
Има минимален процент от дейността, която трябва да е от списъка. Цялата верига, например за да работи селското стопанство, трябват части за селскостопанската техника, нали така? Или за да се произведат лекарства тряат части за машините, суровини и какво ли още не.

# 7 874
И колко починали има там?

Поне двама, за които се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт