COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 370
Да, от 10 години си живеят с "придружаващите заболявания" и всекидневно, преди "пандемията", по статистически данни в Италия умират по 1600 души.
Кой им натискаше копчето тогава?
А къде са ги крили досега? Ако смъртността и болните са нормален като брой, как са стигали леглата, а сега изведнъж нямат къде да ги слагат?
От коя болест си заминават масово няколко човека от едно семейство?
В Швеция пациенти над 80 г. не са приоритет. И досега ли не са получавали болнично лечение?
Ако не е ясно, въпросите ми са риторични.

# 8 371
И в дейли пише, че британците отчитат само смъртните случаи на болниците, без домовете.
Всъщност по показател смъртни случаи на милион от населението, Германия имат 36, България 5, Латвия 3, Словакия 0.4. По-добре да питаме последните как лекуват Simple Smile.

# 8 372
От частните лаборатории, едва ли са цифри само на полицаи и лекари Лили. Аз вярвам на това, което виждам, а не на това, което другият ми казва. Да, ако 70% от българското население се разболеят, ще стане страшно и ще видим камиони с трупове, защото това значи близо 5млн болни и дори 0.5% да загинат за един месец, това прави около 25000 човека, долу горе по 1000 на ден. Това е при положение, че смъртността е 0.5%. Това в България ще се случи, ако за един месец проболедуват 70% от населението. В Италия 10% от населението същите цифри, а и самите им тестове показват, че има около 10% позитивни. Значи там са се заразили около 5млн, както се предполага. Поне математиката това показва, а както знаете, не противоречете на математиката, някак си отдавна учените не случайно я използват.

П.П. Числото 0.5% смъртност е двойно на това, което го изкарвам, при положение, че ако само 3% от населението го е изкарало и има 500 починали, забележете умножавам ги по 15, защото само луд човек ще си помисли, че имаме само 30 починали. Дори така сметнато е 0.25%, но аз Ви го удвоявам и пак не виждам страшната смъртност от този вирус.

# 8 373
Скрит текст:
Прави ли ви впечатление, че имаме доста голяма смъртност. В страна като Словакия, която има горе долу същия брой регистрирани заразени, досега са умрели само 2ма,, а у нас 32ма. На какво се дължи това? Изключвам вариант да имаме 15 пъти повече действително инфектирани от тях.

От няколко дена тук се дава един много интересен линк и всеки го отбягва, защото не иска да си признае, колко е сбъркал. Ще го дам пак, даже бих помолила модератор да го качи в първият пост, за мен е изключително важен!

https://www.labtestcovid19.com/dashboard

Признавам си, че не искам да смятам смъртност по този начин, но няма как да ми направи впечатление, че от 753 цивилни граждани, 28 имат антитела. Това са 3.71% с антитела. Изводите и математиката, ще я оставя за Вас. За мен извода е, че тази болест не е с по-голяма смъртност от 0.5%.

Това резултати на случайно тествани хора ли са или такива, които са имали някакъв повод да се тестват. Защото има голяма разлика.

Това са резултатите на хора тествали се доброволно. Имам познати, които нямат никаква причина да се водят рискови и се изследваха просто защото се притесняват.

# 8 374
Не можем да се сърдим. Вучич, Орбан и Ердоган също използват умело мътната вода да половят малко - я свободи, я опозиция, я демокрация, я инакомислещи, я някоя паричка.Money

Трябва ли да разбирам,  че навсякъде другаде из Европа и Азия епидемия има и мерките са оправдани, но специално в тези 3 страни и в България мерки не бива да се взимат, защото има опасност от злоупотреби?

# 8 375
  • София
Белгия подминаха и те по смъртност Италия...
!?!?
Или Китай искаш да кажеш?
Не, като брой смъртни случаи на милион население имам предвид.

# 8 376
  • Варна
Днес 9 нови случаи... Бате Бобо нали обяви, че 3 дни като има спад и маха мерките. Май вече ги минахме трите дни. Малко е смешно с тези цифри вече. Не знам какво целят

Как какво? Joy

Рязък скок в четвъртък, "Аз казах ли ви, разхайтено племе" и затягане на положението още.

Тоя народ не ще да се заразява, а това пречи на многомесечното ИП, даващо възможност за апетитни далавери, кредити, заменки, заеми и нови детски болници. Mask

И докато се усетят, ще плеснеш с ръце и ще кажеш "Не БЦЖ-то, аз ви спасих, защото ме слушахте". Laughing Laughing

Не можем да се сърдим. Вучич, Орбан и Ердоган също използват умело мътната вода да половят малко - я свободи, я опозиция, я демокрация, я инакомислещи, я някоя паричка.Money
Не мога да кажа, че съм фен на Борисов. Но пък възможно ли е в цяла Европа извънредно положение, само България като някакъв остров всичко да е по старо му, според мен не...
Аз лично търпя финансови загуби, но пък ми се вижда невъзможно в този момент да вдигнат ИП.

# 8 377
Италия
3,153 нови
566 починали

# 8 378
Дали е вярно това?
"Премиерът се надява на 24 май всички хотели и ресторанти да са пълни"
https://novavarna.net/2020/04/12/премиерът-се-надява-на-24-май-в … DHR9geLDlKmsquAOg

В същото време, един от сценариите на БАН предвижда пик в средата на май.

# 8 379
Италия днес 3,150 нови и 566 починали, оф, по-добре. Надявам се трайно под 4000 и да минат вече и другата граница по 3000 да паднат скоро.
Критичните са 3,260, падат и те, което за мен значи, че по-мялко случаи стигат до интензивно. Бавно, но нещата се подобряват стабилно.
Испания днес също показва подобрение и то те малко.2,665 нови и 280 починали.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 19:17 от unabella

# 8 380
Има ли информация колко потвърдени с Ковид има в Пловдив(ско)? Благодаря!
32 мисля, но не съм сигурна.
Благодаря.
30 според Картата на България на Есри.

# 8 381
  • Варна
В Ухан пандемията приключи, след 3 месеца. А тук, БАН прогнозира пик, в края на юни- юли или август. При нисък ръст на заболели.
Някой беше ги нарекъл безполезни старчета. Предполагам срока им е подсказан от правителството.

# 8 382
  • Варна
Дали е вярно това?
"Премиерът се надява на 24 май всички хотели и ресторанти да са пълни"
https://novavarna.net/2020/04/12/премиерът-се-надява-на-24-май-в … DHR9geLDlKmsquAOg

В същото време, един от сценариите на БАН предвижда пик в средата на май.
А друг от сценариите на БАН е август да е пика.
Тук не се долюбва астрологията, но вчера по НОВА астролог Силва Дончева казва, че до края на 2020 все ще го има проблема в значителна степен, но прехвърли ли се 2020 ще отслабне сериозно.

# 8 383
А 'адът' тази или другата седмица кой го 'предсказа', че им загубих дирята на звездобрйците?

# 8 384
А 'адът' тази или другата седмица кой го 'предсказа', че им загубих дирята на звездобрйците?
Главният звездоброец - Бащицата Grinning

Аз направо виждам как на 14ти май децата ще са на училище и ще са ни пуснали свободно.

Общи условия

Активация на акаунт