COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 666
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 435
От новите 40 положителни проби, една част са препотвърждаване на вече установени?

Кажи честно?
Добре, на какъв принцип ги съобщават, защото четох коментари, че някакъв мъж вече 3 поредни дни го броят като нов заразен.

Не, не броят по Н пъти новозаразените. Съобщава се за положителен чак, когато се потвърди от някоя от референтните лаборатории

# 9 436
  • Другата България
Без значение от заеманата длъжност и етническата принадлежност,работодателят трябва да осигури някаква степен на защита по време на изпълнение на трудовата дейност.Добре,Merri_An,ако тези хора нямат финансова възможност да си закупят предпазни средства,а същевременно работят,какво правят?!
Не мога да ти кажа, много хора нямат финансова възможност да си плащат и сметките, и да хранят децата си, и да "преживяват", какво правят от години - ами оправят се поединично. Сега, в тази ситуация, за два лева или колко струва една маска вече не знам, отново трябва да се спасят поединично, поне докато няма друго решение на въпроса - от работодател, държава, обществена организация или друг спонсор или дарител.

# 9 437
Ето, дано оправите сметките Simple Smile
15 Април 2020

22 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. През последното денонощие 40 от изследваните проби са дали положителен резултат. С тях случаите на COVID-19 в България стават 735. 105 лица са излекувани и изписани след болнично лечение. От тях 5 са деца. 

От лицата, при които е потвърден новият коронавирус, 210 са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. 29 от тях са в интензивни структури. 

Два от новите регистрирани случаи на COVID-19 са на лица-медицински служители. С тях общият брой на регистрираните у нас случаи на коронавирусна инфекция при медицински лица става 39.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/105-sa-veche-pac … -ot-covid-19-v-b/
От новите 40 положителни проби, една част са препотвърждаване на вече установени?

Кажи честно?
Добре, на какъв принцип ги съобщават, защото четох коментари, че някакъв мъж вече 3 поредни дни го броят като нов заразен.

Не, не броят по Н пъти новозаразените. Съобщава се за положителен чак, когато се потвърди от някоя от референтните лаборатории

# 9 438
Много полезно. И ... това е Бг език... на Г-жа Проф. Аргирова. Освен че е абсолютно медицински коректно... .
Да вземат бележки разни там и тук "журналисти" ... как се говори чист Бг език.
Старите Бг... каквито бяхме някога.
Някога бяхме нация.

# 9 439
  • София
По въпроса с инхалациите да питам аз.
В крайна сметка излезе ли някаква информация за тях?
Може ли да се правят, ако подозираме Ковид? С какво примерно - само с физ.разтвор? А Пулмикорта и Вентолина - те може ли да се ползват?
Миналата година моето дете доста боледуваше, вкл и бронхопневмония, Аз също бях болна няколко пъти покрай нея. Пулмикорт и Вентолин бяха основата на леченията.
Също така при много възрастни хора може ли да се ползва инхалация? Примерно аз имам запаси от тези лекарства (не съм купувала заради Ковид, имам от преди) и се чудя, ако се наложи, може ли да ги дам на възрастни роднини?

Някой попадал ли е на информация по въпроса?
От моя опит с Вентолин. Дъщеря ми имаше алергична астма и редовно се налагаше да прави инхалации с Вентолин. Като порасна, 8-9 годишна, все по-малко се налагаше да прави инхалация, но имаше страничен ефект-сърцебиене и тремор. Лекар ми каза, че такъв му е ефекта, ако не си дете. Така че, внимание с възрастните! Вентолин натоварва сърцето. Не бих си го самопредписала.

# 9 440
Доста мои постове са изтрити  Simple Smile та какво да казвам. Вчера си изложих доказателствата, че заключването на болни в стаите им и третирането им като престъпници, на етническа основа, е престъпление. Замели са цалата дискусия  Simple Smile защо ли?

И мои има изтрити, по повод на онова семейство, което "лошият" наемодател не иска да държи в имота си.
Не само на етническа основа се трият постове.
И към Франсоаз имах въпроси, няма ги, изтрити са.

Иксам да обърна внимание, че Белгия е много зле. Гледайте починали/1 млн. - 359 човека. Rolling Eyes

# 9 441

Може.. но те не са броени при първия тест..

# 9 442
Журналиста е пълна скръб. По-добре да се носочи другаде с "превъртането си", защото не е за телевизия.

# 9 443
Ето, дано оправите сметките Simple Smile
15 Април 2020

22 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. През последното денонощие 40 от изследваните проби са дали положителен резултат. С тях случаите на COVID-19 в България стават 735. 105 лица са излекувани и изписани след болнично лечение. От тях 5 са деца.

От лицата, при които е потвърден новият коронавирус, 210 са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. 29 от тях са в интензивни структури.

Два от новите регистрирани случаи на COVID-19 са на лица-медицински служители. С тях общият брой на регистрираните у нас случаи на коронавирусна инфекция при медицински лица става 39.

Скрит текст:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/105-sa-veche-pac … -ot-covid-19-v-b/

Кажи честно?

22 са потвърдени след 17:00ч. вчера.. иначе за последните 24ч. са си 40

# 9 444
Работодателите много добре знаят как да реагират, не ги жалете. Това, че не искат е друг въпрос. Инспекциите по труда отдавна трябваше да са тръгнали на проверки.

Емчи то винаги хитрата сврака - с двата крака...Като им се изпоразболеят служителите и ще увиснат хитрите работодатели. Хората със сериозен бизнес, обаче, със сигурност правят необходимото да си предпазват служителите. В това число трябва да са общините, които отговарят за събирането на боклуците. И е време журналистите да задават правилните въпроси, за да насочат вниманието където трябва. Нали журналистите са "будната съвест" на народа? Ами да действат, а не само безмозъчно да крякат верно като мисирки...

# 9 445
  • Другата България
Може.. но те не са броени при първия тест..
Разбира се, че е така.
Няма препотвърждаване.

# 9 446
Журналиста е пълна скръб. По-добре да се носочи другаде с "превъртането си", защото не е за телевизия.

Факт, но тук е важно да се чуе какво казва професорката. Не го пускам заради водещия определено Simple Smile. Те са си тоталки всичките в 7 8ми. Махленски журналисти

# 9 447
Защо не се дава информация, както в Италия за броя на направените тестове? Несериозно е да не ни се дава тази информация, която е важна.

# 9 448
Ето дават новини по БТВ и лъжите на Генерала. На живо от селото казаха, че доставките но храни ще са до бариерата и оттам до отиват да си ги взимат. Генералът каза съвсем друго  Wink

А някой за изминалите дни открили 7те заразени от 17 годишния? Ни дума повече. .....нито извинение и признание.

# 9 449
Делте, благодаря за отразяването!
Чуденката ми е друга, на какъв принцип ще се тества в двата квартала с преобладаващо население от малцинствата и при установени заразени домашно лечение или хоспитализация би следвало? Защото, хронологично : С обявяването на ИП се отчете голям брой българи прибрали се от Европа по родните си краища в България, от малцинствата дори преобладават завърналите се. За всички важеше спазването на карантина и мерки съответно. Имаше сигнали за нарушения в гетата. Седмици по късно, имаме тестване.
Докато вие визирате и обсъждате работещите в чистотата, аз обръщам внимание на  прибралите се от чужбина.
Здравното осигуряване покрива лечението на едната група, но на другата не. Та за принципа на тестване засега може да си говорим само...

По мое мнение, тестването трябва да е на случаен принцип и да включва продавачи в магазини в махалите.
Колкото до домашна карантина или болница - зависи от състоянието. И да се обясни на мешерето и лидерите там, че ако тези, които са поставени под домашна карантина не си стоят дОма, целият квартал ще бъде блокиран до изчистване на вируса. Стига само българите плашили, време е да поизплашат и циганите едно хубаво...

Общи условия

Активация на акаунт