COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 132
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 660
  • Там,където се събуждам щастлива.
И във Франция чуха вместо "Удължаваме карантината с още един месец" "Отваряме училищата на 11-ти май". Много знаят те какво ще бъде на 11-ти май...Важното е, че се видя, че всички умират от ужас – децата не искат да ходят, родителите не искат да ги пуснат и учителите също отказват. Т.е. едва ли ще стане подобно нещо, освен както досега – забавачка за децата на семейства от по двама лекари, полицаи и тн.

Аз моите ще ги пусна с удоволствие и те с кеф ще тръгнат на училище. Това е, защото не съм ги психирала на тема корона, не съм пилила на главите им какъв ужас ни чака. Много важно е отношението на родителите и ако то е "всичкишеомрем", децата също ще умират от страх.
Моите си искат училището и им е мъчно за приятелите.
За учителите - не знам. До човек е, но допускам, че ще има много, които ще се страхуват, да. Това ще е по-големият проблем за рестарта на образованието, изплашените, психирани учители. Иначе на децата нищо им няма, стига и родителите им да са спокойни.

Много е вярно това за родителите.
Моите 230 искат по-скоро да се върнат. Аз давам всички часове онлайн и винаги имам контакт с тях, но имам ученици, които проплакват, защото не могат без структура. За тези деца е най-тежко, защото в момента не знаят от къде трябва да започнат. Свикналите на самостоятелност за пей сърце. До 12 са отхвърлили всичко и имат време за хоби.

Не ме е страх да се върна, въпреки че поливинката е от рискова група. Единствено ме е страх от шпагатите, които ще трябва да правим при завършване и преминаване от един клас в друг и какво ни чака другата година.

# 9 661
Ако имате желание, може да попълните ТАЗИ анкета. Анонимна е, не се изискват именна, пароли и други данни. Благодаря предварително.
(Разбира се, вие ще сте едни от първите видели резултатите Simple Smile )

# 9 662
Двама шофьори на градсикя транспорт в София са заразени с СOVID-19

https://stolica.bg/trafik/dvama-shofyori-na-gradsikya-transport- … razeni-s-sOVID-19

# 9 663
  • София
Мен определено ме притеснява връщането в старите релси, защото работя с деца, а макар децата да не го карат особено сериозно, те все пак могат да се окажат контактни и носители, което поставя автоматично мен и колегите в рисково положение. Хората в офисите могат в някаква степен да се предпазят, обаче как ще стане тази работа да работим с децата, като сме с маски, ние работим в близък контакт, самите деца в детските заведения и училищата пак са в близък контакт с персонала. Колкото и да е трудно, на бюрото мога да работя с маска и ръкавици пред компютъра, но не и по време на терапия лице в лице. Явно онлайн ще се наложи да работя все повече. Учителите също са в риск, те са насред 20 деца всеки учебен час, а за един учебен ден влизат в поне 3-4 класа.

Само двама шофьори ли? Аз като ги гледам как са без маски всеки път, когато пътувам, се чудя колко ли са още.

# 9 664
От 60 теста - 7 са положителни, има над 150 контактни във Филиповци и Факултета. От Столична РЗИ съобщиха, че са 6 починали от двата ромски квартала

https://stolica.bg/koronavirus/ot-60-testa-7-sa-polozhitelni-ima … ovtsi-i-fakulteta

# 9 665
И какво се оказва? Че май карантинираното Банско (аз определено подкрепям това) съвсем не е най-лошото огнище. А явно се случва това, от което ме беше страх от преди поне месец - че ще пламнат махалите.
След първите днешни резултати, ще следя много внимателно резултатите от бързите тестове.
https://www.24chasa.bg/amp/8461715

Едит: писали сме заедно с Флейм.

# 9 666
  • София
"първата лаборатория в Китай, постигнала най-високото ниво на международна безопасност в биологичните изследвания"

Кой й е дал лиценз на тази лаборатория? СЗО?

# 9 667
Уж ги бяха блокирали циганските квартали в София, уж имаше кпп-та?! Толкова са и били сложени... Няколко пъти  виждах по булеварда при нас каруци, единични, но ги имаше.
Относно църквите, нашите нали нямало да се разболеят, защото били православни... То нали и в Русия са църквите им православни..., ама, ето от отворени църкви за Цветница в Московска епархия - 18 ЗАРАЗЕНИ попа, 21 имат изразени симптоми. Тези малоумници митрополити и подобни попци, а и тези от Щаба, и лично господин Б.Б, които не искат да ги затварят, ще ни докарат действително проблеми. Дано хора НЕ ходят по тези църкви. А и лично аз църква или манастир почти не съм виждала наистина чисти и поддържани, с много малки изключения и то основно женски манастири.
В Киево-Печорската лавра в Украйна 100 заразени, 2 монаха умрели. Игуменът на тази Печорска лавна с цялата си тъпоумщина на 13 март казал - превеждам по цитат от Риа новости - "Ходете в храма, причестявайте се, и причестявайте и малките деца. Не гледайте възрастно поколение, младо поколение - всички бързайте в храма!"

Тези не разбраха ли, че това, че са църкви и манастири, НИКОЙ НЕ ГИ ПАЗИ. ГОСПОД НЕ Е В ТЕХНИТЕ храмове и манастири! ПЪРВОЗДАННОТО Е НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС!

Линк - https://web.facebook.com/TOKmedia.ria/videos/2618674368410892/Uz … c3NTUxNTg4NDI3MQ/

# 9 668
  • Другата България
От 60 теста - 7 са положителни, има над 150 контактни във Филиповци и Факултета. От Столична РЗИ съобщиха, че са 6 починали от двата ромски квартала
https://stolica.bg/koronavirus/ot-60-testa-7-sa-polozhitelni-ima … ovtsi-i-fakulteta
Цитат
.....спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването", коментират здравните инспектори.
Здравните инспектори са ме чели
Цитат
....те сами си измират - от изключително ниската си здравна култура, нехигиеничния и нездравословен начин на живот, който водят, злоупотреба с алкохол и цигари, условията, в които живеят....факторите са много.
Цитат
...Не си обръщат внимание до последно, през това време не само че не спазват каквато и да е карантина, ами и продължават да се събират по домовете на софри и разпивки....
Но горното се отнася не само за "Факултета", "Филиповци" и всички ромски гета в София. Отнася се за тези навсякъде, в цялата страна, а те са наистина навсякъде. И от тях трябваше да се започне, и с контрола, и с тестването. Картинката сега щеше да е друга. Затова и казах това за каруцата и коня, за мерките. Въведохме мерки за всички твърде рано, трябваше да се започне от тези, проблемните, някак, без това да се смята за дискриминация. Така щеше и заразата да се ограничи. Какво ще се постигне сега с това тестване? Не вярвам някой да не знае, да не предполага, че сред ромското население заразата е навсякъде. Ще напълнят болниците с тях? Не вярвам. Ще ги ограничат да се събират? И това не вярвам. Ще ги карантинират някъде с охрана, тези, установените? И това не вярвам. Какво като им кажат, че са заразени? Тях това не ги интересува, никога не ги е интересувало. Единственият възможен начин да накараш ром да спазва правила е като го стимулираш финансово. Банално вече, ама и това не го вярвам. Дано съм прекален песимист, освен буквалист

# 9 669
Ако имате желание, може да попълните ТАЗИ анкета. Анонимна е, не се изискват именна, пароли и други данни. Благодаря предварително.
(Разбира се, вие ще сте едни от първите видели резултатите Simple Smile )

Попълних анкетата.

# 9 670
Италия днес продължава посоката надолу с 2,667 нови заразени, 578 починали и 3079 в интензивно отделение.
Все по-малко стигат до интензивно, на какво ли се дължи това? Дали нещо са променили в лечението, организацията?
Испания също върви надолу. Днес има нови 3,573, а починалите са 324.

# 9 671
Абсолютно никакъв начин няма за справяне с ромските гета. Там полицаите ги е страх да припарят. Онези ще направят гражданска война ако поискат, но няма да им се наложи. Няма дори и да се опитват да ги спрат да си продължат щъкането. При нас в БГ си е така, правилата важат само за балъците, които сами са решили да ги спазват, другите са свободни електрони. А пък точно ромите никой няма да ги пипне, защото освен всичко тепърва ще разчитат отново на техните гласове.

# 9 672

Дано не стигат до болница, че ги знаем какви проблеми прави родата и там ще трябва полиция да пази лекарите.

# 9 673
Меркел реши, стъпка по стъпка ще отварят училищата, от 04.05.  само тези класове, които са последна година, примерно, само четвърти клас от началното училище и т.н. по класове.
До края на Август никакви ивенти с публика, футболни срещи от края на Май - без публиката, но концерти и др., не.
Още следващата седмица, големите магазини и т.н. при специални мерки за сигурност. Май месец може би, фризьори и др.
Над 10 000 интензивни болнични легла аа свободни в момента в Германия, добре се движи короната.

# 9 674
  • Варна
Италия днес продължава посоката надолу с 2,667 нови заразени, 578 починали и 3079 в интензивно отделение.
Все по-малко стигат до интензивно, на какво ли се дължи това? Дали нещо са променили в лечението, организацията?
Испания също върви надолу.

А това дали означава, че всичко може да приключи без открито някакво специално лекарство...

Общи условия

Активация на акаунт