COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 991
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 855
  • Варна
Скрит текст:
Т.е. на тежко болните трябва да им се прави кръвопреливане, а не да се включват на апаратна вентилация.
Това разбрах аз.

И хлорохина и азитромицина в ранен стадий, не като си вече пред умиране.

И пак стигаме до там, че повечето въобще не стигат до болница, защото не разбират, че им има нещо. Нито им трябва хлорохин, нито азитромицин, нито вирусът винаги се проявява с грипоподобни симптоми.
Но иначе, не отивайте в болницата преди да са ви посинели устните!

Не те разбирам ? Коментирахме материала  пуснат от иланг-иланг  в който пише / цитирам/ :"Най-добрият сценарий? Да се започне протокол за лечение колкото може по-рано, преди симптомите да се развият и утежнят. Хидроксихлорохинът (повече за него след минута, обещавам) в комбинация с Азитромицин показа фантастични резултати "

И по -подробно, защо :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=709307713146473&set= … ype=3&theater

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 00:33 от Не се сърди, човече

# 9 856
600.000 теста от Южна Корея за САЩ

# 9 857
Масово тестване а PCR няма много смисъл. Все пак не цялото население има някакви симптоми. Има си някакви протоколи за тестване. Престанете да казвате, че простолюдието не се тества. Само аз познавам 5 тествани човека в България, в това число собственият ми брат. Той си направи и бърз тест за антитела, който също е отрицателен, а има мистериозна пневмония, но явно не е Ковид. Та не всяка пневмония е Ковид, аз си имам жив пример вкъщи.
Абсолютно вярно.  Бърз надежден тест, и ако е +, тогава PCR, който е дълъг като време и скъп.

# 9 858

Не те разбирам ? Коментирахме материала  пуснат от иланг-иланг  в който пише / цитирам/ :"Най-добрият сценарий? Да се започне протокол за лечение колкото може по-рано, преди симптомите да се развият и утежнят. Хидроксихлорохинът (повече за него след минута, обещавам) в комбинация с Азитромицин показа фантастични резултати "

Въпросът е как точно ще ни ги предписват, пак ли по телефон?

# 9 859
Скрит текст:
Масово тестване а PCR няма много смисъл. Все пак не цялото население има някакви симптоми. Има си някакви протоколи за тестване. Престанете да казвате, че простолюдието не се тества. Само аз познавам 5 тествани човека в България, в това число собственият ми брат. Той си направи и бърз тест за антитела, който също е отрицателен, а има мистериозна пневмония, но явно не е Ковид. Та не всяка пневмония е Ковид, аз си имам жив пример вкъщи.
Абсолютно вярно.  Бърз надежден тест, и ако е +, тогава PCR, който е дълъг като време и скъп.

За сега такъв няма за съжаление. Бързите тестове стават да преценим на какво ниво от епидемията се намираме и то в определени райони. Защото това, че в Банско е 6%, не значи че във Факултета, няма да е 10%. За диагностициране не стават, генерала отдавна обясни защо.

# 9 860
  • София
Стойчо Кацаров: Здравната ни система по-скоро бездейства
https://m.dnevnik.bg/video/btv/2020/04/15/4054830_stoicho_kacaro … sistema_po-skoro/

# 9 861
Приятел, след почивка в Китай миналата зима,  си докара тежка атипична пневмония,  точно като Ковид. Но без заразността му. В един период от 6'месечното му лечение е пиел 7 антибиотика. На скенер петната ту изчезваха, ту се появаваха отново. Беше ни жив, ни умрял

# 9 862
  • София
Хм, опитвам се да го осъзная.

Пращаме самолет и министър да замени 32 тона храни за 2 тона спирт и 13 тона фурми (които още никой не е видял).

На мен ми хрумват само силно нелегални обяснения. А на вас?
Обикновената глупост обяснява повечето мистерии свързани с хора.

# 9 863
С този капацитет на тестване, тестовете в един момент ще се окажат абсолютно безсмислени.
Доколкото знам, бързите тестове се правят на машина, само пробовзимането е ръчно, т.е. е най-бавния етап. Освен, ако не е за PCR, които са наистина бавни и изискват прецизни лаборанти. Мен лично много ме смути тестването в Банско, където личните лекари казаха - ОК, ще се включим, ама след Великден... Там тестове има, на корем! И пак РЗИ трябва да взимат пробите...

# 9 864
Хм, опитвам се да го осъзная.

Пращаме самолет и министър да замени 32 тона храни за 2 тона спирт и 13 тона фурми (които още никой не е видял).

На мен ми хрумват само силно нелегални обяснения. А на вас?
Обикновената глупост обяснява повечето мистерии свързани с хора.

Аз пък смятам, че тоя самолет не е минал проверка на летището.

# 9 865
  • BG

Не те разбирам ? Коментирахме материала  пуснат от иланг-иланг  в който пише / цитирам/ :"Най-добрият сценарий? Да се започне протокол за лечение колкото може по-рано, преди симптомите да се развият и утежнят. Хидроксихлорохинът (повече за него след минута, обещавам) в комбинация с Азитромицин показа фантастични резултати "

И другият важен въпрос е налични ли са в аптечната мрежа. Вероятно азитромицин трудно ще се намери  а другото нали не се
произвежда у нас?

# 9 866
  • Варна

Не те разбирам ? Коментирахме материала  пуснат от иланг-иланг  в който пише / цитирам/ :"Най-добрият сценарий? Да се започне протокол за лечение колкото може по-рано, преди симптомите да се развият и утежнят. Хидроксихлорохинът (повече за него след минута, обещавам) в комбинация с Азитромицин показа фантастични резултати "

И другият важен въпрос е налични ли са в аптечната мрежа. Вероятно азитромицин трудно ще се намери  а другото нали не се
произвежда у нас?

Това не е намерение така да се лекува в България. Човека просто споделя опит от други държави / ако прочетете материала в линка / . Когато се цитира избирателно, се губи част от информацията.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=709307713146473&set= … type=3&theater

# 9 867
  • София
Скрит текст:

И другият важен въпрос е налични ли са в аптечната мрежа. Вероятно азитромицин трудно ще се намери  а другото нали не се
произвежда у нас?

Първото беше изкупено вече от знайни и незнайни паникьори със самоделно написани рецепти или препратени по вайбър.
Второто го няма по аптеките, няма изгледи да се пусне в мрежата, само за болнично лечение. Освен ако не измислят някоя сложна гимнастика де.

# 9 868
Някой писа за форумна база данни с тестове. Аз съм за. Специално ще се тествам за целта.
Има обаче един проблем: силната динамика. Тества се моментно състояние на организма и утре вече не е актуален теста. Едно ходене до Била или на гости на братовчеда, дошъл си от Англия и може да си заразен. Ще трябва тестване през 10 дни.
Скъпо, сложно и трудоемко е. Иначе е нелоша идея. Можем да предоставим данните на НОЩ за употреба и мониторинг.Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако всички 50-100 хил. потребители на форума се тестват, ето извадка, от която могат да се направят много изводи. Bowtie

# 9 869
Това с кръвта и хемоглобина е много интересно и хвърля съвсем нова светлина по въпроса, както и обяснява доста неща. Чудя се дали кръвните групи имат някаква връзка, статистиката показва, че различните кръвни групи имат различен риск за усложнения и смърт.
Другото нещо, може и да греша и да не си спомням добре, но нашите лекари не взеха ли решение лечението с хлорохин да започне по-рано, дори за тези, които се лекуват вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт