COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 766
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 050
Да си останеш в общежитието или в квартирата е едно, да останеш в чужбина на пътя е друго.

# 10 051
  • sofia
Няма да има измъкване.Като гледам Русия как се вдига броят на заболелите,явно сценарият винаги е един и същ.За съжаление ние сега започваме.Утре новите болни ще са 70, вдругиден 100 и не ми се мисли.

# 10 052
  • Sofia
На мен ми е интересно, колко ще са случаите след Великден? Защо ли си мисля, че броят на нжовозарозените рязко ще намалее. Дано да стане така, че да се приключва вече. От толкова висене по диваните няма да можем да излезем през вратите накрая! 😀

# 10 053
Според мен този вирус също е създаден в лаба на Ухан с 4тата степен на защита. Казах го още, когато си беше в Китай, ама ме нападнаха, че само за конспирации мисля. Това не е конспирация, има безброй факти говорещи за тази теория. Тази лаборатория се намира много близо до пазара, освен това първите случаи на ковид са били именно в района на лабораторията. Китай каза за вирус на 31.12, но излезе инфо, че се е знаело отпреди това. Явно са опитвали да замажат нещата, но са ги изпуснали от контрол. Докторът, който се опита да отвори очите на хората, беше порицан. После се оказа болен и почина за съжаление, дали от вирусът или някой е помогнал, Вие решете. Чудех се много време, защо им е на Китай да влизат в рецесия, ама дойде момента, та и този част от пъзела излезе. Аз не вярвам, че на 800 заразени, Китай е тръгнал да строй болница(помните, че вдигнаха такава за 10 дни). Ясно е, че са знаели, какво ще стане. Според мен умишлено създаден, изпуснат по невнимание. Продължавам с чуденката, как така този вирус засегна именно Европа и САЩ, с какво една Япония е по-различна? Там имаше цял кораб, много хора влизаха, излизаха и чак сега, след 3 месеца почнаха нещата там да се влошават.

# 10 054
Аз моите ще ги пусна с удоволствие и те с кеф ще тръгнат на училище. Това е, защото не съм ги психирала на тема корона, не съм пилила на главите им какъв ужас ни чака. Много важно е отношението на родителите и ако то е "всичкишеомрем", децата също ще умират от страх.
Моите си искат училището, но смятам, че родителите носим отговорност за тях точно затова, че тяхната преценка често не е точна. Ситуацията не е за 'Аз искам' и тропкане с краче. Вместо това ще ги уча на някаква степен самодостатъчност.
Нито аз, нито децата ми 'умираме' от страх, но не бих ги пуснала на едно място с всички тези, които днес ще пътуват и ще обиколят страната. В класа на сина ми има такива деца. И на дъщеря ми също. Мерси, има и други начини на обучение. Мисля, че и министрите имат повече акъл за това точно, никой няма да прати децата тази година на училище, бъдете сигурни. Няма толкова луд човек, за едно починало дете ще бъде разкатан. Мислете бе, хора!

# 10 055
След това масово изнасяне по родните места вчера и това, което предстои днес и утре със сигурност след Великден няма да има намаляване на случаите. След 03.05 - 10.05. ще започне да се вихра вихрушката. Щото е много важно да седнем на една маса с цялата рода по Великден. И тогава масово заразените ще са по провинцията, защото "софиянци" ще са им занесли вируса, като подарък за празниците. А, като знаем какво е нивото на болниците там е ясно какво ще следва след това. Жалко - сами се закопаваме, а после ще ревем.

# 10 056
Няма да има измъкване.Като гледам Русия как се вдига броят на заболелите,явно сценарият винаги е един и същ.За съжаление ние сега започваме.Утре новите болни ще са 70, вдругиден 100 и не ми се мисли.
Разбира се, че е един същ. България да не е остров? Говорят го хората от над месец вече, но кой да чуе. Само около мен чувам "надявам се", та "надявам се". Надежда е едно, реална подготовка за действия и  логично мислене - съвсем друго. Някои бъркат чувствата с мислите явно.
Тръмп хич не го долюбвам, но за СЗО-то съм на неговото мнение.

# 10 057
Издадена ли е вече новата заповед с която се забранява излизането през КПП-тата са мотив "отивам на работа" за следващите 4 дни?

# 10 058
  • Шумен
Новини не гледам.  Ако това изнасяне от София е вярно, защо се случва? Нали уж има рестрикции за придвижване?  Единственият логичен отговор, ако наистина е  така, е умишлено разнасяне на вируса и удължаване на извънредното положение. Ясно е, че София е голямо огнище, но мерки за затваряне на града няма.

# 10 059
Според мен този вирус също е създаден в лаба на Ухан с 4тата степен на защита.
Скрит текст:
Казах го още, когато си беше в Китай, ама ме нападнаха, че само за конспирации мисля. Това не е конспирация, има безброй факти говорещи за тази теория. Тази лаборатория се намира много близо до пазара, освен това първите случаи на ковид са били именно в района на лабораторията. Китай каза за вирус на 31.12, но излезе инфо, че се е знаело отпреди това. Явно са опитвали да замажат нещата, но са ги изпуснали от контрол. Докторът, който се опита да отвори очите на хората, беше порицан. После се оказа болен и почина за съжаление, дали от вирусът или някой е помогнал, Вие решете. Чудех се много време, защо им е на Китай да влизат в рецесия, ама дойде момента, та и този част от пъзела излезе. Аз не вярвам, че на 800 заразени, Китай е тръгнал да строй болница(помните, че вдигнаха такава за 10 дни). Ясно е, че са знаели, какво ще стане. Според мен умишлено създаден, изпуснат по невнимание. Продължавам с чуденката, как така този вирус засегна именно Европа и САЩ, с какво една Япония е по-различна? Там имаше цял кораб, много хора влизаха, излизаха и чак сега, след 3 месеца почнаха нещата там да се влошават
.
Също като първите два коронавируси, които обаче са с били локализирано/контролирано разпространени. Този е по интелигентен - бързо се разпространява, прикрива се добре дълго време и поразява основно болни и възрастни.
Не вярвам китайците да са способни сами да стигнат до такова съвършенство.

# 10 060
  • Sofia
Скрит текст:
Айде нема нужда, задръжте си ги, на нас не ни трябват менте столичани.

Скрит текст:
Е ти пък сега Simple Smile да ги вържем ли. 😀 Като си ги влече по родните места, как да ги спреш? Всичко родно любя, тача и милея. 😀
След 1 месец затворена вкъщи, тотално изтрещях. 😂
Весели празници и умната!

Скрит текст:
Хората се чувстват граждани на света, а вие искате да ги разделите на софиянци и не софиянци. Живяла съм в София, Плевен, а сега в Бургас, иначе съм от малак град, нещо лошо ли има в това?

Скрит текст:
Има лошо, когато София е сочена с пръст като огнище на зараза, и изведнъж всичките пиявици, на които този град дава хляб, започват да се разграничават от него.
Та и аз съм с призив, "софиянците",  които искат по родните места или да се въздържат от ходене или да отидат и да не се връщат.

Скрит текст:
Diksan, отговорили са ви. Simple Smile А иначе, на мен лично не ми пречи, че сте от малАк град, стига да си стоите там, където сте. Simple Smile

Това предполагам го казваш като пълен лаЙк.
Естествено Мери, естествено. Simple Smile Ние лаиците нямаме претенции да сме "последна" инстанция! Остани си със здраве!

# 10 061
Ех лелее, тия роми са егати наглото племе. Колко време мина от както ги карантираха и вече реват за насаждане на етническо напрежение. Реват, че ги изкарвали най-болните. До утре вече ще са оревали света, че са дискриминирани.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 12:18 от Lady Cassiopeia Duval

# 10 062
С това минимално тестване у нас, какво очакваме да стане и какво реално ще се случи са две много различни неща. Бойко обеща пик, ще го получим, понеже след това трябва да рестартираме икономиката подобно да страните от западна Европа. Тя не че е спирала, но много хора доста време стоят без работа и в някакъв момент ще почнат яко да се изнервят. Ясно е, че тук е стъкмистика, за да не се цепим от колектива. На който му се струва, че 20000 теста е масово тестване, моля да се събуди.

На соц. проучвания вярвам толкова, колкото вярвам и по време на избори. Кой знае каква е групата интервюирани, сигурно в нюзрума на БНТ, Нова и БТВ. Чувам, че БТВ вървели към фалит и можело да не изкарат до септември, ако скоро не възобновят външните си продукции и съответно рекламите.

Относно заетостта на болниците. Имам познат лекар в умбала в П-в, клатят си краката повечето лекари, ако не са пряко ангажирани с ковида. Майка ми пък има колежка, която чака за операция на рак на гърдата, отложена е и стресът е огромен.

# 10 063
След това масово изнасяне по родните места вчера и това, което предстои днес и утре със сигурност след Великден няма да има намаляване на случаите. След 03.05 - 10.05. ще започне да се вихра вихрушката. Щото е много важно да седнем на една маса с цялата рода по Великден. И тогава масово заразените ще са по провинцията, защото "софиянци" ще са им занесли вируса, като подарък за празниците. А, като знаем какво е нивото на болниците там е ясно какво ще следва след това. Жалко - сами се закопаваме, а после ще ревем.
Значи аз имам обяснение.Те,хорицата,останали вече без доходи,нямат възможност да занесат нещо на роднините.А пък не е хубаво да се ходи с празни ръце.Та,поне вирус да занесат.И сега сериозно.Великото преселение не вярвам да бъде спряно от КПП-та.Много хора са с адрес по ЛК в родните си места.Според мен,от вчера,до към 10.05 ще имаме сериозно нарастване на заразените.Дано да не съм права и да се оправят скоро нещата.

# 10 064
Във Варна правят операции поради онкологично заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт