COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 804
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 125
Нищо не е случайно в поведението на НОЩ. Следват си плана. Ако искаха, можеше да е друго по празниците. Но те искат да е така и има защо. Не страдайте по невъзможното "ако".

# 10 126

Честно казано, покрай този вирус, си проличава кой колко багаж има в главата.
Всеки човек ако е достатъчно уплашен и стресиран спира да бъде умен. Нека не избързваме с изводите за ум.
Е, стреснати, колко да сме стреснати!?  В първата тема всички бяхме стреснати. Във втората, взехме да проумяваме и проглеждаме. Що се отнася за тази, ами то филма свърши, чакаме финалните надписи. Simple Smile

# 10 127
  • София
Скрит текст:
Да де, ама сега някои го имат като повод за разходка - хем пазаруват, хем шляй-гащи цял ден...
Ами какво е решението...те могат и из кварталните магазинчета да обикалят, за да видят какво са заредили?
Няма решение. Всико е до самосъзнание и дисциплина. Тези хора със забрани не можеш да ги накараш да се спрат, винаги ще измислят "вратичка" 🙄 да не им се наруши равновесието в живота Simple Smile

Абсолютно! Нали четем и слушаме "аз спазвам, ама само до нашите", "само до децата", "само до братовчедката", "само до село"..... и така "сАмотата" стават безброй. Ясно е, че на всеки му е жал да остави възрастни родители сами на празник или децата си, но такова е положението.

Скрит текст:
Аз напр. пазарувам от определен магазин и адаптирам менюто според продуктите, които имам, а не обратното и да тичам през ден. Да, определени глезотийки не са налични в малките магазини, но ще преживея и без тях 2месеца.
Яйца ще боядисам буквално няколко, за да се радват децата. Не виждам смисъл от пазаруване с картони, след като нито ще ходя някъде, нито някой ще дойде.
Инструктирала съм родителите си да пазаруват до 13.04. за минимум 2 седм., за да не се бутат из народа. Ще боядисат 3-4 яйца за адет, както казват старите хОра, и това е.

# 10 128
Освен ако не се цели това и после нови ИП и така до безкрай.
Но не искам да вярвам в конспирацията.
Вече си мисля, че умишлено се цели точно това. В противен случай какъв е проблема на изходите на областните градове просто да не пускат колите да излизат и влизат, освен тези, които отиват на работа? Толкова ли е трудно да се направи. Ако трябва и жандармерията да я изпратят да варди. А не само да слушаме призивите по ТВ-то "Стойте си у дома, иначе ще стане лошо". Не може да разчитат на съвестта на народа, видя се, че такава няма. И сега, заради всички тези юрнали се към родните места ще стане по-зле.

# 10 129
Симидчиев на база починали от КВ изчисли че вирусоносители са около 40-60 000 човека в момента в България. Или това са хората които прекарват така да се каже на крак заболяването.
Защо от щаба не съобщиха такава приблизителна цифра за заболели от КВ. Това щеше да стресне повече хора и да ги накара да се замислят дали не носят вируса на по възрастните си близки.
Тези 7-800 човека, които ги съобщават са тези 5% каращи най тежко заболяването.
И всеки си мисли какво са 700 на 7 милиона.

# 10 130
Надявам се, когато всичко това приключи, всички политически фигури и фигури от властта, които са подавали грешна информация, които са въвеждали в заблуждение, в ненужно успокоение, които не са взели навременни мерки, за да предотвратят страшните последствия, да се изправят пред съда. Тези неща вече усилено се обсъждат в някои страни (Франция).
Начело ще са китайците, следвани от СЗО и всички специалисти виросолози, инфекционисти и т.н., които твърдяха, че е грип. Много хора са и отговорността се размива. Никой няма да бъде наказан персонално, ние сме наказаните.

# 10 131
  • Germany
Fenris, стана ми интересно, няма ли при вас информация на различни езици? В Германия още от началото пуснаха на доста езици, включително и на български. За вируса, за ръцете, кихането, важните телефони.

# 10 132
  • София
Нищо не е случайно в поведението на НОЩ. Следват си плана. Ако искаха, можеше да е друго по празниците. Но те искат да е така и има защо. Не страдайте по невъзможното "ако".

Вече и аз мисля така. Да подбутнат малко пика, че много изпълнителни се оказахме, чак ги изненадахме.

# 10 133
  • Bulgaria

Вече и аз мисля така. Да подбутнат малко пика, че много изпълнителни се оказахме, чак ги изненадахме.

Да подпомогнеш лавината? Понеже после е много лесно да се спре.

# 10 134
А защо мислите, че всички "изнасящи се" са болни от коронавирус. Та чак масово ще заразят роднините си в провинцията. В София и да има огнище е ясно в кои квартали е. Точно тези няма къде да пътуват.

Не са разбира се. Каза се, че безсимптомните не могат да заразяват, но някои хора още гледат на майките с деца около блоковете и пенсионерите като на ходеща биологична заплаха. Да мерят температурата на хората, най-добрият индикатор, че има "нещо", пък било то и различно от ковида.

Къде се каза , че безсимптомните НЕ могат да заразяват ? Може ли информация ?

# 10 135
Надявам се, когато всичко това приключи, всички политически фигури и фигури от властта, които са подавали грешна информация, които са въвеждали в заблуждение, в ненужно успокоение, които не са взели навременни мерки, за да предотвратят страшните последствия, да се изправят пред съда. Тези неща вече усилено се обсъждат в някои страни (Франция).

Мерки в България са взети и то по-рано отколкото в други държави. Затова е и целия този хейт по всички - защото обещаваха, че ще има много умрели, но няма. А няма, защото са взети навременни мерки. А това, че българите сме хора, които не търпят някой да им казва какво да правят и винаги намират начин да заобиколят мерките, ами то с това никой не може да се справи. Какво трябваше да направят - да ни затворят насилствено по домовете, полицаите по цял ден да обикалят по улиците и да прибират всеки, който е навън, да излезе жандармерията с оръжие в ръка да дебне никой да не излиза? Проблема в нашите мерки е неспазването им, а не това, че не са предприети навреме

# 10 136
  • София
Или просто това е така чакания пик, ако излезем пък от конспирацията... Нали около 24 април щял да бъде и пр. и пр. Или пък началото на Май. Това се пишеше отдавна още. Ами ето вече се доближаваме и случаите от средно 20 скочиха на 40 и ще продължат да скачат. Това само по себе си е логично. Въпросът е защо не се казва колко се тества ден за ден.
Иначе и аз самия се усещам, че изпушвам на моменти, така е и с милиони хора. Нека все пак гледаме трезво на нещата. Положението в момента е зле, но никъде в Европа вече няма как да стане по-зле от това, т.е. ще се подобряваме от месец Май нататък и ако лятото не се вдигнат мерките, то значи наистина ще замирише сериозно на един огромен световен заговор в който ние сме пионките. Няма такъв вирус, който да е целогодишно опасен, няма как мерките + лятото да не вземат своя дан и не могат да ме убедят, че всяка една страна сама за себе си не може да го тушира за период от 4, 5 месеца (Февруари - Юни/Юли най-късно).
Гражданите до голяма степен бих казал, че се държат добре навсякъде в Европа и съдействат. Въпросът е докога, защото искат да виждат адекватни решения и действия и от другата страна на барикадата...

# 10 137
Всъщност, и аз това си мислех....имат и ресурса, и законната възможност, дадена им от ИП, да не допуснат това преселение.
Защо тогава Нищо не правят?
Бат Бойко не спира да пророкува хладилни камиони и чували с трупове, обаче, Нищо не прави, за да го предотврати...Защо?

Най-лесния и елементарен отговор е :"Обещах ви пик по Великден-Гергьовден, ей ви го пика!".
А дали?

# 10 138
И аз мисля така. Много впечатляващо е вдигането на цифрата на заразените няколко дни преди празника.

# 10 139
  • София
Не виждам смисъл да се сатанизира желанието на хората да си боядисат яйца, да си направят козунак или да пазаруват от големи магазини. И без това в големите магазини поне дезинфекцират ръцете на влизане, а в малките - не.

Общи условия

Активация на акаунт