COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 854
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 485
Цитат
2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
Сега ако не изпълнят закона,властите ще поощрят всякакви нарушители в бъдеще.Да ги глобяват и без това сме в и икономическа криза.
Не мога да се доверявам на прогнозите финансирани от Бил Гейтс.Наблюдавам Б-я и Нидерландия.При нас предстои,чакаме.В Нидерландия пика трябваше да се на 14.04,вторник.Отиде на 06.05.Трябваше да наблюдавам и трета страна,но както и да е.

# 10 486
По рано днес публикувах връзка към споразумението м/у България и СЗО 2020-2021. Намира се на 686 стр.
Ако имате 5-6 минутки си, заслужава вниманието, си е план в действие...

# 10 487
Добре какво ще ни съобщават в полунощ. Ще е голяма глупост да спрат пътуванията от утре. Трябваше от днес да го направят.

# 10 488
Пожелание за Лека нощ? Wink
Виж за добро утро колко е приятно Simple Smile
Добре какво ще ни съобщават в полунощ. Ще е голяма глупост да спрат пътуванията от утре. Трябваше от днес да го направят.

# 10 489
Линкът е от Бивол, има и снимки .

# 10 490
Днес е имало два полета,  кацнали от Лондон в София. И не само от там. И от Мадрид има. В сайта на летището видях.
Да, и един, събрал българи от Малта и Италия. Но следобедните от и до Англия са анулирани.
Крайно време е да се спре наливането на заразени българи от Европа - като са работили там, да се лекуват там! Може да е нехуманно, но не приемам егоизма им, и този на държавите, в които са били.

# 10 491
Има ли български сайт, на който да следи човек ъпдейтната информация за брой заразени, настанени в болница, на респиратор и починали в България?

# 10 492
Да се завърнеш в бащината къща ... когато си болен от коронавирус, а в чужбина не те лекуват.
Обратно в България: Болен от COVID-19 се прибра със самолет от Нидерландия
Какво правиш? Пиеш аналгин, за да свалиш температурата и да успееш да преминеш проверките на летищата, в София хващаш такси и тръгваш за селото си. В случая, за щастие, се е намесила личната лекарка на заболелия, издирила, позвънила, убедила го да отиде от летището в Пирогов, вместо да се прибере в селото. Мъжът бил приет незабавно в болницата, жената се прибрала със същото такси в селото, но скоро също проявила симптоми и постъпила в болница. Резултат: двама болни, таксиметров шофьор под карантина, пътниците в самолета се издирват, в селото се провежда дезинфекция.
А иначе ... прибрали се хората, имат си право.
А правата на тези, които заради тях ще стоят под карантина или, не дай боже, са си лепнали вируса - те къде остават?
На това му се вика - ЦИГАНСКА РАБОТА.

# 10 493
Днес е имало два полета,  кацнали от Лондон в София. И не само от там. И от Мадрид има. В сайта на летището видях.
Да, и един, събрал българи от Малта и Италия. Но следобедните от и до Англия са анулирани.
Крайно време е да се спре наливането на заразени българи от Европа - като са работили там, да се лекуват там! Може да е нехуманно, но не приемам егоизма им, и този на държавите, в които са били.

Първо, никой не те пита какво приемаш и второ, само за информация, в Малта има пренебрежително малко случаи, но това не е важно. Ако аз реша след малко да си запаля колата, да се прибера в къщи и да стоя две седмици в къщи, защото така трябва, въобще не ме интересува как приема цялото население на територията тази концепция, но и нищо от реакциите няма да ме изненада и трогне. Влизам ти в тона, но всъщност няма да се върна, защото ме е страх да не се заразя точно там. 😂

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 22:49 от Анонимен

# 10 494
Представяте ли си сега да обявят карантина в София. Кой къде отишъл, остава там

# 10 495
Трябва да спрат пътническите потоци от чужбина за известно време, който е искал са се прибира е имал достатъчно време да го направи. Пък за излизане в тая ситуация абсурд. Тук до изчистване на епидемията, тези иди ми дойди ми за бране на марули да ме извиняват.
Таис, и аз си го помислих

# 10 496
А КППтатае друга тема, която искам да зачекна. Като се приложат някакви мерки, не следва ли да се следи за изпълнението им?
Решиха да се минава през тях чрез служебна бележка. С подпис, печат от фирмата и указания къде се намира и какво ти е работното време. Защо решиха да го махнат и да сложат безсмислените декларации, които всеки може да си напише както си пожелае? Какво не беше наред в служебните бележки? Или по-скоро въпросът е защо искаха да събират тези декларации.
Професията ми е такава, че изисква ежедневно минаване през КПП. От 20 минавания грубо, ме спряха 3 пъти. Три пъти. Веднъж ми поискаха служебната бележка, останалите два пъти - само декларацията. 17 пъти само ми махваха да не спирам. Та кой точно е за бой в ситуацията?

# 10 497
  • BG
Австрия щяла да приключи до 10 дни, а др на еди-коя си дата. Вие сериозно ли?
За какво ли ще е брифинга, нямам търпение да разбера, грам почивка няма за този щаб значи.

# 10 498
  • Sofia
Представяте ли си сега да обявят карантина в София. Кой къде отишъл, остава там
Да не звучи злобно, но А Дано.

# 10 499
Погледнете н летище София колко самолети и от къде кацат с редовни линии всеки ден.

Това е най-големият проблем. Докато ние се гърчим в панелките и ни натякват колко сме недисциплинирани, границите (и църквите) са отворени, но "стойте си вкъщи, ние ще вкарваме постоянно зараза отвън."

Първичното заразяване на страната дойде изцяло от връщащи се в България откъде ли не без ефективен контрол до ден днешен.

Докато не се затворят външните граници на 100% няма смисъл от вътрешни ограничения. След като влизат свежо болни отвън и няма контрол на карантината, ще си тече заразата.

На Витоша не може, но болен от Хага до Димитровград през Пирогов може ?! Едни с такси, други с метро.

Само вижте как ще посрещнат Великден в Сев. Македония, Сърбия и Гърция, с какви рестрикции.

Хората разбраха, че: 1. Мерките отдавна не са адекватни към променящата се ситуация. 2. Камуфлаж за едни, сопа за други.

Нито карантина. Нито тестове. Нито адекватни мерки. Нито хоризонт. Само една крива сочеща към небето без пречупване. За това и цяла София днес беше на изходите за провинцията.

Общи условия

Активация на акаунт