COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 017
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 500
Толкова ли беше трудно да направят една база данни за тези декларации с пореден номер, където работодателите да ги качват и на КПП то ченгетата само цъкат номера и сравняват с хвърчащия лист - това всеки студент по информатика можеше да го направи и то безплатно за едната слава. Сега някакви стотици кашони с хартия се трупат по някакви складове и никога нищо няма да се случи с тях, а би било и невъзможно. Това, което видях по ТВ на  в София днес беше върха на дивата селяния. Хиляди хора ми тръгнали "по работа" в 5 часа следобед в последния работен ден преди празниците. Цирк и ганьовщина отвсякъде и връх на неуважението към всички!

# 10 501
Никаква вероятност да карантинират София сега

# 10 502
Пожелание за Лека нощ? Wink
Виж за добро утро колко е приятно Simple Smile
Добре какво ще ни съобщават в полунощ. Ще е голяма глупост да спрат пътуванията от утре. Трябваше от днес да го направят.
Представяте ли си сега да обявят карантина в София. Кой къде отишъл, остава там
Аз си мисля че ще сложат забрана да се излиза изобщо от градовете в периода 17-19.04 .
Иначе какво друго ще е толкова късно, което не може да изчака сутрешния брифинг ?

# 10 503
  • Мадрид / София
Виждам, че почвате да виждате как сме взаимно свързани и как безотговорността на един може да е причина за нещастието на друг. Ей затова избухнах миналата седмица, но не ме разбрахте тогава. Сега почвате да си давате сметка и това е добре. За съжаление безотговорните са голям процент и това застрашава здравето на нацията. Дано се опазите!

# 10 504
Погледнете н летище София колко самолети и от къде кацат с редовни линии всеки ден.

Това е най-големият проблем. Докато ние се гърчим в панелките и ни натякват колко сме недисциплинирани, границите (и църквите) са отворени, но "стойте си вкъщи, ние ще вкарваме постоянно зараза отвън."

Първичното заразяване на страната дойде изцяло от връщащи се в България откъде ли не без ефективен контрол до ден днешен.

Докато не се затворят външните граници на 100% няма смисъл от вътрешни ограничения. След като влизат свежо болни отвън и няма контрол на карантината, ще си тече заразата.

На Витоша не може, но болен от Хага до Димитровград през Пирогов може ?! Едни с такси, други с метро.

Само вижте как ще посрещнат Великден в Сев. Македония, Сърбия и Гърция, с какви рестрикции.

Хората разбраха, че: 1. Мерките отдавна не са адекватни към променящата се ситуация. 2. Камуфлаж за едни, сопа за други.

Нито карантина. Нито тестове. Нито адекватни мерки. Нито хоризонт. Само една крива сочеща към небето без пречупване. За това и цяла София днес беше на изходите за провинцията.
Не мога да не се съглася с това на 100%

# 10 505
  • вкъщи
Прекрасно, тъкмо дойдохме на вилата в изолация, няма хора наоколо. Сега да не се окаже, че не можем да се приберем за работа, а децата за училище. Тук Интернет няма, освен оскъдните мобилни. Не може да го решат от днес за утре. И да сме пред свършен факт... Така ми се отвори душата, цял ден на двора, на въздух, без маски, без прибежки и страх. Децата и те дишат цял ден и се радват на свободата на двора...

# 10 506
Не знам дали търтеите са станали спортисти по време на ИП, дали столичаните в повече вече се гордеят с родните си места, не знам откъде е тръгнал вируса, не знам китаеца прилеп ли е изял, знам, че ИП мен ме направи по-набожна. Като чух за извънредния брифинг и честно ви казвам, прекръстих се.

# 10 507
Добре какво ще ни съобщават в полунощ.
Е как какво, каквото и всеки път - "Ако не се затворите вкъщи ще има трупове по улиците, няма да имаме чували да извозваме труповете" Всеки път едно и също. И Бойко само това повтаря - няма да имаме чували за труповете, чувалите за трупове били станали дефицитна стока в света и т.н. и т.н....

# 10 508
  • София
чакай, още нищо не са решили, чакаме брифинга.

# 10 509
Виждам, че почвате да виждате как сме взаимно свързани и как безотговорността на един може да е причина за нещастието на друг. Ей затова избухнах миналата седмица, но не ме разбрахте тогава. Сега почвате да си давате сметка и това е добре. За съжаление безотговорните са голям процент и това застрашава здравето на нацията. Дано се опазите!

Ангела, не сме толкова тъпи, че да осъзнаваме нещо толкова очевадно чак сега. Просто се дразним на хората, които си вървят след хорошото без да мислят.

# 10 510
Сега и да кажат,че затварят градовете,след дъжд качулка.Следварително.Ако кажат,че всеки си остава,където е до 13.05,вече ще е нещо друго.Ще пълзят по корем да се приберат по най-бързият начин.

# 10 511
  • София
А КППтатае друга тема, която искам да зачекна. Като се приложат някакви мерки, не следва ли да се следи за изпълнението им?
Решиха да се минава през тях чрез служебна бележка. С подпис, печат от фирмата и указания къде се намира и какво ти е работното време. Защо решиха да го махнат и да сложат безсмислените декларации, които всеки може да си напише както си пожелае? Какво не беше наред в служебните бележки? Или по-скоро въпросът е защо искаха да събират тези декларации.
Професията ми е такава, че изисква ежедневно минаване през КПП. От 20 минавания грубо, ме спряха 3 пъти. Три пъти. Веднъж ми поискаха служебната бележка, останалите два пъти - само декларацията. 17 пъти само ми махваха да не спирам. Та кой точно е за бой в ситуацията?

Още, когато въведоха тези условия, и събирането на декларации беше ясно защо. За Гешев според зависи. Друг е въпросът, че освен евентуално в неговия спец съд другаде подобни обвинения няма да издържат. Както с фармацевтката. Тъжно. И жалко.

# 10 512
Днес е имало два полета,  кацнали от Лондон в София. И не само от там. И от Мадрид има. В сайта на летището видях.
Да, и един, събрал българи от Малта и Италия. Но следобедните от и до Англия са анулирани.
Крайно време е да се спре наливането на заразени българи от Европа - като са работили там, да се лекуват там! Може да е нехуманно, но не приемам егоизма им, и този на държавите, в които са били.

Първо, никой не те пита какво приемаш и второ, само за информация, в Малта има пренебрежително малко случаи, но това не е важно. Ако аз реша след малко да си запаля колата, да се прибера в къщи и да стоя две седмици в къщи, защото така трябва, въобще не ме интересува как приема цялото население на територията тази концепция, но и нищо от реакциите няма да ме изненада и трогне. Влизам ти в тона, но всъщност няма да се върна, защото ме е страх да не се заразя точно там. 😂
За полета, който да прибере българи от Малта и Италия се знае от поне 10 дни. Пали с 300 и не ме занимавай с твоите тъпизми.

# 10 513
  • Bulgaria
Съседите ни при колко случая обявиха лок даун? И въобще има ли държава, където е позволено това преселение и празнуване на Великден?

# 10 514
Погледнете н летище София колко самолети и от къде кацат с редовни линии всеки ден.

Това е най-големият проблем. Докато ние се гърчим в панелките и ни натякват колко сме недисциплинирани, границите (и църквите) са отворени, но "стойте си вкъщи, ние ще вкарваме постоянно зараза отвън."

Първичното заразяване на страната дойде изцяло от връщащи се в България откъде ли не без ефективен контрол до ден днешен.

Докато не се затворят външните граници на 100% няма смисъл от вътрешни ограничения. След като влизат свежо болни отвън и няма контрол на карантината, ще си тече заразата.

На Витоша не може, но болен от Хага до Димитровград през Пирогов може ?! Едни с такси, други с метро.

Само вижте как ще посрещнат Великден в Сев. Македония, Сърбия и Гърция, с какви рестрикции.

Хората разбраха, че: 1. Мерките отдавна не са адекватни към променящата се ситуация. 2. Камуфлаж за едни, сопа за други.

Нито карантина. Нито тестове. Нито адекватни мерки. Нито хоризонт. Само една крива сочеща към небето без пречупване. За това и цяла София днес беше на изходите за провинцията.

Да забранят българи да се връщат в родината си? Тва е нелепо, глупаво, античовешко и против конституцията.

Общи условия

Активация на акаунт