COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 084
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 905
  • Буркина Фасо
Аз разбрах, че бройката е за коли, а не за хора. Тоест е по-голям броя хора.
нали се подават декларации за всеки човек. може някой да ги е преброил и от там да се знае бройката хора.  не ми се вярва някой да седне да брои колко коли напускат.

# 10 906
Специално за Ломбардия каза преди няколко дни президентът на региона, че заразените вероятно са 10 пъти повече от официално регистрираните. В момента в Ломбардия има 33 хил. регистрирани активни случаи (от 63 хил. общо регистрирани случаи от началото).

Благодаря!
До стаден имунитет...цифрите изглеждат направо зловещи. Sad

# 10 907
Попринцип е математически пресметнато, че от всеки 11 души се хваща един заразен. Ако сега са отчетени 800, то в действителност заразени са поне 8000.

Вчера казаха, че са свели бройката до 7
Това е една идея по-добре, мерси, че каза. В някой от брифингите ли се е споменало?

Мисля че Мутафчийски или някой друг от щаба беше, не помня вече.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 11:10 от Анонимен

# 10 908
5000 автомобила върнати

# 10 909
Скрит текст:
Трябваше да затворят по-рано - да блокират за Великден - без влизане и излизане. Повечето хора са се регистрирали на един временен и друг постоянен адрес и си пътуват без проблеми.
Стига се дотам, защото не сме свикнали на дисциплина.
Всеки си прави каквото си знае. Сега заразата ще се разнесе навсякъде.

Скрит текст:
Колкото до възрастните хора, които трудно могат да се придвижват - ползвайте куриерите. Така се прави по цял свят.
Добре де, аз едно не разбирам....
Предполагате, че тези, дето се юрнаха да сеят зараза извън Сф, по цяла Бг, са заразни.
Те до вчера се юркаха из Сф, на работа, на пазар, на разходка...защо Сф не е пламнала?Ако наистина бяха толкова заразни, досега не 300, а 30 000 би трябвало да има в Сф.
Предвид многомилионна Сф и факта, че повече от половината хора работят, ако са толкова заразни, поне половин Сф трябваше вече да е в Ада...все пак минаха вече 5 седмици, не 5 дена.
Не живея в карантинираните квартали, но в магазина, който е на 50 метра от нас до сега има поне  4 случая на работещи в сградата, дори едната жена почина. По информация на една съседка, има заразена касиерка от метростанцията, която също е на една крачка разстояние от нас. Съседката под нас доста кашля тази нощ, а знам, че работи като санитарка в трета градска. Тъй че, зависи от гледната точка.  Според мен София е пламнала. Ако ти си далеч от пожара е логично да мислиш, че това не е така.

# 10 910
Аз разбрах, че бройката е за коли, а не за хора. Тоест е по-голям броя хора.
нали се подават декларации за всеки човек. може някой да ги е преброил и от там да се знае бройката хора.  не ми се вярва някой да седне да брои колко коли напускат.

Сега гледам записа.
5 000 коли са върнати.
Общия брой на напусналите, най-вероятно ще ползват данни от АПИ (предполагам тези камери, които броят трафика). Министърът на вътрешните работи каза "Явно днес е бил най-работния ден, защото в предишните дни не се забелязваше такъв трафик"

# 10 911
5000 автомобила върнати

Те са от късметлиите. Останалите ще си стоят там, където са отишли да пируват по време на чума още дълго време.

# 10 912
  • София
Попринцип е математически пресметнато, че от всеки 11 души се хваща един заразен. Ако сега са отчетени 800, то в действителност заразени са поне 8000.
Вчера казаха, че са свели бройката до 7
Това е една идея по-добре, мерси, че каза. В някой от брифингите ли се е споменало?
Мисля че Мутавчийски или някой друг от щаба беше, не помня вече.
Ген. Мутафчийски:"Заразените може да се окажат и 8 000. Ние не си правим илюзията, че хващаме абсолютно всички заразени. Преди хващахме двама заразени от 11, сега хващаме двама на 7, което е много по-добре. Допустимият брой в България, че са заразени, а не са обхванати от здравната система, е около 6 – 7 000 души. Намираме се в такъв период от епидемията, в който е много по-важно да откриваме болните и контактните от първи ред, за да предотвратим разпространение на заразата", уточни той.
от ТУК

# 10 913
  • София
Не разбирам хората от морето които се оплакват, че видиш ли софиянци ще им донесат вируса (нищо, че повечето болни са цигани и те не пътуват). Тези софиянци трябва да отседнат някъде. Значи някой им е дал под наем къщи, апартаменти. Та местните са точно толкова виновни, колкото и прииждащите.
Друг е въпросът, че София трябваше да се затвори преди няколко дни, а не само да се разчита на самосъзнанието на народа. Навсякъде по света беше така - малко преди да затворят и народът хуква да се изнася. Спомнете си какво настана в Италия

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 10:15 от Yellow_girl

# 10 914
mmm75, ако не е тайна, кой е вашият квартал?

# 10 915
Yellow, те си имат собствени апартаменти там, не е задължително някой да ги е канил.
Ако в Ломбардия са стигнали до 6% среща с вируса на тази цена...

# 10 916
Пак да питам - защо от циганските махали се пускат да ходят хора на работа?
в циганските квартали на София: 50% от тестваните са с коронавирус

# 10 917

А камерите на АПИ за какво са. Ще се плюнчи някой лист по лист....

# 10 918
mmm75, ако не е тайна, кой е вашият квартал?
Надежда

# 10 919
  • София
Пак да питам - защо от циганските махали се пускат да ходят хора на работа?
в циганските квартали на София: 50% от тестваните са с коронавирус

За да не се заринем с боклук.

Общи условия

Активация на акаунт