COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 725
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 205
Ама ако искаме да спрем вируса, това е единият начин, другият е стадният имунитет, така че изборът наистина е между това, живот постоянно в ИП или стаден имунитет.
Точно така. Ако чакаме лекарство или ваксина и искаме задължително да не се срещнем с вируса, трябва да стоим в ИП две години и повече.
Редактирах си предния пост, извинете за импулсивната реакция.

# 11 206
Аз се колебая между две потенциални възможности, или ще изчезне като предишния, или ще остане тук и ще го третираме като сезонна настинка от която някои ще се разболяват, други - никога няма да ги хване, а трети ще трябва да се пазят, както се пазят по принцип от грип и т.н. вируси, заради влошеното си здравословно състояние.

# 11 207
  • Шумен
Тук съм го видяла:

https://debati.bg/ucheni-ot-harvard-virusat-e-tuk-za-da-ostane/

Периодични карантини до 2022 било. Може да са пусканици  в пространството, но след достатъчно публикувано как си правели симулации на предполагаема пандемия, почти перманентните изяви на Бил Гейтс в последно време с неговите ваксини, за мен тези неща изобщо не са ей така да се намират на приказка...  а са си чукане на едно и също място. Времето ще покаже.

# 11 208
Бай дъ уей защо казват само Италия хората, като то вече е и Испания, и UK, и Франция, и Белгия? Гледаме един сценарий общо взето почти навсякъде и си говорим "ма то няма да повторим Италия", ма тоо..на много места си я повтарят. Ние още наивно си мислим, че някакси няма да повторим нещо, което изглежда си е гарантирано при определени условия. Знаете ли, има едно изследване при военните сапьори, когато са ги пускали на фронта - на края на първия месец започвали да се чувстват безсмъртни, защото са обезвредили безпроблемно да кажем 200 бомби и масово са ставали невнимателни. Съответно е имало много смъртни случаи, защото са забравяли мерките за сигурност, които е трябвало да взимат, защото прекалено много са си повярвали в един момент
Италиански сценарий и повторение в Белгия няма и не е имало натиск върху болниците. Приемът на заразени болни отдавна спадна. Вирусолозите казват, че пикът в Белгия е бил в края на март и началото на април. В началото на епидемията имаше заразени медицински персонал и пациенти, но това отдавна е прекъснато, непрекъсното се правят тестове в болниците на персонала и на всички пациенти за прием.
В момента процента на заразяване в Белгия е 0,8, под 1 човек. След 3 май ще започват да отпускат постепенно мерките.

В момента масово изследват резидентите на сектора за грижи в Белгия и първите резултати от проведените над 10000 теста показват, че средно в Белгия 20% от резидентите на домовете за грижи са заразени и 14% от персонала. Предвидени са над 200000 теста за този сектор, които се провеждат в рамките на тази и следващите две седмици.

За отчитането на смъртността от ковид в домовете за възрастни хора, многократно писах, че в 99% от случаите е по подозрение, не са тествани починалите. При тестването сега на живи резиденти на домовете със симптоми и подозрения за ковид, на всеки двама само един се оказва положителен. Затова пък 20% асимптомни се оказват изненадващо положителни.

# 11 209
Относно това дали е по-малко агресивен вирусът в България, ще напомня, че когато се появи в началото на територията на Европа, пак имаше мнения, че и проучвания, как бил по-агресивен към азиатската раса, пък европейците го карат по-леко. Пък то какво стана? Да не излезе по-агресивен в Европа. Малко агресивен е, докато не плъзне повечко и тогава става рязко агресивен. Иначе всеки може да се успокоява, че тук БЦЖ, гени, ракия, чесън в комбинация с традиционния джинджифил, ни пазят. Хубаво е обаче да се поогледаме какво става в останалите държави.

# 11 210
Цитат
Хайде пак мантрите за 2 годишната изолация и децата без въздух. Нито толкова ще трае ИП, нито някой ви е забранил да си извеждате децата на въздух.
Ама ако искаме да спрем вируса, това е единият начин, другият е стадният имунитет, така че изборът наистина е между това, живот постоянно в ИП или стаден имунитет.

В Швеция стратегията също е натискане на кривата, затова и всеки ден на набиват в главите най-важната мярка - социално дистанциране.

В България можеш да си изкараш детето на въздух, но не и да се съберете в парка 5 майки с 10 деца накуп на детските съоръжения на лаф-моабет.

Утре ще снимам парка в моя квартал, няма жив човек (преди беше пълен с пенсионери), но в парка няма  катерушки. Освен да ходиш в него, друго няма какво да правиш. Има 5 пейки на кръст. Няма и търговски обекти - само трева, езеро и пътеки за ходене.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 18:55 от Анонимен

# 11 211
Тук съм го видяла:

https://debati.bg/ucheni-ot-harvard-virusat-e-tuk-za-da-ostane/

Периодични карантини до 2022 било. Може да са пусканици  в пространството, но след достатъчно публикувано как си правели симулации на предполагаема пандемия, почти перманентните изяви на Бил Гейтс в последно време с неговите ваксини, за мен тези неща изобщо не са ей така да се намират на приказка...  а са си чукане на едно и също място. Времето ще покаже.

Принципно защо не, ако Бил ни зарежда сметките периодично.

# 11 212
fallon_fallon, по-скоро втората възможност е по-реалистичната. Обикновената настинка също се причинява от разновидност на коронавирусите, мутираща всеки сезон. Това най-вероятно ще стане и с Covid-19.

# 11 213
fallon_fallon, по-скоро втората възможност е по-реалистичната. Обикновената настинка също се причинява от разновидност на коронавирусите, мутираща всеки сезон. Това най-вероятно ще стане и с Covid-19.

Да, и за мен това е по-реалистичният вариант.

# 11 214
Относно това дали е по-малко агресивен вирусът в България, ще напомня, че когато се появи в началото на територията на Европа, пак имаше мнения, че и проучвания, как бил по-агресивен към азиатската раса, пък европейците го карат по-леко. Пък то какво стана? Да не излезе по-агресивен в Европа. Малко агресивен е, докато не плъзне повечко и тогава става рязко агресивен. Иначе всеки може да се успокоява, че тук БЦЖ, гени, ракия, чесън в комбинация с традиционния джинджифил, ни пазят. Хубаво е обаче да се поогледаме какво става в останалите държави.
Стига вече с тая ракия. Нека мине всичко, пък тогава да измерваме вируса

# 11 215
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот?
1.да мога да се разхождам без маска, без да тръпна от страх откъде ще ми скочи полицай с глоба. 2. ако утре ми се ходи до Бачково, да запаля колата и да си направя разходката, а не да дремя цял ден в къщи. 3.ако ми се ходи на вилата, да метна мръвките в багажника и да си направя барбекюто, без да се чудя какви декларации да мисля. 4.като извървя 9-10 км, да мога да си "почина" 1час в любимото кафене. 5.да мога да си напазарувам за 15 минути, а не да кисна толкова само докато вляза в магазина. 6.когато се размина с някого, да се усмихнем, а на да ме гледа на кръв, че на съм на 10 метра от него. 7.изобщо, да гледаш по улиците хора - зомбита, уплашени, стреснати, тъжни, отчаяни, е Ужасно.

# 11 216
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот? Ама да  са само в България, никоя друга държава да не ги прилага. Ходите без маски, пътувате из страната без проблем, разхождате се из градовете...
Наистина ли не разбра? На мен ми пречи да се разхождам сред природата. Не ме кефи да стоя затворена и да се разхождам до магазина, което да е върха на забавлението. Ама търпя де, за 1-2 месеца се търпи, за общото благо. Обаче без концерти, театри, почивки, ексурзии, какъв е животът? Ходене на работа и после у дома.. Ако някои ги кефи тая рутина, много хора пък не ги кефи. И моля, не ми обяснявайте, че като умреш също няма да има почивки и концерти Grinning

Подчертаните удоволствия ще са голяма рядкост минимум в следващата година, може и две да са.

Работя в автомобилния сектор, фирмата има заводи в Европа (Белгия, Германия, Франция и у нас) и в Малайзия. Клиентите ни са заводи, доставчиците ни също са заводи. Масово и при тях и при нас има дългосрочно преструктуриране и промяна на начина на работа. Отделни входове, работа от вкъщи, реконструкция на офисите за да се намалят контактите, всички срещи - онлайн, работа на смени и дезинфекция между смените и т.н.  При нас се обмисля, който може да работи от вкъщи - да остане така до края на годината. Вирусът очаквам да е овладян до два-три месеца най-много и мерките ще се поохлабят, но преди да има масова ваксинация или конкретно лекарство - мерки ще има и смятам, че масовите събития като концерти и мачове ще са от последните неща, които ще бъдат позволени.

# 11 217
Аз така и не разбрах  от недоволните кои толкова строги мерки в България ви пречат на ежедневния живот? Ама да  са само в България, никоя друга държава да не ги прилага. Ходите без маски, пътувате из страната без проблем, разхождате се из градовете...

Молове, кръчми, кафенета и паркове... май само тези обекти са затворени в България.

Вие сериозно ли? Само това ли е затворено? Детски градини, училища, ясли, театри, кина... работни места и още още!!! Някои хора, освен от хранителни магазини, аптеки и мокри сънища при вида на генерала, имат потребност и от други неща.

Ами пускайте децата на детски градини и училища и тръгвайте на работа. Само дето от тази тема останах с впечатление, че само двама биха си пуснали децата на училище и детска градина. Пуснете една анкета и се пребройте - ще ми бъдат интересни резултатите. Тук в Швеция имаше подобна анкета и над 80% от гласувалите не искаха да се затварят училищата и детските градини.

# 11 218
Коронавирус в Мексико: Точкова система решава кой да живее и кой да умре

Документът разтърси Мексико. Той съдържа указания кои болни от Ковид-19 да бъдат спасявани и кои - не. В предложената точкова система сериозна роля играе и случайността.

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%B5/a-53161853

# 11 219
Цитат
Относно това дали е по-малко агресивен вирусът в България, ще напомня, че когато се появи в началото на територията на Европа, пак имаше мнения, че и проучвания, как бил по-агресивен към азиатската раса, пък европейците го карат по-леко. Пък то какво стана? Да не излезе по-агресивен в Европа. Малко агресивен е, докато не плъзне повечко и тогава става рязко агресивен.
Не става по агресивен точно толкова агресивен си е колкото и като зарази 5 човека и като зарази 5 млрд. Истинската му смъртност е изключителна ниска, даже може да се окаже по ниска от диапазона 0,15-0,30%, но да не бързаме да се радваме.
https://www.investor.bg/drugi/338/a/smyrtnostta-pri-koronavirusa … -po-niska-301116/
От статията става ясно че не е вярно това което разправяше потребителката от Италия Нели, че във въпростното градче в Италия (3 000 души) 80% били заразени, общо заразените в него са 90, но това не променя факта че истинската смъртност е много ниска и това става ясно от още изследвания, към тях слагам и нашето Банско, макар че там нещо спряха да казват какви са резултатите от суровите цифри, що така. Май не е добре още да се разкрива изкл. ниската смъртност на тоя вирус в сравнение с апокалипсиса който е според официалната стат.

Общи условия

Активация на акаунт