COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 698
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 490
  • в страната на чудесата
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE
И как по-точно съдържа фрагменти ДНК, при положение че ХИВ е РНК вирус?!
Грешка на журналиста. HIV е рнк вирус също.

# 11 491
  • Пловдив
Просто се дразня как дори за основни неща се допускат грешки, а после трябва да приемаме тия писания за достоверни...Иначе знам, че и короната и ХИВ са РНК.

# 11 492
ТАЕД какво имаш в предвид ?

Не В предвид, а предвид!

Имам предвид, че Барба Ганьос не се съобразява не само с препоръки, но дори и със забрани. Той трябва да прави каквото си науми, неуправляем добитък.
И както вече написах, силно се надявам, повечко от тия четвъртъчните тарикати да отнесат по някоя (административна) сопа по празните, селски чутури.

# 11 493
Wagabunga, погледнах го това двугодишно споразумение. Не ми се чете толкова дълъг текст, честно казано.
Но, едва ли има нещо съмнително в него. Вижда се, че става дума за 4 годишна работна програма, започнала през 2019.
Не мисля и че това е първият договор на България със СЗО.
А, че тя е обявила пандемията какво значи? Просто тя е органът, който има право да го направи. Не НАТО или ЕЦБ.

# 11 494
ТАЕД какво имаш в предвид ?
че Очевидно всички освен нейно превъзходителство са селяни.

# 11 495
Скрит текст:
Angela61, възможно и сигурно си права за вируса и ваксините.
Не вярвам да е нарочно и то точно Китай да си я пусне на собственото население, пък и то в Ухан. Не са глупаци.
Но, щом е така , поне да бяха предупредили останалия свят. Някак с повече разбиране бихме го приели си мисля, а не прилепи, някакви влечуги, пазари със скариди и какво ли не.
И ..все пак за мен от икономическа гледна точка, това което светът ще бъде след това има много въпроси. Та той-светът беше пак пред финансова криза, още преди вируса. Нещо ме чопли мен, ама коя съм аз.
И защо Китай посочиха други за вируса преди няколко дни.
Можеха поне да спестят време, ако се знаеше истината и докато Китай се бори да се впрегнат учени от всички страни и да мъдрят лекарства, ваксини и т.н.
Китай е виновен, ама май не само той. Пъзелът не ми излиза нещо, но ще се разбере след години.
За Еквадор гледах едно ужасяващо видео. Нещата са страшни, ама потресаващи там , не е за тук.

Ако търсим други виновници, посочвам веднага - лабораториите в Ухан са построени с помощта на френски инженери от Лион. Пуснах я назад тази информация. Това, обаче, не извинява Китай. След като не знаят как да осигурят желязна сигурност за подобни лаборатории, въобще не бива да се захващат с подобен род наука.
Не ми се мисли, ако по погрешка вземат та натиснат някое "червено" копче...
Е, това вече е леко патетично. 😁

Може само ако разглеждаме пандемията от Коронавирус като патетична....Предполагам, че може и така да се гледа на нея. Както е казал поета, патос има и в най-малкто охлювче и цвете, нежели в една световна хибридна война...А то си е световна хибридна война с пълна сила - Китай и СЗО лъжат и мажат, а ние се борим с неизвестен противник кой с каквото свари...

# 11 496
  • Пловдив
А други казаха, че по същото време в Ухан е имало американски военни за някакви международни военни игри, както това, че тази година в САЩ сезонният грип е протекъл много по-тежко. Теории всякакви, доказателства няма.
И нашите, като публикуват такива материали, да уточняват, че никой не е съгласен с Люк Монтание, който в последно време не е особено на почит в тези среди от вирусолози.

# 11 497
По Дискъвъри - филм за короната. Не знам дали е този, който и преди го даваха, сега започна.
Едит:май е този, който и преди го излъчваха.

# 11 498
Скрит текст:

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Тъкмо щях да пиша, че не видях нито един уважаван чуждестранен сайт, който да е цитирал проф. Монтание по въпроса - нито на английски, нито на френски.
Само този сайт - https://asiatimes.com/2020/04/french-prof-sparks-furor-with-lab-leak-theory/

# 11 499
А други казаха, че по същото време в Ухан е имало американски военни за някакви международни военни игри, както това, че тази година в САЩ сезонният грип е протича много по-тежко. Теории всякакви, доказателства няма.
И нашите, като публикуват такива материали, да уточняват, че никой не е съгласен с Люк Монтание, който в последно време не е особено на почит в тези среди от вирусолози.

Но какви материали? Отворете Уикипедия, там всичко си е написано черно на бяло. Дори и за разработките с корона вируси си пише. ЕТо:

https://en.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Institute_of_Virology

# 11 500
  • София
Скандално е че за някой човешкия живот е просто част от статистиката. Бабата на мъжа ми е на 94 и ако за Мангъров или Тенгеле е взела- дала, то за нас не е. С акъла си е, води си пълноценен живот. За тях може да 0.00001% за нас си е 100%.

Ако човешкият живот не беше част от статистиката, автомобилите щяха да са забранени заради жертвите от катастрфои, захарта - заради диабетиците, токът - заради починалите от токов удар. Да продължавам ли? Не знам защо модераторите упорито трият всяко мнение, което има за цел просто и смирено да напомни, че открай време хората умират, някои от тях по напълно предотвратими причини, но никога досега не е царяла таква повсеместна мания да се обвиняват други хора за една естествена смърт. Не за престъпление, инцидент или нещо подобно, а за болест.
Аз имам родители в рискова група. И за мен майка ми е 100%. Пазя си я, колкото мога. Не очаквам от вас да я пазите и дори не мисля, че бихте могли да я опазите, дори и при най-добро желание от ваша страна.

# 11 501

В Швеция, Великден беше миналата седмица и голяма част от хората се вслушаха в препоръките да не се пътува освен, ако не е крайно наложително и си останаха вкъщи. По принцип за Великден се ходи на ски и се затваря сезона. Много хора посещават и роднини разбира се, но тази година нито ски нито роднини.
Ски курортите затовриха преди Великден за да не "изкушават" допълнително.

Експертите смятат и че благодарение на това, че хората не са пътували така масово за Великден не се е стигнало до супер високи нива след празниците.

Ами ето.
Реално при вас много повече се спазват популярните мерки, без да имате ИП.
Похвално!

# 11 502
  • Пловдив
Скрит текст:

статията

Тъкмо щях да пиша, че не видях нито един уважаван чуждестранен сайт, който да е цитирал проф. Монтание по въпроса - нито на английски, нито на френски.
Само този сайт - https://asiatimes.com/2020/04/french-prof-sparks-furor-with-lab-leak-theory/
Аз го видян на поне 3 места на френски в рубрики фейк

# 11 503
  • София
Кафе, синът ми също, на 7г, от утре подновява ходене при логопед, а от другата седмица, уроците си по шах, НЕонлай, а реални. Радвам се, че има и други с подобни намерения.
Шах и логопед са си индивидуални занимания, аз поне не виждам риск.

На шаха са 5-6 деца, групово е, а на логопеда са той и още едно момиченце заедно.

# 11 504
Скрит текст:
Скрит текст:
Град Ню Йорк има население 8,4 милиона. Също така имат потвърдени 7,890 смъртни случая(4,309 вероятни).
https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page
Ако всички жители на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 0,1%.
Ако 10% от жителите на Ню Йорк са изкарали вируса, това прави смъртност 1%.
По тестовете виждам, че всеки втори в Ню Йорк е с коронавирус. Не знам как при такава сериозна цифра, някой изобщо би си въобразил, че само 10% са се заразили. Дори Тръмп не вярва на това.
10% си е доста сериозна цифра, 840 хиляди души. Според теб обаче почти всички хора в Ню Йорк вече трябва да са изкарали вируса, така ли?

Не, не. Аз не искам да давам някакви числа. Струва ми се обаче невероятно всеки втори тест да е положителен и само 10% от населението да е болно. А и преди няколко дни тук оставих линкове с видео, как спазват някакви мерки. Има си събирания, безредици, хора без маски... въобще анархията е на ниво.
Исландия въпреки, че си е оставила детските градини отворени е предприела някакви мерки, не е така просто да са се заразили само 0.5% от населението. Без мерки, този процент нямаше да е 0.5%.
Всичко това са спекулации. Ако е до спазване на мерките, в България досега трябваше да сме се заразили почти всички, пък не сме. А и в Ню Йорк преминаха пика и тръгнаха надолу, така че или мерките им работят или са изградили вече стаден имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт