COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 108
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 165
Христос Воскресе, момичета и момчета!!

Ауууу, аз съм много щастлива! Ама много! МНОГО, МНОГО! Попаднах на КПП с 4ма полицаи. Слизам от колата, към мен тръгва единият господин и аз директно му честитя празника и казвам, че идвам само, за да им подаря яйчица, а не да минавам и той стъписан "ама наистина ли?!?!". Взе си яйчице. Питах го дали мога да изчакам колегите му, за да им дам и на тях, а те се занимаваха с един тираджия, каза ми, че да, няма никакъв проблем и си поговорихме. Освободиха се колегите и той ме представи първо на началника, който ме пита "ама наистина ли само за това дойдохте" и му казвам, че да и той такъв "знаете ли, вие сте първата, която се сети за нас и прави такъв мил жест, благодаря". Всички си взеха яйчицата, дадох си и бележките. Не са ги чели пред мен, а и там е много тъмно, но се надявам в тях да си ги прочетат. Само най-младият се зачуди, поколеба се и погледна началника, който му каза директно "взимай яйце, не го мисли, момичето специално е дошло да ни уважи и да подари за празника". И оооооо, всичките се усмихнахааа, радваха сее. Знаете ли колко мило реагирахааа? Ох, много съм щастлива. Изглеждаха като да се зарадваха и те! Мило им стана май. Изпратиха ме всички вкупом по живо, по здраво, пожехме си да сме здрави и аз съм толкова щастливаа, че направо не мога да го опиша Hug Heart

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 01:56 от FlameV

# 12 166
fallon_fallon,

Проблема е, че не са приети добре от чужденците там..
Ами нормално е да негодуват. Тук има всеки ден по 500-600 нови заразени и по 30-40 починали. От три седмици стоим заключени и нямаме право да излизаме на повече от 2 км от къщи освен за работа, храна и лекарства, а ни чакат още 2 седмици и половина същото. Над 500 000 души са останали без работа в следствие на пандемията. Представете си сега да се изсипе един самолет чужденци в България и какви ще са реакциите.

# 12 167
И те са били. Бъди сигурна. Белият ни гълъб в темата! Радвам се за теб, Флейм. За куража и добронамереността ти. ЗдрАВЕ , много здраве и късмет за теб ! Flowers Tulip

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 09:46 от tays

# 12 168
fallon_fallon,

Ами нормално е да негодуват. Тук има всеки ден по 500-600 нови заразени и по 30-40 починали. От три седмици стоим заключени и нямаме право да излизаме на повече от 2 км от къщи освен за работа, храна и лекарства, а ни чакат още 2 седмици и половина същото. Над 500 000 души са останали без работа в следствие на пандемията. Представете си сега да се изсипе един самолет чужденци в България и какви ще са реакциите.

Не ви ли дават да работите на полето? Кой ви събира продукцията? Ако има местни, които да го правят, няма да пристигат самолетите с аспержоберачи. Ама в Англия и Ирландия няма. Никой не иска да е модерен роб, само бедният българин... 😔

# 12 169
Христос Воскресе, момичета и момчета!!

Ауууу, аз съм много щастлива! Ама много! МНОГО, МНОГО! Попаднах на КПП с 4ма полицаи. Слизам от колата, към мен тръгва единият господин и аз директно му честитя празника и казвам, че идвам само, за да им подаря яйчица, а не да минавам и той стъписан "ама наистина ли?!?!". Взе си яйчице. Питах го дали мога да изчакам колегите му, за да им дам и на тях, а те се занимаваха с един тираджия, каза ми, че да, няма никакъв проблем и си поговорихме. Освободиха се колегите и той ме представи първо на началника, който ме пита "ама наистина ли само за това дойдохте" и му казвам, че да и той такъв "знаете ли, вие сте първата, която се сети за нас и прави такъв мил жест, благодаря". Всички си взеха яйчицата, дадох си и бележките. Не са ги чели пред мен, а и там е много тъмно, но се надявам в тях да си ги прочетат. Само най-младият се зачуди, поколеба се и погледна началника, който му каза директно "взимай яйце, не го мисли, момичето специално е дошло да ни уважи и да подари за празника". И оооооо, всичките се усмихнахааа, радваха сее. Знаете ли колко мило реагирахааа? Ох, много съм щастлива. Дано и те са били такива, изглеждаха като да се зарадваха! Изпратиха ме всички вкупом по живо, по здраво, пожехме си да сме здрави и аз съм толкова щастливаа, че направо не мога да го опиша Hug Heart

Много прекрасен жест към тези хора сте направила, Благодаря и сте им занесла радост.

# 12 170
Христос Воскресе! Желая ви да сте здрави!

precious, за коя държава говориш? Как се определя, че си изминал повече от 2 км от дома си?

# 12 171
  • Mediterraneo
Сигурно при проверка ще се установи. При нас глобяват дори ако си с кучето си,но си далеч от дома си.

# 12 172
Тарталета, то в България това ни е проблема големия, в София половината са си с регистрация от родните градове, така че не знам как би могло да се направи проверка примерно, защото ще излезе, че половината са на стотици километри от дома си. Затова ми е интересно как става в други държави.

# 12 173
И те са били. Бъди сигурна. Белият ни гълъб в темата! Радвам се за теб, Флейм. За куража и добронамереността ти. ЗдрАВЕ , много здраве и късмет за теб
З:stuck_out_tongue_winking_eye:

Ох, благодаря. Аз се бях притеснила и малко направо си заеквах май, докато им говорих на милите.

За мен важното е да съм ги зарадвала поне малко, а мисля, че успях. Или им дадох повод да се посмеят на шантавото девойче, дето обикаля посред нощ в тъмното, по средата на нищото, да им раздава писъмца и яйчица. И в двата случая се надявам да им е станало по-леко на душите и да са се почувствали малко оценени. Да им даде кураж да продължат да си вършат работата и занапред. Надявам се да съм го постигнала, така ми се видя от реакциите им, за което аз съм щастлива.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 11:05 от FlameV

# 12 174
FlameV, зарадвала си ги със сигурност. Това е жест на внимание и признателност към труда им.
Нека видят, че има хора, които са им благодарни и ги оценяват.
Други ще пишат, че получавали заплата и не им е нужен жест. Но, човек оценява такива неща и тези мъже наистина са се зарадвали. Не на яйцата, а на отношението. Не са и очаквали според мен някой да се сети за тях.
Хубаво направи, а и ти си доволна се вижда, защото си дала малко топлина и вяра на тези хора в такъв ден.
За мен е много благородно това и те поздравявам.

# 12 175
precious,

Извадката от моя коментар e реплика към fallon_fallon, не бе насочена към Вас.

Съвсем разбираемо е положението от възникналата ситуация.. дано се развият благополучно нещата за двете страни..

fallon_fallon,

# 12 176
  • Там,където се събуждам щастлива.
Думите Христос Воскресе изказани в тази тема имат кисел привкус.

Холандия: вчера рекордно малко приети в болницата.
В интензивното отделение са 1200 (преди седмица бяха с 200 повече). Цел: 750 заети легла.
От понеделник все повече болници възобновяват отложени операции, които са били планувани, но не наложителни.

Във вторник се решава за училищата. Нашето училище прави основен ремонт на повечето стаи ( през лятото е само 5 седмици затворено и никога няма достатъчно време.), така че трябва да побързат, ако сме отворени от 5 май (има ваканция тук). Ще има облекчаващи условия за преминаване в по-горния клас. Другата учебна година няма да е лека за много деца, които благодарение на това решение ще преминат по-нагоре или останат на същото ниво. (Тук е на нива). Цялата гилдия е на нож в момента, защото искат да съкратят лятната ваканция, която е 5 седмици. Дано се вразумят в Хага.

# 12 177
Христос Воскресе! Желая ви да сте здрави!

precious, за коя държава говориш? Как се определя, че си изминал повече от 2 км от дома си?
В Ирландия съм. Има постове, които проверяват колите. Особено в Дъблин са доста. Включително на магистралата. От три ленти, стават две, после една и чекпойнт. Къде ще отидеш?

# 12 178
Пламъче, точно такива като теб си представях, че бихме могли да бъдем в това трудно време, а и не само. Със сигурност си им стоплила сърцата и душите на хората. И мен направи щастлива, благодаря. Бъди здрава и да ти се връща доброто Heartpulse
Христос Воскресе, здраве и вяра на всички!

# 12 179
  • Другата България
Христос Воскресе момичета и момчета!
Бъдете здрави всички, и вашите семейства също! Бъдете малко по-смирение и много по-позитивни!

Общи условия

Активация на акаунт