COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 153
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 285
  • BG
Най-оригиналният начин за носене на маска, който видях е завързана за дръжката на мъжка чанта, която пък беше преметната по диагонал през рамото на въпросния господин.

# 12 286
  • Mediterraneo
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!

# 12 287
Някой сериозно ли си мислеше онази вечер, когато обявиха локдаун на София, че няма да пуснат хората да се приберат?! Сериозно и искрено ли някой вярваше на това?!
Аз все още вярвам, че ще пуснат в София само работещите.  Това обаче не ги имунизира да ги разследват къде са били. Другите, които са излезли безпрепятствено , с някакви лъжливи мотиви, ще си стоят по постоянен адрес.
Има си доста хора, които не са нарушили правилата- живеещите във Волуяк, например, работещи в София.

# 12 288
  • BG
Не, разбира се, то целта беше друга-да спрат следващите, насочили се към изхода, въоръжени с всякакъв вид фалшификати.

# 12 289
  • Пловдив
Цялата работа беше мижи да те лажем, да се отчете там някаква дейност. Затваряме града, когато хората са се изнесли, и го отваряме, за да се върнат на работа. Всъщност остава затворен за времето, през което така или иначе никой не напира да се връща.Grinning
За дъщерята на Скрек цяла тема имаше, ама тогава пак отговарящите разумно как не може дете на 12 да се държи по този начин излязоха виновни. В крайна сметка всеки си бере гайлето.

# 12 290
  • София
Да, аз вярвах, че ще го спазят. Сега вече не съм много сигурна, но още се надявам да го спазят.

# 12 291
Аз лично се опитвам не само кризата да не ми се отрази негативно, а напротив - колкото мога да се възползвам от нея. Имам доста идеи и в момента развивам една за печелене на пари от вкъщи.
В долната статия се изказва датски лекар и ТВ водещ за мерките срещу пандемията. В общи линии мисли като мен - че по-скоро ще удължат агонията. Ако той трябваше да решава, щеше да остави младите да си изкарат вируса и да пази само старите и застрашените от усложнения.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/qvortrup-geisling-mange-flere- … oC7xpCS3M0bqU_vg4

Бесна съм. Казах 1000 пъти на дъщеря ми да се не вижда с приятелката си чиято майка е мед сестра в болница и обгрижва болни от корона и тя не чуе. Сега се оказа че майката позитивна на корона. Ще седи сега затворена 2 седмици в стаята си да види баба си. А ако ни е изпозаразила и ние ще видим баба си

Като ни засяга лично рязко сменяме посоката.

# 12 292
София не е локдоун всъщност, просто е затворена за влизане и излизане. Тези забрани не важат за живущите тук. Според мен утре ще отворят всичко, както си беше по старо му, ще си минаваме с декларации, те просто го правят за да видят хората, че и това може да стане, ако продължават. Всичко беше за тези празниците, цяла София си го знаем това.

# 12 293
Бесна съм. Казах 1000 пъти на дъщеря ми да се не вижда с приятелката си чиято майка е мед сестра в болница и обгрижва болни от корона и тя не чуе. Сега се оказа че майката позитивна на корона. Ще седи сега затворена 2 седмици в стаята си да види баба си. А ако ни е изпозаразила и ние ще видим баба си

Skrekkelig,

на кого си бясна, на себе си или на дъщеря ти, която по принцип не те слуша? Откакто затвориха училищата в Германия около 13 март, моите деца излизат само с нас или сами по 1 час. Имаме право. Но не се срещат с приятели именно заради такива случаи, обясних болест, зараза, затова без срещи. Разговори по телефона, скайпа - да. Ти като  си разрешила срещи с приятели, се получава това.  Дъщеря ти не е възрастен, по-добре да беше забранила всякакви контакти, а ти : с този може, с този - не.

# 12 294
Аз предвиждам и постепенно разхлабване на мерките, както например се случва с пускането на женските и детски консултации и около следващите празници 1, 6 и 24 май пак известно затягане на излизането от градовете.

# 12 295
  • Mediterraneo
София не е локдоун всъщност, просто е затворена за влизане и излизане. Тези забрани не важат за живущите тук.

Е, за кого важат тези забрани, за мен, дето живея в чужбина ли?!

# 12 296
  • София/Севлиево
Аз предвиждам и постепенно разхлабване на мерките, както например се случва с пускането на женските и детски консултации и около следващите празници 1, 6 и 24 май пак известно затягане на излизането от градовете.

Аз се надявам до 24.05 нещата да са към приключване...В същото време се опасявам,че може да продъкжи до есента...

# 12 297
Скрит текст:
София не е локдоун всъщност, просто е затворена за влизане и излизане. Тези забрани не важат за живущите тук.
Е, за кого важат тези забрани, за мен, дето живея в чужбина ли?!

Исках да кажа, че в самият град сме свободни, без парковете и там предишните места в заповедите на Ананиев. Само влизането и излизането от града става по работа и то май в някакъв часови диапазон.

# 12 298
разхождащи се и прочие - 90% без маски.
Това наистина ли е?
От тези които аз видях - да. Някои имаха, но бяха я по ръцете (бягащи и колоездачи) или под брадата (разхождащи се).
Някак не си представям да тичаш с маска. Нормално да не носят. Дишането е много затруднено. Аз до супера отивам с нея и се задъхвам.

# 12 299
  • София
Как ли се канят да направят това практически - или са просто закани?
Въпреки това полицията ще проверява декларациите на искащите да влязат в София хора. Ако се установи несъответствие между написаното на излизане и на влизане от града, нарушителите ще бъдат санкционирани. Това обаче ще отнеме време, тъй като събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди.
От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили. Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София. Най-активно от вътрешното министерство очакват при пропускателните пунктове на АМ „Тракия“, АМ „Хемус“ и в района на Владая.

от ТУК

Общи условия

Активация на акаунт