COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 229
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 645
Ice Queen,

Благодаря да разяснението.

# 12 646
Много ми е любопитно дали сега в осем часа затвориха КПП та.
Имаше доста дълги опашки се видя по тв, които изобщо не са могли да се обработят до края на прозореца.
Или продължават да си пускат връщащи се в София с разни малоумни доводи.
Поне да ги оставят да чакат следващия прозорец до утре сутринта....ама ще настане бой, сълзи и сополи.

# 12 647
Италианците са от месец и половина по къщите и продължават да регистрират 3000+случая дневно.

Не мога да разбера какъв им е случая...трябваше отдавна да са с под 1000 / дневно.
И аз искам да знам какво става там...Nerd
Числата на Worldometer отдавна нямат логика. Някой нещо сериозно ни премята, но как и защо.
Този въпрос се зададе вече няколко пъти и аз няколко пъти се опитах да отговоря, но темата е бездънна, така че пак. Този път и с графики. Simple Smile

Първо вижте как се променя тестването на ден като количество (сивите колонки).
Черната начупена линия показва отношението тестове/позитивни. Където виждате най-висок пик на 9 март, от 2 направени теста 1 е позитивен. В края на графиката на 19 април, от 17 направени теста 1 е позитивен.
Червените колонки са новите регистрирани позитивни.
Скрит текст:

Сега вижте графиката на хора на домашно лечение (най-широката група), хора на болнично лечение (долната ивица) и хора на интензивна терапия (тънката тъмна ивица в средата).
Скрит текст:

Извод: Промяна в ситуацията в страната има, въпреки че числата от Worldometer не изглеждат достатъчно различни.

https://www.repubblica.it/cronaca/2020/04/16/news/coronavirus_bi … sitivi-254210463/

# 12 648
Хем лъжеха тези от репортажа с колите, хем мажеха, хем се били изнервили! Сори, да не сте се изнасяли в четвъртък! Те просто не са очаквали, че ще ги спрат, както винаги са се надявали, че ще мине. Е, не минА!
Много се надявам наисина да не им минава/макар,че се съмнявам/...гледах ги-ами няма такава наглост...2 мес.децата били в провинцията и видиш ли ти след великден точно решили да ги вземат...хайде моля....и другите оправдания -същите...Прават им нарушени,а правата на останалите,които спазват???Те къде са-или за спазване на закони и наредби-няма права?Аман от тарикати!

# 12 649
  • София
В новините на БНТ преди малко казаха, че са затворени. Зад журналиста беше празен пътят.

На хората не им се вярва, майтап им се струва, че сме в ИП. Май не разбират, че когато има заповед, правата са след заповедта.

# 12 650
Абсолютно изчаткал е въпросният професор, не е като да не се е случвало и на други. Човекът е на 87 години и много отдавна има съвсем екстравагантни идеи.

# 12 651
  • Варна
То и с декларации за гледане на възрастни роднини се злоупотребява , който иска да го прави ще намери начин.
Написах горното, заради сравнението ,което прави друг потребител :

Нима смяташ, че ако Х до вчера е ходил да си полива пипера с декларация, сега ще се спре, защото го е срам? Аз не мисля. Това с възрастните роднини е нож с две остриета, защото от една страна много се злоупотребява с него, но пък от друга наистина има хора с възрастни родители, сами, които пътуват при тях. И в един момент тези вторите, няма да мога да идат заради онези, първите. И защо да е така? Риторично питам.
Нищо не е по-силно от това да бръкнеш на някого в джоба. Според мен, разбира се. Но пък 300 лева са нищожна цена, която много ще платят /ако се стигне дотам изобщо/ за сметка на 4-дневна почивка някъде с всичките си близки и роднини. Докато други стояха сами на километри разстояние от същите тези близки.

И все пак цялата държава не може да се равнява по ситуацията в София, където има най-много случаи . Ние тук, за момента имаме само 25 заболели ! И стриктни мерки за влизане / излизане от града са необосновани.
Ами докато прочета, вече доста хора са ти отговорили вместо мен, и то съвсем логично.
Моят пример с пипера беше на прима виста, и домати става, и картофи - мотиви да искаш.

А аз като гледам коментарите, в центъра на София дори е било и по зле от там ,където някой си е "поливал пипера" .  Използвах "пипера" , като алегория , че е все тая кой за какво ще лъже в декларацията , резултата ще е един и същ . И понякога този ,който ще ходи да си "полива пипера" ,може да нанесе по - малко вреда , от този който уж отива да си наглежда възрастните роднини. И  много от коментиращите , се хванаха буквално за "пипера" и не разбраха какво пиша всъщност.

# 12 652
Имаше доста дълги опашки се видя по тв, които изобщо не са могли да се обработят до края на прозореца.
Поне да ги оставят да чакат следващия прозорец до утре сутринта....ама ще настане бой, сълзи и сополи.
В 20.15 бнт включиха едно КПП на живо и нямаше чакащи.

# 12 653
  • София
Тая работа с пипера стана като навремето със самоковските картофи и гъбите.

Явно не са пуснали доста хора, казаха, че 1 от 5 коли е връщана.

# 12 654
Фиеста-утре ще са колоните..ако сега няма..ама дано не ги пускат..Андариел-дано..

# 12 655
Barbabeau,

Има разлика с преди, но определено не е достатъчно това, което постигат. Все пак, идеята е да свалят новите случаи до число, което биха могли да контролират. Не вярвам да успяват с повече от 500,  та в момента са на 6 пъти повече. Колко теста се правят в случая, не бива да е оправдание. Всички тестват повече.

Явно е, че там са оставени много повече работещи сфери, отколкото аз лично съм мислела.

# 12 656
Ще ги пуснат, наистина ли мислите, че ще върнат стотици коли? Връщат те на едно КПП, отиваш на другото, там ще те пуснат.

Беше малоумно да ги пуснат да излязат, връщането вече е ясно, че ще се случи.

# 12 657
https://novini.bg/zdrave/bolesti/593974
Проф. Витанов: Ако помагачите от София са успели добре да разнесат вируса по страната, може да има удвояване на случаите и удължаване на ИП.....

# 12 658
  • София
Христос Воскресе!
Живея в кв. Изток, близо до Коколандия.
Трите почивни дни площадките пред и зад блока бяха пълни с родители с деца, с баби и групички тийнеджъри. Обстановката се различаваше от обикновен слънчев ден само, че се виждаха тук там хора с маски под брадичката...

# 12 659
  • Буркина Фасо
прозорците нали са само за работещи в СФ пришълци ?
защо да затварят КПП-та ?  винаги може да влезе/излезе някой с уважителни причини.

Общи условия

Активация на акаунт