COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 323
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 690
Аз и преди се мятах (щото съм проста) между 5 G влиянието на хемоглобина, недостигът на кислород, изменянето на клетки ли, какво става и т.н.
Бях чела и споделих тук някои лекари (във фейса са ми приятели и следях те какво си пишат по страниците) за нещо, като насищане на стаите на болните с озонови уреди ли ..бе обяснявах си го, сега не мога научно тук, но...

Наши учени от БАН били открили начин на лекуване, евтин и ефикасен. Обаче, не им изнася много на СЗО , не го приемат и не гледат май сериозно, а има логика поне за мен.
https://www.burgasnovinite.bg/2020/04/blog-post_958.html?spref=f … CVnEAG0cqaNdsIAgQ
Моля ви, мислете логично!
Какво разбира Лъчезар Аврамов от медицина? Точно толкова, колкото аз и почти всички в темата - т.е. Нищо!
Професор в Института по ЕЛЕКТРОНИКА!
Дали да не назначи на работа при него някои от лекарите и биолозите в темата, ще са му много полезни за работата...

# 15 691
Аз днес видях доста деца да карат колела навън. Но всички бяха с маски. Майки с колички също се разхождаха, също с маски.

# 15 692
В Бтв новините ще кажат за тежкото положение във Видин. Искат помощ.
Не останах с разбирането НОЩ да имат план за там и за подобни локални проблеми.

# 15 693
  • Bulgaria

Защо в Швеция има толкова малко починали на фона огромния брой починали при железните мерки в Италия, Испания...?

Швеция е с население 10,23 млн. Средната гъстота е почти 20 души/km².
Италия е с население 60,36 млн. Средната гъстота на населението е 197 д/km2.

# 15 694
  • Bulgaria
В Бтв новините ще кажат за тежкото положение във Видин. Искат помощ.
Не останах с разбирането НОЩ да имат план за там и за подобни локални проблеми.

Крайно време е. Те са областта на 3-то място с най-много заболели след София и Плевен. Също така един голям % са заразени медици. Отдавна трябваше там да се вземат мерки. Сега вероятно ще се наложи да се транспортират пациенти към Лом и Монтана.

# 15 695
Много е кофти. Не може ли да се изпращат лекари там, добре екипирани и да овладеят огнището. Не нрабва да бъдат оставени сами да се оправят.

# 15 696
  • София

Защо в Швеция има толкова малко починали на фона огромния брой починали при железните мерки в Италия, Испания...?

Швеция е с население 10,23 млн. Средната гъстота е почти 20 души/km².
Италия е с население 60,36 млн. Средната гъстота на населението е 197 д/km2.
Но в Стокхолм гъстотата е по-голяма и въпреки това смъртността е много по-малка.

# 15 697
  • Пловдив
Аз днес видях доста деца да карат колела навън. Но всички бяха с маски. Майки с колички също се разхождаха, също с маски.
Ами според мен е чудесно,че децата карат колело,майките си разхождат дечицата.За мен е по важно децата да са на въздух и слънце,да се раздвижват и да засилват имунитета си,отколкото да стоят затворени между 4 стени и да се зомбират в телефона или лаптопа,а покрай тях и родителите.Щом са с маски и се спазва дистанция не виждам изобщо проблем.

# 15 698
  • Bulgaria
Много е кофти. Не може ли да се изпращат лекари там, добре екипирани и да овладеят огнището. Не нрабва да бъдат оставени сами да се оправят.

При положение, че в момента има области, в които няма нито 1 доказан или активен случай, е грехота да не им изпратят помощ.

# 15 699
Швеция

Агенцията за обществено здраве  публикува актуализиран доклад, описващ математическия модел, който агенцията е разработила и използвала за анализ на разпространението на covid-19 в обществото.

Предишният модел съдържаше грешка, която сега е поправена. Грешката засяга главно изчисленията на връзката между докладвани случаи и непотвърдени случаи. Новите изчисления - които също се основават на актуализирани данни за броя на докладваните случаи - показват, че има приблизително 75 непотвърдени случая на всеки докладван случай на covid-19.

Получените резултати показват, че денят, в който повечето хора са били заразни в окръг Стокхолм, е настъпил на 8 април. Тогава, според резултатите, около 70 500 души са били заразени.

За да може кривата да не продължава нагоре за регион Стокхолм, всички трябва да продължат да поемат отговорност за защита на себе си и другите от инфекцията.

- Броят на заразените лица все още е на високо ниво и сега не е моментът за премахването на каквито и да е предпазни мерки и препоръки, казва Андерс Валанстен, заместник държавен епидемиолог в Агенциата за обществено здраве.

Резултатите от математическите изчисления също показват, че на 1 май 26% от населението в окръг Стокхолм е било заразено или ще е заразено с covid-19.

Използваният модел е адаптиран към броя на съобщените случаи на covid-19 между 17 февруари и 10 април 2020 г. и за резултатите от проучването, проведено в Стокхолм, за да се измери настоящото разпространение на covid-19 в обществото.

Моделът е инструмент, използван от Агенцията за обществено здраве за анализ на развитието на продължаващата епидемия.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarki … i-stockholms-lan/

# 15 700
А дали има мед персонал, който е специалист в тази област?
Да не забравяме, че медиците също са хора и имат семейства, някои от тях имат близки от рисковата група и също трябва да ги пазят. Нали точно за това са призивите от медиците, да си седим в къщи, за да опазим и тях.

# 15 701
Скрит текст:

Judy, проследи заповедите да си припомниш колко дни беше официалната забрана за работа на баничарници и сладкарници. Аз лично си спомням не повече от 7, но не ми се занимава да търся. Това че някой не работи и до днес, си е лично негово решение.
Това, което прави впечатление, е че се иска да се откажем от мерките за ограничаване на заразата, а в същото време да се раздават пари на кило. Ми няма как да стане, както ще оцеляват заболелите на база естествен подбор, така да си оцелява и бизнеса пък.

Не четеш пак.
Имаше случаи, при които кметовете се изсилиха и наложиха забрани в повече от това, което бе наложено за всички.
Написах го и в поста си точно в този смисъл. Ако не са го изтрили можеш да го прочетеш - целия.
Както и това, че бяха затворени от самото начало посочените обекти, които никак не са малко, и след това отвориха един такъв обект - сладкарница /седяла седмици обаче затворена/, защото начина му на организация по нищо не го отличаваше от магазини за хранителни стоки, в които се влиза по един. Въпреки това хората доста време не работеха реално. Не медийно.

Пак напомням - очевадно има смисъл - до тук не съм прочела ни един човек, който да иска  "да се откажем от мерките за ограничаване на заразата" - не извъртай нещата. Това е доста ... елементарен дискусионен подход. Конкретни мерки, вече многократно посочени кои, са вредни и не допринасят с нищо в този им вид за постигането на такава цел. Но не прочетох тук някйде някой да е против всички. Може би ще помогнеш с цитат? За да не си отново голословен.
Скрит текст:
Това ще го напомням и пиша толкова пъти, корлкото пъти някой за пореден път се опитва да преинъчи недоволството на хората, като го изменя по недопустим начин чрез такива безпочвени обобщения.

Пари у нас НЕ СЕ  раздават нито "на кило", нито на грамаж. Предлагат .. се кредити - това е всичко друго, но не и вида помощ, на която се радва от близо два месеца вече европейският, а чета и американският, гражданин.
С интерес очаквам да проследя как ще се ,свои новият заем и при кого точно ще отиде.

Цитат
Отговарях на горното мнение на Бояна.
Не знам колко да бъде карантината. Докато стане безопасно. Колкото отнеме. Зависи от хората. Аз също искам да е колкото може по-бързо. Имам работа навън и то по болници  при лекари. А те сега ставанаха най-големите преносители на заразата.

Какво означава "безопасно".
Докато изчезне вирусът? В момента мненията на повечето учени май се консолидират около това, че той не се кани да изчезва. Поне не и както е при останалите вируси - докато не мине през повечето хора. След това ще си се върти около новите.
Какво правим с "карантината", тогава?

Притеснително е, ако действително лекарите са "най-големите приносители на заразата". Това означава само едно - непредприемане на реални, ефективни и навременни мерки.
Вадила съм сума ти информация, когато темата ставаше за нещо, нямам желание да доказвам нищо, защото нещата опират до качества, които за мен липсват.
Аз ти казвам как вашата позиция влияе на хора като мен, пък ти си вади изводите, ако можеш. Или се борим за всичко, или за нищо и я караме на естествен подбор, това е положението за мен.

Борбата за "всико" е изначално изгубена.
Обяснено е подробно защо - всичко е унищожанане на вируса, а това няма да стане. Не щот сме лоши хора.

# 15 702
Ама там положителни лекари са от всякакви специалности, те като цяло остават без мед.  помощ.  При слабата натовареност на цели области. ..
Всеки град, различен от София, можеше да се окаже в подобна ситуация.

# 15 703
Тук през последните дни стокхолмчани също забравиха препоръките и взеха да се тъпчат като сардели из кафенетата и заведенията на открито. Медицински персонал от интензивните отделения, както и министри започнаха да ги хокат из медиите, а властите от съответния орган започнаха масови проверки из заведенията (особено в петък и събота) дали се спазват правилата за социално дистанциране в заведенията.

"Това е изключително безотговорно", според вътрешния шведски министър Микаел Дамберг (S).
- Нека бъда изключително ясен. Не искам да виждам препълнени ресторанти на открито в Стокхолм, каза той на пресконференцията в петък.

Скрит текст:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJr4ba/inrikesminister-mika … p-er-stockholmare

# 15 704
  • Bulgaria
А дали има мед персонал, който е специалист в тази област?
Да не забравяме, че медиците също са хора и имат семейства, някои от тях имат близки от рисковата група и също трябва да ги пазят. Нали точно за това са призивите от медиците, да си седим в къщи, за да опазим и тях.

Точно това е областта с 1 инфекционист на 77 /ако не се лъжа/. Там в момента лекуват от коронавирус: УНГ, педиатър, офталмолог и дерматолог. А всъщност има и заразен старчески дом, вероятно ще се влоши обстановката спрямо тежките случаи.

Общи условия

Активация на акаунт