COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 899
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 795
Скрит текст:
Аз мисля, че от НОЩ вече са се примирили със съдбата си изявленията им да се слушат както бюлетина за нивото на река Дунав. Бойко вече се е успокоил, има маски, лекарства, костюми и вече е на мнение да се отпускат мерките за да се види реално колко народ има потенциал да напълни болниците.
Цитат на: chockolina
Целта на ваксинирането е да се създаде стаден имунитет, без да се налага много хора да преболедуват, за да го създадат.
Toва някой лекар ако го прочете ще падне oт стола от смях.

Още съм на стола, не съм паднала. Joy Има два начина на създаване на стаден имунитет: чрез преболедуване или ваксина.

# 15 796
Много ми е странно това отпускане на мерките, до вчера чакахме труповете, днес отпускаме мерките. Какво ли става?
Какво да става. И те не знаят какво правят
Никой нищо не знае, всеки стреля на посоки. В тази криза лично мое мнение е, че ще се справят руснаците и турците. Така го усещам, звездите ми го говорят 🤭
Тук имам чувството, че е лек хаос. Но не е само при нас.

# 15 797
Аз предлагам да изнесат фитнес уредите в парка, хем тренираш на открито, хем слънце те грее, хем ще се потиш повече, даже ще може и без маски.

Каракачанов се изказа, че тичащите за здраве трябвало да бъдат с маски Flushed Чудя се този човек кога е тичал за последно - сигурно в гимназията.

# 15 798
# 15 799
Ако след седмица и нещо се окаже, че е опазило, всички тръгват по слънцата.
Снощи на бтв за отделениято за короната, сега на бнт - снощи изгледах едното, но сега другото не искам да го гледам, защото съвсем ме натоварва.

Аз пък имам предложение да позволят всеки да прави каквото си иска, обаче преди това да подпишат декларация, че ако се разболеят няма да ползват услугите на здравната система.

Това “предложение” се предлага за n-ти път и доста се изтърка.
Защо не предложите и да не се дължат здравни осигуровки?

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.

# 15 800
  • София
Всъщност тук отдавна си беше казано - кризата у нас се управлява политически. Ролята на Мутафчийски е да бърчи вежди и да плаши народа, а на Бате Бойко - да обяснява колко обича същия тоя народ, колко го пази и лелее. Реално него го интересуват две неща: какво ще каже Брюксел и какъв му е рейтинга. Е, и постъпленията в бюджета, разбира се.
Просто имаме късмет, че у нас не се развихри истинска епидемия и истинска криза, поне досега де... Щото тогава щяхме да се озъбим съвсем, сега още всичко е повече пиар, и то крайно бездарен.
Надявам се да не станат нещата наистина сериозни, че като гледам и управниците, и опозицията - страх ме хваща.

# 15 801
  • София
Значи да се надяваме на принципа "хубава работа, ама българска" Wink

# 15 802
Флейм има план. Просто отказвате да го разберете, заради гледната точка.

# 15 803
Още съм на стола, не съм паднала. Joy Има два начина на създаване на стаден имунитет: чрез преболедуване или ваксина.

Аз пък се чудя какво очакват от ваксината, след като СЗО обявиха, че имунитета от преболедуването не е траен. Не може ваксината да създава по-траен имунитет от реалното преболедуване. Може би смятат да я слагат всяка година като грипа?

# 15 804
Такъв серум от животни доколкото знам има против тетанус и дифтерия (май вече няма в Европа) така че предложението на този професор е интересно.

# 15 805
Ето образно за Норвегия със строгите им мерки. Данни от 9 март до днес, мерките се въведоха 12 март.

Червено са настанените в болница, синьо са настанените в интензивно, лилаво са настанените с респиратор. За днешна дата в болница са 117, в интензивно 50, на респиратор 33.

# 15 806
  • Пловдив
Това с отказа от лечение - шивачките, заразили се на работа, имат ли право на такова? Ами ако са се заразили в парка, макар че работят? Как ще определим чичо ти Пешо дали се е разболял пазарувайки или пиейки ракия с чичо Гошо пред блока? Или лечение се полага само на неизлизащите по никакъв повод?   Тогава те откъде пък ще се заразят?  Защото би било хубаво короната да вирее само в градинките и ресторантите, но не би.
Трябва да се стремим към разумни мерки. Залитането в крайности не води до нещо добро. А това с декларациите хем вече се изтърка, хем е някак нагло, макар и несериозно.
П.П. Имам близки медици.

# 15 807

Хубаво е да можеш да усетиш "интонацията" на написаното.

# 15 808

Аз пък се чудя какво очакват от ваксината, след като СЗО обявиха, че имунитета от преболедуването не е траен. Не може ваксината да създава по-траен имунитет от реалното преболедуване. Може би смятат да я слагат всяка година като грипа?
В уикито пише, че ваксината няма да е като грипната, на друг принцип е. Хубавото в случая е, че засега вирусът не дава признаци да мутира. Стадният имунитет се създава при "познати вируси", примерно морбили върлува от много време насам и в детската градина ако 1 дете не е ваксинирано от 30 има голяма вероятност да не се разболее, това е имунитета на стадото. В случая с ковид-19 сме далече от подобен сценарий.

# 15 809

Хубаво е да можеш да усетиш "интонацията" на написаното.
Мисля че действително мисли че е имало някакъв план, но действията я разколебават и започва да се чуди дали е план или хаос!

Общи условия

Активация на акаунт