COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 855
Пост от фейсбук

Скрит текст:
Това дето го цитираш нещо не е така. Въпросният господин откъде знае, че той е статистиката? Те не се съобщават имена на заболели. В цял Пловдив той единствен ли е с пневмония?

# 15 856
Ама като става въпрос за обезщетения, аз пък предлагам влезлите да си оперират апандисита ако ги заразят с корона и те да взимат обезщетение. Някак си процесът със заразяването двустранен ми се вижда.
Милитана, в нашия град имаме заразени лекували се в София, Света Ана. Общо взето да те е страх да влезеш за каквото и да било. Аз се страхувам много от вътреболнични инфекции. Миналата година оперираха бебето ми. След това направи жестока бактериална инфекция и за малко да си отиде за втори път. До ден днешен вътрешно смятам, че я прихвана там. С колкото и лекари да съм говорила все дават двусмислени отговори. Само двама от тях се престрашиха да ми споменат. Разбирам ги.
Колкото до лекарството. Да, знам вирусите трудно подлежат на третиране с препарати и все пак се надявам. За мен е по-добрият вариант. Не съм фен на теориите на конспирацията, но съм с едно на ум.

# 15 857
Сега като се замислих, на брифинга казват "при направени Х брой теста", а не тествани са Х брой хора. Това значи ли, че броят тестовете и ако на някой са направили 3 пъти, той влиза три пъти в статистиката.

# 15 858
Ама чакай, излизаш в неплатен не значи уволнен си. И при нас е така. Не работиш - не получаваш заплата и си в неплатен. Или си бумкаш платения докато можеш. Иначе излиза че не работиш, а ти плащат. Това дами и господа го могат само депутатите.
Не съм сигурна, че няма да има и последстващо наказание след този принудителен неплатен отпуск. За сега никой не смее да излезе в неплатен. Всекиго е страх и си мълчи, докато шефовете се крият в офисите.
Заразени колеги ги карат да се връщат на работа след седмица в къщи!

# 15 859
Аз имам познати лекари, които не работят в момента от страх. Даже негодуват, че нямали приходи. Не работят като инфекционисти, имат други специалности.

# 15 860
Мили хора, съжалявам, че ще разочаровам някои, но имунологията ми е, вероятно  най-неясната от всички биологични науки.

Но все пак: ваксините винаги се стремят да наподобяват естествената имунна реакция, но има различни пътища за достигането на крайната цел. И все пак-ваксина = имунитет. Може да е частичен, може да е временен, но накрая на пътя винаги чака имунитета.

И си мисля, че първата китайска е от рода на „убитите„ ваксини.

# 15 861
Да има някои които не могат да работят. В крайна сметка малко трудно ортопед или офталмолог биха се справили в интензивното.

# 15 862
  • При семейството си
Ако след седмица и нещо се окаже, че е опазило, всички тръгват по слънцата.
Снощи на бтв за отделениято за короната, сега на бнт - снощи изгледах едното, но сега другото не искам да го гледам, защото съвсем ме натоварва.

Аз пък имам предложение да позволят всеки да прави каквото си иска, обаче преди това да подпишат декларация, че ако се разболеят няма да ползват услугите на здравната система.

Това “предложение” се предлага за n-ти път и доста се изтърка.
Защо не предложите и да не се дължат здравни осигуровки?

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.
А ти какво ще кажеш за обезщетение на хлебаря, млекаря, месаря (тоест производителя), доставчика, продавача, фармацевта, шофьора от градския транспорт, които са се заразили на работа, както и увеличение на заплатите им. Нали не очакваш някой да си рискува живота и този на семейството, за да имат някои, всички какво да ядат, как да стигнат до работа, достъп до лекарства, защото горните също не могат да си седят вкъщи.

# 15 863
Аз ако бях на сутрешния брифинг утре, бих попитала защо при увеличаване на случаите се разпускат мерките, а при осем установени болни страната беше в пълна блокада в началото......ама генералът ще ми отговори, че това е политическо решение и ще ме прати при ББ, който пък ще ми каже, че понеже мисли за народа да не изтерясва, затова разпуска мерките.....
Искам да задам същия въпрос. На маймуни ли ни правят? Защо при темпо от 10 болни на ден ми се крещеше по цял ден по телевизора за невиждана ярост, а сега при 70-90 случая на ден сме волни птички и ще се разпускаме?
По двайсет пъти се казваше, че социалната изолация цели да спечелим време, за да се подготвят болници, лекари, лаборатории. Не сме волни птици, това е ваше тълкуване. Всеки трябва да е отговорен. Отделно всички се надяваме в слънчевото време да се намалява виталността на вируса и заразността му. Отделно, в цяла Европа се наблюдава намаляване броя новозарази и увеличаване броя излекувани (където ги дават де). Надявам се, това ще удовлетвори въпросите ви.

# 15 864
нещо пак ме изненада.

само 4? в различни дни старт?

https://struma.news/obshtestvo/ot-ponedelnik-tragvat-bezlihvenit … izicheskite-lica/

# 15 865
Руснаците пък започнали да лекуват вируса с...хелий

"Руски учени от болница в Москва пък започнаха да изпитват нова методика за лечение на К-19 с хелий, съобщи Интерфакс. Те се позовават на ефикасността на използването на хелий при остри белодробни заболявания. Този газ може да предотврати кислородния глад и по този начин да помогне за ранната профилактика на усложненията. Интерес към технологията са проявили поне 10 страни."

Това част от една статия на един проф. от Израел, ама пише , че е военен и не знам какво разбира. Според него вирусът изчезвал след  70 дни, независимо от мерките
https://bnr.bg/varna/post/101265209

# 15 866
Хеликаза, и на мен имунологията ми беше най-неприятният предмет. Grinning Всъщност идеята ми беше, че независимо по какъв начин се опитваш да създаваш имунитет чрез ваксина, то този начин/механизъм съществува и при нормално преболедуване на съответната болест. Надявам се да не греша в разсъжденията си. Затова и ми е леко странно, че СЗО казват, че не са сигурни в създаването на июунитет(какъвто и да било), но пък напират за ваксини.

# 15 867
Не знам какво се е казвало по двайсет пъти, но генералът твърдеше че трябва да внимаваме да не се ЗАРАЗИМ, не е споменавал за капацитет на болници, всъщност скачаше като ущипан като го питаха защо при 36 души в болница в София капацитетът е запълнен. За какво ни проглушиха ушите колко е опасен вирусът и как трябва да не се разболяваме, пък сега като спретнаха леглата и оправиха финансирането на коронавируса, моля заповядайте в парка.
П.П. А какво ни грее нас намалелите случаи в Европа, като тук се увеличават всъщност?

# 15 868
Ако след седмица и нещо се окаже, че е опазило, всички тръгват по слънцата.
Снощи на бтв за отделениято за короната, сега на бнт - снощи изгледах едното, но сега другото не искам да го гледам, защото съвсем ме натоварва.

Аз пък имам предложение да позволят всеки да прави каквото си иска, обаче преди това да подпишат декларация, че ако се разболеят няма да ползват услугите на здравната система.

Това “предложение” се предлага за n-ти път и доста се изтърка.
Защо не предложите и да не се дължат здравни осигуровки?

Какво ще кажеш и за обещетение на всички здравни работници, които са се заразили на работа? Както и увеличение на заплатите им, защото нали не очакваш някой да си рискува живота и това на семейството си за жълти стотинки, само защото на някой му е трудно да си седи в къщи.
А ти какво ще кажеш за обезщетение на хлебаря, млекаря, месаря (тоест производителя), доставчика, продавача, фармацевта, шофьора от градския транспорт, които са се заразили на работа, както и увеличение на заплатите им. Нали не очакваш някой да си рискува живота и този на семейството, за да имат някои, всички какво да ядат, как да стигнат до работа, достъп до лекарства, защото горните също не могат да си седят вкъщи.

Не можеш да сравняваш шофьора, продавача или фармацевта в аптеката със здравните работници, които имат пряк контак с пациентите. Риска да си в отделение с 20 човека с корона, които ти кашлят в лицето е много по- голям от този да си  в магазина, където едва ли ще ти се налага да пипаш клиентите си, да ги преглеждаш, миеш и т.н.
В този ред на мисли съвсем не подценявам въпросните професии, защото те са жизнено важни за нас, но все пак нямат такъв риск.
Мога да ти дам статистика за Англия,  където вече има над 100 здравни работника които са починали в следствие на корона и 10 шофьора. Та риска е за всички, но за някои много повече.

# 15 869
Флейм има план. Просто отказвате да го разберете, заради гледната точка.

Хубаво е да можеш да усетиш "интонацията" на написаното.
Мисля че действително мисли че е имало някакъв план, но действията я разколебават и започва да се чуди дали е план или хаос!

Тц, April morning беше права Simple Smile

Ronald, това с ваксината с впръскване в носа от Contagion ли го видя Joy  (шегувкам се с теб, да не се обидиш)

Общи условия

Активация на акаунт