COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 650
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 295
Това със 70-те дена вероятно важи за страните под карантина. Ще видим Швеция как ще е след 70 дни.

MK, аз на нещо се надявам. Да ти кажа - абсолютно ми е все тая на какво, ама само да изчезне това 😂 все си седя и си се надам леко да се разминем и ще съм на 7мото небе от щастие

# 17 296
  • При семейството си
Винаги дават информация за броя излекувани. И ако има по-фрапантен случай сред тях го обявяват.
Засега са по-малко от новозаразените, затова малко се губят на фона на останалите. Ако има нещо успокоително го казват. Засега няма чак толкова много, но това са фактите на този етап.

А защо да не е сравнително успокоително:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1363-sa-potvrden … a-covid-19-u-nas/

2-3% -интензивна грижа, 4% смъртност. Хайде да го сметнем за 4 членно семейство, например.
Ако мерките дават резултат, дали подобни статистки няма да са по-стимулиращи за продължаването, спазването им?

# 17 297
Калинка, в Холандия не затвориха ли училищата ?

Имам спомени, че щяха да гонят стадрн имунитет и после рязко дадоха назад. Барове и ресторанти работят ли?

# 17 298
  • Bulgaria
Или: "Надявай се на най-доброто, готви се за най-лошото". Това е особено валидно в момента.

# 17 299
Eпидемиолозите казват - заразата е овладяна при коефициент под 1, т.е. 1 заразява под 1 човек. Няма как да знаем обаче без достатъчно тестове, затова трябва да се спазват мерките, наистина дават ефект.

# 17 300

Имам спомени, че щяха да гонят стадрн имунитет и после рязко дадоха назад. Барове и ресторанти работят ли?
Eто ги мерките в Холандия.

https://covid19.healthdata.org/netherlands

# 17 301
Eпидемиолозите казват - заразата е овладяна при коефициент под 1, т.е. 1 заразява под 1 човек. Няма как да знаем обаче без достатъчно тестове, затова трябва да се спазват мерките, наистина дават ефект.

Тук зависи какво се разбира под овладяване. Ако 60 хиляди заразени италианци заразят 50 хиляди нови, за какво овладяване говорим?

# 17 302
Момичета, а някои от другите държави потвърдиха ли тезата на тези от Израел, че вирусът си затихва от самосебе си след 70 дена?
В Италия сме горе-долу на 70-тия ден и се върви надолу, но какво се има предвид да затихва? Тук, както знаете, тепърва ще отваряме и се дебне ще има ли втора вълна. Стратегията уж е да се карантират отделни зони, където ще се появят нови огнища. Нов лок даун никой не иска.
Между другото, пускала съм го и преди, но беше отдавна. Това беше прогнозата на правителството в самото начало на март за хода на епидемията и в онези дни също са предвиждали затваряне само на отделни зони. И наистина в Ломбардия ни сложиха в карантина на 8 март, два дена по-късно решиха национална. Прогнозата е била за пик на 18 март и общо 92 хил. заразени до края на април. Реално пикът беше в края на март и сега сме на 200 хил.

Към добрите новини: Вчера по новините показаха една баба, която била приета в болница преди няколко седмици в много лошо състояние и на възраст 99 години. Навършила 100 години, докато се борила с вируса и вчера я изписваха здрава. Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 00:42 от Barbabeau

# 17 303

За какви леки мерки говори Калинка тогава? Че те тези са досущ като австрийските и много по-строги от българските. Къде има по-строги мерки?

# 17 304

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.

Брейй, браво на Мангъров.
А къде ги лекува децата? В болница, в лаборатория, в дома им?
Не че нещо, ама нали децата само се заразявали, карали леко, ей-така им минавало.
Как ги лекува тогава не разбирам.

Не знам кой лекува Мангъров. До този вирус не съм чувала за него. Другите са се появявали и са ми познати поне визуално, ама точно този. Не, че е от значение това, ако е добър в професията си и се опитва да помогне. Но за мен не е ни едно от двете, съжалявам. По-лошото е , че хората му вярват, защото им харесва какво говори. Това вече не мога да му простя, а мисля е наясно какво следва от това, много добре разбира. Какъв му е интереса обаче, та да рискува толкова невинни хора.
Щом е по инфекционист или там какво е, само за деца ли лекува. Че то и възрастните имаме инфекции. Това на педиатър ми прилича по-скоро, че и по-надолу. Пък един хирург му намерихте недостатък, че не разбирал... еми...чудя си се.
Ма няма ли коя да го опраши този Мангъров, просто ме вбесява този човек. Пфууу. Шведите са против тяхното Менгеле или какъв е там (аз си обръщам имената, ама тук ме триха и порицаха, това ми е навик) Тенгеле... Казват , че много учители и деца имало заразени и се мълчало, това във фейса. Шведите сами си спазват препоръките, достатъчно е да се кажело и те не протестират. Тук обаче...мъка. Само мигрантите цапали картината. Не са добре в Швеция хич, не знам защо тук все ги хвалите. Поне във фейса така пишат хора там живеещи.  Ма и те си имат такъв по опрашването , та...закъсали са го хората, мани-мани.((

# 17 305
Не съм гледала последното интервю на Мангъров, наистина не мога да си го причиня втори път.
Относно вируса и децата. Навсякъде се пише, че те го изкарват леко, безсимптомно и т.н. ОК , но какви следи оставя той в развиващия се организъм при деца и тийнейджъри? Не намирам никаква информация за това. Тогава как да махна с ръка и да ми е все едно дали ще се разболеят, щото щели да го изкарат леко?!?

# 17 306
Скрит текст:

За какви леки мерки говори Калинка тогава? Че те тези са досущ като австрийските и много по-строги от българските. Къде има по-строги мерки?
Ето ги и мерките в Ирландия.

https://covid19.healthdata.org/ireland

# 17 307
  • Bulgaria
И шведския епидемиолог ще го отнесе, със сигурност. Викингите няма да му простят, въпреки че май те си избраха либералния модел. На мен ми е интересно в Беларус как ще реагира населението.

# 17 308
fanfanito, ако ти се съберат всички постове за Мангъров, една книга ще може да се издаде Grinning

Иначе има една потребителка с Аватар коте, която съобщава и положителните тенденции.

# 17 309
Ей това го гледах във фейса, много е добро. За мерките:

https://www.facebook.com/1189377448/posts/10221443397292902/?ext … p;d=null&vh=i

Дано се отваря.

Общи условия

Активация на акаунт