COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 130
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 820
Добре де, а каква е идеята на отпадането на извъмредното положение и оставането на мерките???

Имам роднина във Франкфурт. Вчера докладва, че са им казали да носят маски. Ей, един път да сме преди германците в нещо! Ние откога така, с маски си махаме наляво-надясно...

# 17 821
Една интересна статия и виждането на Кристиян Дростен-германски вирусолог и  експерт по Ковид в Германия.
И него също са го заплашвали със смърт и т.н , както нашия Мутафчийски.
Общо взето дори намирам прилики
Очаква втора вълна. Не разбирали защо да си стоят в къщите и ограниченията, обвиняват го за икономиката, за всичко..както у нас става. Не виждали в Испания , САЩ какво става и затова не вярвали...

https://faktor.bg/bg/articles/koronavirus-v-germaniya-virusologa … ko-za-pandemiyata

пак от същия сайт и статия за снощния ми любимец  Мангъров, която споделям напълно. Все нощно време се сещам за него пу-пу(( Поне е хубаво да знам, че има хора като мен мислещи за този...

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-zashto-mangarov-i … tivni-samoubiytsi

и още една статия за децата и пораженията, които се мисли, че е резултат на заразяване с ковид
втора или трета вече засичам
Вярно ли е , че в Англия имало 3 деца вече починали и затова се дава гласност да следят родители за определени симптоми. Не че искам смут да внасям, ама си е притеснително. Възможно ли е този вирус да е мутирал или при децата да дава сега след време да се активизира и това да е въздействието при тях. Това ,че белите им дробове не са развити съм съгласна, но се установи за вируса, че поразява всички органи, не е само белодробно... може и да не съм права, но нещо ... Възможно ли е Китай да не е споменал умишлено за децата се питам (както и други неща прикри) или пък е мутирал този вирус, или при децата по-късно се проявява, а може и да е съвсем друго..но вече са предупредили в Англия знам поне, а и в Испания май.

тук, има и видео накрая на статията

https://nova.bg/news/view/2020/04/28/286430/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … ktpjoF_t7b-PBcwo8

и тук

https://nakratko.bg/category/25/192550/?fbclid=IwAR1LXqm9HvO2GOo … 5TOLzXmNb9Lplt8NE

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 00:38 от Анонимен

# 17 822
Добре де, а каква е идеята на отпадането на извъмредното положение и оставането на мерките???

Имам роднина във Франкфурт. Вчера докладва, че са им казали да носят маски. Ей, един път да сме преди германците в нещо! Ние откога така, с маски си махаме наляво-надясно...

Е ти хубаво, че имаш роднина, че разбра. 😂 Задължителни са маските от понеделник в градски транспорт и при пазаруване само. Масово ходят с каубойски кърпи, които вдигат до към брадата като влязат в магазин. Аз още не притежавам маска, освен няколко ffp3, които нямам намерение да пробвам даже. И аз съм с кърпа. Дъщеря ми носи в училище.

# 17 823
Софт, дано го прекарат леко твоите приятели! Animal Cat

Делта, в магазина и в градския са задължителни маските. Днес касиерката беше с висяща на едното ухо маска.

П. С. За деца до 6 г. не са задължителни маските в Германия.

# 17 824
#БЦЖ ъпдейт:

Докато протичат изследванията в Холандия, Австралия и Германия, които целят да докажат възможността ефикасна ли е БЦЖ ваксината с/у Ковид,
Обявено е и включване от TASK организация от Кейптаун, ще проведат изаледяване в Африка.
Статията е много интересна, обяснява изследването и възможността тяхнато изследване да приключи преди това на останалите стартирали вече.

Cape Town trial begins next week - can BCG shot prevent Covid-19 infection?
https://www.iol.co.za/weekend-argus/news/cape-town-trial-begins- … nfection-47187565

Кой са изследователите от TASK и с какво се занимават тук:
https://task.org.za

# 17 825
  • на пъпа на Златията
Валя Ахчиева е сериозен журналист и познато лице.
Много странно са я подмятали и прехвалряли  отговорност. Дано разберем повече.
И това е важно, защото не става дума за частен случай, а за държавна политика.

За мен няма логика..не схващам просто. Все се казва, че труповете не можело да се скрият. Ок, значи просто няма тежко болни в Банско. Нямаше някакъв голям ръст в случаите нито след Цветница, нито след Великден. И въпросът е как и защо? Хах. Оказахме се една от малкото много слабо засегнати държави и не знам как. Не пламнаха нито махалите особено много, нито Банско..  Много се радвам, за което, но каква е "тайната ни"?

Имам чувството че някак си по бавно се разболяваме .
Не са само 14 дни  скрития период.
А и сме  на първо място май по  смърт, Т,е . докторите  не ни лекуват да доживяваме до  преклонна старост .
С една дума  боледуваме си , не се лекуваме , кой оживее оживее и си създава някакъв имунитет .
Ако на запад са ги предпазвали от някакъв грип , тук никой не го еня че ще умреш .
С една дума изградили сме си стаден имунитет и за това бавно се разболяваме .
Навсякъде казват че нямат грипни ваканции , а ние си ги имаме . Заболеят децата ни и  веднага спираме  разпространението на вирусите , те се повъртят , повъртят , па като няма "папо"  си заминават .
Така и сега и Генералът го е отчел

# 17 826

Делта, в магазина и в градския са задължителни маските. Днес касиерката беше с висяща на едното ухо маска.

П. С. За деца до 6 г. не са задължителни маските в Германия.
Габи, касиерката не е ли била българка? 😀

# 17 827

Леко го карат. Минават да ги наглеждат медицински лица и социални, те се кефят на извънредния месец отпуск.

# 17 828
Имам чувството че някак си по бавно се разболяваме .
Не са само 14 дни  скрития период.
А и сме  на първо място май по  смърт, Т,е . докторите  не ни лекуват да доживяваме до  преклонна старост .
С една дума  боледуваме си , не се лекуваме , кой оживее оживее и си създава някакъв имунитет .
Ако на запад са ги предпазвали от някакъв грип , тук никой не го еня че ще умреш .
С една дума изградили сме си стаден имунитет и за това бавно се разболяваме .
Навсякъде казват че нямат грипни ваканции , а ние си ги имаме . Заболеят децата ни и  веднага спираме  разпространението на вирусите , те се повъртят , повъртят , па като няма "папо"  си заминават .
Така и сега и Генералът го е отчел

Бе не сме толкова тъпи това ние, българите. Много са ми сладки западняците, които като дойдат в България с голямото самочувствие и после с времето гледаш как се спихват... Simple Smile )))
Само ако можеше пътища да правим като тях, нямаше да имаме равни на света. Обаче не, не можем да се сдържим да не покраднем малко оттук оттам и после да си строшим собствените си коли върху краденото...

# 17 829
  • Там,където се събуждам щастлива.

Да, наистина навсякъде е така. И в Германия опозицията започва да критикува все повече. На всичкото отгоре в провинция Заарланд, в която явно не е било позволено да си извън дома си освен с основателна причина(магазин, аптека, лекар), както и да посещаваш роднини (баби, дядовци, деца), днес съдът е отменил тази заповед като неоснователна.

По случайност току-що четох мнение написано от юрист по повод затварянето на домовете за възрастни. Оказа се, че ако някой реши да заведе дело срещу тази заповед с голяма вероятност ше спечели.

# 17 830
  • София
Този коронавирус да не е мечка, че да спи зимен сън? В случая само че летен.
Целия свят бе ударен, няма място, където да го няма. Просто някои континенти са няколко месеца назад. Но заради затворените граници няма как да се пренесе отново в изчистени страни.
Не виждам как ще ни удари отново догодина. Ще ни ударят други леки коронавируси (не ковид-19), риновуриси, както и гадинките дето причиняват грипа. И пак ще има жертви. Само че няма да има локдауни и да се съобщава всичко, както е било винаги. Мислете логично. Ако лятото се изчистим, защото сме го задушили с мерки и той просто изчезне няма как и откъде да се пръкне отново. Не и конкретно този вирус. Ако някоя страна в Европа се изчисти през Май, някоя африканска ще стори същото през Август (примерно). Но няма как да ни удари отново през зимата на 2021 г. Няма логика. Ест. политиците и определени кръгове могат да си съчиняват каквото им е угодно, но не вярвам този път някой да им се върже. И те го знаят също.
Отделно дотогава 100% ще има много по-ясна клинична картина, както и по-ефикасния третирания от чисто медицинска гледна точка.
Ваксината нищо чудно да се окаже и ненужна. Но нека я мислят, лошо няма.

# 17 831
Недоволна, не, чиста германка си беше, аз се опулих от изненада чак. Joy

Софт, дааа, един месец отпуск си е оферта. Нашата позната с корона и тя си стоя месец вкъщи. Единственият проблем е, че е напълняла, защото не е имало какво друго да прави, освен да яде. BlushJoy

# 17 832
Те юристите и за маските ще ни кажат, че са незаконни, покрай едно ИП обаче доста неща иначе незаконни стават законни.

# 17 833

Да, наистина навсякъде е така. И в Германия опозицията започва да критикува все повече. На всичкото отгоре в провинция Заарланд, в която явно не е било позволено да си извън дома си освен с основателна причина(магазин, аптека, лекар), както и да посещаваш роднини (баби, дядовци, деца), днес съдът е отменил тази заповед като неоснователна.

По случайност току-що четох мнение написано от юрист по повод затварянето на домовете за възрастни. Оказа се, че ако някой реши да заведе дело срещу тази заповед с голяма вероятност ше спечели.

То по принцип и тука е така...все пак, в Конституцията е записано, че сме свободни граждани и не могат да ни се ограничават свободите. Но, все пак разумът надделява, поне докато не надделее информацията. А тя вече започва все повече да показва, че очакваният ад не настъпва и не настъпва...и дано и така да си остане.

# 17 834
Diavolo,
 Обявявам те за оптимист номер едно на темата!

Общи условия

Активация на акаунт