COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 901
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 18 555
Скрит текст:
Fenris, тъй като този антибиотик стана повод за големи спорове. Доколкото знам /не съм сигурна, че при всеки - при децата със сигурност не/, но в България изписват превантивно точно определен антибиотик, с което вероятно се опитват да избегнат усложнения. Разбира се, ако не искате, никой насила няма да ви накара да пиете антибиотик. Всеки вероятно ще си прецени сам какво да предприеме в подобна ситуация.
Личното ми мнение е, че самото явление ''превентивно изписване на антибиотик'' при наличие на вирусна инфекция, е голяма част от причината държави като Италия и Испания да пламнат. Там има много високо разпространение на мултирезистентни бактерии заради прекомерното изписване на антибиотик. България също не е пощадена от тези мултирезистентни бактерии, затова това упражнение е много рисково.

Аз не бих пила антибиотик при вирусна инфекция. Ако се потвърди и бактериална инфекция, да. Но ей така за всеки случай - не. В един момент няма да има с какво да се лекуваме, защото антибиотиците винаги са няколко стъпки зад бактериите.
Това "превантивно" изобщо не е вярно. Обикновенно ЛЛ изписва антибиотик на 5 -тия ден, от наразположението, след като Т не е спаднала. По преценка може да бъде за 5 дни, за 7 дни или друг период.
Резистентността към антибиотици, не е причина, когато човека е зле, да не му се изписва, защото може да не помогне.
Недостатък, преди да се изпише антибиотика не се прави антибиограма.

Чета пак за правата и свободата. Интересно ми е, преди да бъдат отнети, какви велики дела са творяли засегнатите, които днес не могат! Blush
Що се отнася до мерките, вчера мернах, че ще останат със закон и след ИП. Така, че не виждам смисъл да се изпада в спорове, дали са правилни, адекватни, безполезни и т.н.

# 18 556
Rachokracho,

В грешка сте. Ютюб не е свалил скандално клип, случи се съвсем по правилата, легално.

Ютюб е собственост на Гугл.
Запознайте се с новата политика на Ютюб, която се случи малко след концерта на "звездите" в подкрепа на СЗО:

Изпълнителният директор на YouTube предложи съдържание, което „противоречи“ на указанията на СЗО относно коронавируса, ще бъдат забранени
https://www.businessinsider.com/youtube-will-ban-anything-agains … o-guidance-2020-4

🇺🇸 д-р Дан Ериксън: "Маските и изолацията ви разболяват!". "Притискат ни да пишем COVID-19 в смъртните актове !". YouTube скандално СВАЛИ интервюто (видеото) !

https://www.facebook.com/beh.gov/videos/2726058990970833/

В Калифорния, САЩ, лекарите Дан Ериксън и Артин Масихи дават брифинг, на който изнасят скандални факти за COVID-19 и преиграния цирк с „пандемията“. Телевизията "23 ABC News" 🎥 записва брифинга с двамата лекари, а първата част от него, качена във видеоклип в YouTube, достига над 5,46 милиона гледания. Видеоклипът обаче скандално и без никакви обяснения е свален от YouTube, очевадно за да не се чуе истината за лъжите около COVID-19, а телевизията поискала обяснение защо клипът е свален, не получава отговор. Ето малка част от интервюто с български субтитри

# 18 557
  • София
Чета, че във Франция и други западни държави не се въвеждат маски на открито, поради недостиг на такива. За какъв недостиг става дума? Толкова ли не могат франсетата да си ушият по една маска, както ни се каза на нас. Или става въпрос за медицински такива. Обаче и у нас има недостиг на медицински. И не казвайте, че ги има в аптеките, защото цена от 2 лв и нагоре, не е поносима дори за 20% от населението.

Преценете колко маски да ушиете и перете дневно на човек, за да ги сменя всеки час. Защото иначе ушитата маска повече вреди. А носенето по-дълго и прането на еднократна маска опасно. Същото важи и за маски от перящ се нетъкан текстил...

# 18 558
Скрит текст:
Делта, писала съм за чужденците, идващи в България. За тях да се осигурят хотели, но те да си ги плащат. А връщащите се български граждани да търсят начин да бъдат посрещани от роднини, които така или иначе заради тях ще бъдат карантинирани. Така ще застрашат/евентуално/един човек, а не един автобус хора или таксиметрови шофьор, който заради едни 150 лв. изкарани днес, ще седи вкъщи без доход 14 дни.

Карантинира ли се и този, който те е взел от летището примерно? Без ти да си доказано заразен с ковид? Не мисля, няма никаква логика. Ако проявиш симптоми и тестът ти е положителен, тогава вече като контактен на доказано болен има логика да се карантинира. Но преди това на база на какво? Може ли някой да пусне съответната наредба? Благодаря! Flowers Hibiscus
Габи, не. Моята шефка взе от летището дъщеря си. Дъщеря ѝ беше под карантина, майката - не. Тя се сложи на доброволна карантина заедно с дъщеря си.

# 18 559
  • София
Родителницата от Холандия, която е знаела, че е тежко болна и въпреки това се е качила на пълен самолет, не подлежи ли на санкции? Ако някой от тоя самолет се разболее и умре, тя не трябва ли да бъде съдена за умишлено убийство?

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 12:15 от Alexandria*

# 18 560
  • София
🇺🇸 д-р Дан Ериксън: "Маските и изолацията ви разболяват!". "Притискат ни да пишем COVID-19 в смъртните актове !". YouTube скандално СВАЛИ интервюто (видеото) !

https://www.facebook.com/beh.gov/videos/2726058990970833/

В Калифорния, САЩ, лекарите Дан Ериксън и Артин Масихи дават брифинг, на който изнасят скандални факти за COVID-19 и преиграния цирк с „пандемията“. Телевизията "23 ABC News" 🎥 записва брифинга с двамата лекари, а първата част от него, качена във видеоклип в YouTube, достига над 5,46 милиона гледания. Видеоклипът обаче скандално и без никакви обяснения е свален от YouTube, очевадно за да не се чуе истината за лъжите около COVID-19, а телевизията поискала обяснение защо клипът е свален, не получава отговор. Ето малка част от интервюто с български субтитри
Този човек или нищо не разбира от статистика, или просто лъже. Гледах една част от това интервю, което набра голяма популярност в няколко държави, но той прави много груби грешки в пресмятанията. Говори за 2 милиона болни в Швеция и 1.3 в Норвегия, защото счита че ако някакъв процент, например 20%  от тестваните са положителни, то 20 % от населението на дадената страна са се срещали с вируса. Това е абсолютно невярно, защото почти навсякъде се тества в само в огнищата. Същата екстраполация прави и за Испания, твърдейки че 10 милиона са се срещали с вируса, пък починалите са само  20хил, и ето вижте колко малка е смъртността. Не вярвам тези грешки да са случайно...

# 18 561
На брифинга днес Мутафчийски отговори на въпроса колко е у нас коефициента на заразяване. Оказа се, че бил 1,4 - т.е. 1 заразен заразява 1,4 души. Счита се, че епидемията е овладяна, когато този коефициент е трайно под единица. Мисля, че на всички е ясно къде и защо се вдига този коефициент, само не е ясно какви мерки смятат да предприемат за намаляването му.

1.4 е много високо. В Норвегия последно съобщиха, че е 0.68 и те считат, че са овладяли епидемията. Засега.
През март преди мерките да се въведат, е бил почти 1.6, а за сравнение в Китай е бил между 2 и 3.

# 18 562
Къде мога да подам сигнал и да попитам за дефиниция на "основателна причина за пътуване" през КПП? Полицаите са груби, нагли и всеки ден приемат по различен начин дадена причина. Един ден са на кеф, другия не са и свалят хора наред да се обясняват. Едната полицайка е казала, че ще ги снима, което няма право да прави!
Всеки път е разправия там и се държат ужасно, заяждат се и никой не може да ти обясни какво значи "основателна причина". Мой съсед полицай го пускат да щъка без проблем, а за другите отношението е различно.
Та, кой орган ще вземе да обясни най-накрая конкретни причини за пътуване?! Като начало мисля на 112 да подам сигнал за грубото им отношение, по - натам идеи?

# 18 563
О, уау. Още в самолета се наложило да подават кислород на жената от Холандия. Не получила медицинска помощ и тест там, заради езикова бариера...

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-zhenata … hat-kislorod.html

# 18 564
  • Sredets/Burgas
Ако някой от тоя самолет се разболее и умре, тя не трябва ли да бъде съдена за умишлено убийство?
По принцип е така, да... Де факто живеем в България.

# 18 565
  • София
Какви бързи тестове за антитела има в момента и колко струват? Каква кръв се взима и колко дни трябват да минат, за да има смисъл от такъв?

# 18 566
На брифинга днес Мутафчийски отговори на въпроса колко е у нас коефициента на заразяване. Оказа се, че бил 1,4 - т.е. 1 заразен заразява 1,4 души. Счита се, че епидемията е овладяна, когато този коефициент е трайно под единица. Мисля, че на всички е ясно къде и защо се вдига този коефициент, само не е ясно какви мерки смятат да предприемат за намаляването му.
Защо се вдига ?!Аз не се досещам..

# 18 567
Скрит текст:

Къде мога да подам сигнал и да попитам за дефиниция на "основателна причина за пътуване" през КПП? Полицаите са груби, нагли и всеки ден приемат по различен начин дадена причина. Един ден са на кеф, другия не са и свалят хора наред да се обясняват. Едната полицайка е казала, че ще ги снима, което няма право да прави!
Всеки път е разправия там и се държат ужасно, заяждат се и никой не може да ти обясни какво значи "основателна причина". Мой съсед полицай го пускат да щъка без проблем, а за другите отношението е различно.
Та, кой орган ще вземе да обясни най-накрая конкретни причини за пътуване?! Като начало мисля на 112 да подам сигнал за грубото им отношение, по - натам идеи?

А къде толкова се ходи през тези КПП-та, освен по работа, лечение, учреждение.. ..
Интересно ми е, няма барове, ресторанти, културен живот, какво толкова има в града в момента?!
И аз вчера видях как сваляха от колите едни роми с лъскави коли за разпит и обяснения

# 18 568
  • София
О, уау. Още в самолета се наложило да подават кислород на жената от Холандия. Не получила медицинска помощ и тест там, заради езикова бариера...

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-zhenata … hat-kislorod.html

С никаква езикова бариера на може да се оправдава. Социалните там си имат преводачи от всякакви езици, има и голяма бг общност.
По-интересни са обаче 2-те женици от видеото. Бабата си сложила самоделна маска под носа, журналистката антипрахова маска с винтил, през който свободно си излиза въздуха. ...И си мислят, че се пазят и пазят околните. Подобно на другите глупаци, които ходят с мръсни вирусо-бактеро-събирачки на лицето.

# 18 569
  • София
Защо се вдига ?!Аз не се досещам..
Високата му стойност е заради огнищата на зараза, където откриват десетки заразени от един вирусоносител  - това имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт