COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 825
Родата от Брестовица, посетила тези от Цалапица по Великден, снаха от Цалапица, приета в болница със симптоми, чакат й теста
https://www.marica.bg/region/rodopi/panika-snaha-ot-brestovica-m … ica-s-koronavirus

Нали тук търсят резултатите от Великден?

Паниката е голяма, защото по Великден бай Ангел и негови роднини са били на гости в дома на снаха му. Тогава край трапезата се събрали 25-30 души, твърдят съседи на разболялата се жена.
Спазвали са карантината тези дето са се върнали от Германия...!!!
Заради тях ще си седим по къщите...
Затова са и КПП-тата, да си разнасят по селата вирусите, но да не ги внасят в града явно.

# 18 826
"починал 73-годишен мъж, страдал от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна недостатъчност, прекарал е и инсулт"

Ну... Да. В разцвета на силите си. Да си бяхте седели повече вкъщи и нямаше да го четем по новините. Е, пак щеше да е починал, но нямаше да го четем по новините...
Работата ми е такава, че контактувам с предостатъчно възрастни хора. Най- възрастната е на 85г. Като Ви гледам мисленето, не можете да й се хванете и на 1/5 от интелекта, жаждата за знания и за живот. Обиколила е почти целия свят. Тази година също мислеше да пътува.
Някои от тях живеят много по-пълноценен живот от младите , на които им се живее! В молове и кафенета.

# 18 827
  • MI
nelig,  ако не греша, ти беше писала, че китайските медици в помощ на Италия са носили и плазма от преболедували К19.
Различни методи на лечения ли има с плазма, че в Бг казаха, че само с прясна плазма могат да пробват?
Да, така писаха всички вестници... Не знам дали има различни методи, в Италия в Павия експеримент с това лечение. В смисъл сега си ползват на италиански оздравели пациенти, предполагам само като ноу-хау са им донесли плазмата.

# 18 828
  • София
Прощавайте,  по напред съм оставила препратка в която може да намерите информация за доста проведени интернационални легитимни клинични проучвания удобрени от Международен Научен Комитет по Озонетерапия (ISCO3).
Ето препратка към документ от ISCO3:
https://isco3.org/officialdocs/
В този документ ISCO3 (Международен научен комитет по озонотерапия) взе предвид, че СЗО официално призна, че „понастоящем няма ваксини или специфични фармацевтични лечения за COVID-19“.  Така че този документ предлага принос в борбата с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия, изключително базирана на научно достъпни данни, както е обяснено подробно в този документ.

При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....

"Проблемът" е че не е доказана ползата от този похват, както и не е определена безопасността.
Потърсете в нета как се налага медицински стандарт и колко проучвания са необходими.
Както и легитимно клинично проучване, а не "медицински доклад" за единичен пациент за употребата на озонотерапия.

Sparkles, нагревките и досега се използват под една или друга форма в медицината, в частност при физиотерапиите.

Grinning Grinning Grinning
"международен научен комитет по озонотерапия" не е регулаторен орган. Такива са EMA, FDA и други подобни.

# 18 829
  • София
Лукашенко е президент от 1994 година. Това ми е достатъчно за Беларус. Не бих искала тяхната "свобода". Но явно на много хора тук социализмът им липсва. И футболът.
Социализъм искате вие, щом ви харесва да ви третират, като овце. Искате ограничения, искате карантини, изолации, искате полицейщтина. Харесва ви някой друг да решава вместо вас, все едно нямате глава на раменете. Като теглим чертата излиза, че в момента в Беларус има много повече демокрация, отколкото в цивилизованата Европа.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 19:09 от zverino

# 18 830
Гледам отново и отново Беларус се дава като някакъв светъл пример от едни и същи хора, които представят нещата там по манипулативен начин. Най-напред трябва да се има предвид, че доскоро това беше държава без почти никакви случаи, а сега е една от държавите, които се катерят бързо към челните места в черната статистика. Беларус са в началото на епидемията, която тепърва набира скорост. Имат доста голям растеж нагоре, който е очеизваден на графиката за новите случаи всеки ден:

Тъй като тестват много, явно хващат случаите по-рано, затова засега смъртността там изглежда ниска. Но К-19 обикновено убива за няколко седмици, така че ще се види какво е положението там след няколко седмици. Южна Корея и Германия също започнаха с малко смъртни случаи, в момента това вече не е така.

# 18 831
Аз ми е много интересно, какво Ви е мнението за Сингапур, 16к потвърдени и 14 починали. Явно и там няма масов мор, както и на много места. А Италия, която години наред режеше от здравеопазването, сега си изяде чорбицата. Същото важи и за Испания и Великобритания. Швеция казвате 90% от капацитета им пълен, а някой направи ли си справка, какъв им е капацитета? Там и грип да беше, ще им го запълни. До колкото имам спомен PURE говореше за 500 интензивни легла в Стокхолм. Сори ако нещо съм объркала, но имам спомен, че не са на челни позиции в ЕС.
Преди няколко страници бях пуснала статия "защо е трудно да се сравняват различните държави?"....
Сингапур е островен град-държава, с население 5,6млн, ср. продължителност на живот 82.9г.
Испания с население 46,5млн, ср.продължителност на живот 83,3г./най-висока в ЕС/. 1/5 от населението на Испания е над 65г., което е около 8,9млн души - то само тази цифра е доста над жителите на Сингапур!!!!!!
Та какво точно сравнявате?????????????

Сингапур процентът на починали от заболели е 0.08%. В Испания този процент е 10%. Процентът на починали от потвърдени, няма нищо общо с бройката на населението.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82

Запознайте се какво е процент и как се пресмята и тогава почнете да ми пишете с "!!!!!!!" и "??????".

# 18 832
Скрит текст:
Прощавайте,  по напред съм оставила препратка в която може да намерите информация за доста проведени интернационални легитимни клинични проучвания удобрени от Международен Научен Комитет по Озонетерапия (ISCO3).
Ето препратка към документ от ISCO3:
https://isco3.org/officialdocs/
В този документ ISCO3 (Международен научен комитет по озонотерапия) взе предвид, че СЗО официално призна, че „понастоящем няма ваксини или специфични фармацевтични лечения за COVID-19“.  Така че този документ предлага принос в борбата с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия, изключително базирана на научно достъпни данни, както е обяснено подробно в този документ.

При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....
Скрит текст:
"Проблемът" е че не е доказана ползата от този похват, както и не е определена безопасността.
Потърсете в нета как се налага медицински стандарт и колко проучвания са необходими.
Както и легитимно клинично проучване, а не "медицински доклад" за единичен пациент за употребата на озонотерапия.

Sparkles, нагревките и досега се използват под една или друга форма в медицината, в частност при физиотерапиите.

Grinning Grinning Grinning
"международен научен комитет по озонотерапия" не е регулаторен орган. Такива са EMA, FDA и други подобни.

Remdesivir също не е одобрен от изброените от теб за лечение на корона.

# 18 833
Скрит текст:
Аз ми е много интересно, какво Ви е мнението за Сингапур, 16к потвърдени и 14 починали. Явно и там няма масов мор, както и на много места. А Италия, която години наред режеше от здравеопазването, сега си изяде чорбицата. Същото важи и за Испания и Великобритания. Швеция казвате 90% от капацитета им пълен, а някой направи ли си справка, какъв им е капацитета? Там и грип да беше, ще им го запълни. До колкото имам спомен PURE говореше за 500 интензивни легла в Стокхолм. Сори ако нещо съм объркала, но имам спомен, че не са на челни позиции в ЕС.
Преди няколко страници бях пуснала статия "защо е трудно да се сравняват различните държави?"....
Сингапур е островен град-държава, с население 5,6млн, ср. продължителност на живот 82.9г.
Испания с население 46,5млн, ср.продължителност на живот 83,3г./най-висока в ЕС/. 1/5 от населението на Испания е над 65г., което е около 8,9млн души - то само тази цифра е доста над жителите на Сингапур!!!!!!
Та какво точно сравнявате?????????????

Сингапур процентът на починали от заболели е 0.08%. В Испания този процент е 10%. Процентът на починали от потвърдени, няма нищо общо с бройката на населението.
Напротив - първо никой не знае точната бройка на заболелите! Имаме бройка на доказани! Сега си направи сама извода кои болни се изследват и доказват, кои попадат в болница и за интензивни грижи. Едната държава има 8,9млн души над 65г. с по-висока средна просължителност на живот, а другата всичките ѝ жители са 5,6млн....
В този ред на мисли можеш да сравниш и с България, при която средната продължителност на живот е 74,8г......

# 18 834
Лукашенко е президент от 1994 година. Това ми е достатъчно за Беларус. Не бих искала тяхната "свобода". Но явно на много хора тук социализмът им липсва. И футболът.
30 и кусур години реват, че при соц-а ги излъгали за Чернобил, успокоявали ги, че всичко е под контрол и няма страшно, сега възмутени, че ги плашели и стресирали по брифингите с данни за болни и починали. През 86-та година не само нямаше брифинги, ами имаше и манифестации, ходихме на море и т.н. Вярно няма угодия.

# 18 835
  • България <3
Здравейте, малко по-назад някой беше писал, че в София заразените били от Филиповци и Факултета - това официална информация ли е? (наистина питам не се заяждам) Имам спомен от някакъв брифинг, че от там имало само 6 починали.. останалите над 50 човека вече изглежда са българи, не роми. Също Мутафчийски беше казал, че повечето заразени са от средната класа или някакви такива думи използва. Доста са, над 700 заразените в София, и не знам до колко да вярвам, че другите квартали и българите ни заобикаля - сещам се за касиерките от магазина в Надежда (мисля, че от една оптика и един супермаркет) - съмнявам се те да са от малцинствата.

Също така от медиците (над 160 заразени) знаем ли разпределението по градове? Колко са в София? Знам за един лекар от Софиямед и една лекарка от ИСУЛ.

# 18 836
Как пък все не виждате положителното, само дупки в гробищата са ви в главата. Излизат сведения, че не е толкова страшно, колкото масово се представя, но вие очи за това нямате! Все другите ви виновни.
Кое не е положителното? Това, че смятам, че и хората над  70+ имат право да се смятат за пълноценни, а не все да се казва - "Ми те са били пътници". Как преценявате, че тях не ги чака още 10г. живот? Защо смятате, че Вашият живот е по-ценен от техния? Кой е с негативното мислене?
Те на нашите години няма да дойдат, но ние на техните ще отидем. Ще ми бъде интересно мнението Ви тогава!

# 18 837
Ladybird_ за втори път ти казвам, че аз не говоря за броя починали, а за % на починалите от потвърдените. Дайте да я сравним Испания с Германия тогава, имат 2 пъти по-малко население, но бройката на починалите в Испания е 4 пъти повече.

# 18 838
  • MI
А смъртността как точно я смятате като не знаете колко са всъщност заразените?! Да не говорим, че има разлика в кой етап на епидемията започнеш да вземаш мерки.

# 18 839

Общи условия

Активация на акаунт