COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 480
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 840
  • Bulgaria

Нямам думи. Тези са за разстрел. Кога най-накрая ще бъдат взети мерки в област Видин? Без болница останаха, Лом и Монтана ли трябва да пламнат, че някой да се сети, че има огромен проблем и трябва да се действа веднага? Rage

# 18 841
Аз не смятам смъртност, просто хората не вярват, как е възможно в Беларус да има само 89 починали и 14000 потвърдени и че те лъжат. Еми има и други такива страни - Сингапур, Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман, Исландия, Гана?

# 18 842
  • София
Зверино, напиши си домашните и си изпий хапчетата. На твоята възраст, очевидно не знаеш как се пише социализъм. Нито пък си наясно какво означава демокрация.
Грешка няма! Разбирам достатъчно за да мога да преценя нещата. И каква е моята възраст, че и хапчета предписваш... Не искам да ти влизам в просташкия тон, но ми се струва, че ти трябва да помислиш за успокоителни.

# 18 843
Здравейте, малко по-назад някой беше писал, че в София заразените били от Филиповци и Факултета - това официална информация ли е? (наистина питам не се заяждам) Имам спомен от някакъв брифинг, че от там имало само 6 починали.. останалите над 50 човека вече изглежда са българи, не роми. Също Мутафчийски беше казал, че повечето заразени са от средната класа или някакви такива думи използва. Доста са, над 700 заразените в София, и не знам до колко да вярвам, че другите квартали и българите ни заобикаля - сещам се за касиерките от магазина в Надежда (мисля, че от една оптика и един супермаркет) - съмнявам се те да са от малцинствата.

Също така от медиците (над 160 заразени) знаем ли разпределението по градове? Колко са в София? Знам за един лекар от Софиямед и една лекарка от ИСУЛ.

Това беше в началото, когато болестта беше привнесена от скъпите европейски ски курорти. Сега вече не вярвам да е така запазено съотношението. Повечето може би са черноработници, които са се върнали тук.
Доста повече от 6 ще са пчоиналите от ромски произход-първите два случая бяха извън София пак цигани. Сега от по-пресните огнища пак има смъртен случай.

# 18 844

Нямам думи. Тези са за разстрел. Кога най-накрая ще бъдат взети мерки в област Видин? Без болница останаха, Лом и Монтана ли трябва да пламнат, че някой да се сети, че има огромен проблем и трябва да се действа веднага? Rage
духът от бутилката е изпуснат вече. Разширява се кръга на отделенията със заразен персонал. Оттам нататък. ....

# 18 845
Да, само с тази малка подробност, че Беларус се намира в Европа, всеки който иска може да влезе и излезе от страната. Преди две седмици там беше мисия на СЗО да види какво е това чудо - целия свят е в паника, само в Беларус няма паника. Гледах, гледаха и си тръгнаха. Нищо скрито-покрито няма в Беларус.

Малката подробност е, че Беларус е в Европа и всеки може да излезе от страната, но не знам къде може да влезе - външните граници на ЕС са затворени, с РФ май им е безвизов режимът, но и там май са затворени границите /не знам точно как/, всичките й съседи са със затворени граници.  Кой заразен беларуски гастарбайтър се връща в Беларус също е неясно, защото не знам къде може да работят - най-много някой от Русия. Този вътрешноевропейски обмен, който си осъществявахме покрай курорти и свободно движение при тях го няма.

Иначе липсата на мерки, вероятно трябва да доведе до една цъфтяща икономика, но МВФ им дава свиване с 6% спрямо прогнозата за ръст отпреди пандемията.

# 18 846
Ladybird_ за втори път ти казвам, че аз не говоря за броя починали, а за % на починалите от потвърдените. Дайте да я сравним Испания с Германия тогава, имат 2 пъти по-малко население, но бройката на починалите в Испания е 4 пъти повече.
Щом ти харесва така да сравняваш - ок.
Когато се говори за пандемия, която покосява най-вече възрастното население е редно да се отчита средната продължителност на живот в страната.
Испания - 83,3г
Италия- 83,2г.
Франция -82,5г.
UK -81,1г.
Германия- 80,9г.
България -74,8г.
Ако пандемията засягаше новородените, то водещи щяха да са страните с най-голяма раждаемост.......

# 18 847
  • София
Скрит текст:
Прощавайте,  по напред съм оставила препратка в която може да намерите информация за доста проведени интернационални легитимни клинични проучвания удобрени от Международен Научен Комитет по Озонетерапия (ISCO3).
Ето препратка към документ от ISCO3:
https://isco3.org/officialdocs/
В този документ ISCO3 (Международен научен комитет по озонотерапия) взе предвид, че СЗО официално призна, че „понастоящем няма ваксини или специфични фармацевтични лечения за COVID-19“.  Така че този документ предлага принос в борбата с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия, изключително базирана на научно достъпни данни, както е обяснено подробно в този документ.

При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....
Скрит текст:
"Проблемът" е че не е доказана ползата от този похват, както и не е определена безопасността.
Потърсете в нета как се налага медицински стандарт и колко проучвания са необходими.
Както и легитимно клинично проучване, а не "медицински доклад" за единичен пациент за употребата на озонотерапия.

Sparkles, нагревките и досега се използват под една или друга форма в медицината, в частност при физиотерапиите.

Grinning Grinning Grinning
"международен научен комитет по озонотерапия" не е регулаторен орган. Такива са EMA, FDA и други подобни.

Remdesivir също не е одобрен от изброените от теб за лечение на корона.

Понякога се чудя защо се хващам да обяснявам ама... айде.
Ремдесевир е в процес на изпитване. И ще бъде одобрен от изброените от мен ако се потвърдят очакванията за ефективността и безопасността му.

# 18 848
  • На остров
Много ми е мъчно за Видин и за това как някак си остават встрани. Защо не се пренасочат ресурси там се чудя.

Интензивните легла в Швеция са малко над 1000, това което Пюр беше казала тогава се отнасяше по принцип преди Ковид. Днес не съм гледала новини но последно като гледах около 20 процента беше свободна леглова база в интезивното. На някои места има много пациенти на други малко.

Статията която Лейди пусна е много хубава е ясно пише защо не може да се сравняват различни страни.

# 18 849
  • София
Значи в София огнището почти изчезна? А Беларус тепърва ще си чакат пика, нали не очаквате от тоталитарна държава някакви верни данни?
Нашите управници масово демонстрират тоталитарно мислене и поведение. Значи и при нас резултатите са под въпрос.

# 18 850
  • Bulgaria

духът от бутилката е изпуснат вече. Разширява се кръга на отделенията със заразен персонал. Оттам нататък. ....

Как няма да е изпуснат? Колко време вече си прехвърлят топката и се чудят какво да правят? Болницата си функционирала, не били заразени всички отделения. Докога? Хирургия, АГ с положителен персонал, две отделения затворени. Сега и заразен дом за деца... На призивите за помощ от медицински лица никой не е отговорил, разбира се. Нека се включат и хората от Видин с повече информация относно положението там.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 19:23 от MK_

# 18 851
  • София
За всички, които се възхищават от начина, по който Беларус се справя с коронавируса - ценни съвети от президента Александър Лукашенко, които могат да следват:
Паниката няма да помогне, обясни той. Има и алтернативи и те не се свеждат само до честото миене на ръце, продължи държавният глава.
Например ще помогне, ако човек "закусва, обядва и вечеря навреме". Помага и пиенето на водка. "А съм човек, който не пие, но в последно време на шега казвам, че с водка не трябва само да се мият ръце, но и, навярно, 40-50 г чист спирт на ден тровят този вирус. Но не на работа."
"Китайците ни подсказаха, че вирусът не издържа при температура над 60 градуса. Това означава, че ако човек ходи на "суха" (финландска) сауна "два-три пъти в седмицата", би помогнало, продължи лидерът.

от ТУК, има и видео с тези ценни указания
Заразените и починали в Беларус са толкова, колкото е казал този веселяк - а колко са точно едва ли някой ще разбере, не и докато на власт не дойдат политическите му противници.

# 18 852
  • тук-там
Нашите управници масово демонстрират тоталитарно мислене и поведение. Значи и при нас резултатите са под въпрос.

Има ли някой, който още се съмнява?
Парите свършиха. Сега си оправдават прогнозите за пик-а и "драконовските" мерки.  От другата седмица ще почнат да намаляват и ще вдигнат ИП. После.... кой откъде е!

# 18 853
Аз не смятам смъртност, просто хората не вярват, как е възможно в Беларус да има само 89 починали и 14000 потвърдени и че те лъжат. Еми има и други такива страни - Сингапур, Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман, Исландия, Гана?
От тези на никои не можело да се вярва, от Третия свят са и лъжат. Само на Исландия, но и тя, и НЗ са островни държави и затова нямали инвазия, трудно се стигало дотам (този извод в 21 век ме удиви). И още нещо имаше за тези държави, което не ги прави надеждни, но не помня какво беше, просто трудно влизам в тези черногледи коловози.
Значи, реални са Италия, Франция, Испания, САЩ. Там, където се рипортват много заразени и починали. И няма значение, че починалите там се броят както дойде, стъкмистика и т.н. И че се тества много също няма значение.
Вирусът трябва да е много страшен и точка.

# 18 854
  • София
Къде ги дават?

Общи условия

Активация на акаунт