COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 19 080
Бързате от Великден, макар че излезна подозрителна ромка днес...
На 17ти беше голямото изнасяне, на 19ти евентуалните трапези. Това са 11-13 дни!
Колко още да го чакаме великденския мор? А този от Цветница?
Добре, че след Гергьовден няма големи семейни празници... че иначе има да си чакаме...

# 19 081
  • София
Лъвица, да, но не всички ги проверяват така. Майка ми я провериха точно нула пъти, но тя не си е помислила да си наруши карантината. Като цяло е сложен въпросът. Но аз друго се чудя. Добре, някой нарушава карантината, но кой му се връзва да се среща с него, при положение, че знае къде е бил и е под карантина? Затова и казвам, че ако не се пази човек сам, не може да разчита друг да го опази.
Скрит текст:
Skrekkelig, защо да ни чипират с ваксина срещу корона, като може с диф, тет, кок? Много по-лесно би било. Joy

Casa, не, моята логика е точно обратната. Оставяме хората да живеят, работят, пътуват. Спазва се дистанция, носи се маска на закрито, не си пипаш лицето, миеш си ръцете. Иначе трябва да спрем да живеем.

Ако знаеш, няма да се вържеш, ама... Ето, говоря си аз с един познат по телефона днеска. Отдавна не се бяхме виждали, но се чуваме се два-три пъти в седмицата и последният път смотолеви, че и той изкарал короната. Бил месец в карантина, и жената и децата и те болни. Не е бил в чужбина, най-вероятно се е заразил в работата. Ако този човек беше решил, можеше да се видим и нямаше да разбера, че е болен или в карантина.

Но съм съгласна, че въпросът е комплексен. Затова се пазя, доколкото зависи от мене, и си преценявам рисковете, когато реша да ги поемам. Но знам, че само някаква част зависи от мен и колкото и да си отговорен за себе си, все някой друг може да те изтреска отзад, докато си чакаш на червен светофар... Но, това и да го мисля, все тая, та гледам да не се товаря излишно с неща, върху които имам много малък контрол.

# 19 082
  • Street of Dreams
Какво значение има защо Пеевски е направил дарение и дали ще му се преспадне нещо? Познавам много хора, които го правят, но дарението си остава дарение - парите нямат миризма и идват точно навреме. По-добре да не беше го правил или кое ви дразни? Останалите милионери не го правят например и не са ви трън в очите. На всичко намирате лошото.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 00:08 от OnDiNe_

# 19 083
Гледам сега цифрите на Норвегия.
98 настанени в болница. Това е най-ниската бройка от 18 март насам.
Затова ли станаха такива оптимисти да пускат хората по 50 да се събират?

# 19 084
Ох, Фани, не знам откъде съм, обаче да си мисли някой, че риска от зараза с вирус, който се предава чрез капки, може да бъде нулиран, значи просто си живее в някаква фантазия. Иначе според мен също е трябвало от авиокомпанията да уведомят летището за въпросната жена и да се викне линейка. Не знаем защо не е направено, тече проверка в момента, кой знае какво ще излезе накрая.

Casa, мен ако ме питаш, трябва да се махнат доста от ограниченията и да живеем до колкото може нормално. Другият вариант за дългосрочна алтернатива не става. И казах, че трябва аз да съм глупава, за да си мисля, че съм в безопасност в самолета. А не че някой е глупав, за да ползва самолет, метро, трамвай и т. н.
И какви са ограниченията? Защо не живееш нормално? Изобщо в България ли живееш? А с изказването “ аз трябва да съм много глупава да... ... е ясно какво  искаш да кажеш за останалите.  Няма нужда от тълкуване Simple Smile

# 19 085
Според мен са много добре и вече започват с експериментите тип "проба-грешка". Някой ден и ние така ама кога е друг въпрос. При нас ще е по-скоро "разрешиха 50 събраха се 500".

# 19 086
Casa, да, точно така, всеки, който се качва в превозно средство, би трябвало да е наясно, че има опасност да се зарази(не само с корона). И да, всеки си поема риска. И наистина няма нужда от тълкуване.

Не, не живея в България. Говоря за ограниченията като цяло навсякъде.

# 19 087
  • На остров
Този Делян Пеевски, който е дарил толкова пари от депутатски заплати ли ги е спестил или има частен бизнес ?
Похвално е за дарението, дано се използва целево.

# 19 088
Не виждам в държавите наистина да има желание за лечение и неразпространение на вируса.Завърналата се болна от Нидерландия още от там е била зле.В самолета и дали кислородна маска.Сега вече е в критично състояние.Там като е тръгнала от Хага до летището в Амстердам,после в самолета и накрая у нас е поставила в риск сума ти народ.Чудя се нашите власти ще уведомят ли работодателят и колегите на жената в Хага да си имат едно на ум?Може да стане огнище на раб.място.Май на никой не му пука.

# 19 089
  • София
Скрит текст:
Сега ще разберем покрай Първи май и Гергьовден какви ще са последствията. Почти цяла седмица аху-иху, а около петнайсти ще излязат резултатите.
А от Великден кога?

Мина вече Великден. В плевенския завод. От шивачката мюсюлманка.
Линк пускан ли е?
За шивачката
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/izvinenie-kam-nul … q-varne-na-rabota

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 01:04 от Не се сърди, човече

# 19 090
Casa, да, точно така, всеки, който се качва в превозно средство, би трябвало да е наясно, че има опасност да се зарази(не само с корона). И да, всеки си поема риска. И наистина няма нужда от тълкуване.

Не, не живея в България. Говоря за ограниченията като цяло навсякъде.

Ааа “като цяло”, кажи “ като цяло”  и не “като цяло” при теб какви са?  Ние такива нямаме. Заповядай.

Най-неприятно е за учениците и завършващите. Те могат да се оплакват.

# 19 091
Според мен са много добре и вече започват с експериментите тип "проба-грешка". Някой ден и ние така ама кога е друг въпрос. При нас ще е по-скоро "разрешиха 50 събраха се 500".

И още една добра новина. Централното Статистическо Бюро е изчислило, че откакто пандемията е настъпила, в Норвегия умират по-малко хора от обикновеното за този период в годината.
В други държави като Франция, Испания, Швеция, Белгия и Нидерландия умират много повече от обичайното за този период от годината.
Норвежците са някакви полубогове или какво? Satisfied За България има ли такива данни - каква е смъртността сега в сравнение със смъртността по това време на годината в предишни години?

# 19 092
Пеевски и на мен ми прави добро впечатление. Да, определено никога не съм го харесвала и съм като всички тук мислеща за него, но... колко бизнесмени имаме богати (Доган, Костов, Минев и др) не съм чула да са дали нещо. Той може и крадени пари да дава (наши дето се казва) , ама можеше и само с някакви 100х да мине нали?  Не знам защо го прави (съвест, съжаление, съпричастност) , но е важно, че го прави и в момента другото не ме интересува. Другите къде са? Та ние имаме доста милиардери за тази малка страна. За милионери да не говорим. Останалите сме да изкараме месеца повечето, но.. имаме богати българи, които лев не дадоха, а пенсионери си дариха цялата пенсийка без дори да си оставят лев за месеца.

За самолетната идилия , тази жена не знам коя по ред е вече пътувала в самолет болна и минала после проверки и т.н. Не знам, но хората имат застраховки при летене и това, че са заразени в самолета , постъпили в болница , че и после с проблеми ...като нищо могат да съдят авиокомпаниите. Юрист, ако има да каже, но мисля, че ще има такива дела. Та те за един хотел, че столът се клати са се жалвали и искали парите за почивките тук, това хотелиери го разправяха как са ги изнудвали в предаване, та за зараза и болест.... ами доста скъпо ще им излезе на някои си мисля.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 00:59 от Анонимен

# 19 093
Започнете да гледате хубавите неща на страната, не само лошата. Представям си, колко психясали хора, ще излязат от тази криза. Смятам,че ще са повече и от жертвите, но тепърва ще го видим това.

Една проста справка направена в https://www.worldometers.info/coronavirus/

Вчера в Европа е имало 730,548 активни случаи и 483,885 излекувани.
Днес в Европа има 734,047 активни случаи и 503,695 излекувани.
В тези цифри влиза Русия(която не е изцяло в Европа) и скритите излекувани на Великобритания и Холандия, т.е. цифрата на активните, дори е по малка, но айде с тази да я смятаме. Ако нещата вървят с това темпо, след макс две седмици излекуваните в Европа ще са повече от активните случаи.

# 19 094
  • София
Скрит текст:

И още една добра новина. Централното Статистическо Бюро е изчислило, че откакто пандемията е настъпила, в Норвегия умират по-малко хора от обикновеното за този период в годината.
В други държави като Франция, Испания, Швеция, Белгия и Нидерландия умират много повече от обичайното за този период от годината.
Норвежците са някакви полубогове или какво? Satisfied За България има ли такива данни - каква е смъртността сега в сравнение със смъртността по това време на годината в предишни години?
Да намаляла е смъртността в България с 10%

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 00:59 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт