COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 617
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 140
  • София
Според мен, случващото се във Видин е показателно колко са ефективни мерките.
До края на месеца всички ограничения ще отпаднат. Може би така ще е по-добре. Който има късмет, ще го изкара без проблем.

# 19 141
  • София
Скрит текст:
Aз намерих това интервю: https://bnr.bg/post/101267822
съм си точно в рисковата група, жуля си аспиринче и чесънче и така смятам да се антикоагулирам ... на ракията съм ѝ дал пауза.
Тъкмо човек да си помисли, че може да не е в рисковите групи и се оказва кръвна група А. Smiley
Леко наднормено тегло около 100кг, пък и пушач, кръвно си имам, групата е същата. От новините днес разбрахме, че са подновили тренировките по футбол в Англия - всички с маски на групи по 5 човека, строго забранено е да се плюе по терена - представяте ли си какви мъка са това?

Това за кръвните групи отдавна се върти. И аз съм А+. Човек без рисков фактор едва ли съществува. Pehoko, някъде пък говореха, че пушачите по-трудно ги хващало. Така че може и плюс да ти е Wink

# 19 142

Тъкмо човек да си помисли, че може да не е в рисковите групи и се оказва кръвна група А. Smiley
Офф и аз, и аз(( Тъкмо това си мислех, като четох за тази група. То нормално е донякъде да са повече поразени, защото май е най-масова. Тези с АВ сигурно са най-добре, те са най-малко (поне така знам)
 Той баща ми виноват и ми я е предал, майка ми аристократка с нейната. Направо ..как пък не можах и аз да съм по-така...Дали  има значение дали си А + или А- не стана ясно.
Все съм ощетена значи, пфууу, и с кръвна група нямам късмет((

Не се вайкай! Аз съм" привилигерована", с АВ+ съм. Но пък съм имуносупресирана Joy Няма пълно щастие, та споко, хахаха

# 19 143
Софийското огнище като че ли затихва. Само 11 случая са от София, останалите са от други градове.

Двама човека, които са били в тежко състояние, са били лекувани с кръвна плазма и двамата тази сутрин са се подобрили.

# 19 144
Скрит текст:

Тези хора от старческите домове, обикновено не ходят в болници - домовете си имат лекари, които ги посещават. Стигне ли възрастен човек до болница...нещата не са розови....А пък ако от болница се върне заразен, егати и септиката, егати и антисептиката - персоналът в тези болници трбява да си изяде дипломите.

Понякога отиват в болница. В Норвегия има един такъв случай на един дядо, отишъл да се лекува за друго в болница, там се заразил и като се върнал заразил и много други в старческия дом и много от тях умрели. Не помня дали и дядото умря, но от старческия дом критикували болницата, че не били взели мерки. Това в началото на кризата, още преди да се въведат строгите мерки.
Не всичко може да се излекува в старческия дом. Понякога отиват в болница.

Това е ясно, понякога се налага да отиват в болница. Но при сегашното положение на нещата, когато ври и кипи заради тази Корона, да изпишат стар човек заразен с Корона, е кощунство. Но какво ли се чудя - у нас в България, 150 души медицински персонал е болен, то те са половината от тези, които са настанени в болници. Какъв парадокс - хората, които са настанени в болници, са 350 човека, в това число и заразеният медицински персонал 150 души, които така и така са си в болници....чудничко просто.

Моето предположение е, че човекът е изписан преди да прояви симптоми. Или медицинският персонал е неглижирал задължението си и го е изписал със симптоми без да го тества. Ужасно е, че толкова медицински персонал се е разболял.

1. Няма защитни облекла.
2. Не се ползват правилно.
3. На медицинския персонал със симптоми не му пука и си работи с пациенти.
4. Друго?

# 19 145
# 19 146
  • София
Татяна Дончева в "Тук и сега" със Светла Петрова. Коментира отпадането на извънредното положение и вкарването на мерките в закон.
https://youtu.be/QG1gNVaoqOc

# 19 147
Мерките за мен са достатъчни , ако изпълнението и контролът по изпълнението им е ефективен. И да има пълен локдаун ,ако няма кой да следи рисковите няма смисъл.
Във Видин ако говорим ,ако на лекари трябва да им се обяснява ,че трябва да ползват ЛПС, какво са виновни мерките ?!

# 19 148
Кура булгара, от къде е тази информация, че се възстановяват напълно? Точно обратното, за съжаление. Дори Мутафчийски го обяви официално след като са направили контролен преглед на част от излекуваните и изписаните от нашите болници.
Корейците обясняват защо оздравели от COVID-19 имат позитивен PCR
https://clubz.bg/97987-korejcite_obqsnqvat_zashto_ozdraveli_ot_c … zitiven_pcr%C2%A0

Мъртви" вирусни частици са причина за позитивния тест на оздравели от COVID-19?
https://clubz.bg/97987-korejcite_obqsnqvat_zashto_ozdraveli_ot_c … zitiven_pcr%C2%A0
Цитат
Южнокорейски здравни експерти заявиха, че оздравели пациенти може да имат отново позитивен PCR тест заради следи от вирусни фрагменти.

Общо 277 души, които са се възстановили след COVID-19, отново са дали положителни резултати. От Централния клиничен комитет за контрол върху новопоявяващи се болести заявиха, че в тези случаи не се касае за жив, активен вирус, което опровергава теориите за реактивиране на вируса и реинфекция. Според тях фрагменти от вируса остават в организма и се откриват от теста. Този PCR тест е толкова чувствителен, че улавя и малко количество вирусна РНК,  дори след като човекът се е възстановил от COVID-19.
...

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 10:19 от hristoslav2

# 19 149
  • При семейството си
Според мен, случващото се във Видин е показателно колко са ефективни мерките.
До края на месеца всички ограничения ще отпаднат. Може би така ще е по-добре. Който има късмет, ще го изкара без проблем.

Случващото се във Видин е показателно, че усилията/мерките трябва да се насочат към най-уязвимите, бедните, дори необразованите групи в обществото. Че много повече усилия трябва да се насочат към, да ги наречем, медицинските мерки (карантиниране, проследяване, тестване, реорганизации и подпомагане на болнични заведения), всички други мерки само забавят, облекчават, но не решават борбата с вируса. Жалко за този отдавна забравен от всички район в България.

# 19 150
Южнокорейските учени са стигнали до извода, че пациенти, за които се е смятало, че са се разболели повторно от COVID-19, просто са дали "фалшива положителна проба". Няма реинфекции!

Това дава изключително големи надежди за дългосрочен имунитет. Учените бяха много притеснени от възможността преболедувалите да се разболяват повторно, при това толкова скоро след като първоначално са заболели.

https://twitter.com/ProfKarolSikora/status/1255754983993159680?f … qyF5KCKQhqS4hNUHk

От седмици е ясно, че корейците просто вдигнаха шум. Каква реинфекция 2-3 дни след негативен тест. И идиот би се сетил, че е проблем на тестването.

# 19 151
Е да, ама те имаха и симптоми повторно (или поне част от тях).

# 19 152
  • София
Мерките за мен са достатъчни , ако изпълнението и контролът по изпълнението им е ефективен. И да има пълен локдаун ,ако няма кой да следи рисковите няма смисъл.
Във Видин ако говорим ,ако на лекари трябва да им се обяснява ,че трябва да ползват ЛПС, какво са виновни мерките ?!

Щабът рече, че лекарите не носят маските и всички са готови да ги разпънат на кръст. Но защитни облекла там получиха СЛЕД зададен от някаква журналистка въпрос. Защитните им облекла бяха с обяснителна инструкция на поне 80 години и то срещу химическа защита, а ръкавиците абсолютно негодни за работа с инжекции или каквото и да било.

# 19 153
  • София
По острови съм забелязала, ча акъл много не вирее.
Soft, като Японците, нали. Ряпа ядат и мигат на парцали. 😂😂

Японците наистина са изключение, както сред островите, така и сред азиатците.

За акъл не знам, ама винаги остават малко повечко живи по островите.
Географията ги спасява от войни, сега им помага за епидемията ... пък нека да са "глупави"  - уж.
А ние сме "екстра", щото не сме остров, а кръстопът  и баш на Балканите сме се заринали с интелект отвсякъде

Да, бе много спасяват островите от войни. На японците, както са на остров, така им пуснаха 2 атомни бомби. На острови се дебаркира и се завладяват без никакъв проблем. Няма незавладян остров.

# 19 154
Не ги мислете, ще имат много смъртни накуп, а не разтеглени във времето. И впрочем там смъртността е висока в емигрантските групи от близкия изток и Азия. Както и старческите домове. За добро или лошо, шведите са най практичния и суров народ откъм отношение към живота и смъртта.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 14:55 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт