COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 617
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 125
Скрит текст:
Aз намерих това интервю: https://bnr.bg/post/101267822
съм си точно в рисковата група, жуля си аспиринче и чесънче и така смятам да се антикоагулирам ... на ракията съм ѝ дал пауза.

Тъкмо човек да си помисли, че може да не е в рисковите групи и се оказва кръвна група А. Smiley
Леко наднормено тегло около 100кг, пък и пушач, кръвно си имам, групата е същата.
От новините днес разбрахме, че са подновили тренировките по футбол в Англия - всички с маски на групи по 5 човека, строго забранено е да се плюе по терена - представяте ли си какви мъка са това?
От кои новини?
Висшата лига се надява да възобнови сезона на 8 юни, което ще наложи играчите да бъдат отново на тренировка от 18 май. Топ клубовете ще се срещнат в петък, за да обсъдят възможностите за рестарт.
https://www.bbc.co.uk/sport/football/52493894

# 19 126
  • Bulgaria

Тъкмо човек да си помисли, че може да не е в рисковите групи и се оказва кръвна група А. Smiley
Офф и аз, и аз(( Тъкмо това си мислех, като четох за тази група. То нормално е донякъде да са повече поразени, защото май е най-масова. Тези с АВ сигурно са най-добре, те са най-малко (поне така знам)
 Той баща ми виноват и ми я е предал, майка ми аристократка с нейната. Направо ..как пък не можах и аз да съм по-така...Дали  има значение дали си А + или А- не стана ясно.
Все съм ощетена значи, пфууу, и с кръвна група нямам късмет((

При нас е най-масова, а при китайците не е. Всъщност това проучване първоначално тръгна от тях и още тогава те обявиха, че кръвна група А е най-разпространената сред заразените в две болници, но пък в трета не било така. Кръвна група 0 била значително по-малко разпространена, а там е най-масовата и затова са приели, че хората с 0 са по-малко възприемчиви на вируса. Но проучването им е сред сравнително малко хора и учените го подлагат на съмнение на онзи етап.

https://www.scmp.com/news/china/society/article/3075567/people-b … virus-china-study

Ето тук кръвните групи по държави:
https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_type_distribution_by_country

# 19 127
# 19 128
Странно, защото в тукашната преса няма нищо такова... Утре е конферентната връзка м/у клубовете от премиа лигата и там ще решават дали изобщо ще има сезон, възстановяване на тренировки и условия....

# 19 129
Meredith_Grey,

Определения за шамани, недостоверна информация и подобни в случая се очкват да дойдат само някъде от МЗ, нали все пак има споразумение със СЗО. Все пак, точно от там трябва да се обърне внимание. Длъжни са обърнат внимание и да се обсъдят възможностите за приложение на метода  и дума е на Здравния министър и МП защото имаме обявена пандемия, имаме проведени клинични изследвания и доказано ефективен метод. Ежедневно се дават примери с други страни и сравнения с тях. Този случай не е по различен. Не заблуждавайте вие хората.

Ето тук малко информация за ползите от кислородни терапии и едни "шамани" с откритие спечелило нобелова награда за медицина през 2019г и още малко инфо.
Скрит текст:
Озонотерапията е един от методите за лечение, при който се използва медицински кислород с 99,99% чистота.

За водещото антибактериално, противовирусно и животоспасяващо действие на кислорода в тежката епидемиологична обстановка той е необходимост при овладяването на тежките състояния.

За неговата терапевтична ефективност говори спечелването на Нобеловата награда за медицина през 2019 г. от Питър Ратклиф, Грег Семенца и Уилям Каелин за откритието – „Как клетките реагират на кислорода“. Шведската академия на науките обяви, че техните „елегантни“ открития водят до откривани на терапии срещу анемии, инфекции и дори рак.

Едно от първите научни доказателства за връзката на раковите заболявания с кислородното насищане в клетките е установено от Д-р Ото Варбург, носител на Нобелова награда за медицина и физиология. Дословно представено той отбелязва:
Първата причина за рак се крие в смяната на нормалното кислородно дишане на клетките с анаеробно /некислородно/ дишане.

Ракът е защитен механизъм на клетките в човешкото тяло, които са принудени да оцелеят в кисела среда, без кислород. Нормални клетки с намалено кислородно насищане под 35% могат да дегенерират в ракови само за два дни.

С една дума, липсата на кислород в клетките и тъканите води до тежки здравни проблеми и заболявания, отбелязват световни експерти.

Научните изследвания доказват, че ниското кислородно съдържание на клетъчно ниво води до бързо натрупване на изключително опасните свободни радикали, токсини и метаболитни отрови, които създават условия за развитие на различни типове патогенни реакции и отклонения, нарастване броя на бактерии и вируси и т.н. Това от своя страна предизвиква редица отново силни, вече вторични реакции, водещи в крайна сметка до изключително тежки комплексни заболявания, от което най-сериозното е рака. В този момент последиците от тези реакции са свързани с критичната епидемиологична обстановка в целият свят.

Друго изследване показва успешното прилагане на модифициран кислород за унищожаване на инфекции и най-вече при такава почти нелечима бактерия като Стафилококус ауреус. Резултатите са представени от изследователи пред Националната среща на Американското химическо дружество.

Това кратко изложение, взето от страниците на Био доктор в интернет, показва незаменимите терапевтични възможности на кислорода. Проблемът е в невъзможността му изцяло да проникне в кръвоносната система и оттам – до всеки орган и клетка.

Целта на озонотерапията е да подпомогне кислородния обмен в клетките и тъканите, без да нарушава хармоничното взаимодействие на окислителните процеси и антиоксидантната защита в тях. При необходимост се препоръчва по време на терапевтичните курсове приемането на антиоксидантни храни и добавки, витамини С, А и Е.

Озонът има изключително висок окислително-възстановителен потенциал. Оказва силно антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Това се изразява с противовъзпалителен, имуностимулиращ и имуномодулиращ ефект. Усилва микроциркулацията и обмяната на веществата, възстановява нарушения метаболизъм за разграждане на мастните клетки (липиди) и активира системата за антиоксидантна защита. Приложен в по-високи концентрации, озонът действа дезинфектиращо, средните дози премахват възпаленията, копирайки и болковата симптоматика, а ниските подпомагат оздравителните процеси.

Не ми пречат определения и подмятания - най-лесно е така. Писах достатъчно по напред и още малко ще добавя - моля не ме обнинявайте, че заблуждавам хората.

Към момента заблуждение то идва от НОЩ, метода не е вреден. Не е вярно че на лекарите в САЩ не се препоръчва да прилагат Озонотерапия към лечение на Ковид.
От СЗО няма такава информация.

Правителството и Здравните власти на Италия разрешават приложението на Озонотерапията, приложението е доказано ефективно. Спасен са живот е добра новина, предвид до скорошния статистическия пример на Италия за нарастваща смъртност.

Всичко добро и бъдете здрава!
Mask
Скрит текст:
Скрит текст:
Прощавайте,  по напред съм оставила препратка в която може да намерите информация за доста проведени интернационални легитимни клинични проучвания удобрени от Международен Научен Комитет по Озонетерапия (ISCO3).
Ето препратка към документ от ISCO3:
https://isco3.org/officialdocs/
В този документ ISCO3 (Международен научен комитет по озонотерапия) взе предвид, че СЗО официално призна, че „понастоящем няма ваксини или специфични фармацевтични лечения за COVID-19“.  Така че този документ предлага принос в борбата с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия, изключително базирана на научно достъпни данни, както е обяснено подробно в този документ.

При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....

"Проблемът" е че не е доказана ползата от този похват, както и не е определена безопасността.
Потърсете в нета как се налага медицински стандарт и колко проучвания са необходими.
Както и легитимно клинично проучване, а не "медицински доклад" за единичен пациент за употребата на озонотерапия.

Sparkles, нагревките и досега се използват под една или друга форма в медицината, в частност при физиотерапиите.

Grinning Grinning Grinning
"международен научен комитет по озонотерапия" не е регулаторен орган. Такива са EMA, FDA и други подобни.
Разбира се, EMA, FDA  и други подобни са регулаторни органи и нито един от тях към момента не е обявил приложението на Озонотерапията като неефективно или вредно, и към момента е приложима в САЩ и много други страни, защото СЗО призова „страните да предприемат спешни и агресивни действия
" в борбата с пандемията и заявяви, че „това не е просто криза в общественото здравеопазване, а криза, която ще докосне всеки сектор - така, че всеки сектор и всеки индивид трябва да участват в борбата.".
.
Колкото до ISCO3, като част от световния здравен сектор, по горе споменатия документ, представя техния принос за борба с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия,  изцяло базирана на научно достъпни данни, в подробни обяснения..
Така, че Генерал Мутафчийски вероятно е получил фейк нюз, защото не ни се иска да вярваме, че началник НОЩ, се опитва да възпрепядства една възможност за спасение от това неприятно за всички положение ..

Мисля че прочетох,С. Македония се включват в битката с приложетие на Озонотерапия. Ще следим Simple Smile

И разбира се никой не очаква, който и да е регулаторен орган да признае Озонотерапията, евтина терапия, нищо общо с ваксини или специфични фармацевтични лечения...И тъй като реално няма печалба, си остава алтернативно лечение, практикувано в над 50 страни, от повечеп от 26 000 здравни професионалисти.

MoneyMask

Вярвайте на каквото искате, лекувайте се с каквото си прецените.
Не заблужадавайте хората, че нещо е безопасно, след като не е доказано, че е. Световен здравен сектор и базирана на научно достъпни данни са любими фрази на всички шамани.
Това няма никаква медицинска стойност.

zari65, какво ви отърва на вас не знам. Ремдесевир се дава на пациенти, включени в клиничните проучвания. Тези клинични проучвания се основават на дизайн одобрен от съответния регулатор, от етични комисии и пр.
Ако имате някакви други терзания, те са си за вас.

Аз лично постнах информация за развитието на проучването за ремдесевир. После е постнато инфо за ваксината на АстраЗенека. Но разбира се това не е толкова интересно, колкото да се правим на фейк експерти в нета Simple Smile И озонотерапията Simple Smile))

Смятам да спра да губя време в тази тема (все още се чудя на търпението на част от хората в час с материята), ще е по-добре да си останат само експертите по всичкология Simple Smile И да се просвещават взаимно. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 13:48 от Анонимен

# 19 130
  • Мадрид / София
Взех да се питам, остана ли нейде по света университет/институт, лаборатория, болница,
дето да не "създаде" ваксина за вируса?
То през ден, през два някой разработил такава...
Голямо състезание, само че финалът ще е поне след няколко години
и кой ще стигне до него... може би никой...
Я камилата, я камиларя...
Този, който спечели състезанието ще има икономическа изгода, затова и всичката надпревара.

# 19 131
  • София
Голяма драма стана с излезлия пациент с деменцията. Човекът е с деменция, там вече нищо не е както трябва. В това състояние е като дете, което си прави каквото си иска и не слуша, трябва заключен ли да го държат?

# 19 132
А Витоша не е официално отворена. Или съм пропуснала нещо?

Не е позволено ходенето на Витоша. Вчера за пръв път отидохме двамата със сина ми до Борисовата градина (частта на квартал Изток) с колела. На определени места седяха охранители, които връщаха хора без деца. Има маршрут и ако не спазваш посоката учтиво те молят да обърнеш и да спазваш. Имаше много малко хора. Искахме да продължим под мостчето до езерото с Лилите, но не ни пуснаха.

# 19 133
Какъв ли е най-вероятния начин на заразата? Допир до повърхност или аерозолите от близко отстояние?
Защото аптекарките в две аптеки в които купувам, всеки ден с клиенти работят, на метър една от друга, и от клиента също. Продавачката в кварталния плодзеленчук търпи клиентите близо до нея да избират марули, банани, но не се е заразила. Дори ми казва: "От кого да се пазя, кой е болен?"

http://www.moreto.net/novini.php?n=418552

# 19 134
  • София
Южнокорейските учени са стигнали до извода, че пациенти, за които се е смятало, че са се разболели повторно от COVID-19, просто са дали "фалшива положителна проба". Няма реинфекции!

Това дава изключително големи надежди за дългосрочен имунитет. Учените бяха много притеснени от възможността преболедувалите да се разболяват повторно, при това толкова скоро след като първоначално са заболели.

https://twitter.com/ProfKarolSikora/status/1255754983993159680?f … qyF5KCKQhqS4hNUHk

# 19 135
  • София
Институтът Робърт Кох препоръчал да има ограничено, а не масово тестване в Германия. Генералът толкова гордо го казва, все едно у нас някога е имало масото тестване.

# 19 136
  • София
При равни други условия трябва да се случват и двете тествания.

# 19 137
  • София
Много се надявам слънцето и топлото време да намалят разпространението на вируса, щото смешните мерки и абсурдно малкото тестване няма да ни спасят. Имаме късмет с идването на лятото

# 19 138
Бързате от Великден, макар че излезна подозрителна ромка днес...
На 17ти беше голямото изнасяне, на 19ти евентуалните трапези. Това са 11-13 дни!
Колко още да го чакаме великденския мор? А този от Цветница?
Добре, че след Гергьовден няма големи семейни празници... че иначе има да си чакаме...

11-13 дни са, да. Обаче инкубационният период е между 2-14 дена. Все пак трябва да стигне и до тези, които ще развият тежко вируса. Щото сега може да е стигнал само до тези, чийто симптоми са лек гърлобол, на който да не се обърне внимание.

# 19 139
Аз се ориентирам по сериозно критичните,но се надявам да ги оправят с преливане на плазма.
Иначе българския сценарий се различава от италианския по редица критерии.  И скоро вместо да ни пазят всички по малко , трябва да се концентрират към карантинираните, защото не може заради някаква ромска сбирка да ни вменяват вина за неспазване на мерките на всички.

Общи условия

Активация на акаунт