COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 819
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 590
  • Bulgaria
Никакво Бергамо не се заформя очевидно.

Кое му е очевидното? Че явно виждаме различни неща.

# 19 591
Скрит текст:
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad
Нещо не разбирам, но явно си е мой проблем - значи насила можем да затваряме ресторанти, паркове и т.н. в името на "справяне" с вируса, но не можем да изпратим медицински персонал в нуждаещ се район... А иначе имаме и Национална Здравна Стратегия......

Сравнявате несравними неща. Не, държавата няма право да нарежда по време на демокрация кой къде да ходи и какво да работи. Тоя режим отмина. Да, хората са свободни, ако не искат - да не отидат. Свободни са и работата да си напуснат, ако решат и въобще да не се занимават. Все пак са хора де и отдавна не практикуваме захвърлянето на хора в трудови лагери, ако не са съгласни с нещо..и Слава Богу.

Добре де, ама ако не осигуриш персонал да лекува там хората, то хората ще плъзнат из други болници и тогава как ще ограничиш заразяването? Пък нали уж всички мерки са насочени в тази посока? Или ще е по-добре да се сложи здрава карантина и кой оцелее.....

Виж, аз не споря с теб на тема кое е правилно в 1 утопичен свят, в който нещата са черно-бели. Подкрепям, че чисто човешки (а и професионално, ако приемем, че медицинските работници са там по призвание) би било правилно да има доброволци, които да отидат. Както дадоха за пример върналите се от пенсия лекари в Испания и Италия. Това за мен е редното. НО..но..ноооооо, има една гадна истина и тя е, че голям % от тия хора са разочаровани. Никой напр не подкрепи протеста на сестрите. Мая си изгуби работата (нагласено), заради това и ептен никой не отиде (повечето сестри от страх, че и те ще я последват, а на хората извън гилдията просто не им пукаше). Лекари и сестри са неглежирани от много време, проблемите в здравната ни система не са от вчера и повярвай ми - точно това разочарование, натрупано с години, определено според мен би им повлиял на решението дали да доброволничат и да се пренесат в друг град, за да помагат. Нещата не са толкова прости, колкото ни се иска да са ..
Но не те подкрепям за това, че насила трябва да пращаш хора, които не искат да са там. Това е ептен нож с 2 остриета.

# 19 592
Япония изпраща Авиган на 43 страни.
Нещо май се говореше преди време, че и ние сме в кюпа. Знае ли се нещо сигурно?

Цитат
Japan sending Avigan to 43 countries for clinical trials

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20200501_13/

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:04 от bobby_me

# 19 593
Аз съм сигурна че в Италия и Испания тепърва ще се разследва какво се е случило и вярвайте ми, няма да са само закъснели мерки. Ще мине време, един ден ще стане ясно.
То и сега ври и кипи там. Ама не заради камиони с трупове, а заради сринат живот.
Тепърва ще идва страшното, ама някои хора си мислят, че само тук има хора, които задават въпроси. В грешка сте, тези които сочите сега и давате за пример, колко е страшно, колко жертви има, първи ще се надигнат и ще възроптаят, заради съсипаните икономики.
Заради какво ще роптаят? Че като влезе вирусът и при тях и ги предупредиха да се кротнат, те хукнаха по ски курортите и на мачове?

# 19 594
  • При семейството си
МК, тук не си съвсем права. Нито ти, която не ревеш за ресторантите, нито аз, която примерно рева за отварянето им (никога не съм го правила, но заради примера) можем реално и адекватно да помогнем за положението във Видин, освен да кажем финансово. В случая отговорността не е нито на тези “за”, нито на тези “против” мерките. Тук вече отговорността и намесата трябва да е на държавата, институциите и’.

# 19 595

Цитат
за Авиган отдавна се забрави.

# 19 596
Учени: Не можете да се заразите с коронавируса повторно
https://dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-ne-mozhete-da-se-zarazi … -povtorno-2224153

# 19 597
  • Bulgaria
МК, тук не си съвсем права. Нито ти, която не ревеш за ресторантите, нито аз, която примерно рева за отварянето им (никога не съм го правила, но заради примера) можем реално и адекватно да помогнем за положението във Видин, освен да кажем финансово. В случая отговорността не е нито на тези “за”, нито на тези “против” мерките. Тук вече отговорността и намесата трябва да е на държавата, институциите и’.

Аз не съм казала, че отговорността е на този или онзи в случая с Видин. Важното е, че никой не я поема и нищо не се случва, за се подобри тази ситуация.

# 19 598

Цитат
за Авиган отдавна се забрави.
Всъщност не е съвсем така. Точно днес чух по телевизията (не мога да съм конкретна), че голямо количество (каквото и да означа това) ще бъде дарено на България.

# 19 599
. Важното е, че никой не я поема и нищо не се случва, за се подобри тази ситуация.

И то ситуация, която е предвидима. Не може да  са очаквали, че ще пламне само София и готово. Все някакъв план трябва да са имали.

# 19 600
Всъщност не е съвсем така. Точно днес чух по телевизията (не мога да съм конкретна), че голямо количество (каквото и да означа това) ще бъде дарено на България.

Доколкото разбирам, всяка страна, заявила интерес и вероятно одобрена да участва в клиничните изпитания, ще получи количество за лечение на между 20 и 100 души. Така че 100 сигурно е максималното.
https://english.kyodonews.net/news/2020/05/08e02ff1a571-japan-to … rus-research.html

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:28 от Не се сърди, човече

# 19 601
  • Bulgaria
. Важното е, че никой не я поема и нищо не се случва, за се подобри тази ситуация.

И то ситуация, която е предвидима. Не може да  са очаквали, че ще пламне само София и готово. Все някакъв план трябва да са имали.

Единственото полезно в момента, което правят е да тестват /колко е масово и колко е достатъчно не знам/. А, колко е навременно не мога да твърдя. Комплексна е вината за изпусната ситуация там. Но най-малка вина имат хората и пациентите, които са имали нужда от друга медицинска помощ, а излизат жертви от цялата ситуация. Оттук нататък аз не виждам никакво решение на проблемите на Видин. На това му казвам престъпно бездействие.

# 19 602
Какво вайкане за Видин. А уж няма вирус и само ни лъжат. Да пратели лекари Joy Кой да пратят, то няма кой. Нали затова има ИП. Щото няма лекари. Вие си мислите, че са на килограм - 10 доктора тука, 5 - там. Пък и...не иде гинеколози или дерматолози да лекуват инфекциозни заболявания, вярно има протокол, ама...
Ми не иде, ама във Видин точно такива лекари+очен лекуват коронавирус.
Не виждам Видин в списъка да има болница с ковид отделение, поправете ако греша.
http://www.namrb.org/uploads/mapcovid.pdf
Иначе малка част от заразените попадат в болница - да кажем 1 от 20. За другите 19 само карантина и домашно лечение.
Няма специално отделение, приспособили са си една стара сграда. И какво като малък процент попадат в болница? Да не ги лекуват ли?

# 19 603
Без да навлизам в спора корона вирус срещу грип, имам въпрос - кога сме проследявали 300те смъртни случаи на ден в България? Да ги знаеш къде са, какви са им диагнозите, съпътстващите заболявания?
Не ги знаеш, защото всеки си има своята история на различно заболяване, време на протичане и смърт.

А сега са свързани един за друг от причинителя и лесно предават на други, това което носят.

4-5 пъти увеличение на смъртността за поне три развити страни ни се виждат маловажна цифра ли?

# 19 604
  • София
Не мога да разбера как за да се спасят от един вирус с 1% смъртност, някои хора са готови да седят заключени 2 години и после ваксинирани с ваксина от Бил Гейтс, който мечтае да намали световната популация. Вече се разкри, че компанията "Moderna", която прави ваксината, няма одобрена нито една такава досега. Психозата пречи на здравия разум...

Щом големите умове на бизнеса и науката по цял ден списват в бг мама, значи всичко е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт