COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 198
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 19 725
А защо си мислите, че НОЩ говори истината и само истината? Не твърдя, че лъжат, недейте да скачате, но както всяка медия може да манипулира информация, така и щаба може. Ако излезе и ви каже днес няма болни или са 3000, вие откъде сте на 100% сигурни, че е така?
И според мен брифингите отпадат, защото идва края на ИП, а и на Генерала му омръзна да е буфер между ББ и народа.

# 19 726
  • София
Най - сетне една добра новина. Време беше да се спрат тези брифинги. Сега да ходят да работят и ББ и министъра на здравеопазването да си поемат отговорностите, ако не могат и те да си ходят.

# 19 727
Прочетох информация, че в отделението в Сливен има още 7 позитивни медицински лица.

# 19 728
Който си е спазвал ограниченията ще продължи да го прави, който не е - пак тъй. Не вярвам брифингът да е вразумил народа. Остава страха ,че проблемът съществува .

# 19 729

Точно КПП за какво бяха?
В нашия 70 - хиляден град има 2 случая, в съседния 5- хиляден има 15. Те обаче могат да ходят навсякъде. А на мен ми беше трудно да отида да се погрижа за болната си  майка по Великден. Получих милостиня на КПП да отида да и сготвя, почистя, приготвя лекарства.
КПП-тата бяха за да ви спрат да идете и заразите(и потенциално убиете) болната си майка.
Просто е. 2ма са доказаните заразени - не е ясно колко още носители има, с които сте били в контакт или сте се разминали по улицата или в магазина.
Аз пътувах по здравословни причини в друга държава в края на януари, когато Европа още не беше пламнала. В последствие се оказа, че точно с нашия полет е имал друг, приблизително по същото време на съседния гейт, в който е имало заразени, а в последствие и още няколко души от полета са се заразили...
Може да съм се разминала с някои от тях или дори да сме ползвали същата тоалетна до гейта.
И какво предлагате, да я оставя да умре? Кой да се погрижи за нея?
А да, да я пратя в старчески дом!
А ако съм от Симитли с многото болни (15 на 5000  население)мога да отида при нея. Умно!!

# 19 730
  • Буркина Фасо
имаше интересно изказване с Волфганг Любке  по бТВ. за използване на спрей с антитела с/у короната.

# 19 731
Глупости, КПП не са за да не се заразяват възрастните хора по селата. Как ще ги предпазят след като ги оставиха без храна и лекарства като спряха междуградски транспорт. Голяма мисъл.
КПП са само за тормоз на гражданите и контрол кой къде ходи за марули или да работи

# 19 732
На фона на починала лекарка и доста локални огнища брифингите се спират. А когато имахме по 8 случая на ден имахме по шест брифинга на ден. Едно е да ги разредят, но да ги спрат точно сега е доста съмнително и явно има скрити мотиви да се държат хората не информирани.

# 19 733
Не съм срещала никой от Видин да пише в тази тема. В целия форум дори, не ми е попадал някой, да напише, че е от там. За да разкаже по-подробно за тези 133 случая общо за Видин.
Всички ли са от старческия дом Орешец? При безработица там, защо са в дом тези възрастни хора, а не при близките си?
Дори ломската фамилия не разнесе така мащабно заразата. Какво стана с Ломския пастор, който приеха в Монтана?

# 19 734
Цитат
Говориха за чували и труове, когато нещата бяха горе-долу обладяни. Сега вървим нагоре, има големи огнища, всеки ден се пали още и още. Решението за отхлабване на мерките е абсурдно. Но на народът му писна на принципа - щом не е в моята къща, майната им на другите. И явно това се отразява на политическите решения. Ако нещата загрубеят, Бойко и цялата пасмина около него трябва да си понесат последствията.
Дано, дано топлото време малко намали разпространението.
Този днес, който чете информация, дали може да спре да се хили докато съобщава за починали хора
Не разбирам, когато налагат мерки - диктаторска пасмина, която нарушва правата ни и трябва да отидат на съд, когато падат мерки, пак са виновни, ако нещо се случи и пак са безотговорна пасмина.
Излиза генерала сутрин, бил всявал страх и паника, не излиза генерала сутрин, целта е да ни дезинформират.
Защо не погледнем себе си? Разбирам, липсата на доверие към управлението, разбирам желанието на някои от политичеките среди да има провали, разбирам манипулациите, които ни прилагат, но не разбирам непрекъснатото недоволство, нито на ходещите по 10 км дневно, нито на лежащите по диваните.
Хайде да отворят МОЛ-овете, кафенета и ресторанти, че на болшинството им се изгуби смисъла на живота.
Пък да се надяваме на милостта Божия, но дали  е достатъчно да преодолее човешката глупост. Blush

# 19 735
Девет повторно заразени с коронавирус в Италия. Със симптоми, някои в болница.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/devet-povt … v-italiia-6108997

КПП бяха за да не се пътува безконтролно, а само със сериозна причина. Например ако има възрастен човек, само един отива да му носи, а не цялата фамилия да се натовари на колата и да ходят на гости.
Няколко пъти се пускаха симулации с точиците, за да стане ясно какво значи социална дистанция и какво се случва, когато много точици щъкат и когато съвсем малко точици щъкат.

# 19 736
След днес усещането ми, че съм манипулирана се завърна с пълна сила. Всичко не само мирише, а направо вони, та се не трае! Защо беше целият този цирк? В чий филм играхме през този месец и половина? Какво се случи? Не разбирам защо бяха тези ограничения до сега, като след днес ще последваме модела, проповядван от Мангъров?! Въртят ми се разни мисли....

А защо не допуснете за момент, че едва сега, с разхлабването на мерките, влизаме във филма?

# 19 737
  • София
Цитат
Говориха за чували и труове, когато нещата бяха горе-долу обладяни. Сега вървим нагоре, има големи огнища, всеки ден се пали още и още. Решението за отхлабване на мерките е абсурдно. Но на народът му писна на принципа - щом не е в моята къща, майната им на другите. И явно това се отразява на политическите решения. Ако нещата загрубеят, Бойко и цялата пасмина около него трябва да си понесат последствията.
Дано, дано топлото време малко намали разпространението.
Този днес, който чете информация, дали може да спре да се хили докато съобщава за починали хора
Не разбирам, когато налагат мерки - диктаторска пасмина, която нарушва правата ни и трябва да отидат на съд, когато падат мерки, пак са виновни, ако нещо се случи и пак са безотговорна пасмина.
Излиза генерала сутрин, бил всявал страх и паника, не излиза генерала сутрин, целта е да ни дезинформират.
Защо не погледнем себе си? Разбирам, липсата на доверие към управлението, разбирам желанието на някои от политичеките среди да има провали, разбирам манипулациите, които ни прилагат, но не разбирам непрекъснатото недоволство, нито на ходещите по 10 км дневно, нито на лежащите по диваните.
Хайде да отворят МОЛ-овете, кафенета и ресторанти, че на болшинството им се изгуби смисъла на живота.
Пък да се надяваме на милостта Божия, но дали  е достатъчно да преодолее човешката глупост. Blush

При доверие към правителството 20% НОЩ в началото имаше някакво много високо доверие. Затова и мерките се спазваха. Послв почнаха политическите решения ту едно, ту друго, ту една заповед, ту друга. Доверието в НОЩ пада, народът престана да спазва мерките. При толкова ниско доверие към МС, НС, НОЩ винаги ще има огромен процент мрънкачи.

# 19 738
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....

Ами..истината е, че не могат да пратят никого зорлем и насила. Военните мисии пак са пожелание... Та, в реала - ще отидат доктори и сестри, ако решат сами. Уви, като гледам при майка ми каква беше инициативността за Covid отделението, като пратиха мейл в болницата с молба за набиране на персонал, което даже си е в същата болница..
Абе, мъчна история Sad
Нещо не разбирам, но явно си е мой проблем - значи насила можем да затваряме ресторанти, паркове и т.н. в името на "справяне" с вируса, но не можем да изпратим медицински персонал в нуждаещ се район... А иначе имаме и Национална Здравна Стратегия......

Според мен, медиците от Военна болница (че и МВР болница, тях да не ги пропускам между капките, защото те са към полицията), тъй като са военизирани, трябва да могат да бъдат изпращани/релоцирани по преценка на здравните власти на места, където има нужда. То и затова им се плащат (доколкото знам, получават ако не друго, то поне надбавки като за военни) по-високи заплати, точно, защото са военизирани. Военните нямат право да отказват, ако ги изпратят някъде, нали така? Откажат ли, ги грози военен съд. Ако не могат да ги изпратят "насила", то тогава да спрат .да им плащат високите заплати, да разтурят Военна и МВР болници и те да си станат както всички останали...

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 09:56 от DeltaAzimut

# 19 739
Мисля, че не само тези от Военна болница, а всички. Доколкото знам, имат и военни книжки. Сестра ми е мед. сестра и се притесняваше, че могат да ги пратят в райони, където ще имат нужда от помощ. Та, най - вероятно могат да задължат всяко медицинско лице. Защо не се прави, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт